Jeugdbrandweer Zwolle 4e op landelijke finale

Zwolle – Op zaterdag 30 september speelde de aspirantenploeg van Jeugdbrandweer Zwolle de landelijke finale Hoge Druk in Houten. Samen met nog negen andere ploegen streden zij daar voor de titel Landskampioen.

1x0a5222-470.jpg
Foto’s: Marc Hellendoorn

De melding kwam bij de ploegen binnen als een zogenaamde prio 1 melding waarbij rookontwikkeling was waargenomen, bij het doorvragen tussen de ploeg en de alarmcentrale kwamen zij erachter dat het een middelbare school betrof in de land- en tuinbouw. Om toegang tot het pand te krijgen kwam de sleutelhouder van het pand naar de locatie, maar omdat hij door een familielid was gestuurd had hij niet de goede sleutel bij zich en kon de ploeg zich alleen toegang tot het pand verschaffen door de deur in te rammen met een ‘deurram’. In het pand zaten twee slachtoffers, één van hen zat op een tractor en de ander zat op de zolder ingesloten door de gesimuleerde brand. Door op te schalen naar ‘middelbrand’ kwam er een tweede ploeg naar de melding om te ondersteunen met het ‘blussen’ en het redden van het ‘slachtoffer’. Uiteindelijk behaalde de Zwolse ploeg een vierde plek.

1x0a5095.jpg
1x0a5140.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Trots op dit team! Tevens laatste wedstrijd van onze zoon Michiel. Nu hopen op plek als vrijwilliger bij brandweer Zwolle…


  ⚠️ Meld

 2. Als bij mij brand ontstaat en ik ingesloten ben, dan hoop ik dat die sensatiezoekers komen om mij eruit te halen. Jij niet, Riet Pluim?


  ⚠️ Meld

 3. Voorkomen is beter dan genezen.een rookmekder kan al voldoende zijn.
  Helaas komt het nog vaak voor dat spuitgasten een onbedwingbare dwang naar vuur hebben.
  Sommigen steken het vuur zelf aan om het dan te blussen. En iedereen maar denken wat een goede brandweer man die dan is


  ⚠️ Meld

 4. @Dopneus, je stelt dat het “nog vaak voorkomt” dat spuitgasten zelf het vuur eerst aansteken. Graag een verwijzing naar jouw bronnen, want ik ben daar erg benieuwd naar. Ik weet dat het voorkomt, maar “vaak”?

  @Rietpluim, zou je een onderbouwing kunnen geven van het door jou gebruikte woord sensatiezoekers in de context van dit artikel? Want ik begrijp dat niet.


  ⚠️ Meld

 5. Dat ontken ik in mijn vraag aan jou niet. Ik vraag me alleen af waar jouw “vaak” op is gebaseerd, dus graag toelichting daarop.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.