Finale Zomerondernemer in Zwolle

Zwolle – Op 5 oktober 2017 strijden 10 jongeren uit Nederland om de titel ‘Beste ZomerOndernemer 2017′. De jongeren deden mee aan het ondernemersproject ZomerOndernemer dat afgelopen zomer in tien regio’s van Nederland plaatsvond. De 10 finalisten wisten in hun regio de meeste indruk te maken met hun onderneming en zijn daarmee gekwalificeerd voor de landelijk finale in het PEC Zwolle stadion.

Dit jaar hebben meer dan 200 jongeren in Nederland meegedaan het project ZomerOndernemer. Jongeren tussen de 15 en 23 jaar konden deelnemen aan het project dat in de zomervakantie werd georganiseerd. Onder begeleiding van professionele trainers startten de deelnemers een eigen bedrijf. Ze ontvingen een startkapitaal en waren verzekerd. Dankzij de steun van sponsoren als Fonds 21, CCHO, Instituut Gak en Loyals konden jongeren gratis deelnemen aan het project.

Het project begon met een driedaagse training en de weken erna waren de deelnemers te gast bij lokale ondernemers. Daarnaast werkten ze zelfstandig aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Deze zomer was het project actief in Amersfoort, Amerstreek-Breda, Arnhem, Flevoland, Oss-Bernheze, Rotterdam, Utrecht/Stichtse Vecht, Westfriesland, Zeeland en Zwolle. Het project van Stichting The New Entrepreneur bestaat sinds 2010 en heeft als doel het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Tijdens de landelijke finale presenteren de 10 finalisten hun bedrijfsidee voor groot publiek aan de hand van een presentatiefilm. Een driekoppige jury zal uitmaken wie ‘Beste ZomerOndernemer 2017′ wordt. De winnaar mag deelnemen aan het International Student Company Festival in Riga. De landelijke finale vindt plaats op donderdag 5 oktober om 19.30 uur in de IJsseldelta Stadion (PEC Zwolle). Iedereen is welkom! Voor meer informatie www.zomerondernemer.nl.

Artikel delen: