PEC Man, Zwolse voetbalverhalen

Zwolle – De verstopte zwachtels van Rinus Israel, de met geld wapperende zaakwaarnemer van Herman Heskamp, de contractjes van de allereerste Zwolse profs, de mooiste wedstrijd uit het leven van Guyon Fernandez. Het komt allemaal in bod in het boek ‘PEC Man, Zwolse voetbalverhalen’.

pec_man_cover_def.jpg

Auteurs Anton van Gerner, Herman Nijman en Gerjos Weelink tekenden veertig verhalen op van veertig oud-spelers en -trainers van PEC Zwolle. Een bonte mix van jong en oud, Zwollenaren en buitenlanders, clubiconen en bijna vergeten voetballers, uit alle generaties vanaf 1955 – toen PEC betaald voetbal ging spelen – tot nu. Samen geven ze een mooi beeld van PEC door de jaren heen.

Een deel van de verhalen verscheen eerder in dagblad de Stentor, in de rubriek ‘PEC Man’. Maar in het 176 pagina’s tellende boek staan ook verhalen die nooit eerder zijn gepubliceerd, zoals over succestrainer Ron Jans en de Uruguayaanse spits Yuri Banhoffer, die onlangs nog in Zwolle was.

Naast de verhalen zijn het de prachtige, historische voetbalfoto’s van de Zwolse fotografen Jan Drost en Martijn Kleingeerts die dit boek compleet maken. De volle tribune aan de Vrolijkheid, elftalfoto’s uit de jaren zestig, de Bruce Lee-imitatie van Frank Veldwijk, de vreugde van het winnen van de KNVB-beker, het staat er allemaal in. ‘PEC Man, Zwolse voetbalverhalen’ verschijnt in november 2017.

 

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Zo direct ook bestellen.
  Zeker na gelezen te hebben dat de Mijmert 33% auteur is.
  In de overtuiging dat dan ook WVF’s alltime-dreamteam aan de orde komt 😀
  Tjonge hoe lang duurde die hegemonie wel niet 😮


  ⚠️ Meld

 2. >:( Alleen over PEC 😮 Hoopte na dit

  , Zwolse voetbalverhalen’

  en de naam van WVF-coryfee “De Nijmert”, dat het over al het Zwolsche voetbal ging. Zoals “Meeters Buut’n spel”.
  Teveel verwacht schijnbaar.


  ⚠️ Meld

 3. @ Zffback zie 19:47

  Zwolse voetbalverhalen

  Maar uh, hoe lang is “ff”?
  Prima hoor, van mij mag je blijven; graag. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Maar misschien moet je je naam dan weer aanpassen?


  ⚠️ Meld

 4. En Geer de Ruiter kennen jullie daar ook nog van 😮
  Jan ter Bruggen? Hij heeft zelf tenminste hele verhalen 🙂
  o.a. Rinus Israël, Benne H, Geer van Moorst, Lody Kragt, Piet Schrijvers en Sjonnie Rep moeten natuurlijk ook genoemd worden.  ⚠️ Meld

 5. Als het boek ook gaat over de vele jarenlange mogelijkheid om voor 25 gulden een “jongerenrang-seizoenkaart” aan te schaffen…wil ik over aankoop nadenken.

  Wat ook zou helpen is het feit dat de sympathieke PvdA-er Gaston Sporre, als 1 van de beste Nederlandse sportbestuurders van zijn tijd wordt neergezet.

  Sterker; gewoon de beste.


  ⚠️ Meld

 6. >:( Tjonge jonge Van de Streek!!!
  Is dit het niveau van het NL-voetbal anno 2017 >:(>:(

  Nu gewoon 1-2 in Utreg, op slag van rust.

  Ontopic…PEC gaat straks niet verliezen in De Koel 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.