Toekomstbestendige vrijwilligersorganisaties

Zwolle – De toekomst brengt veranderingen, zijn vrijwilligersorganisaties daar klaar voor? De tijd staat niet stil, alles om ons heen is continu in beweging. Ook vrijwilligersorganisaties komen in aanraking met deze ontwikkelingen.

Maar wat zijn deze ontwikkelingen? En hoe kan een vrijwilligersorganisatie daar op inspelen? Berend Rubingh van MtoM consultants vertelt maandag 9 oktober hoe hij dit ziet, tijdens de bijeenkomst ‘Toekomstbestendige vrijwilligersorganisaties’ in het Landstede Sportcentrum. In zijn verhaal neemt hij alle deelnemers mee in de meest recente ontwikkelingen. Daarbij neemt hij het functioneren van vrijwilligersorganisaties onder de loep. 

Na het plenaire programma kunnen deelnemers aan één van de drie themasessies deelnemen.

De onderwerpen van de themasessies zijn als volgt:

• Baby boomers versus Millennials
Een sessie waar ideeën worden uitgewisseld over de verschillen tussen generaties en hoe er tegen vrijwilligerswerk wordt aangekeken. Gegeven door Margot van Beusekom van het bedrijf Firma Leef!

• Sport Business Model
Ook voor verenigingen en andere non-profit organisaties is het goed om te gaan ondernemen. Berend Rubingh van MtoM consultants legt het Sport Business Model uit en past deze toe op de deelnemende organisaties.

• De Gastvrije Club
Deze sessie daagt de deelnemers uit op een andere manier naar gastvrijheid te kijken en na te denken over wat dit betekend voor het werven van vrijwilligers, leden of sponsoren. De sessie staat onder begeleiding van Kyra van Leeuwen van Start2create. 

De bijeenkomst, georganiseerd door ZwolleDoet! en SportService Zwolle, vindt plaats op maandag 9 oktober 2017. De locatie voor de bijeenkomst is Landstede Sportcentrum, Hogeland 10. De deelnemers zijn welkom vanaf 19:00, het programma begint om 19:30 uur. De bijeenkomst is bedoeld voor bestuursleden, commissieleden en coördinatoren van Zwolse vrijwilligersorganisaties. Deelname is gratis en aanmelden kan op: www.zwolledoet.nl/toekomstbestendige-vw-organisaties en http://sportservicezwolle.nl/agenda/event/6743/

Artikel delen: