Diverse burendag activiteiten in Zwolle

Zwolle – Op burendag zaterdag 23 september bruist het van de activiteiten in de wijken van Zwolle. Ook voor bewoners die zelf geen activiteiten organiseren is er op burendag genoeg te doen.

Holtenbroek

Broodjes bakken, waterbeestjes in de paddenpoel zoeken, een natuurwandeling maken of de stormbaan betreden en meedoen aan bubblevoetbal, deze en meer activiteiten worden door Travers Welzijn voor jong en oud georganiseerd van 12.00 tot 16.00 uur bij wijkboerderij De Klooienberg. Kinderen kunnen bouwen aan een minihuttendorp waarvoor het hout door de organisatie van het huttendorp in burenwijk Aa-landen is geschonken. Een plattegrond met de diverse activiteiten hangt op het erf van de Wijkboerderij, Klooienberglaan 1.

Wijkboerderij Klooienberg

Op initiatief van een wijkbewoner is een hondenspeelweide bij de wijkboerderij De Klooienberg ingericht op een stuk grond dat door de gemeente Zwolle beschikbaar is gesteld.

Deze speelweide voor honden en hun baasjes wordt om 12.00 uur geopend. Voor extra hondenservice zijn die middag een dierenfotograaf, een uitlaatservice en een hondentrimsalon aanwezig.Hondenspeelweide Holtenbroek

In het park achter het wijkcentrum Holtenbroek aan de Bachlaan kan iedereen sportief meedoen aan verschillende spel- en sportactiviteiten van 11 tot 16 uur. Travers Welzijn

Seringestraat Klimaatstraat in Assendorp

Bewoners van de Seringenstraat in Assendorp hebben de handen ineen geslagen om de gevolgen van de klimaatverandering zelf aan te pakken. Met onder meer kennis, netwerkcontacten en budget van de gemeente Zwolle hebben zij schuttingen geplaatst waarin regen wordt opgevangen, zijn geveltuintjes aangelegd en zijn de schuurdaken bedekt met plantjes. Op burendag opent wethouder Michiel van Willigen dit bijzondere en grootschalige bureninitiatief.

Inwoners kunnen ook op een kleinschalige manier samen meer groen in hun straat realiseren met het aanleggen van bijvoorbeeld gevel- en boomtuintjes. Dat kan op burendag zoals de buren in de Kastanjestraat in Dieze doen, maar ook er na. Hiervoor kan contact opgenomen worden met het Wijkservicepunt van de gemeente Zwolle www.zwolle.nl/wijken of kijk op www.zwolle.nl/Natuur.

Zwolle zuid

Dierenweide ’t Spiekertje houdt op burendag open huis van 13.00 tot 17.00 uur. Die middag zijn er verschillende gezellige activiteiten zoals dieren knuffelen, springen op het kussen, pannenkooi en een rad van fortuin. Dierenweide ’t Spiekertje

Wilt u meedenken over grootschalige schone energie in Zwolle? Het Team Energietransitie van de gemeente Zwolle is van 16.00 – 17.15 uur aanwezig bij de dierenweide om met wijkbewoners in gesprek te gaan. Wijktour Energie(k)

Stadshagen

Donderdag 21 september opent wethouder René de Heer het vernieuwde park de Stadshoeve, Oude Wetering 13 in Stadshagen (vlakbij het winkelcentrum)

De Stadshoeve heeft burendag aangegrepen om het vernieuwde park feestelijk in gebruik te nemen. Het ontmoet- en educatiepark is een groene plek voor jong en oud, waar kinderen heerlijk kunnen spelen en (groot)ouders lekker kunnen ontspannen. Op de burendag staat het park bol van allerlei feestelijke openingsactiviteiten van 10.00 tot 16.00 uur. Park de Stadshoeve.nl

Westenholte

In Stinspark aan het Stinspad zijn alle kinderen en hun (groot)ouders vanaf 14.00 uur welkom op het Westenholtefestival om te spelen, te dansen, te springen, te knutselen en wat lekkers te eten.

Westenholtefestival

Omdat burenhulp StinsKracht twee jaar bestaat nodigt zij op zaterdagochtend wijkbewoners uit voor een kop koffie met wat lekkers. Iedereen is welkom aan de Westenholterweg 50 vanaf 10.00 uur (bij winkelcentrum Petuniaplein).

Wethouder Michiel van Willigen bezoekt samen met het team Energietransitie en Zwolse gemeenteraadsleden deze koffieochtend. Zij starten om 10.00 uur vanaf de locatie StinsKracht een wijktour door Westenholte om met bewoners in gesprek over grootschalig opwekken van schone energie. Wijktour Energie(k)

Wipstrik

Wijkbewoners die ook dit jaar mee willen werken aan het opknappen van de speeltuin bij wijkcentrum De Bestevaer zoals onkruid wieden, snoeien, speeltoestellen schilderen zijn welkom vanaf 9.00 uur. Aanmelden kan via (038) 45 38 186. Wijkcentrum Bestevaer.nl

Fietsweekroute

Om 11.00 uur geven bekende (oud)sporters, onder wie Theo de Rooij, het officiële startsein van Feestweek Zwolle met een fietstocht door de mooiste buurten in Zwolle. Vertrekpunten zijn de Eemhoeve in Aa-landen, wijkboerderij de Klooienberg in Holtenbroek en de Schellerhoeve in Zwolle-zuid. De route eindigt op het Broerenkerkplein in de binnenstad. Onderweg zijn er allerlei activiteiten en verzamel je stempels voor een leuk presentje. Fietsweek Zwolle

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Mijn buren zijn litouwers met een russische achtergrond. Due gasten hebben de gewoonte om vet spek met knoflook te eten met speciale gelegenheden. Daarbij slobberen ze een bord uiensoep met brood naar binnen.
  Ik hoef die gasten niet te zien op de nationake burendag.


  ⚠️ Meld

 2. buren ECHTE MANNENDAG in winkelcentrum Stadshagen. Heel erg 😀 hoe ze dit hier aangepakt hebben!
  Gratis kapper
  Spijkerslaan
  2 hele gave grote motoren
  Echte mannen-muziek, op zeer acceptabel volume 8)
  Wat gewonnen in het gratis Casino
  BBQ volgt
  nootje/chipje
  (biologisch) bier
  Gratis loten: prijsuitreiking 16:00 uur. Maar dan zit ik bij De Kanaries.
  Je kunt niet alles tegelijk hebben 🙂

  Heel vreemd dat hier geen (of zo weinig) ruchtbaarheid aan is gegeven.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.