Sparta geliefd bij korfballers

Zwolle – De afgelopen zomermaanden heeft korfbalvereniging Sparta 18 nieuwe leden welkom mogen heten. Daarmee was de club 14e in een landelijke ledenwerfactie van het korfbalverbond. Als je alleen naar clubs in de regio kijkt, staat Sparta zelfs bovenaan! Zowel jeugdleden als senioren hebben zich ingeschreven bij de ambitieuze Zwolse club. En wat maakt korfballen bij Sparta zo leuk? Hieronder enkele nieuwe leden aan het woord.

nieuwe_leden_sparta.jpg

Een aantal nieuwe leden zijn via een verhuizing in Zwolle terecht gekomen. Kelsey de Groot (11) korfbalde al in Ermelo en koos na haar verhuizing voor Sparta. Ze voelde zich direct welkom doordat de coördinator van de D-teams, Maarten van Dijk, haar al stond op te wachten bij haar eerste training. Kelsey: "En hij legde ook van alles uit en dat was heel fijn." Thijs Tiebie (10) korfbalde al in Stadkanaal en wilde in Zwolle ook graag op korfbal blijven. Thijs: "Ik vind het leuk bij Sparta. Met een mooi veld en een gezellige kantine. En D3 is een heel leuk team!" Zijn broertje Daan (7) wilde ook wel op voetbal, maar heeft na een korfbaltoernooi bij zijn grote boer zelf ook voor korfbal gekozen. Daan: "Ik ben blij dat mijn moeder mij toch heeft opgegeven bij Sparta. Trainen vind ik al heel leuk en ik mag ook al bijna mijn eerste wedstrijd spelen. Dat vind ik wel spannend."

De 8-jarige vrienden Jim Kleine en Jens van Gulik waren eerst voetballers. En nu hebben ze samen voor korfbal gekozen. Het leuke aan korfbal vindt Jim dat je niet kan pingelen en dat je moet overspelen. Jens heeft 4 jaar gevoetbald en vindt voetbal en korfbal qua sport allebei even leuk. Jens: "Maar bij Sparta is het veel gezelliger doordat ik meer mensen ken. Mijn zussen korfballen ook. En ik vind het ook leuk dat je jonge trainers hebt en niet door vaders wordt getraind."

In de senioren heeft Sparta vooral nieuwe dames mogen verwelkomen. Met Anique Steenbergen (27) van topclub DOS’46 heeft de club er een nieuwe sterspeelster bij. Ze heeft veel ervaring en dat kan de jonge ploeg goed gebruiken. Anique over haar eerste kennismaking met de selectie: "Tijdens de eerste training werd ik omringd door spontane en fanatieke Spartanen en ik kreeg vrijwel meteen een goed gevoel." En nu we enkele weken verder zijn: "Het voelt fantastisch om weer uit te komen voor een eerste team. Ik geniet van elke wedstrijd en het sfeertje erom heen."
Iris Visser (28) is aangesloten bij het derde team van Sparta. Ook zij heeft al veel jaren korfbalervaring, onder andere bij de gerenommeerde clubs LDODK en KV Heerenveen. Een verhuizing bracht haar in Zwolle. Iris: "Mijn ervaring met Sparta is tot nu toe zeer positief! Ik ben leuk ontvangen en via komkorfballen@ckvsparta.nl ben ik snel in contact gekomen met de juiste mensen." Iris heeft wel een wens: "Meer nieuwe mannen!" Dus ben je ook naar Zwolle verhuisd en wil je zelf ervaren hoe leuk korfballen bij Sparta is, kijk dan op www.ckvsparta.nl/komkorfballen voor meer informatie.

Artikel delen: