Padelbanen officieel in gebruik genomen

Zwolle – Sportend Zwolle heeft al sinds eind juli gebruik kunnen maken van de nieuwe sportaccommodatie waarop de padelsport gespeeld kan worden, maar 16 september zijn de padelbanen officieel in gebruik genomen. Een team van padelspelers uit de top 10 van Nederland en België heeft tijdens de openingsdag een demonstatie gegeven en ook nog wat games gespeeld tegen de (sportieve) aanwezige gasten.

marc_beunk.jpg

Naast de nieuwe BasicFit vestiging aan de Middelweg is Marc Beunk gestart met 2 padelbanen. "Padel is na voetbal de 2e sport in Spanje met 5 miljoen spelers. Het is de snelst groeiende racktetsport ter wereld en neemt ook in ons land een enorme vlucht. Er zijn inmiddels rond de 50 locaties in Nederland waar men de sport kan spelen", aldus Marc.
Padel is spectaculair en heeft een grote fun-factor. Doordat de glazen wanden onderdeel van het spel zijn, is er veel meer dynamiek in het spel en is geen rally hetzelfde. Op de site van PadelZwolle kun je beelden van Padel zien, maar google ‘Padel’ en je vindt veel spectaculaire rally’s. Je speelt Padel 2 tegen 2 op een baan met glazen wanden. Om padel te spelen in geen lidmaatschap nodig, iedereen kan een padelbaan huren. PadelZwolle organiseert diverse activiteiten zoals instuifavonden waarop zowel beginners als gevorderden kunnen kennismaken met Padel. Alle informatie over padel kun je vinden op www.padelzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. @Zuid, de banen zijn het hele jaar door bespeelbaar (behalve bij een halve meter sneeuw….maar dat hebben we al jaren niet meer op ons dak gehad) dus zowel in de zomer, herfst, winter als lente ben je welkom bij ons voor een padeldubbel 🙂


  ⚠️ Meld

 2. @Steven Bruins, je bent welkom! Daag je sportmaten uit en kom een padeldubbel spelen, dan leg ik jullie de spelregels wel uit 🙂 van deze verslavend leuke sport.  ⚠️ Meld

 3. @Steven,

  Je ziet gelijk een filmpje van twee spanjaarden die op hoog niveau spelen 🙂 het valt erg mee hoor, en je speelt altijd met iemand samen. het is wel behoorlijk wennen met je racket. Je slaat in het begin vaak te hard, direct tegen de achterwand. Na enkele keren spelen krijg je vanzelf die tactiek onder de knie. Top sport!


  ⚠️ Meld

 4. Geruchten zijn dat er naast op het oude tennisveld een jai alai baan gebouwd wordt 😛 haha geintje hoor maar net zo tof, ga dat maar eens youtuben.


  ⚠️ Meld

 5. @Steven Bruins Zoals bij elke (bal/racket)sport die op topniveau wordt gespeeld moet je bij padel op wedstrijdniveau ook over een goede conditie beschikken. Maar op recreatief niveau is padel qua fysieke belasting prima vol te houden. Ik zou zeggen, kom een keer langs op onze padelinstuif en ervaar het zelf.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.