Viaa biedt beste HBO opleidingen van Nederland

Zwolle – De opleidingen Verpleegkunde, Social Work en Godsdienst-Pastoraal Werk van Hogeschool Viaa zijn beoordeeld als de beste hbo-opleidingen van Nederland. Dat staat in de Keuzegids Hbo 2018 die vandaag is verschenen.

De Keuzegids beoordeelt elk jaar alle hbo-opleidingen in Nederland. De opleidingen Verpleegkunde, Social Work en Godsdienst-Pastoraal Werk zijn de beste voltijdopleidingen in hun categorie. Daarnaast mogen deze opleidingen het komende jaar ook de titel ‘Topopleiding 2018′ voeren. De opleiding Pabo van Viaa is geëindigd op een vijfde plaats (categorie noord) met een score van 74. Dat is een stijging van vier punten ten opzichte van vorig jaar. In de categorie kleinere hogescholen staat Viaa op de vierde plaats (particuliere instellingen niet meegerekend).

Voorzitter van het College van Bestuur, Jacob Schaap, is zeer tevreden over de goede scores in de Keuzegids Hbo 2018. "We zijn erg blij met deze waardering van onder andere onze studenten. Hogeschool Viaa komt goed uit de bus. Een pluim voor alle medewerkers van onze hogeschool die, samen met het werkveld, hard werken aan de kwaliteit van onze opleidingen. En we blijven ons ook het komende jaar inzetten voor het verbeteren van de kwaliteit van de opleidingen. Dat doen we in samenspraak met onze studenten." De drie opleidingen worden in de Keuzegids Hbo 2018 positief beoordeeld op zowel de inhoud van de opleiding als op de voorbereiding op de arbeidsmarkt en de begeleiding van docenten. Over Social Work merkt de Keuzegids op: ‘De studenten zijn vol lof over de begeleiding door betrokken docenten’.

Artikel delen: