Collectanten gezocht in Zwolle

Zwolle – Het Leger des Heils zoekt collectanten in Zwolle voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte. De collecte wordt gehouden van 27 november tot en met 2 december 2017. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils.

collecte-foto-2017.jpg 

Steeds meer mensen doen een beroep op het werk van het Leger des Heils. In 2016 kwamen meer dan honderdduizend mensen in aanraking met het Leger des Heils. Dat is bijna 20.000 meer dan het jaar daarvoor. Denk hierbij aan activiteiten als: kledingwinkels, de huiskamer in de buurt, scouting en schuldhulpverlening.

"Het wordt in Nederland steeds belangrijker naar elkaar om te kijken in de eigen buurt. Het Leger des Heils wil sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijden door actief aanwezig te zijn in wijken en buurten waar wekelijks activiteiten organiseren, stelt commissioner Hans van Vliet, commandant van het Leger des Heils in Nederland. "De deuren van buurtsteunpunten en kerkgebouwen staan voor iedereen open en wekelijks worden inloopochtenden, gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten georganiseerd. Zo dragen we bij aan een menswaardig bestaan voor mensen in nood."
  
Voor deze projecten en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven zoekt het Leger mensen die willen helpen, zodat dit belangrijke werk door kan blijven gaan. Onder de noemer ‘Samenleven doe je dus niet alleen’, organiseert het Leger des Heils in veel plaatsen een deur-tot-deurcollecte. Helpt u ons mee die extra stap te zetten? Bent u tijdens de collecteweek beschikbaar en wilt u zich aanmelden om in uw wijk te collecteren? Ga dan naar www.legerdesheils.nl/collecte of bel met 036 – 53 98 175.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. ik neem aan dat in dit stukje de autochtone nederlanders worden bedoeld? naar mijn idee worden de nieuwe instromers aan alle kanten gepemperd en hebben niets met de christelijke achtergrond van het leger


  ⚠️ Meld

 2. Wel, als men humanitaire hulp gaat verpakken
  in religieuse termen als ‘leger’, ‘commandant’.
  Oh pardon, ‘het leger’.

  Ik doe steeds beter m’n best
  alles goed te lezen, lezende ‘de christelijke
  achtergrond van het leger’. Da’s wat ik bedoel.

  ’t is mis denk ik als religieuse organisaties
  noodzakelijk zijn te hulp te schieten.
  Vooral als ze zich een ‘leger’ noemen. Doet me
  denken aan oorlog. ’t volgende gedachtensprongetje
  is maar heel klein. Ga ik niet delen, ieder voor
  zichzelf ter beoordeling.  ⚠️ Meld

 3. Zo ze durven, wanneer eens duidelijkheid over hun jaarverslagen nee niet hier maar de gehele organisatie, bezit miljarden in Australië, vastgoed ect. Geld verdienen over de rug van mensen die zwak zijn subsidies ect uitbuiting!


  ⚠️ Meld

 4. Weer negatieve, antichristelijke reacties hier.
  En wat doen ze verkeerd:

  Zo dragen we bij aan een menswaardig bestaan voor mensen in nood.”  ⚠️ Meld

 5. Het meeste geld van het Leger des Heils komt van de overheid.
  [Url]https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/leger-des-heils-het-geld-achter-6-miljoen-maaltijden[/url]  ⚠️ Meld

 6. @joris5
  Vermeld dan ook dit:

  Het Leger heeft maar liefst 12.000 vrijwilligers die gratis werken. Ruim 6.000 medewerkers zijn in loondienst en 120 officieren zijn in actieve dienst. De officieren krijgen geen loon, maar jaarlijks ongeveer 30.000 euro voor levensonderhoud. De best verdienende directeur krijgt 154.577 euro betaald, ruim onder het wettelijk maximum.

  En dit:

  Het Leger des Heils verzorgde 1,7 miljoen overnachtingen voor dak- en thuislozen
  89.130 mensen zijn in aanraking gekomen met de activiteiten van het Leger des Heils
  805 mensen werden begeleid bij psychosociale en/of schuldenproblematiek
  De Stichting Welzijns- en Gezondsheidszorg van het Leger hielp 52.214 mensen
  1.604 mensen konden op vakantie in het eigen hotel Belmont
  Ruim 3000 vluchtelingen werden in Nederland opgevangen door het Leger des Heils
  5135 cliënten werkten op arbeidsreïntegratieplaatsen van het Leger
  7.712 bezochten activiteiten in hun buurt
  3564 mensen bezochten een kerkdienst
  6 miljoen maaltijden werden geserveerd, waarvan 1,1 miljoen gratis
  En het hoogtepunt van het jaar: het Leger heeft in 2015 voor 150.000 mensen een gratis 3 gangen kerstdiner verzorgd

  En dit:

  Het Leger, een evangelische organisatie, krijgt ook veel geld uit nalatenschappen en speciale acties.

  “De rest komt van de overheid”  ⚠️ Meld

 7. Er zijn twee Legers: een kerk en een zorgorganisatie. De kerk krijgt geen overheidsgeld. De zorgorganisatie wel, om zorgtaken uit te voeren, net als Tactus of de RIBW. Daarbij moeten ze aan dezelfde voorwaarden voldoen als andere zorgverleners. Ik ben enorm allergisch voor bevoordeling van christelijke organisaties, maar hier kan ik niets verkeerds in zien.


  ⚠️ Meld

 8. De vraag is waar het geld van de collecte voor wordt gebruikt als de overheid alle sociaal maatschappelijke taken financiert. Wie weet dat?


  ⚠️ Meld

 9. Ik lees dat het Leger 33 miljoen ontving uit legaten, collecte etc. Daarvan ging ongeveer tweederde naar kerkelijke activiteiten en de eigen organisatie. Het leger beschikt ook over een aardig vermogen. Het salaris van de directie mag er zijn. De vergoedingen voor de toezichthouders ook. Zeker wanneer je de auto van de zaak erbij telt.

  Ik vind het allemaal best, maar stel wel vast dat er op het imago van het Leger als 100% charitatieve instelling iets af te dingen is. Het Leger verleent als in van de vele instellingen maatschappelijke zorg, die vrijwel geheel door de overheid wordt gefinancierd. Daarnaast een klein deel dat uit eigen inkomsten wordt betaald.


  ⚠️ Meld

 10. joris

  Het Leger verleent als in van de vele instellingen maatschappelijke zorg, die vrijwel geheel door de overheid wordt gefinancierd.

  Mooi dat ze het doen zou ik zeggen.


  ⚠️ Meld

 11. Ook mooi van de Herberg, de RIBW en Tactus dat ze het doen zou ik zeggen.

  Alleen: je zou gek staan te kijken als er een collectant van de Herberg voor je neus staat. Waarom van het Leger niet?


  ⚠️ Meld

 12. Natuurlijk, Zwollee. Ze doen prima werk. Het collectegeld gaat echter voor een groot deel naar de kerkelijke activiteiten. Dat mag. Mijn punt is dat het beeld van het Leger niet spoort met de werkelijkheid. Het is een goede instelling, die nuttig werk doet, maar zoals Riet Pluim zegt, daar zijn er meer van en die hebben niet het imago van liefdadigheidsinstelling.


  ⚠️ Meld

 13. Ondanks de bezwaren die ik hier hoor blijft het kennelijk toch nodig dat het LdH hun werk doet. Maar wij willen niet meer afhankelijk zijn van de kerk, daar denk ik dat de schoen wringt. En waarom persé niet? De kerk is allang geen middeleeuwse instelling meer zoals hier vaak wordt geïnsinueerd.


  ⚠️ Meld

 14. Omdat iedereen het recht heeft op een menswaardig bestaan en dat de overheid daarvoor dient te zorgen.
  Mensen moeten niet afhankelijk zijn van liefdadigheid. De enige die daar beter van wordt is de gever. Die bezorgd zichzel daarmee een goed gevoel. Of zoals Tetzel het zo mooi zei: Zodra het geld in het kistje klinkt, het zieltje in de hemel springt.
  Ook voedselbanken zijn tekenen van de tekortkomingen van de overheid.


  ⚠️ Meld

 15. Zwollee, en waarom wel? Waarom wel van de kerk en niet van de voetbalclub, of een accountantskantoor? Een kerk is geen zorginstelling. Zorginstellingen zijn professionele organisaties, gefinancierd uit algemene middelen, waar democratische controle op mogelijk is. Zo hoort het.


  ⚠️ Meld

 16. Zwollee,
  Je hebt niet goed gelezen. Iedereen hier is het er over eens dat het Leger goed werk doet. De “bezwaren” bestaan eruit dat het Leger niet de liefdadigheidsinstelling is die men er gewoonlijk in ziet.


  ⚠️ Meld

 17. @bernard Tetzel is inderdaad middeleeuws, Luther, zijn tijdgenoot, heeft daar al verandering in gebracht.
  Wij leven in een tijd waarin het lijkt alsof we overal ‘recht op hebben’. Jij zegt

  Iedereen heeft het recht op een menswaardig bestaan en dat de overheid daarvoor dient te zorgen.

  Dat zou heel mooi zijn. Maar als de overheid het niet doet, is het mooi dat de kerk het wel doet. Dit is van oudsher de oorsprong van o.a. de gezondheidszorg.
  Dit gebeurt niet uit, zoals je zegt de gever een goed gevoel te bezorgen, maar vanuit wat de leidsman van de kerk zei: dat je je naaste moet liefhebben als jezelf.  ⚠️ Meld

 18. Hmm die culturele krakers zitten vast ook menslief mensen tussen die met hun specialiteiten de zwakkere kunnen helpen ipv cultureel geneuzel toch? Of kunnen zij de verantwoordelijkheid niet aan zoals in hun eigen Utopia pluimrietje?


  ⚠️ Meld

 19. Daar hebben velen andere ervaringen mee, Zwollee. Willekeur, afhankelijkheid, vernedering, machtsmisbruik. Zomaar wat termen die in mij opkomen als ik denk aan de kerkelijke caritas.


  ⚠️ Meld

 20. Nee rietpluimpje, vastgeroest in gewoontes, zoals bv je kruk bij stappie, de joden die zijn onschuldig he, wassen hun handen. Oh nee kan niet want ies discriminatie racisme. Dat doe jij nu met het christendom dom oluimpje


  ⚠️ Meld

 21. Linksgelul is prima te volgen. Misschien moet je niet politiek correct zijn om het te begrijpen? Ik wil wel collecteren trouwens. 10% wat ik ophaal steek ik dan wel in mijn zak als ‘levensonderhoud’.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.