‘Past het klimaat nog in uw straat?’

Zwolle – ‘Past het klimaat nog in uw straat?’ Ontdek het zelf tijdens het Stadsgesprek met infomarkt op 17 oktober 2017 in de Stadkamer Centrum (16:00-18:00 uur). De deelname is gratis, en aanmelding verplicht.

Zwolle was met Prinsjesdag te zien in het 8-uur Journaal. Aanleiding was de Nattevoetenkaart, waarop inwoners fotootjes en filmclipjes konden uploaden van wateroverlast tijdens de hoosbui van afgelopen juni. Ook ‘Klimaatstraat’ Seringenstraat was de afgelopen weken geregeld in het nieuws. Het klimaat staat de laatste tijd volop in de belangstelling. Staat u zelf weleens bij stil bij de mogelijke gevolgen van een wolkbreuk of hittegolf voor uw woning, straat, buurt? En spreekt u daarover met mensen in uw omgeving? Of houdt het u vooral professioneel bezig?

Stadsgesprek
De gemeente vindt het klimaat een belangrijk onderwerp. We willen graag inwoners en professionals hierover met elkaar in gesprek brengen. En van u horen wat uw ideeën en vragen zijn om Zwolle voor de toekomst niet alleen klimaatbestendig te maken maar ook groener, gezonder en mooier. Daarom nodigen we u van harte uit voor een Stadsgesprek met Infomarkt ‘Past het klimaat nog in uw straat?’ in de Stadkamer Centrum op 17 oktober van 16:00 tot 18:00 uur.

Aanmelden
Kom ook, praat mee en ontdek wat er al gebeurt in Zwolle om bestand te zijn tegen een veranderend klimaat. Meldt u voor 12 oktober aanstaande aan door te mailen naar klimaat@zwolle.nl o.v.v. aanmelding Stadsgesprek 17 oktober. Deelname is gratis, aanmelding is verplicht.

Programma
16:00 Inloop met koffie en thee;
16:15 Introductie: wat doen inwoners, gemeente, waterschap, provincie en bedrijven in en om Zwolle al om onze leefomgeving aan te passen aan het veranderend klimaat?;
16:30 Opening van de informatiemarkt;
17:30 Hapje, drankje en napraat.

Op de informatiemarkt ontdekt u onder andere hoe u uw woning, straat, bedrijfspand en kantoor kunt aanpassen om extreme regenbuien of hittegolven op te vangen en wat de gemeente samen met waterschap en provincie hieraan doen. Ook ontmoet u verschillende inwoners, organisaties en bedrijven uit Zwolle en de regio IJssel-Vechtdelta die hier al actief mee zijn.

Bron± gemeente Zwolle 

Artikel delen: