Zware metalen schudden Hedon wakker

Vrijdagavond werd Hedon omgedoopt tot een Metalwalhalla. Maar liefst vier bands traden op tijdens het Viking Pagan Fest.

Suidakra (DE), Manegram (SE), Skyforger (LV) en Slechtvalk (NL) trokken, in een niet uitverkocht Hedon, alles uit de kast om de liefhebber van zware metalen weer eens flink wakker te schudden. En dat gebeurde. Al ‘headbangend’ werd het een stevig vermakend feest.


Foto’s: Wouter Steenbergen

Het uit Duitsland afkomstigeSuidakra combineerde melodische death/black metal met folk en middeleeuwse invloeden. Door de intrigerende mix van diverse stijlen wist deze band het publiek op fantastische wijze te boeien.

Manegarm is een Zweedse band opgericht met één doel voor ogen: zeer up-tempo metal produceren met teksten in de eigen taal. Met name het sfeervolle fluit- en vioolwerk van Janne Liljekvist en de drum- en zanginspanningen van Erik Grawsjo gaven een extra dimensie aan de zware gitaren.  

Melodische folk en extreme Metal, Skyforger uit Letland wist het te combineren. Beïnvloed door pure en sterke folk invloeden zette de band een rijk geluid neer met raakvlakken uit de death-, black,- en trashmetal.

Slechtvalk is een veel belovende blackmetal band uit Nederland. De stijl van Slechtvalk is te omschrijven als bombastische black Metal, die de melodie van Dimmu Borgir, de agressie van Dark Funeral en de toegankelijkheid van After Forever tot een geweldig geheel kneedde.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer