Start bouw appartementen Dijkstraat

Zwolle – Met het plaatsen van het laatste fundament gaven gedeputeerde Monique van Haaf, directeur deltaWonen, Evert Leideman en wethouder Nelleke Vedelaar het startsein voor de bouw van 37 sociale huurappartementen aan de Dijkstraat. Een bijzonder bouwproject omdat het appartementencomplex op het bovendek van de parkeergarage wordt gebouwd. Schutte is de partij die de appartementen in opdracht van deltaWonen realiseert.

start.jpg
start1.jpg

De appartementen krijgen 1 of 2 slaapkamers en zijn bijzonder energiezuinig. De appartementen krijgen geen gasaansluiting, en er komen zonnepanelen op het dak. De appartementen worden medio 2018 opgeleverd. De parkeergarage is tijdens de bouw gesloten en wordt bij de oplevering voor alleen voor abonnementhouders opengesteld. De provincie Overijssel stelt vanuit de regeling Vitaliteit en ruimtelijke identiteit een bedrag van € 200.000,- beschikbaar voor het aanleggen van een binnentuin en bijpassend hekwerk. 

artist_impression_friesewal.jpg 

De binnentuin komt op het bovendek van de parkeergarage en draagt bij aan een mooi en prettig woonklimaat voor de directe omgeving. Door het aanleggen van de binnentuin is bij warm weer de opwarming minder dan bij de huidige stenen situatie. Ook wordt het regenwater beter opgevangen en afgevoerd. Het transparante hekwerk maakt de tuin ook vanaf de straat zichtbaar en draagt op deze manier bij aan de ruimtelijke kwaliteit van het direct naastgelegen gebied. De bouw van de appartementen is onderdeel van de versnellingsactie sociale huurwoningen waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad voor 2019 versneld circa 350 extra sociale huurwoningen bouwen. Naast de bouwlocatie Dijkstraat zijn bijvoorbeeld ook de Eemlaan (30 woningen) en de verbouwing van het schoolgebouw aan de Hobbemastraat (22 appartementen) onderdeel van de versnellingactie.

Artikel delen: