Sparta Zwolle domineert KV Drachten

Zwolle – Sparta Zwolle trakteerde zaterdagmiddag concurrent KV Drachten op een dikke nederlaag. De uitslag was 25-15 in het voordeel van de veel beter spelende Zwollenaren. Gezien het spelbeeld was dit niet geflatteerd. Na 3 overwinningen staat de club trots bovenaan.

sparta.jpg

In het begin van de wedstrijd gingen de partijen even gelijk op, maar vooral verdedigend hield Sparta de druk op de Friese ploeg en halverwege de eerste helft stond het al 8-3 in het voordeel van de Zwollenaren. Drachten begon al snel te wisselen, maar het spelbeeld bleef gelijk. En bij rust stond er een stand van 11-4 op het scorebord. Na de thee leek Drachten terug te komen in de wedstrijd, maar op 14-10 stokte de Drachtster productie en nam Sparta het heft definitief in handen en bracht de einduitslag van 25-15 op het scorebord.

Coach Henco Pullen was tevreden na de wedstrijd: "We waren over de volle breedte beter, iedereen was zijn tegenstander de baas en dat is wel eens anders geweest. Daarom win je deze topper zo ruim. Maar we moeten niet achterover gaan leunen, want dan zijn we kwetsbaar, we hebben niemand die er wekelijks 10 maakt, we moeten het hebben van het collectief en vooral van onze verdedigende kwaliteit." De ambitieuze club kende een mooi weekend. Alle selectieteams wonnen hun wedstrijd, van de allerjongsten tot en met het vlaggenschip. Sparta 1 sloot zaterdagmiddag de rij. Wie de ploeg volgt, ziet de groei. Pullen: "’Er zit nog heel wat rek in deze groep, iedere speler toont steeds minder diepe dalen, waardoor we niet snel meer door de ondergrens heen zakken." Tegelijkertijd is er nog werk aan de winkel: "Het geheel kan nog veel professioneler. Als daar stappen in worden gemaakt, dan kan hier gedacht worden aan hoofdklassekorfbal." Dat lijkt nog ver weg, maar in de zaal zal duidelijk worden of deze ploeg ook op een niveau hoger wekelijks goed presteert: "Eerst deze lijn doortrekken op het veld en dan pas richten op de zaal, we hebben goed gekorfbald en daar moeten we vertrouwen uit halen naar de rest van het seizoen." Sparta gaat nu aan kop zonder puntverlies. Volgende week speelt Sparta bij Oerterp, dat een andere concurrent, Hoogkerk, versloeg.

Artikel delen: