Presentatie ‘Het verhaal van Zwolle’

Zwolle – Waar komt de naam Zwolle vandaan? Waarvoor diende het Pelserpoortje? Hoe is de stad door de tijd heen veranderd? Enkele vragen die tijdens de erfgoedleerlijn ‘Het verhaal van Zwolle’ aan bod komen.

De Stadkamer heeft Het Oversticht gevraagd een lespakket te ontwikkelen voor het basisonderwijs. Zwolle beschikte al langer over een aanbod erfgoededucatie, maar dit was zo uitgebreid en divers dat docenten door de bomen het bos niet meer zagen. Op vraag vanuit het onderwijs is nu een nieuwe, overzichtelijke leerlijn gemaakt: ‘Het verhaal van Zwolle’. Leerlingen nemen in 16 digitale lessen, gerangschikt in vier thema’s, de geschiedenis van de stad onder de loep. Voor deze leerlijn werkt Het Oversticht samen met Historisch Centrum Overijssel en het Stedelijk Museum Zwolle als culturele partners. De leerlijn is ontwikkeld in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK).  Op 20 september wordt de leerlijn gepresenteerd en overhandigd aan het basisonderwijs in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. in welke taal wordt het lesmateriaal aangeboden? aangezien het mij niet interesseeerd kan ik mij voorstellen dat er talloze nieuwe nederlanders zijn die staan te popelen om meer te weten te komen van het land waar ze wonen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.