CV De Tonnezotters verhuist naar SIO

Zwolle – Ondanks de geruchten sta je toch even vreemd te kijken. De Nieuwe Bierton gaat sluiten. Wat nu? Waar gaan we met onze carnavalsvereniging naartoe? Welke gelegenheid is groot genoeg voor onze activiteiten? Aldus voorzitter Ronald van Gerner. De carnavalsvierders van de Tonnezotters organiseren meerdere activiteiten zoals het Prinsenbal, receptie van de hoogheid, het Zwols Kapellenfestival, Carnavals mis in de O.l.v. Basiliek, maar ook de jaarlijkse kindercarnavalsmiddag. Dit laatste houdt je niet even in een café. Daarvoor moet de gelegenheid toch groot genoeg zijn. Iedereen is welkom op deze middag, jong en oud.

Na beraadt met de leden kwam al snel naar voren dat men graag in Zwolle Zuid wilde blijven (de roots van de vereniging liggen in Schelle). Dan ga je nadenken en kom je uit op wijkcentrum Sio. De contacten werden gelegd met beheerder Cees de Jong. Tijdens het eerste gesprek bleek dat Cees jaren muzikant is geweest bij De Swolsche Polle en het Kapellenfestival erg goed kent. De speciaal hiervoor opgerichte commissie was er dan ook snel uit met Cees. De verhuizing van cv De Tonnezotters was een feit.

Ook de commissie WIJ vind onderdak in wijkcentrum SIO, zij zijn verantwoordelijk voor de carnavalsavond voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij zullen samen met de Loltrappers op de vrijdagavond van het carnaval weer een spetterende carnavalsavond organiseren. Op deze avond zetten de Tonnezotters, de Knollentrekkers, De Towersnorren en diverse Zwolse artiesten zich belangeloos in om de doelgroep een fantastische start van het carnaval te laten beleven! Deze avond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur en is alleen toegankelijk voor mensen van de doelgroep en hun begeleiders. Wilt u meer informatie of een persoonlijke uitnodiging ontvangen kunt u zich opgeven via: loltrapperssassendonk@gmail.com.

Op Zondag 12 november wordt de nieuwe jeugd Prins(es) en de Prins(es) bekent gemaakt in de nieuwe residentie aan de Thorbeckelaan 2 in Zwolle Zuid. Voorafgaand kunt u afscheid komen nemen van de abdicerende Prinses Jewel en haar adjudante Pearl. Ook hiervoor is iedereen welkom. Lid van een carnavalsvereniging hoeft u hiervoor niet te zijn.

Artikel delen: