Stichting “Ieder kind een eigen boek”

Zwolle – Stichting "Ieder kind een eigen boek" is al jarenlang actief. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen aan het lezen te krijgen voor de ontwikkeling van een goede taal- en leesvaardigheid. De doelgroep : kinderen van 6 tot 9 jaar. 

geef_een_boek.jpg 

Inmiddels zijn al 20.000 kinderen verrast met een eigen boek! Een van de boekjes die door deze stichting is uitgegeven is "Schoon en Groen, Samen Doen." Het boekje heeft een educatief karakter: het gaat over het schone milieu. Bovendien is elk boekje gepersonaliseerd. Elk kind speelt de hoofdrol in zijn/haar boekje. Het is dus echt een Eigen Boek!

In het boekje neemt Meneer Nog een Keer het kind mee . Hij vertelt waarom zuinig zijn op het mileu belangrijk is. Afvalscheiding, recycling, zwerfvuil: het komt op een leuke en begrijpelijke manier aan de orde. De boekjes worden op school uitgereikt door Meneer Nog een Keer.

Stichting Ieder Kind een eigen boek biedt nu twee Zwolse scholen de kans om deel te nemen aan het project. Er zijn geen kosten aan verbonden: de boekjes zijn gratis!

Belangstelling? Meld je school aan via info@geefeenkinderboek.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.geefeenkinderboek.nl.

Artikel delen: