Buurtinitiatieven maken Zwolse straten groener

Zwolle – 27 buurtinitiatieven uit Zwolle maakten afgelopen zaterdag hun straat groen tijdens Burendag. Hierbij stopten zij ruim 20.000 bloembollen in de grond. Deze biologische bloembollen met blauwe druifjes, tulpen, sieruien en boerenkrokussen zijn goed voor bijen en vlinders. Naast bloembollen legden zij ook struiken, bankjes, planten, een insectenhotel en fruitbomen aan. De kerngroep van Groene Loper Zwolle ondersteunde deze initiatieven met de aanvraag voor financiën bij het Oranje Fonds.

groeneburendag1.jpg
Foto’s: Erik de Kruijf  

In juli ondersteunde Groene Loper Zwolle 27 buurtinitiatieven met hun financiële aanvraag bij het Oranje Fonds om afgelopen zaterdag tijdens burendag hun straat te vergroenen. Ook konden deze initiatieven via Groene Loper Zwolle een uitgebreid bloembollenpakket van 1.000 biologische bloemen aanschaffen. Deze bloembollen van blauwe druifjes, sieruien, boerenkrokussen en tulpen zijn goed voor bijen en vlinders. In totaal hebben de deelnemende initiatieven uit Zwolle afgelopen zaterdag ruim 20.000 bloembollen in de grond gepoot. Daarnaast legden zij ook struiken, bankjes, planten, een insectenhotel en fruitbomen aan. En uiteraard waren er op bijna alle locaties leuke kinderactiviteiten, een straatbarbecue en veel koffie en taart.

groeneburendag2.jpg 

groeneburendag3.jpg 

Burendag
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vierden we Burendag op zaterdag 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.
Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Groene Loper Zwolle
De bloembollenactie en de ondersteuning bij de financiële aanvraag bij het Oranje Fonds is één van de activiteiten die groene initiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Zwolle. De Groene Loper Zwolle heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Groene Loper Zwolle wordt gesteund door de provincie Overijssel.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Wat een kul en weggegooide moeite. Die bomen worden dagelijks onder gepist door de viervoeters uit de buurt. Maandje dan is alles verrot. En dan heeft taupe het nog niet over de bezopen tweevoeters die in het weekend uit de stad komen.sneu voor de kinderen. Ik zou ze meenemen naar een middagje rebound. Veel leuker


    ⚠️ Meld

  2. Wat een onzin! De gemeente doet al genoeg om alles, inclusief goten, vluchtheuvels, perken, groenvoorziening in woonwijken lekker groen te laten worden met allerlei onkruid omdat het onderhoudsprogramma m.b.t. groen is om te janken. De gemeente moet zich schamen!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.