Voorleesactie Dag van de Duurzaamheid

Door Redactie

Zwolle – Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen bestuurders, agrariërs, vrijwilligers, opa’s en oma’s, vaders en moeders en medewerkers uit Zwolle voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m 8 uit het basisonderwijs. De studenten van Duurzame PABO hebben speciaal hiervoor het boek ‘De Wereld van Voedsel’ geschreven.

Wil jij ook voorlezen? Meld je dan aan bij Natuur en Milieu Overijssel. Wij koppelen je aan een school, je krijgt het voorleesboek thuisgestuurd en een handleiding vol praktische tips.  10 oktober 2017 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. De dag start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen. We nodigen je graag uit om mee te doen aan de voorleesactie. Uiteraard blijft het niet bij voorlezen alleen. Het verhaal biedt aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over gezonde voeding en duurzaam voedsel. Zo leren kinderen alles over eten. Over groenten, fruit, vlees en zuivel. En over de herkomst en smaak van voedsel. Ze bewustmaken van gezonde, duurzame én lekkere keuzes, en ze die leren maken. Zodat iedereen bewuster eet. In en buiten school.

Vind je het leuk om voor te lezen tijdens de Dag van de Duurzaamheid? Meld je dan aan via www.natuurenmilieuoverijssel.nl. Wij koppelen je aan een school uit jouw regio, je krijgt het voorleesboek van te voren thuisgestuurd en je krijgt een handleiding vol praktische tips om na afloop met de leerlingen in gesprek te gaan over gezonde en duurzame voeding. Heb je een vraag of wil je meer informatie over de voorleesactie? Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel via 038-4250960 of info@natuurenmilieuoverijssel.nl.
Deze voorleesactie wordt gefinancierd door de Provincie Overijssel. Natuur en Milieu Overijssel werkt in de uitvoering samen met landelijke en regionale partners. Deze actie sluit bovendien goed aan bij het landelijke programma Jong Leren Eten dat in 2017 is gestart en waarbij we een impuls geven aan voedseleducatie voor alle kinderen in Nederland.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)