Binnenstad beter bereikbaar voor iedereen

Zwolle – Stadsentree Willemskade is de afgelopen maanden compleet gereconstrueerd en is weer helemaal klaar voor de toekomst! Met het symbolisch vrijmaken van de nieuwe busbaan op de heringerichte Willemskade, gaf wethouder Michiel van Willigen een signaal aan de gedeputeerde Bert Boerman aan, om met een Overijsselse bus richting de toekomstige busbrug te rijden.

foto_binnenstad.jpg

Dit vond plaats op maandagmiddag 25 september 2017 tijdens een feestelijke bijeenkomst met bewoners en samenwerkende partners, ter gelegenheid van de succesvolle afronding van het project Bereikbare Binnenstad. De herinrichting van de Willemskade is het laatste project van de gemeente Zwolle om de binnenstad via de westelijke entrees beter bereikbaar te maken. Hiervoor zijn de Katerdijk (2012-2013), Burgemeester Roelenweg (2014) en Pannekoekendijk (2015) en Harm Smeengekade (2015) grondig aangepakt en mooier gemaakt. Het Zwolse stadshart is nu beter bereikbaar voor iedereen, het verkeer kan beter doorstromen en het gebied oogt mooier en groener.

Gedeputeerde Bert Boerman: "Een goede bereikbaarheid en een aantrekkelijke omgeving zorgen ervoor dat inwoners en bedrijven zich hier graag vestigen. En toeristen naar deze regio komen. Dat gaat in deze regio heel goed. Dat blijkt wel uit de gezamenlijke aanpak waarmee de afgelopen jaren de infrastuctuur voor fiets, auto en OV aan de westkant van Zwolle is verbeterd. Als provincie hebben we hierin bijna 14 miljoen euro geïnvesteerd. Met als doel: voorkomen van vertraginen en verbeteren van de concurrentiepositie van het OV in het drukke verkeer in en rond de stad."

"Er is hard gewerkt. Het was een enorme klus, niet alleen bovengronds gewerkt maar ook onder de grond. Schouders eronder gezet door alle partijen. En helemaal volgens planning. Nogmaals dank aan iedereen voor zijn/haar inbreng in dit project. We kunnen het niet alleen! Natuurlijk is werk niet ongemerkt voorbijgegaan. Het is met name voor aanwonende ondernemers en bewoners best een lastige tijd geweest. Veel dank voor medewerking en begrip van een ieder!" aldus wethouder Van Willigen .

De gerealiseerde doorstroomas voor bussen heeft grootstedelijk karakter met busbaan in midden ligging waarvan reconstructie Willemskade de laatste schakel is, tussen de toekomstige busbrug en Harm Smeengekade. Met het nieuwe tweerichtingenfietspad aan beide zijden van de Willemskade, hebben fietsers uit de Veerallee en Zwolle-Zuid een veiliger, comfortabeler en snellere fietsroute naar de binnenstad. De kruispunten met de Rieteweg en Westerlaan zijn aangepast om het verkeer beter te laten doorstromen. Ook zijn er nieuwe trottoirs aangelegd. De groenstroken worden komende winter ingeplant.

Artikel delen: