PEC Zwolle bekert gemakkelijk langs De Meern

Zwolle – PEC Zwolle kent op bezoek bij De Meern een, qua resultaat, fijne beveravond. Derdedivisionist De Meern wordt met 0-5 verslagen, waardoor de tweede ronde van de KNVB beker bereikt wordt. Toch zijn er wat zorgen voor trainer John van ’t Schip, omdat Philippe Sandler (hamstring) en Younes Namli (lies) geblesseerd uitvallen. ,,Ik ben tevreden over de uitslag, maar je verliest misschien twee jongens en dat is wel jammer", vertelt trainer John van ’t Schip.

Zwolle begon met Mickey van der Hart, Nicolas Freire en Stef Nijland in de basis, omdat Diederik Boer, Dirk Marcellis en Mustafa Saymak rust kregen. Zwolle begon uitstekend aan het duel. Al binnen tien minuten kregen Youness Mokhtar Piotr Parzyszek en Bram van Polen kansen op de openingstreffer, maar het was Stef Nijland die uiteindelijk de ban brak. Na een fraaie pass van Ryan Thomas was het Nijland die de bal achter De Meern-doelman Jordi Haneveld kreeg.

Niet veel later had Nijland ook zijn tweede van de middag kunnen maken, maar de paal stond dat in de weg. De Meern, hekkensluiter in de derde divisie zondag, was enthousiast, maar kon voor rust weinig klaar spelen. Younes Namli schoot uit stand fraai de 0-2 binnen na iets meer dan een half uur spelen. Een overtreding op Kingsley Ehizibue leidde de 0-3 in. De toegekende strafschop werd door Parzyszek beheerst binnengeschoten, die daardoor zijn eerste officiële treffer maakte in Zwolse dienst. Niet lang daarna viel Namli geblesseerd uit, nadat eerder ook Sandler al voortijdig gewisseld werd. ,,Er is nog geen diagnose. Misschien hebben ze het op tijd aangevoeld, We moeten het even afwachten", vond Van ’t Schip.

Na rust speelde Zwolle het duel rustig uit. Het kreeg nog wel voldoende kansen via onder meer Parzyszek en invaller Wouter Marinus, maar alleen laatstgenoemde wist nog een keer te scoren. Hij werd, randje buitenspel, vrijgespeeld en schoot de bal eenvoudig binnen. De Meern kreeg nog wel wat kansen op een eretreffer, maar daar stak Mickey van der Hart een stokje voor. In de slotfase kreeg Mokhtar nog de mogelijkheid om 0-5 te scoren, nadat Marinus in het strafschopgebied werd neergehaald. ,,Prima resultaat. We hadden een hoog tempo, hebben de tegenstander laten lopen en een paar goede goals gemaakt", constateerde Parzyszek tevreden. En zo ging PEC Zwolle de koker in voor de loting van donderdagavond.

Zondag wacht alweer de volgende wedstrijd voor PEC Zwolle. Dan speelt de ploeg van Van ’t Schip om 14.30 uur de competitiewedstrijd in De Koel tegen VVV-Venlo.

De Meern – PEC Zwolle 0-5 (0-3).
Toeschouwers: 1200
Scheidsrechter: Gozobuyuk

Opstellingen:
De Meern: Haneveld, Eknebsdirom Hauwert, Van den Brink, Den Hartogh (58. Cats), Yasar, Waltman, Stins (46. Nicolaas), Den Haag, El Bennay (65. Blokland), ZIani

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Sandler (23. Marcellis), Freire, Van Polen, Bakker, Thomas, Namli (46. Marinus), Nijland (65. Ondaan), Mokhtar, Parzyszek

Scoreverloop:
11. Nijland 0-1
32. Namli 0-2
38. Parzyszek (strafschop) 0-3
67. Marinus 0-4
90. Mokhtar (strafschop) 0-5

www.peczwolle.nl  

Artikel delen:

Reageer