Eenmalige bijdrage Indoor Skatepark Zwolle

Zwolle – De Stichting Indoor Skatepark Zwolle ontvangt vanuit het Stimuleringsfonds Initiatiefrijk Zwolle een eenmalige bijdrage van € 15.000,-. Het college van B&W is van mening dat het realiseren van een indoor skatepark bijdraagt aan de ontwikkeling van de stad en de samenleving. Bovendien is het een aanwinst voor het sport- en vrijetijdsaanbod in Zwolle en omgeving.

Het Indoor Skatepark Zwolle wordt een park waar skaters, inliners, bmx’ers en steppers hun sport het hele jaar door door kunnen beoefenen in een veilige en gecontroleerde omgeving. Een omgeving die mogelijkheden biedt voor het geven van lessen, om ook beginnende beoefenaars te stimuleren en te ondersteunen. In de toekomst kan het park wellicht uitgroeien tot een sociaal maatschappelijke ontmoetings- en activiteitenplek voor aanverwante straatculturen.

Er zijn verschillende outdoor skateparken in Zwolle en omgeving. In het donker en bij nat weer zijn deze voorzieningen niet te gebruiken. Een indoor park biedt een veilige plek waar de verschillende sporten op wieltjes bij elke weersomstandigheid beoefend kunnen worden. Leisure-ondernemers en trendsetters zien een urban sport park zoals de Stichting Indoor Skatepark voor ogen heeft als aanwinst voor Zwolle. De Stichting Indoor Skatepark voldoet aan de voorwaarde van de gemeente dat er sprake is van cofinanciering. Dit betekent dat ook andere partijen en fondsen het initiatief financieel ondersteunen. De gemeente Zwolle nodigt iedereen uit met initiatieven te komen die de stad mooier, beter, leuker en socialer maken. Samen maken we ons sterk om die ideeën te realiseren. Zo zetten we in op meer waarde voor de stad en op delen, verbinden en leren. Een Initiatiefrijk Zwolle vormen we met z’n allen. Zwolle, stad van initiatiefnemers! Meer informatie over het programma en de ondersteuningsmogelijkheden is te vinden op https://initiatiefrijk.zwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.