Het Diabetes Fonds zoekt collectanten in Zwolle

Zwolle – Het Diabetes Fonds zoekt collectanten om de jaarlijkse collecte in Zwolle tot een succes te maken. 1 op de 14 Nederlanders heeft diabetes. Collecteren voor het Diabetes Fonds is belangrijk om onderzoek naar oplossingen en betere behandelingen voor al deze mensen te financieren. Met twee uurtjes collecteren kom je al heel ver en meer mag natuurlijk ook!

De collecte vindt plaats van 30 oktober tot en met 4 november. Met de opbrengst van de collecte kan belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar diabetes worden uitgevoerd. En dat is nodig! Want in Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen diabetes. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel. Door met een groot aantal vrijwilligers een aantal uur te collecteren, kan samen een groot bedrag worden opgehaald. Aanmelden kan via www.diabetesfonds.nl/collecte. Meer informatie: collecte@diabetesfonds.nl of 033 – 462 2055.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Ik zou ’t niet doen, zowieso een hekel aan collectanten aan de
  deur. En die paar pegels die je als collectant misschien met pijn en
  moeite gaat ophalen maken echt geen verschil.  ⚠️ Meld

 2. Diabetes Fonds is een non profitorganisatie waarbij directeur J.W.M. Dessing ?? 101.187 euro aan salaris per jaar op strijkt.

  Maar wel vrijwilligers vragen en op het gevoel inspelen.

  Groet,

  Jasper Bos


  ⚠️ Meld

 3. Dessing verdient maar de helft van de Balkenendenorm en leidt een onderneming met een jaarbudget van 8 miljoen en 26 fte personeel.

  Ofwel: gezeur om niks.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.