Heel Zwolle Kookt!

Zwolle – Als onderdeel van het project ‘Geef je Buurt een Boost’ organiseert sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte op zondag 1 oktober 2017 van 14.00 tot 17.00 uur ‘Heel Zwolle Kookt!’. Sociale eetinitiatieven koken hier samen voor de buurt. Deelnemers zijn onder andere De Appeltaartfabriek, Eureka, De Abdij en Gift City. Locatie is het Assendorperplein, het plein voor wijkcentrum De Enk.

rvh_foodfestival_alkmaar_9459_persbericht.jpg

De entree is gratis en de gerechten zijn relatief laag geprijsd. Er is ook muziek. Dj-duo Easylovers draait dansbare platen, gezellige meezingers en hits van toen. Kom dus vooral langs en doe mee! Resto VanHarte wil lekker en gezond uit eten gaan bereikbaar maken voor alle mensen in de samenleving. Overal in Nederland worden foodfestivals georganiseerd, maar deze worden door hun opzet en prijzen vaak vooral bezocht door mensen met een goed inkomen. Resto VanHarte wil deze ervaring toegankelijk maken voor iedereen. Heel Zwolle Kookt! is dan ook laagdrempelig in opzet en in prijzen. Het is dé plek voor buurtgenoten om elkaar te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. Wil jij je buren leren kennen? Schuif gezellig aan!

Geef je Buurt een Boost bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in achttien steden in Nederland. De activiteiten variëren van barbecues tot talentenjachten en kookwedstrijden. Het doel is om meer buurtbewoners bij elkaar te betrekken en te activeren en dus de buurt een boost te geven. De eerste activiteiten hebben reeds plaatsgevonden; in heel Nederland organiseerde Resto VanHarte het afgelopen jaar succesvolle buurtbarbecues en open podia. Dit jaar vonden er reeds speciale Resto-avonden plaats rondom de thema’s Leefbare Buurt, Werken in de Buurt en Leren in de Buurt. Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Artikel delen: