PvdA kiest Eefke Meijerink als lijsttrekker

Zwolle – Eefke Meijerink is de PvdA-lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft de algemene ledenvergadering van de PvdA Zwolle dinsdagavond besloten. Eefke Meijerink is op dit moment fractievoorzitter.

eefke_meijerink.jpg 

Afdelingsvoorzitter Edwin Broekman: "De PvdA staat voor een stevige opgave. Landelijk zijn we veel zetels kwijt geraakt. Maar in Zwolle hebben we het de afgelopen jaren juist heel goed gedaan en staan we dicht bij de mensen. We hebben daardoor de afgelopen jaren ook veel nieuwe actieve leden gekregen. Daarom willen we een mooie mix van nieuwe en vertrouwde gezichten waarbij Eefke een krachtige kartrekker is."

De kandidaatstellingscommissie heeft Meijerink voorgedragen omdat ze precies dat is waar de PvdA in Zwolle voor staat: sociaal, betrokken, open en strijdvaardig. Ze heeft veel kennis, ervaring en strijdlust. De PvdA kiest begin november de rest van de lijst. Zaterdag gaat de partij net als iedere maand weer de straat op, deze keer met haar kersverse lijsttrekker in Assendorp.

In november zal de partij ook haar verkiezingsprogramma naar buiten brengen. Leden en niet leden hebben de afgelopen maanden meegedacht over dat programma. Het is nog tot 1 oktober mogelijk om input aan te leveren. Dat kan natuurlijk ook zaterdag op straat.

Artikel delen:
Reacties 58
 1. Benny heeft gelijk. Graaien omdat het kan bij de partij van de afbraak. Alvast ook sorry voor mijn mening, lees zometeen wel wat ik ben en hoe eenzaam etc. Altijd lachen met de zgn sociale moraalridders.


  ⚠️ Meld

 2. @ Iemand die zichzelf JasperBOs noemt, maar vreemd genoeg heel anders schijnt te heten…. Als je een partij (zonder onderbouwing) nogal hatelijk afbreekt, heb je zelf waarschijnlijk ook een voorkeur? Wil die hieronder ook vermelden, eventueel voorzien van een opsomming heldendaden? Een aantal punten die ze door de jaren heen bereikt hebben, vind ik ook goed.


  ⚠️ Meld

 3. Benny en Jasper BOs,.

  Het wordt hoog tijd dat jullie je eens gingen verdiepen in de realiteit en feiten, ipv de meest onjuiste weergave van feiten geven.

  Het komt uiteindelijk heel dom over, begin eerst maar eens het hele rapport te lezen.

  Langs die lat gelegd verandert het beeld dramatisch. Bij de VVD liepen tien mensen tegen het strafrecht aan, van wie acht de laatste jaren. De VVD heeft zeven (ex-)politici die strafrechtelijk veroordeeld zijn: René Waas, Patricia Remak, Sjoerd Swane, Ton van der Schans, Stan Klijnhout, Piet Neus en Gé Craenen. Berthold Ziengs, Jos van Rey en Ton Hooijmaijers zijn onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek.⤝. De VVD heeft vijf (ex-)politici die strafrechtelijk veroordeeld zijn: René Waas, Patricia Remak, Sjoerd Swane, Ton van der Schans en Stan Klijnhout. Berthold Ziengs, Jos van Rey en Ton Hooijmaijers zijn onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek. Bij de PVV kregen maar liefst negen mensen met het strafrecht te maken: Dion Graus, Eric Lucassen, Jhim van Bemmel, Hero Brinkman, James Sharpe, Marcial Hernandez, Gidi Markuszower, Martijn Hurks, Arnoud van Doorn en Daniël van der Stoep. De aanklacht wegens mishandeling tegen Graus werd geseponeerd, hij is de enige van de omstreden PVV-Kamerleden die bij de laatste verkiezingen weer op de lijst mocht.

  https://www.vn.nl/de-lijst-politieke-affaires-van-1983-tot-2013/


  ⚠️ Meld

 4. Rooie appelwangetjes.
  Of zoals mijn schoonmoeder altijd zegt; rooie drank wangetjes.
  Ik ben er trots op dat mijn belastingcenten die kant op gaan


  ⚠️ Meld

 5. Het lijkt hier wel Joop.nl met Dick voorop.
  Er was er maar 1 fout en dat was Joop de Uyl Van de Partij van de aftreders deze man had grote sympathie voor het derde rijk.
  Moest die hoerenloper van de Pvda ook voorkomen Pink?


