Goede prestaties ZV 44 op NK Estafette

Zwolle – Zondag 24 september 2017 vonden de Nederlandse Estafette Kampioenschappen plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven. Maar liefst vijf teams van ZV 44 hadden zich weten te plaatsen voor de kampioenschappen waar de beste 20 teams per leeftijdscategorie mochten starten. Voor ZV 44 verschenen aan de start de jongens minioren 6 en jonger, de jongens junioren 2 en jonger, de meisjes junioren 1 en jonger, de meisjes junioren 3 en jonger en het dames all-in team.

Tijdens de ochtendsessie mochten de minioren en de junioren het spits afbijten. De jongens minioren verschenen aan de start bij de 4 x 50 meter schoolslag, vrije slag en wisselslag. Het team bestaande uit Boaz Schuurman, Daniel Critchell, Thijs Poll en Youp Stuifzand liet zien dat zij zich goed staande kon houden op een groot KNZB-toernooi. Het leverde hen de 17e plaats in het eindklassement op. Robin van den Berg, Danny Brown, Matthew Critchell, Niels Epema en Sven Klink kwamen in wisselende samenstelling uit in de categorie jongens junioren 2 en jonger. Zij namen de 4 x 100 meter schoolslag, rugslag, vrije slag en wisselslag voor hun rekening. Zij werden in hun series twee keer derde en twee keer vierde, goed voor een fantastische vierde plaats in het eindklassement. 

De meisjes junioren 1 en jonger kwamen ook aan de start op de 4 x 50 meter estafettes. Veerle Riezebos, Puk Lubbers, Carlein Polinder en Iris Klink zwommen prima tijden en kwamen uit op een 14e plaats in het klassement. Nora Weerman, Jolijn Liezen, Roos Arnold, Lisanne Nijland, Imre Reijnders en Isabelle Meinema vormden samen het meisjes junioren team. Ook zij lieten zien wat zij in huis hadden met een keurige 15e plaats als eindresultaat. In de middag was het de beurt aan het damesteam. In wisselende samenstelling zwommen Lotte Pieterman, Denice Koolman, Lindsey Berghuis, Michelle van den Hoofdakker, Daniëlle Meinema, Lisa van der Struik en Naomi Polinder prima races. De prestatie van dit team is bijzonder knap te noemen daar vrijwel alle zwemsters pas dit seizoen de overstap hebben gemaakt van junioren naar jeugd. Aangevuld met junioren Jolijn Liezen, Nora Weerman en Imre Reijnders werden de kampioenschappen afgesloten met een 10 x 100 meter vrije slag estafette. Het eindresultaat van de dames: een prima 24e plaats.

Artikel delen: