Start Sportmatch Zwolle

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen door en voor sportverenigingen. Deze zin geeft de kern van het project Sportmatch Zwolle weer. Het project Sportmatch is een initiatief van SportService Zwolle. Met Sportmatch wil SportService Zwolle de samenwerking tussen Zwolse sportverenigingen en het lokale bedrijfsleven stimuleren en structureel maken. Met als doel win-win situaties creëren voor de sportverenigingen, het bedrijfsleven, maar ook de lokale samenleving. Een integrale samenwerking tussen de verschillende partijen staat centraal.

Via Sportmatch Zwolle kunnen Zwolse sportverenigingen gebruik maken van kennis, middelen en ervaring van het bedrijfsleven met als doel de deskundigheid binnen het vrijwilligerskader te vergroten dan wel de werkdruk onder de vrijwilligers verminderen. Om win-win situaties te creëren levert de sportvereniging een tegenprestatie. Deze tegenprestatie komt tot stand in overleg met het desbetreffende bedrijf en kan bijvoorbeeld de organisatie van een ouder-kind sporttoernooi voor de werknemers van het betreffende bedrijf omvatten. Naast een tegenprestatie ten behoeve van het bedrijf, kan het bedrijf er ook voor kiezen de tegenprestatie ten goede te laten komen aan een bepaalde wijk in Zwolle, bijvoorbeeld door het organiseren van een volleybaltoernooi in de wijk.

Na een zorgvuldig uitgevoerd vooronderzoek hebben afgelopen maanden al verschillende bedrijven zich enthousiast verbonden aan Sportmatch Zwolle. Sportmatch Zwolle is afgelopen dinsdag 4 december van start gegaan.

In februari 2008 wordt door Sportmatch in samenwerking met Kenniskring Duurzaam Ondernemen van Hogeschool Windesheim het symposium ‘Sportief ondernemen’ georganiseerd. Tijdens dit symposium staat Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en Sport centraal. Naast interessante sprekers zoals Lucas Meijs (bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit) en Gaston Sporre, wordt er aandacht besteed aan het project Sportmatch Zwolle.

Meer informatie over Sportmatch Zwolle of het symposium ‘Sportief ondernemen’ is te vinden op: www.sportmatchzwolle.nl

De eerste Sportmatch is in ontwikkeling. Novon schoonmaakdiensten ondersteunt het schooltafeltennisproject van tafeltennisverenigingen Flits en Be Quick. Op dit moment wordt er onderhandeld over de tegenprestatie van Flits en Be Quick.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Digisport.nl geeft vanaf januari een loyaltycard uit voor sportverenigingen. Met deze kaart kan iedere sportvereniging met zijn sponsors een eigen loyalty programma opzetten en tevens gebruik maken van andere aangesloten winkels. Dus interessant voor de vereniging, de sporter en de bedrijven.
    Voor informatie mail info@digisport.nl

Reageer