  ⚠️ Meld

 6. Verdiepen in realiteit ipv onjuiste weergave? Heb je twee namen genoemd van graaiers. Jij komt met een hele waslijst dus dan zijn die andere twee niet erg.

  Dus ik moet eerst het hele rapport lezen voordat ik slim overkom? Juist.

  Misschien moeten de aanhangers van de pvda eens gaan verdiepen in de realiteit in plaats van morale praatjes houden en anderen betichten van wat zij zouden moeten denken of zeggen.

  Groeten,

  Jasper Bos  ⚠️ Meld

 7. Ik vergeet pvda’er en oud Zwollenaar Co Verdaas:

  Verdaas liet zich als Gelders gedeputeerde tussen 2007 en 2012 met de dienstauto afzetten in Zwolle. Inderdaad, Zwolle ligt in Overijssel en is dus de verkeerde provincie. Maar er is meer aan de hand. Uit zijn declaraties blijkt dat Verdaas zich op donderdag 7 april 2011 om 23.00 uur in Zwolle liet afzetten. De volgende dag declareerde hij zijn eigen vervoer: van Arnhem naar Nijmegen. Dat klopt dus van geen kant. ?Hoe kan het dat Verdaas ’s avonds in Zwolle wordt afgezet, en de volgende ochtend vanuit Nijmegen vertrekt??

  Graaiers zijn het.

  Groeten,

  Jasper Bos  ⚠️ Meld

 8. Nee Jasper, J.B. of JasperBOs, jouw vrienden van de VVD, PVV en wat andere partijen, die zijn recht(s) door zee en altijd te vertrouwen. Nooit betrapt op het stelen van de partijkas. Daar kun je lekker mee vooruit.


  ⚠️ Meld

 9. Nou ja, Benny en al die Jaspers samen hebben nog steeds geen bewijs of argumenten gevonden dat mevrouw Meijerink een graaier is. Zo begon het gesprek hier ongeveer. Kortom: tot dusver een grote fail.


  ⚠️ Meld

 10. Dit artikel gaat over Eefke Meijerink van de PvdA in Zwolle. Niet over andere goede of slechte mensen van de pvda en ook niet over goede of slechte mensen van andere partijen.

  Ik vind het fijn dat er mensen zijn die zich tegen een parttime-loon willen inzetten voor de publieke zaak terwijl ze vooraf al weten dat een flink aantal mensen er alleen maar op uit is om van achter hun laptop tegen hen aan te pissen.  ⚠️ Meld

 11. gaat broekman de pvda nog even ophemelen .
  doek op deze partij.
  tenenkrommend om een lachende meijerink op de foto te zien. wat heeft zij gepresteerd ?
  inderdaad niets. onze belastingcenten opvreten. ik vind het nogal nie wat. ze is te lang fractievoorzitter en moet of verdwinen, of zichzelf kandidaat stellen als lijsttrekker. verdwijnen is geen optie dat snapt de dopneus ook. dat is jezelf in de zak schijten. andere optie, juist lijsttrekker.

  mensen mensen, ermoet toch iemand in die parij zin die tegen haar zegt dat ze beter wat anderskan gaan doen!!

  dit wordt nooit meer wat.


  ⚠️ Meld

 12. Dopneus,

  Meijerink wordt ook lijsttrekker de komende verkiezingen.
  Iedereen die het met jou eens is, is vrij een andere kandidaat te kiezen.


  ⚠️ Meld

 13. Wat een vieze woordjes toch, Bantema zegt Pissen. En Dopneus zegt schijten.

  Even los daarvan, Meijerink krijgt voor deze parttime baan toch een normaal loon. Bantema vind dit te laag en Dopneus te hoog?
  Dan zal het wel een kloppend bedrag zijn.


  ⚠️ Meld

 14. Volgens dit artikel ontvangen raadsleden 4,58 tot 17,58 euro per uur.

  Het onderzoek is niet heel actueel, maar ik neem niet aan dat de vergoeding véél hoger is geworden.

  Echte graaiers gaan de politiek niet in.


  ⚠️ Meld

 15. Benny, Jasper BOs, dopneus,

  Voor heel wat mindere zaken heb ik ministers zien aftreden.

  Rutte houdt vertrouwen in Hennis
  Door REDACTIE PARLEMENT
  Updated 1 min geleden
  12 min geleden in BINNENLAND

  DEN HAAG – Minister-president Rutte heeft nog altijd vertrouwen in zijn minister van Defensie Hennis. Dat laat hij weten in reactie op het schokkende rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over het dodelijke ongeval met mortieren in Mali.

  ⤸Ja, dat vind ik zeker⤝, zei Rutte op de vraag of Hennis kan aanblijven. Verder wil hij inhoudelijk niets zeggen: ⤸Zij kan zich prima zelf verdedigen.⤝

  De Onderzoeksraad stelt dat Defensie ernstig tekort is geschoten in de zorg voor de veiligheid van onze militairen in Mali. Het dramatische ongeval met het mortier vorig jaar kostte aan twee militairen het leven, een derde raakte zwaargewond.

  Volgens de onderzoekers deugde de veiligheid van de granaten niet en was de medische verzorging niet op orde.  ⚠️ Meld

 16. ik vind het schandalig veel geld dat er binnengesleept wordt. geen prestaties geen vooruitgang. zij beteknd niets voor de zwolse politiek dan alleen ergens een mening over hebben. laat staan dat ze iets toevoegd
  kan ik ook


  ⚠️ Meld

 17. Bericht door RietPluim, op 28 september 2017 14:28
  Mink,

  Zullen we het eens hebben over doodgeknuppelde zeehondjes? Heeft net zo veel met het onderwerp te maken.

  Riet Pluim.

  Ik bepaal voor mij zelf wat ik wens te plaatsen, ik zit hier niet om u te plezieren, net zo min u dat voor mij doet.

  Laten we dat vooral zo houden,  ⚠️ Meld

 18. Het gaat over de PvdA dus hebben we het over de PvdA. Plucheplakkers die via handjeklap de banen verdeeld onder elkaar. Niets meer of minder. De partij van de allochtoon. Zelfs die hebben de mes in de rug ervaren van dezelfde partij en er is niets meer van over.

  Nu nog de laatste stuiptrekkingen en de ene feminist van de PvdA Zwolle is weg om een zetel in de tweede kamer proberen te roven (130.000 euro per jaar), krijgen we er weer een nieuwe voor terug.

  Als het maar een vrouw is met wat culturele bezigheden en opleidingen in haar CV. Leuk trouwens een dochter die Bloem heet. Zucht.

  Groeten,

  Jasper Bos


  ⚠️ Meld

 19. Het gaat over de PvdA dus hebben we het over de PvdA.

  Mink niet. Die heeft het over een VVD-minister en een VVD-minister-president.

  Je kunt wel ieder onderwerp oprekken tot het de omvang heeft die jou bevalt, maar uiteindelijk gaat het om de lijsttrekker van de lokale PvdA-afdeling, niets meer en niets minder.


  ⚠️ Meld

 20. Natuurlijk worden andere partijen erbij gehaald zodat het lijkt alsof PvdA geen blaam treft.

  Over Meijerink:

  Bij de kandidaatstelling van Meijerink is wel één probleem: ze is al 12 jaar actief als raadslid en fractievoorzitter en dat is de maximale termijn binnen de PvdA. Alleen als er ??zwaarwegende argumenten?? zijn mag daar van worden afgeweken. De commissie zegt dat daar sprake van is.

  https://www.zwollenu.nl/pvda-wil-eefke-meijerink-als-lijsttrekker-in-zwolle/

  Nu al de spelregels overtreden en toch fractievoorzitter. Belooft nog wat voor de toekomst.

  Groet,

  Jasper Bos


  ⚠️ Meld

 21. Lieve leonardo
  In mijn enthousiasme laat ik wel een lettertje vallen.
  De strekking van mijn berichten zijn helder en duidelijk.
  Wollig gezwam wat in de ondiepe berichtgevingen uit jouw naam wordt neergepent ontgaat mij met grote regelmaat


  ⚠️ Meld

 22. Dopneus en mink, kijk toch uit wat je denkt en schrijft. De moraalpolitie is er snel bij om jou te zeggen wat je moet denken en schrijven. Anders een mailtje naar de redactie.

  Foi foi foi toch.

  Groet,

  Jasper Bos


  ⚠️ Meld

 23. Nou ja het zou mij niet verbazen dat alle berichtgeving op politieke correctheid wordt gechecked door een of andere instantie.

  Niet door de pvda, dat lijkt mij duidelijk. Die zijn over het algemeen druk met zichzelf


  ⚠️ Meld

 24. Jazeker. Tegenwoordig is het zeer politiek correct om op moslims, linkse elite, linkse landverraders en D66-rechters te kankeren. Waag het niet om er tegenin te gaan want dan gaat Jasper Bos janken dat je hem vervolgt!


  ⚠️ Meld

 25. Kan iemand mij eens uitleggen wat er nu eigenlijk mis is met een moraalridder? Liever iemand met moraal dan een schreeuwlelijk toch? Of een blaaskaak? Of een egoist?


  ⚠️ Meld

 26. Ruud, dat krijg je wanneer de partij landdelijk al enige tijd onder druk staat. En verder gewoon een reactie geven, laat je niet weerhouden.

  Groet,
  JasperBos


  ⚠️ Meld

 27. De linkerkant van het politieke spectrum wordt nu wel erg door vrouwen gedomineerd. Meijerink, Sylvana Rikkert en Gerdien Rots. Gezien de achtergrond van de vrouwen, zal de focus zal tijdens de komende verkiezingen niet op het versterken van de economie liggen. De focus komt te liggen op zorg en duurzaamheid. Jammer, want om “duurzame” plannetjes te kunnen betalen, moet ook het “huishoudboekje” op order zijn/ toekomst bestendig zijn.


  ⚠️ Meld

 28. Zwollee, de CU zit toch echt aan de linker kant van het politieke spectrum. Je verwart de SGP met de CU, beide zijn wel van het zelfde geloof;)

  De dames zijn antropoloog, socioloog en politicoloog. Geen achtergrond in economie, anders dan het bijhouden van het huishoudboekje thuis:D


  ⚠️ Meld

 29. Wat een lekkere seksistische uitsmijter, Klaas Jan. Moet een fractievoorzitter afgestudeerd econoom zijn? Is het voor een raadslid ?berhaupt nodig een universitaire studie te hebben gevolgd? Dan vallen er veel mensen af.


  ⚠️ Meld

 30. Peter, het is natuurlijk een afsluiting met een kwinkslag. Maar mijn punt blijft wel dat er goed naar de lokale economie gekeken moet worden. Economisch gaat het goed, nu kunnen en moeten we een goed fundament maken voor de toekomst. Zwolle is hard getroffen tijdens de crisis en veel mensen zijn in die tijd werkloos geworden. Ook nu staan we nog steeds hoog in de ranglijst van steden die een hoge werkloosheid hebben. Nog steeds staan er veel 50+ ers naast de zijlijn. De dames hebben gezien de studie, weinig kennis om hier adequaat op in te spelen. Iets oplezen in de raad is één ding, iets echt begrijpen en op kunnen acteren is echt iets anders.
  Dat de dames op sociaal gebied goed zijn, daar twijfel ik geen moment aan.


