Succesvol weekend voor atleten Thor Zwolle

Zwolle – De start van het seizoen middenlange- (MSR) en lange survivalrun (LSR) vond zondag traditiegetrouw plaats in het Brabantse Udenhout waar ook dit jaar een survivalrun moest worden gelopen uit de zwaarste categorie vanwege de vele combinatiehindernissen waarbij er sprake is van een aaneenschakeling van klimsporen. De MSR was 12 km lang en kende 32 hindernissen waarvan 1/3 loodzwaar. Thomas Bervoets wist voor het eerst bij de MSR de top 10 van Nederland binnen te dringen met een prachtige 8e plek.

foto_udenhout.jpg

Een handjevol Thorianen vertrok naar het zonnige Udenhout. De atleten van de Lange Survivalruin moeste 18km en 38 hindernissen overwinnen over een zeer gevarieerd parcours met weilanden en bospaden en om een paar honderd meter een hindernis die soms kort 1x ergen overheen of onderdoor moest of dat er een lange set van verschillende klimtechnieken achter elkaar moest worden geklommen. Menig atleet viel ergen in die combinatiehindernissen wel een keer uit een hindernis om deze vervolgens meerdere malen opnieuw te proberen. De onderarmen en grip in de handen laten op zo’n moment weinig gevoel meer toe. Alexander van Dalfsen wist ondanks een opspelende schouderblessure een 20e plek te veroveren in een sterk startveld.

Bij de oudste jeugdcategorie nam Paul van het Veld deel. Over een parcours van 5km en 25 hindernissen eindigde Paul met een tijd van iets meer dan een uur als 7e. Bij de Middenlange Survivalrun eindigde Dries Kelderman met een 19e plek nog net bij de top 20. Hij haalde hiermee ij de categorie 40+ echter wel het podium met een 3e plek. Degene die het meeste opviel was Thomas Bervoets. Tussen veel topatleten wist Thomas het hardlooptempo over het parcours van 12km continue erg hoog te houden. Met nog minder dan 1km te gaan had Thomas nog zicht op een podiumplek. Men moest een zware boomstam een paar honderd meter meenemen en vervolgens doorhakken om vervolgens ‘de kasteellaan’ met hindernissen te overwinnen. Apenhang, lianen, netten, autobanden, kartbandjes en wat al niet meer achter elkaar betekende een gedwongen korte halt voor Thomas. De concurrentie pakte hiermee net voldoende voorsprong om Thomas van het podium af te houden. Maar met een uiteindelijke 8e plek dringt hij hiermee door bij de beste van Nederland. Over twee weken is de volgende MSR wedstrijd in Leeuwarden.  Op vrijdag vond tussendoor ook nog de Hogelaarse Mudrun plaats in Zwolle. Thoriaan Hugo Martijn denderde over het 6,5km lange modderig parcours naar de eindoverwinning van deze recreatieve mudrun. Op zaterdag lieten Thorianen zich ook flink gelden alleen was de wedstrijd deze dag in het Friese Bakkeveen. Iets meer dan 8km en 30 hindernisssen hinderden Rinke van der Meer (21e), Robert Ruiter (16e), Arjan Fuite (12e), Jeroen Bolks (5e) en Jurrian van Dam (4e) niet om vol gas te gaan. Voor de KSR atleten is volgende week een wedstrijd in Enschede en nemen een paar Thorianen deel aan de Zweedse survivalrun in Uppsala.

Artikel delen: