Nationaal Integratiediner bij Deltion

Zwolle – Op 12 oktober organiseren studenten van het Deltion College het Nationale Integratiediner. Dit staat voor het leren kennen van andere culturen en in contact komen met mensen buiten je omgeving. Het wordt een gezellige avond waarbij er lekker gevarieerd gegeten kan worden en de gezelligheid niet ontbreekt!

Elke gast neemt zelf een gerecht mee naar keuze. Zo draagt iedereen zijn steentje bij en kun je andere soorten gerechten leren kennen die je normaal niet snel zelf zou maken. Tijdens het eten zal er muziek zijn en zal er een spel gespeeld worden om met elkaar in contact te komen. Lijkt het u leuk om aanwezig te zijn bij dit jaarlijkse diner? Dan kunt u zich opgeven voor 1 oktober via het volgende mail adres: integratiediner@deltion.nl 

Artikel delen:
Reacties 70
 1. Wat ik heel jammer vind is dat er reacties hier worden weggehaald. Ik dacht juist dat dat nu verleden tijd was, nadat de redactie vernieuwd was.
  Zoals hierboven, een YouTube filmpje van een dashcam, on topic en goedgekeurd, werd gewoon verwijderd.
  Laat me raden, zijn er soms linkse mensen die klagen bij de redactie hier? Met loze termen als racisten? Met de invloed van steeds linkser wordende media lijkt mij dat erg waarschijnlijk, omdat dat tegenwoordig door de main stream media heel erg wordt aangewakkerd. Maar wat ik nog erger vind, is dat zulke dingen dan serieus worden genomen door redacties soms.
  Toch niet hier hoop ik?
  Ik zal kijken of ik dat youtube filmpje nog kan vinden, want die was erg goed en relevant om te zien.


  ⚠️ Meld

 2. ik had het ook gezien, het berichtje is weggehaald. zeker mensen die klagen? het filmpje had ik opgeslagen in mijn later kijken lijst en het laat goed zien waarom we goed moeten nadenken. want moet integratie wel vanzelfsprekend zijn? ontwricht dat niet de samenleving? en waarom dan een integratiediner? lost een integratiediner de problemen op, problemen die uit een andere cultuur en ander boek komen?
  het filmpje, absolute aanrader zodat je weet wat er speelt: https://www.youtube.com/watch?v=bOkRfYHYJU8
  redactie, ik heb me on topic gehouden en fatsoenlijk. jullie hoeven dus geen berichtje weg te halen. :-*


  ⚠️ Meld

 3. Gemma, het is heel normaal dat filmpje verwijderd wordt. Dat filmpje gaat over Calais en de problemen daar. Dat filmpje heeft dus helemaal NIETS met Zwolle of dit topic te maken. Volkomen zinloos dus om dat hier te plaatsen. On-topic: prima initiatief.


  ⚠️ Meld

 4. Bericht door J.Elshof, op 25 september 2017 19:40

  steeds linkser wordende media

  Welke bedoel je? De media die een docu over Jesse Klaver censureren en een week later eenzelfde soort docu over Wilders vrijmoedig uitzenden?


  ⚠️ Meld

 5. Goed filmpje en waardeloos initiatief om een integratiediner te houden. Wordt er ook voor iedereen stampot met worst en spek geserveerd? Of moeten we vlees eten van beesten waarvan levend de keel wordt doorgesneden want halal moet.

  Integratie is met onze cultuur kennis maken en zich daar op aanpassen. Assimileren is je eigen cultuur meenemen en niet aanpassen dus Nationaal Assimilatiediner was een beter woord geweest.

  Hier ook te zien in het volgende filmpje:
  https://www.youtube.com/watch?v=zkzDwMAgWx0

  Wij moeten ons aanpassen, iedere vorm van kritiek op aanpassen van anderen in Nederlandse cultuur is racisme of discriminatie.


  ⚠️ Meld

 6. Jasper_Bos weet weer eens niet waar hij het over heeft.

  Assimilatie gaat juist veel verder dan integratie. Het is je voegen naar de heersende cultuur. Speklapjes eten, voetbal kijken, zeuren over het weer. Dat soort dingen.

  Orthodoxe Joden bijvoorbeeld hebben een nadrukkelijk anti-assimilatiebeleid[/url]. Ze hebben geen zin om hun Joodse identiteit op te geven.


  ⚠️ Meld

 7. Niet? Moslims hebben ook geen zin om de identiteit op te geven. Net zoals de neger uit de rimboe.

  Nationaal Assimilatiediner bij Deltion, kan het nog gekker. Vanwege deze actie zal ik mijn kinderen en anderen het afraden om niet op het Deltion te gaan studeren.


  ⚠️ Meld

 8. Ik sta er iets anders in; mensen komen naar Nederland/Zwolle toe en dan vind ik het heel normaal dat men zich voegt naar de hier geldende normen en gebruiken. Wanneer iemand deze normen en gebruiken vervelend vindt, dan moet hij concluderen dat dit land en de stad niet iets voor diegene is? Ik zie het zo, wanneer ik met een geliefde op vakantie ga naar bijvoorbeeld de Verenigde Emiraten, dan ben ik op de hoogte dat het niet verstandig is om bepaalde dingen in het openbaar te doen. Ook dien je je aan te passen met de kleding wanneer je met een vrouw daar bent. Wat ik daar persoonlijk van vind, doet niet ter zake. Heel normaal in mijn ogen. Dezelfde behandeling zie ik ook graag hier in Nederland en in Zwolle.
  Het intergratie diner hoeft daarom van mij niet, de meerwaarde zie ik er niet in. Men dient zich gewoon te voegen bij de gebruikte normen en gewoonten. Niets meer, niets minder.


  ⚠️ Meld

 9. Ik vind helemaal niet dat ik me hoef aan te passen aan de gewoontes in de Verenigde Arabische Emiraten, vooral niet als die gewoontes seksistisch zijn. Moet ik me anders kleden omdat zij zo achterlijk zijn? Dacht het niet.

  Andersom vind ik het helemaal niet nodig dat vreemdelingen zich aan ons aanpassen. Wat houdt dat eigenlijk in, aanpassen? Dat ze GTST gaan kijken of voor Oranje zijn? Dat doe ik zelf niet eens en ik ben een lelieblanke Nederlander.

  Democratie en mensenrechten, dat is waar mensen zich aan moeten aanpassen. En dan ook iedereen, en helemaal. Een beetje democratisch bestaat niet.


  ⚠️ Meld

 10. Als ik naar de VEA op vakantie zou gaan zou ik me zeker wel aanpassen hoor Riet. Dat getuigt van fatsoen en het is maar tijdelijk.

  Omgekeerd zou het netjes zijn van mensen die hier komen (op vakantie of blijvend) zich hier ook aanpassen. Dus zaken als hoofddoeken voor vrouwen, eerwraak gerelateerde zaken, vrouwen als minderwaardig beschouwen, autochtone dames wegsissen als ze te zomers gekleed gaan, etc., die zaken in hun buitenland laten. Dat getuigt van fatsoen en van de wil om er samen wat van te maken in dit land.


  ⚠️ Meld

 11. Democratie en mensenrechten, dat is waar mensen zich aan moeten aanpassen. En dan ook iedereen, en helemaal. Een beetje democratisch bestaat niet.

  Er zijn toch wat problemen, conflicterende belangen / gewoontes / zienswijzen.
  Alleen al het woord ‘moeten’ in moeten aanpassen kan zorgen voor vervolging van minderheden als dat in wet wordt opgenomen.

  Vredespijp roken zoals dit integratiediner zal niemand minder maken.


  ⚠️ Meld

 12. Dus zaken als hoofddoeken voor vrouwen, eerwraak gerelateerde zaken, vrouwen als minderwaardig beschouwen, autochtone dames wegsissen als ze te zomers gekleed gaan

  – Hoofddoeken droegen mijn oma’s ook.
  – Eerwraak is in de bijbelbelt al flink wat jaren traditie
  – Gewoon in een Nederlandse partij zijn vrouwen onofficieel minderwaardig (maar ook alleen omdat ze dat moesten aanpassen)
  – Dames worden al eeuwen na gefloten. Ook door blanke mannen
  En ik kan nog wel even doorgaan.

  Ergo: wat lul je?

  (ps. let op de naam, hoofdletter J, en verder geen leestekens. Deze post door de originele Japser en niet één of andere stalker/trol :))


  ⚠️ Meld

 13. Ik wil best met moslims een biertje drinken en wat bitterballen eten, als ze open staan voor andere eetgewoonten. En daarna samen gezellig shoarma met knoflook saus eten of iets anders oosters.


  ⚠️ Meld

 14. Ik lul niks Japser: ook die zaken die jij noemt baal ik van. Ik vind alleen niet dat we terug naar het Middeleeuwse gedachtengoed moeten van godsdiensten die het wel even voor de vrouwen uitmaken wat ze moeten doen.

  De hoofddoek die mijn oma droeg was uiteraard om haar permanentje te beschermen, niet omdat dat van de (katholieke) kerk moest.

  Eerwraak op de biblebelt is nieuw voor mij; ook niet goed te praten uiteraard.

  Politieke partijen die die geen vrouwen blieven, blief ik ook niet.

  Ik denk dat bouwvakkers die vrouwen nafluiten niet een probleem hebben met het feit dat een vrouw er goed uitziet i.t.t. sommige autochtonen die graag willen dat vrouwen zich helemaal niet laten zien. Daar denken we hier toch anders over.

  Uiteraard is er voor elk voorbeeld een tegenargument te bedenken, maar ik denk dat je de plank hier mis slaat.  ⚠️ Meld

 15. Klopt Tja, bij nader inzien trek ik mijn drogredenen dan ook in.
  Vooral eerwraak op de biblebelt was geen eerlijk argument:
  1. Het is eerlijk gezegd niet waar.
  2. Ook al zou het waar zijn is het inderdaad geen excuus voor moslims of wie dan ook.(drogreden dus).

  Let op, er is ook een ouderwetse Japser, die nogal grof in de mond is. Let daar maar niet op.


  ⚠️ Meld

 16. Ik gaf de voorbeelden om aan te geven dat het in Nederland niet zo perfect is als het lijkt dat je wil pretenderen. Ook hier is flink wat fout met het gedrag tegenover andere mensen. Laten we bij de integratie vooral niet hypocriet gaan doen, want dat is een eigenschap die we sowieso niet mee willen geven aan nieuwe Nederlanders.


  ⚠️ Meld

 17. Reageer je nu onder verschillende aliassen Jasper. of Japser? Ik heb het idee dat jullie toch twee verschillende personen zijn, dus graag niet net doen of je de ander bent. Als je het nog snapt.


  ⚠️ Meld

 18. @Bernard, gelukkig is het niet aan jou om te bepalen wat iemand anders wel of niet moet lezen.
  We leven niet in Noord-Korea maar in een democratie, waar iedereen recht heeft op zijn of haar eigen mening.
  Onthoud dat goed!


  ⚠️ Meld

 19. Maar je moet niet net doen of je Japser bent Jasper.!
  Je probeert op deze manier iemand anders wat in de mond te leggen die hij of zij nooit gezegd zou hebben.


  ⚠️ Meld

 20. Ik post nauwelijks meer hier, omdat sommige mensen het leuk vinden om zich uit te geven voor mij (er zijn nog veel meer namen die ik hier tegenkom die te herleiden zijn naar mij). Ik heb deze gebruikersnaam geregistreerd op WLZ. Dus als je Japser ziet, zonder leestekens, ben ik dat, en ik post onder geen enkele andere naam. Waarom iemand er plezier uit haalt om mij zwart te maken, is mij een raadsel.


  ⚠️ Meld

 21. Zal dezelfde kleuter zijn die wel eens onder reageert. Als hij nou eens een punt zet achter zijn kinderlijke reacties, zou het een stuk fijner zijn op dit log.
  Dus aan een ieder, wees op je hoede als je een reactie ziet die je niet logisch vindt bij de gebruiker waar hij op het eerste gezicht naar verwijst. Het loggen van je naam kan op het log kan ook voorkomen dat iemand een reactie onder jouw naam doet.

  On topic:
  Prima om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar met respect te behandelen. Wordt iedereen beter van.


  ⚠️ Meld

 22. We leven niet in Noord-Korea maar in een democratie, waar iedereen recht heeft op zijn of haar eigen mening.

  Sorry, dit heb ik niet gelezen. Mocht niet van Bernard.

  Voor mensen zonder gevoel voor ironie, dit betekent: jank niet zo man.


  ⚠️ Meld

 23. Jasper Bos en meer nicks die daarop lijken heeft een heel erg negatief, éénzijdig en verwrongen wereldbeeld. En dan ook nog reageren onder een nickname om degene die Japser heet te irriteren en in een kwaad daglicht te zetten. Nep Jasper: Je bent een lafbek.


  ⚠️ Meld

 24. @Tsja, het hoofddoekje was handig voor het permanentje, maar mijn oma ging nooit zonder hoedje naar de H. Mis. Een broek was ook uit den boze. 🙂


  ⚠️ Meld

 25. De linkse moraalridders zijn weer op het paard aan het strijden voor onrecht zo te lezen. Vragen om respect terwijl zij zelf schelden en anderen monddood proberen te maken. Heb je de redactie al gemaild voor verwijdering?

  Hoofddoek van oma vergelijken met een moslim. Staan drie verzen in de soerra waar het dragen wordt verplicht, evenals eerwraak is een verplichting. Nergens staat het in het oude of nieuwe testament.

  Vergelijking is dus een onderbuikgevoel.


  ⚠️ Meld

 26. Ja inderdaad Jasper_Bos, mee eens. Het niveau van een aantal lieden hier is bedroevend.
  Neem nou de reactie van de ouderwetse Jasper van 11.54, die bevat uitsluitend drogredenen en verder een grof woord als toetje.
  Geen wonder dat mensen dit arrogante maar domme manier van discussiëren zat zijn. Hopelijk blijft de ouderwetse drogredenaar Japser weer een hele tijd weg.
  En hij gaat nog janken ook dat mensen hem zwart proberen te maken. Dit zwartmaken doet hij zelf met zijn weinig inhoudelijke reacties.
  Logisch dat mensen de naam Jasper gaan aannemen, ze zijn het zat om op de persoon gespeeld te krijgen.
  De tijd van de ouderwetse Japser is voorbij, toedeledokie.
  De tijd van inhoudelijk discussiëren met nieuwe Japsers met punt of met achternaam, maakt allemaal niet uit.
  Geef goede inhoudelijke argumenten, en geen drogredenen of op de persoon gespeelde onzin.  ⚠️ Meld

 27. Ja inderdaad Jasper_Bos, mee eens. Het niveau van een aantal lieden hier is bedroevend.
  Neem nou de reactie van de ouderwetse Jasper van 11.54, die bevat uitsluitend drogredenen en verder een grof woord als toetje.
  Geen wonder dat mensen dit arrogante maar domme manier van discussiëren zat zijn. Hopelijk blijft de ouderwetse drogredenaar Japser weer een hele tijd weg.
  En hij gaat nog janken ook dat mensen hem zwart proberen te maken. Dit zwartmaken doet hij zelf met zijn weinig inhoudelijke reacties.
  Logisch dat mensen de naam Jasper gaan aannemen, ze zijn het zat om op de persoon gespeeld te krijgen.
  De tijd van de ouderwetse Japser is voorbij, toedeledokie.
  De tijd van inhoudelijk discussiëren met nieuwe Japsers met punt of met achternaam, maakt allemaal niet uit.
  Geef goede inhoudelijke argumenten, en geen drogredenen of op de persoon gespeelde onzin.  ⚠️ Meld

 28. Dezelfde drogredenen en taalgebruik als Riet Pluim. Die gaat niet weg, hij was hier nog steeds. Voor mij hoeft het diner niet vanwege eten wat thuis wordt klaargemaakt. Voedselwarenautoriteit is er denk ik ook niet zo blij mee.


  ⚠️ Meld

 29. Bericht door Zwollee, op 26 september 2017 16:56
  Japser, anders moet je even een avatar uploaden, dan is het in 1 oogopslag duidelijk wie reageert.

  Kan het proberen. Peperbus er naast 🙂


  ⚠️ Meld

 30. @Tsja, ooit een gereformeerde in de H. Mis gezien? 😉
  [Quote]Tot het Tweede Vaticaans Concilie was het vrouwen verplicht hoofdbedekking te dragen in een katholieke kerk. Dit gebod vindt zijn oorsprong in I Korintiërs 11:5-6 (“Iedere vrouw, die blootshoofds bidt of profeteert, doet haar hoofd schande aan…”). Tegenwoordig wordt de hoofddoek nog gedragen door een aantal vrouwen in Noord-Europa en Noord-Amerika. In Tridentijnse missen (de buitengewone vorm van de Romeinse ritus) dragen de vrouwen nog steeds een sluier of een hoofddeksel, al is dit niet meer verplicht. In Zuid-Europese en Latijns-Amerikaanse landen draagt men nog vaak een hoofddoek in de kerk en dan vooral de mantilla die uit zwarte kant vervaardigd is. In Azië wordt vooral de witte kanten versie gedragen.[/quote]


  ⚠️ Meld

 31. Ah Rina, weer wat bijgeleerd. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer. Het blijft toch raar dat voor vrouwen speciale regels gelden. Wat mij betreft zijn zij hier evenwaardig aan mannen. Wie dat niet wil erkennen heeft hier toch niks te zoeken?
  Een gesegregeerde samenleving noem je toch niet samen-leving?


  ⚠️ Meld

 32. Voor mannen golden ook kledingvoorschriften, Tsja. Geen hoed op in de kerk. Vrouwen mochten geen broek aan, maar mannen geen jurk of rok. Tegenwoordig is de broek voor vrouwen een gewoon kledingstuk. Omgekeerd is de rok voor mannen nog weinig geaccepteerd. De situatie is voor vrouwen dus eigenlijk beter dan voor mannen. Het wordt tijd voor een emancipatieslag voor mannen.:)


  ⚠️ Meld

 33. Ach, als je dan bedenkt dat mannen in Arabische landen massaal in jurken lopen, hoeven die eigenlijk die emancipatieslag helemaal niet meer te maken. 😉


  ⚠️ Meld

 34. Is het eigenlijk niet raar dat kerken niet zelf mogen bepalen hoe ze willen dat mensen er bij lopen? In sommige (niet kerkelijke) gelegenheden is er ook een dresscode. Daar mag je ook niet binnen zonder das.

  Ik maak me sterk trouwens dat je bij de gereformeerde kerk gewoon naar binnen mag als vrouw zonder hoed met broek.  ⚠️ Meld

 35. Japser, je hebt nou wel een peperbus als avatar maar je produceert nog steeds drogredenen. Daar gaan we weer:
  1. In vrijgemaakte merken hebben ook vrouwen ook gewoon een broek aan. Je argument is dus onjuist.
  2. Ook al zou het wel verboden zijn is het nog geen excuus voor andere mensen. Weer een drogreden dus.
  Japser kom nou eens met echte inhoudelijke argumenten, inplaats van dit puberale getrol!


  ⚠️ Meld

 36. Dus een hoofddoek op tijdens een katholieke mis in Noord Amerika en Noord Europa is dezelfde uitdraging als van een moslim met hoofddoek?
  Wat een kromme vergelijking. Beiden hebben een andere inhoud en uitdraging.

  Weer duidelijk hier in het topic dat de verbale agressie, infantiliteit n gebrek van empathie weer uit de linkse hoek komt. Jammer, nergens voor nodig…..


  ⚠️ Meld

 37. Weer duidelijk hier in het topic dat de verbale agressie, infantiliteit n gebrek van empathie weer uit de linkse hoek komt. Jammer, nergens voor nodig…..

  Hartelijk dank voor deze constructieve en volwassen bijdrage!


  ⚠️ Meld

 38. Is het eigenlijk niet raar dat kerken niet zelf mogen bepalen hoe ze willen dat mensen er bij lopen?

  Mogen ze dat niet dan?

  Sommige reageerders hier lijken dat niet te waarderen.


  ⚠️ Meld

 39. Wat een aanfluiting het diner. Wie integreert bij wie? Ik ga mee met het assimmilatiediner. Wij moeten ons aanpassen.Jasper_Bos heeft verder helemaal gelijk, er is geen touw aan vast te knopen deze hele discussie. De kassajuffrouw bij de Albert Heijn met hoofddoek is ook niet bezig met een mis.  ⚠️ Meld

 40. Er zijn nog katholieke vrouwen die de hoofddoek dragen, en dat doen ze om dezelfde redenen als moslima’s. Wat dat betreft is de vergelijking heel terecht.

  Sinds 1965 is de hoofddoek in de kerk niet meer verplicht, en binnen het katholicisme is – voor zover ik dat kan beoordelen – de sociale druk een stuk minder dan binnen het gros van de islam, maar eigenlijk boeit me dat maar matig.

  We kunnen heel lang debatteren over welk geloof het ergst of het minst erg is maar daarmee komt geen einde aan het seksisme.


  ⚠️ Meld

 41. Ik heb nog nooit een katholieke vrouw met een hoofddoek op achter de kassa gezien.

  Verder is het zo dat er islamitische landen zijn waar je als christen, atheïst, homo(m/v) letterlijk je leven niet zeker bent.

  Misschien dat daar ook eens gezellige etentjes gehouden kunnen worden.  ⚠️ Meld

 42. Wat een geëmmer over hoofddoekjes. Het boeit me niets wanneer er een caissi?re met hoofddoek zit. Net zo min als een met lip/neus/wenkbrauwpiercing.
  Moslims hoeven hier niet te vrezen voor hun leven, maar worden wel geconfronteerd met veel negativisme, getuige ook bovenstaande.


  ⚠️ Meld

 43. Ik snap ook niet wat het meisje met het hoofddoekje achter de kassa te maken heeft met dat land waar christenen, atheïsten en homo’s worden vervolgd. Misschien zijn haar ouders wel uit zo’n land gevlucht.

  Zelf ben ik blij dat ze liever een hapje eet met haar buren dan dat ze ze naar het leven staat.

  Maar ja, voor sommigen doet een moslim het nooit goed.

  Negativisme inderdaad.


  ⚠️ Meld

 44. Shhhhhht! Je mag alleen zeggen dat het betere voetballers zijn, dat ze lekker kunnen koken en ze goed muziek kunnen maken. Als je over verstandelijke beperkingen, luiheid of criminaliteit begint ben je een racist. 😉


  ⚠️ Meld

 45. Of het meisje achter de kassa van onze supermarkt lekker kan koken, weet ik niet. Misschien wel. Voetballen heb ik haar nog nooit zien doen. Verstandelijk beperkt is ze zeker niet.


  ⚠️ Meld

 46. Bericht door PeterD, op 27 september 2017 14:50
  Een etentje van veldwachter met islamitische mensen lijkt mij ook niet zo gezellig worden voor die laatsten.

  Ik denk dat ze Veldwachter ook niet uitgenodigd hebben. Indien wel, dan weet ik wel waar hij mee aan zal komen zetten: Een grote pan met rijk gevulde snert zoals oma die vroeger maakte. En om voorspelbare commentaren maar voor te zijn: Heel veel culturen eten ook varkensvlees. Dus dat kan gewoon. Alleen vegetariërs, Joden en Moslem zullen er voorbij lopen.


  ⚠️ Meld

 47. Ja Bernard, snert is een goed idee, wel met varkenspootjes voor de liefhebbers. Moslims mogen het varkenspootjes in de pan laten zitten, ze kunnen dus ook gewoon meedoen.


  ⚠️ Meld

 48. Snert is prima. Met ham gemaakt van kip dus helemaal halal. Wel het dier levend leeg laten bloeden anders haram. Laten we ook een imam overkomen om een toverspreuk over de snert te doen en wat zal het lekker smaken! Helemaal 2017!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.