  ⚠️ Meld

 31. Dat zijn nogal wat vooronderstellingen, Klaas Jan. Nogmaals, moet je economie aan de uni gestudeerd te hebben om iets van economie te begrijpen? Kan die kennis ook niet bij andere fractieleden aanwezig zijn?
  Werkloosheidsbestrijding is natuurlijk prioriteit, vooral bij de kwetsbare groepen.  ⚠️ Meld

 32. Dit zijn geen veronderstellingen, Peter. De “roerganger” bepaalt in grote mate het lokale programma en het te voeren beleid. Er is menselijker om niet uit de eigen comfortzone te stappen, zeker wanneer je de materie niet volledig eigen bent. Je vraagt bijvoorbeeld een “stratenmaker” toch ook niet om een ingewikkeld gas netwerk aan te leggen, of een oncoloog een open hart operatie uit te voeren? Deze zaken vragen specifieke kennis of een gedegen achtergrond. Dat heeft weinig te maken met een studie (al helpt dit in mijn ogen wel mee) Tijdens het debat en in de voorbereiding zal je een gedegen achtergrond moeten hebben, om tot een goed beleid te komen. Nogmaals, ik geloof best dat de dames op het gebied van integratie, welzijn en op het politieke vlak hun mannetje staan. Op economisch gebied zijn, de dames in mijn ogen, “amateurs” en hoeft de stad er weinig van te verwachten. De diepgang zal niet verder komen dan het oplezen van opmerkingen van de “specialisten” in de fractie en wat holle frases. Wanneer je je daar senang bij voelt, prima! Ik voel mij er niet zo fijn bij omdat ik denk dat er echt andere prioriteiten zijn. Er moet een stevig financieel fundament staan dat toekomst bestendig is. Dit fundament staat er nu nog niet/ niet goed genoeg. Daarnaast heb je normaliter voldoende financiële middelen nodig om sociale verbeteringen door te kunnen voeren. De door de partijen vaak gekozen oplossing om middels verhoogde lokale belastingen dingen mogelijk te maken, gaat mij te kort door de bocht. Gezien het kennis niveau van de dames, zal het daar wel op uitdraaien.


  ⚠️ Meld

 33. Volstrekt mee oneens, Klaas Jan. Elk raadslid heeft een eigen verantwoordelijkheid. Je maakt de rol van de fractievoorzitter groter dan hij is. Het is gen directeur van een bedrijf. En je oordeelt vrij gemakkelijk op grond van afgeronde studies.
  Financieel gezien lijkt het er voorlopig op dat gemeenten een aardige plus te verwachten hebben. Hoe hoog is de werkloosheid nog in Zwolle op dit moment? Ik kan alleen cijfers uit 2016 vinden, terwijl de daling juist in 2017 is ingezet. Dat geldt helaas nog niet voor de kwetsbare groepen. Die vragen aparte aandacht.
  Als je economische kennis het allerbelangrijkste vindt bij een fractievoorzitter, kun je op Jan Nabers stemmen van het CDA. Die heeft jarenlang in die sector gewerkt. Is oom een man. Spreekt je misschien ook wat meer aan.


  ⚠️ Meld

 34. Peter, misschien begrijp je mij verkeerd. Ik vind het goed dat er meer vrouwen in de politiek komen en ben blij dat er meer vrouwelijke fractie voorzitters zijn. Mijn kritiek heeft niets met vrouw zijn te maken, maar enkel met de ervaring op dat gebied. Of Jan Nabers mijn keuze gaat zijn? Dat weet ik nu nog niet, ik stem over het algemeen niet op fractie voorzitters. Nabers heeft wel enige relevante ervaring om op economische vraagstukken beslagen ten ijs te komen en tijdens het debat er zinnig op te kunnen reageren.


  ⚠️ Meld

 35. Als aanvulling enkele voorbeelden uit het verleden, de bibliotheek het tekort op op zorgtaken. Een cijfermatig sterk persoon had al op een eerder stadium aan de bel kunnen trekken.


  ⚠️ Meld

 36. Slechte voorbeelden. Zou iemand met gevoel voor cijfers, daaruit hebben kunnen aflezen dat er asbest in het gebouw zat? En het tekort op de zorgtaken was iedereen duidelijk: decentraliseren met 20% bezuiniging levert al gauw een tekort op. De kranten stonden er bol van.


  ⚠️ Meld

 37. Anti-graaiwet dreigt in lade te verdwijnen
  En de andere fratsen van Ronald Plasterk
  29-09-2017, 15:57 Tags: pvda, Ronald Plasterk

  Het was een voorstel van de SP, maar vijf jaar geleden werd het opgenomen in het regeerakkoord van de PvdA en de VVD: bestuurders in de (semi)publieke sector, die worden betaald met belastinggeld, mogen niet meer verdienen dan de premier. Een mooi succes, voor een partij die lang heeft gestreden tegen het gegraai aan de top. Vanaf 2006 hadden we een wet om topinkomens bij de overheid, bij de publieke omroep, in de zorg, in het onderwijs, in het openbaar vervoer en bij woningcorporaties openbaar te maken, maar dat leidde alleen maar tot nog hogere vergoedingen, omdat de ene bestuurder niet achter wilde blijven bij de andere. Daarom werd in 2013 de Wet normering topinkomens ingevoerd, die het geven van vergoedingen die hoger zijn dan het inkomen van de premier (178.000 euro) onmogelijk moet maken. De Tweede Kamer stelde daarmee een norm, maar het gegraai ging gewoon door. Kamerleden stellen nu niet vragen over bestuurders, maar wel over medewerkers die meer geld krijgen dan de premier. Bij het ministerie ligt nu een wet die dat voortaan moet voorkomen.
  Goedbetaalde baantjes

  Maar op dat ministerie zit Ronald Plasterk. Deze wet om het gegraai aan de top aan te pakken staat in het regeerakkoord, dat door de huidige minister moet worden uitgevoerd. Als de huidige coalitie zich aan de eigen afspraken houdt is er voor deze wet ook een ruime meerderheid in de Tweede Kamer. Maar toch weigert Plasterk om zijn eigen wetsvoorstel in te dienen ?? iets wat we nooit eerder hebben gezien. Ik begrijp niet wat deze minister allemaal bezielt, maar ik krijg wel een beetje genoeg van zijn fratsen. Het is toch niet uit te leggen dat bestuurders bij de overheid, de publieke omroep, in de zorg, in het onderwijs, in het openbaar vervoer en bij woningcorporaties níet, maar hun eigen medewerkers wél meer krijgen dan de premier? Dit laat in ieder geval de deur open voor allerlei dure consultants en nutteloze adviseurs en het creëren van goedbetaalde baantjes voor dure externen. Vorige week donderdag verzocht ik Plasterk om zijn eigen wetsvoorstel alsnog naar de Tweede Kamer te sturen. Dinsdag antwoordde de minister dat hij dat niet doet, omdat hij dit wil overlaten ??aan het volgende kabinet??.
  Partijpolitieke spelletjes

  Plasterk is een man met opmerkelijke prioriteiten. Deze week was hij druk in de weer met een media-offensief tegen de SP, omdat onze politici een deel van hun vergoedingen investeren in de eigen partij. Dat maakt onze partij onafhankelijk ?? we zijn niet afhankelijk van sponsoring ?? en dat maakt onze partij actief ?? we ondersteunen bijvoorbeeld mensen met onze hulpdiensten. In de nadagen van zijn ministerschap loopt de minister stad en land af om gemeenten en provincies over te halen om niet meer mee te werken aan deze solidariteitsregeling. Naar de reden kan ik slechts raden, maar het zal zeker te maken hebben met het feit dat onder de graaiers die de SP aanklaagt ook veel PvdA??ers zitten. De minister misbruikt zijn macht om partijpolitieke spelletjes te spelen en het afdragen van geld moeilijker te maken. De wet om het gegraai aan te pakken laat hij echter in de lade liggen. Gisteravond sprak de Kamer over dure medewerkers bij de overheid, daar herhaalde Plasterk dat hij de wet in de lade laat liggen. Daarom heb ik de Tweede Kamer gevraagd om de minister te dwingen. Dinsdag gaan we over die motie stemmen. Ik ben benieuwd of de Tweede Kamerleden van de VVD en de PvdA dan wél de juiste prioriteiten hebben en zich aan hun eigen beloften willen houden.

