Politie voorkomt confrontatie voetbalhooligans

Zwolle – Door snel en groot inzetten van mankracht uit de regio voorkwam de politie in Zwolle vrijdagavond 22 september dat hooligans van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles elkaar konden treffen. Er werden 46 personen aangehouden.

De politie had een sterk vermoeden dat hooligans van Go Ahead Eagles op de terugreis vanuit Emmen in Zwolle de confrontatie zouden aangaan met hooligans van PEC Zwolle. Op het station in Zwolle moesten de Deventenaren overstappen in een andere trein. Om te voorkomen dat ze van het perron afkonden, grendelden ME, hondengeleiders en agenten van tevoren de uitgang af. Toen de groep aankwam en over moest stappen, probeerden ze om door het cordon te komen, maar de ME greep in dreef de groep in de klaarstaande trein.

Toen de hooligans in de trein vernielingen aanrichtten werd de groep aangehouden. Eindresultaat: 46 aanhoudingen van personen in de leeftijd tussen 17 en 45 jaar. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en zitten nog vast voor verhoor. Door het gedrag van de hooligans moest het treinverkeer van en naar Zwolle een tijd lang worden stilgelegd. Veel reizigers liepen hierdoor vertraging op.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. personen in de leeftijd tussen 17 en 45 jaar.

  Zouden er ook vaders en zoons tussen zitten?
  En/of vaders die stoere verhalen hebben om thuis te vertellen?

  Zouden er ook moslims tussen zitten? 😮


  ⚠️ Meld

 2. Geweldig nummer net in Spijkers met Koppen….

  “Bij onze Van der Laaaaaaaan” … natuurlijk op de wijs van “Bij ons in de Jordaan”….

  Mooie strofe:
  “Bij onze Van der Laaaaaaaan….durfde geen hooligan de stad meer in te gaan” 😀


  ⚠️ Meld

 3. Eens. De straffen moeten veel zwaarder. Anders wordt het alleen maar erger. Na de bevolkingsdichtheid is de milde jurisprudentie het grootste probleem in Nederland.


  ⚠️ Meld

 4. NL schijnt al uniek te zijn in het niet mee mogen nemen van eigen supporters naar bepaalde uitwedstrijden.
  Hoe bijzonder triest ook, het lijkt te werken.
  Misschien valt er wat te leren van Engeland, waar je haast nooit meer wat over “supporters”geweld hoort?  ⚠️ Meld

 5. Voor een gevecht zijn er twee partijen nodig. Randdebielen uit Deventer en randdebielen uit Zwolle, zogenaamde GAE- en PEC-supporters. Die gasten doen de beide clubs meer kwaad dan hun gezang op de tribune goed doet. De 13e man.>:(


  ⚠️ Meld

 6. Het zal wel aan mij liggen maar wat deden de tokkie supporters van Pec Zwolle op het station?, volgens mij maar één ding en dat is provoceren (en daar Zwollenaren uitstekend in).

  De Deventer fans waren onderweg van Emmen naar Deventer via Zwolle, als de tokkie supporters van Zwolle niet naar het station waren gekomen, waar ze ?berhaupt niets te zoeken hebben, was er niks aan de hand.

  De schuld ligt dus volkomen bij de Tokkies van Zwolle (uitlokken en provoceren).


  ⚠️ Meld

 7. Ik schreef hier al eens eerder dat sport oorlog is en oorlog sport
  is, da’s namelijk van hetzelfde potje nat. Bij de oude Grieken was geweld en oorlog een gecultiveerd deel van de samenleving. We zijn niet voor niets AAPJES met ambities. Testosteron bepaalt wel
  zo’n beetje wat er gebeurt.

  Zulke schrijfsels worden door weblog Zwolle binnen de kortste
  keren verwijderd. En misschien wel goed ook.

  Toch, zouden de religieuse mensen die dit geweld in de wereld
  helpen te bestaan mee mogen denken wat mij betreft.

  In Deventer zijn ’t vooral katholieken toch ? Kwa Voetbalfans ?  ⚠️ Meld

 8. Nogmaals wie zegt dat het aanhangers van PEC waren? Niemand die met feiten komt…
  Waren het misschien aanhangers van SVI? Of misschien wel aanhangers van Berkum? Lekker kort door de bocht om gelijk de naam van PEC te gebruiken.
  Ik denk dat de meeste de afgelopen jaren niet eens naar het stadion zijn geweest


  ⚠️ Meld

 9. Wauw, mijn bijdrage wordt verwijderd omdat ik vind dat iemand dom lult??!! Wat ik hier de laatste tijd heb mogen lezen gaat alle perken te buiten en dat blijft gewoon allemaal staan en dan wordt mijn bijdrage verwijderd!!?? Ongelovelijk!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.