Regionale aftrap Stoptober

Zwolle- Vrijdag 8 september was de landelijke aftrap van Stoptober 2017. De maand oktober staat dit jaar opnieuw in het teken van Stoptober; 28 dagen niet roken in oktober. Zaterdag 23 september vindt de regionale aftrap van Stoptober plaatst tijdens de startmanifestatie van de Zwolse fietsweek.

persfoto_stoptober_2017_hoge_resolutie.jpg

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dit is nog niet zo eenvoudig. Er lijkt daarnaast voor een roker eigenlijk nooit een juiste gelegenheid te zijn om te stoppen met roken. Stoptober creëert dit moment op 1 oktober en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen drie jaar al ruim 150.000 mensen meegedaan aan Stoptober. Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben 5 keer meer kans om blijvend te stoppen doordat ze dan door de periode heen zijn met de zwaarste ontwenningsverschijnselen.

Dit jaar gaan zanger Nielson, zakenvrouw Olcay Gulsen en radio-DJ Koen Hansen de uitdaging aan om 28 dagen te stoppen met roken. Nielson krijgt steeds meer last tijdens het zingen en doet daarom mee: ‘Ik ben benieuwd of mijn stem verandert als ik niet meer rook. Ik heb geen idee hoe dat klinkt, ik rook al zo lang.’ Olcay Gulsen is ook zeer gemotiveerd om mee te doen: ‘Ik vind roken één van de meest vreselijke dingen aan mezelf. Met de hulp van Stoptober en alle stoppers gaat het me lukken.’

Op zaterdag 23 september is de regionale aftrap van Stoptober. Deze aftrap vindt plaatst tijdens de startmanifestatie van de Zwolse Fietsweek (www.fietsweekzwolle.nl), Achter de Broeren in Zwolle. Van 11.00 uur tot 15:00 uur staat hier de Stoptober-camper met medewerkers van GGD IJsselland, Isala en Tactus Verslavingszorg. Zij geven waardevolle tips om 28 dagen te stoppen met roken. Om 14.30 uur trappen twee ambassadeurs, wethouder van Zwolle Michiel van Willegen en oud-wielrenner Theo de Rooij, Stoptober in de regio officieel af. In Vechtdal start op 2 oktober de actieweek Stoppen met Roken in het Vechtdal. Deze actieweek is in nauwe samenwerking met onder andere onderwijs, werkgevers en gemeente Ommen en Hardenberg.

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl en kan vanaf 28 september de bijbehorende app gratis downloaden. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober, vanaf dit moment biedt de app dagelijkse steun. Naast de app is er ook het Stoptober magazine. Deelnemers van Stoptober kunnen dit magazine – zolang de voorraad strekt – gratis ophalen bij een Albert Heijn-vestiging in de buurt. Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober, net als voorgaande jaren, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen op bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. ikkreeg via het facebook ook al aanbiedingen voor stoptober. sessies van honderdvijftig eurie en als die niet aanslaat voor 85 eurie repetitie trainingen. kweetnet, ergen in stadshagen. je reinste kwakzalverij. de goedgelo ige roker wordt door zweverige types helemaal leeggezogen.
  ik zou zeggen trap dr niet in


  ⚠️ Meld

 2. ach als je wilt heb je de maand oktober niet nodig om te stoppen, het zit zoals ze zeggen “tussen de oren ” dus waar een wil is is een weg, sterkte met hen die willen stoppen, mij is het gelukt, gelukkig al 18 jaar een niet roker, en dat zonder hulp van wat of wie dan ook


  ⚠️ Meld

 3. Het zou ook fijn zijn als er zo fanatiek campagne gevoerd gaat worden tegen het toenemende overgewicht in Nederland. Ga maar eens beginnen met accijnzen op snoep, vreten bij al die fastfoodhutten en op die vreselijke energiedrankjes zoals Red Bull. Stoppen met roken is altijd goed natuurlijk, maar overgewicht is hard op weg doodsoorzaak nummer 1 te worden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.