Merije Kerpel uit Zwolle bij Groot Dictee

Aan het 18e Groot Dictee der Nederlandse Taal zal dit keer ook een Zwolse meedoen. Merije Kerpel zal als Onbekende Nederlander op tv de strijd aangaan tegen tal van bekende prominenten. 

Het Dictee komt woensdag 19 december 2007 om 20.30 uur op Ned 1 op tv. Karina Wolkers, de weduwe van Jan Wolkers, zal het dictee voorlezen. Ze zit ook in de jury! Philip Freriks en Martine Tanghe zullen de TV-uitzending presenteren én het dictee dicteren. Om alvast te oefenen staat er op de website van het Groot Dictee een quiz online.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt sinds 1990 jaarlijks in december uitgezonden door de Nederlandse en de Vlaamse publieke omroep. Het wordt opgenomen in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag.

Het eerste dictee heette het Nationaal Dictee der Nederlandse Taal. Het werd als een samenwerkingsproject van NOS Lopend Vuur, de Nederlandse Taalunie en de Volkskrant door de NOS op het scherm gebracht. Vanaf 1991 doen de Vlamingen ook mee en daarmee verdween het woord Nationaal uit de titel. Het werd het ‘Het Groot Dictee der Nederlandse Taal’.

De presentatoren zijn de Nederlander Philip Freriks en Belgische Martine Tanghe. Zij dicteren. De gastschrijver(s) lezen ‘hun’ dictee helemaal voor.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Karina Wolkers, de weduwe van Jan Wolkers, zal het dictee voorlezen.

    Was dit dictee niet door haar overleden man gemaakt?
    Dapper dan, als dat zo is, dat zij het gaat voorlezen…

Reageer