Berkum te sterk voor Urk

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 3-0 gewonnen van Urk en heeft daarmee een passend vervolg gegeven aan de droomstart in de Hoofdklasse B. Vóór rust boden de bezoekers nog redelijk partij, maar nadat Berkum in de tweede helft op voorsprong kwam liepen de Zwollenaren uit naar een verdiende overwinning.
"We hebben gecontroleerd en gedomineerd. Verdedigend stond het bij ons als een huis en qua kansenverhouding had de winst nog wel wat ruimer uit kunnen vallen," stelde Berkum-spits Chris van der Meulen tevreden vast. De wedstrijd was nog maar een minuut of vijf oud, toen de bezoekers goed wegkwamen nadat een kopbal van Berkum-aanvaller Johnsen Bacuna op de Urker lat belandde. Ook daarna waren de betere mogelijkheden voor de thuisclub, waarbij Urk-keeper Cornelis Koffeman zijn ploeg in de 36e minuut op de been hield door een vrije trap van Chris van der Meulen met zijn voet nog uit zijn doel te houden. Urk hield, mede door een robuuste fysieke inzet, vooralsnog stand maar slaagde er met veel lange ballen richting het Berkum-doel niet in om zelf echt gevaarlijk te worden. Na de hervatting kwam Urk goed uit de startblokken, maar nam daarmee ook risico’s en na een minuut of 10 sloeg Berkum alsnog toe. Spits Mark Bloemendaal scoorde zijn eerste Berkum-doelpunt door, na een fraaie passeeractie, van een meter of 20 hard de 1-0 in de hoek te schieten. Even later kwam Urk voor het eerst echt in scoringspositie, maar Berkum-doelman Dominic van Hoof plukte de bal van de voeten van Klaas Romkes en de Zwolse sluitpost voorkwam zo een qua krachtsverhoudingen onverdiende gelijkmaker. Even later maakte Chris van der Meulen de 2-0 voor Berkum en toen was het pleit eigenlijk wel beslecht, al moest Jason Huisman in de 69e minuut na een scrimmage een bal van de Berkum-doellijn halen. De thuisclub liet vervolgens nog een aantal riant ogende kansen liggen, maar enkele minuten voor tijd zorgde invaller Hoeseb Yakob voor een passend slotakkoord door een voorzet van Mark van der Meulen met een fraai schot in de hoek af te ronden: 3-0.
Door die overwinning blijft promovendus Berkum dus koploper in de Hoofdklasse B, ook omdat concurrent AZSV vandaag bleef steken op een doelpuntloze remise bij Staphorst. "We hadden goede verwachtingen voordat we aan dit seizoen begonnen, maar deze start was natuurlijk beter dan wie dan ook had gedacht. Het mooie is dat er geen ‘gestolen’ punten bij zijn, het loopt geweldig," aldus Chris van der Meulen.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Is er gelukkig maar eentje, maar wel een hardnekkige. Vervelend voor de lezers. Waarschijnlijk een ventje dat vanwege zijn gedrag weggestuurd is bij de club. De frusti.


  Maak melding

 2. Ook het Urker mannenkoor zingt in Berkum een toontje lager!!
  Volgende week mag Apeldoorn het proberen om het ons enigszins moeilijk te maken, wat natuurlijk niet gaat gebeuren.
  Waar die radijsjes en worteltjes toch niet goed voor zijn.
  Kunnen ze in onze buurtkantines nog eens een voorbeeld aan nemen.??


  Maak melding

 3. Berkum van harte gefeliciteerd , wij hebben sinds 1985 niet meer uit van Enter gewonnen, daar zijn we ook blij mee. En dat met gehaktballen en bier.


  Maak melding

 4. Citaat van het bestuur van een noodlijdende club: “Het aantal leden kan en moet nog groeien. In overleg met verschillende commissies zullen de komende tijd concrete acties daartoe uitgezet worden.”

  Ik ben heeeeeul benieuwd welke acties er op touw gezet gaan worden om zgn bij de leukste club van Zwolle te mogen voetballen. Krimpend leden aantal, belastingschuld, winderig en sfeerloos sportpark, troosteloos niveau 1e elftal.

  Een aanbrengpremie of de jeugdleden meer gaan betalen lijkt mij de enige optie.  Maak melding

 5. de jeugdleden meer gaan betalen

  Bedoel je dat de jeugdleden meer contributie moeten betalen aan de club of juist dat de club de jeugdleden een beter salaris geeft?  Maak melding

 6. Waarom spelen de pupillen van Be Quick eigenlijk niet meer op Divisie nivo? Hoofdklasse is al heel wat maar ik zie zelfs 2e klasse staan terwijl ik hier op WLZ altijd de meest fantastische verhalen las over die jeugd.

  Was dat soms grootspraak?


  Maak melding

 7. Zo ik heb mijn gal weer gespuwd op dit weblog en vandaag ga ik weer fijn 3 keer naar de tempel in Berkum.En dan als klap op de vuurpijl een wortelsapje drinken die ik gisteren uit de kantine heb meegenomen.


  Maak melding

 8. En al meer dan 24 maanden ongeslagen in competitiewedstrijden. Geen toeval dus deze goede start. Echt heel knap.

  Het aantal supporters neemt gestaag toe evenals de scouts van andere clubs en daarmee ook de gezonde kantine omzet. 😀


  Maak melding

 9. Zeker ook de scouts van onze kleine buurman? Die moeten toch weer wat zieltjes winnen lees ik. Die club zit in zwaar weer. Ze hebben geen uitstraling, de selectie wisselt daar (net Wezep) en sportterrein is niet gezellig. Het oude was intiemer. Of komt dat omdat hun eerste toe nog op een hoog niveau speelde?


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.