  Shame on you Pvda.


  ⚠️ Meld

 38. Helemaal eens met Peter D. Toch nog een financieel dingetje. Mijn indruk is dat Zwolle de laatste jaren veel heeft bijgedragen aan infrastructuele verbeteringen en meer/verbeterd asfalt. Was dat allemaal nodig? Drukt dat niet teveel op de begroting en wat is de prognose voor de komende jaren?

  Het belangrijkst voor dit draadje: “Hoe staan de politieke partijen daar in?”


  ⚠️ Meld

 39. Nee hoor, Peter. Risico??s inschatten hoort ook bij het vak! Als gemeente raadslid heb je ook een controlerende taak. Niet alles voor zoete koek aannemen. Een cijfermatig persoon had hier in een eerder stadium gerichte vragen kunnen stellen. Zou het bij gemeente raadsleden normaal zijn dat een persoonlijke verbouwing zo fors hoger uitvalt? Plannen maken en discussiëren is leuk, enig verstand van zaken hebben; is beter.


  ⚠️ Meld

 40. Zeker, maar in dit geval gaat het dan meer om andersoortigekennis dan economische. Hoe kijk jij aan tegen het raadslidmaatschap voor mensen met een MBO of zonder opleiding?


  ⚠️ Meld

 41. PeterD, Jeanine Hennis heeft geen mbo opleiding, mavo + secretaresse opleiding. Sharon Dijksma is na haar vwo opleiding de politiek ingerold.

  Geen raadslidmaatschap wel een ministerpost.

  Groet,

  JAsper Bos


  ⚠️ Meld

 42. Nee, dat valt hier mi ook tussen. Heb je bijvoorbeeld de begroting wel eens doorgelezen of de financiële toelichting op de afvalstoffen heffing? Ik ben er voor de lol wel eens door heen gegaan en heb daarna de behandeling tijdens de zitting bekeken. Gezien het type vragen die tijdens de zitting werden gesteld, constateerde ik dat er weinig echte diepgang in zat en er dus bepaalde risico??s worden genomen. Je kunt dit voor zijn, wanneer je wel over een bepaalde achtergrond beschikt. Bij politiek spannende zaken, wordt in regel het woord gevoerd door de fractieleider.
  Mbt je vraag over het opleidingsniveau voor een gemeente raadslid. In principe vind ik dat de gemeenteraad een afspiegeling zou moeten zijn van de samenleving. Alleen ik besef ook dat dit de besluitvorming vertragend kan beïnvloeden door het gebrek aan kennis. Daarom zou ik pleiten om de ⤽knapste⤝ koppen de zaken te laten beslissen. Ik ben me ervan bewust dat het beleid dan soms moeilijker uit te leggen is.  ⚠️ Meld

 43. Ik denk dat een goede boekhouder meer waard is dan een econoom. Ik vind dat iedereen lid moet kunnen worden van de raad. Een opleiding is niet nodig. Wel voldoende gezond verstand, kritisch vermogen, netwerk in de samenleving en integriteit. Een hoge opleiding is niet per se een garantie.


  ⚠️ Meld

 44. Een beetje boekhouder heeft tegenwoordig een HBO opleiding…. Een boekhouder op mbo niveau, weet niet zo goed wat ik daarvan moet denken.. Een boekhouder is leuk, maar met enkel getallen lezen ben je er nog niet. Het gaat erom dat je ook met deze getallen kan spelen en de gevolgen daarvan kan overzien.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.