Berkum wint ruim van CSV Apeldoorn

Zwolle – Berkum heeft CSV Apeldoorn met 5-2 aan de kant gezet, al zag het daar in het begin niet naar uit. De bezoekers hadden een vliegende start maar na de Zwolse gelijkmaker kantelde het wedstrijdbeeld volkomen en kwam CSV er nauwelijks meer aan te pas. "We kwamen goed weg in de beginfase, maar daarna pakten we het goed op. We hebben veerkracht getoond," zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. CSV-coach Jürgen Schefczyk vond dat zijn ploeg faalde in de uitvoering. "Na onze eerste fout waren we de draad volledig kwijt en zijn we 80 minuten min of meer kansloos geweest. We gaven te veel ruimte, dan vráág je om problemen, maar ook mentaal was het niet in orde."

CSV vloog met veel krachtsvertoon uit de startblokken en kwam al na een minuut op voorsprong. Linksbuiten Jamarro Diks zette voor en toen Berkum veel te slordig verdedigde kon Maarten Boeve de bal binnen tikken: 0-1. Daar had al direct een tweede CSV-goal bij kunnen komen, maar nadat Diks er weer razendsnel vandoor ging vloog de inzet van Boeve nu maar net over het Zwolse doel. Op het moment dat Berkum op weg leek naar een pak slaag viel de tegentreffer bijna uit het niets aan de andere kant. Toen Chris van der Meulen met een lange pass werd gezocht leek CSV-verdediger Jeremy Jonker op te kunnen ruimen, maar zijn kopbal naar zijn keeper was veel te zwak zodat Van der Meulen kon onderscheppen. Die kans was wel aan de Berkum-topscorer besteed en met een bekeken balletje liet hij CSV-doelman Patrick Jansen kansloos: 1-1. Vanaf dat moment kantelde het wedstrijdbeeld volledig en maakte Berkum de dienst uit. Dat leidde al in de 13e minuut tot succes, nadat de CSV-defensie volkomen onnodig een corner weggaf. De hoekschop werd fraai binnen gekopt door verdediger Jordi Lemmens en na die 2-1 kwam de thuisclub niet meer in de problemen terwijl de Apeldoorners van geluk mochten spreken dat Berkum een hele serie kansen onbenut liet. Na rust zette CSV druk om de aansluiting te forceren maar dat ging niet erg efficiënt en achterin werd veel ruimte weggegeven. Uit een aanval over de nodige tussenstations kwam de bal na bijna een uur spelen bij Marc van der Meulen. De Berkum-captain haalde van afstand uit en zag de bal achter keeper Jansen slaan: 3-1. Met nog zo’n 20 minuten te gaan werd Björn Bakker in het Apeldoornse strafschopgebied onderuit gehaald. Dat kwam Melvin Bresser op rood te staan en de toegekende penalty werd foutloos genomen door Johnsen Bacuna: 4-1. Met 10 man deed CSV wat terug toen Diks de 4-2 binnen tikte, maar vijf minuten later herstelde Berkum de marge. Chris van der Meulen ging er vandoor over links, leek zich vast te lopen maar kreeg de bal toch bij broer Marc. Die nam de bal, met de rug naar het doel, aan en scoorde uit de draai de verdiende 5-2, zodat Berkum vooralsnog koploper in de Hoofdklasse B blijft.
Berkum-CSV Apeldoorn, 30 september 2017
Eindstand: 5-2 (2-1)
Doelpunten: 2. Maarten Boeve (0-1), 13. Chris van der Meulen (1-1), 17. Jordi Lemmens (2-1), 57. Marc van der Meulen (3-1), 72. Johnsen Bacuna (4-1) (strafschop), 80. Jamarro Diks (4-2), 85. Marc van der Meulen (5-2)
Scheidsrechter: Martijn Germs
Gele kaarten: Hoeseb Yakob, Björn Bakker (Berkum)
Rode kaart: Melvin Bresser (CSV Apeldoorn)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens, Dennis Horstman (73. Jeroen van Brummen),
Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Björn Bakker (87. Daniël Holsappel), Jason Huisman, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Hoeseb Yakob (80. Youp Kok)
Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns, Maarten Boeve, Sander Krijns (30. Bruce Schotman), Steven van Es, Rob Diderik, Jamarro Diks, Jeremy Jonker, Richard van Beek (46. Jesse Hartgers), Maikel Lange (68. Hüseyin Güveli)

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Wat heeft dat WeeeHaaaCee verkeerd ingekocht zeg.

  Een bejaarde rechtspoot als linksback en 3 centrumspitsen voorop. Daarbij nog 2 slakken als centrale verdedigers en een reservekeeper op doel. Dramatisch.

  Zit totaal geen balans in het team en het geluk dat ze vorig hadden hebben ze nu niet meer. Dat houdt ook een keer op natuurlijk.

  Ik ben bang dar de stratemakers een heel moeilijk seizoen tegemoet gaan zien.


  ⚠️ Meld

 2. Ik weet zeker dat Berkum weer die ??500.- gaat ophalen bij voetbal inside, mede door die gezonde snacks.
  Gezien het resultaat nu in de hoofdklasse is dit dus een win win situatie????? .
  Neem daar nou maar eens een voorbeeld aan!!!

  😉


  ⚠️ Meld

 3. @ Bequicker

  Wat ben jij een droeftoeter zeg, alleen maar andere clubs af te kraken, ga je lekker bezig houden met Berkum, en geniet ervan.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.