Brief over vliegroutes

Zwolle – De provincie Overijssel en de betrokken gemeenten hebben gezamenlijk een brandbrief aan staatssecretaris Dijksma gestuurd over de vliegroutes naar Lelystad. Daarin vragen zij aandacht voor de vlieghoogtes boven Overijssel en voor een snelle herindeling van het luchtruim.

airport-lelystad.jpg 

De overheden schrijven dat ze blij zijn dat de staatssecretaris aandacht heeft voor de zorgen die leven. Zij dringen er op aan alles in het werk te stellen om kruisend vliegverkeer van en naar Lelystad te voorkomen, zodat er niet op 3000 voet gevlogen hoeft te worden langs Zwolle.

Daarnaast vragen ze om de herindeling van het luchtruim te versnellen. Ook willen ze duidelijkheid hoe het proces van de herindeling er uit gaat zien en hoe overheden en inwoners daarin betrokken worden.

Het bericht met een link naar de brief vindt u op de site van de gemeente. 

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Ja Marco, nee geen photoshop, hij staat er inderdaad echt. Het is namelijk een museumvliegtuig van het Luchtvaart-themapark Aviodrome naast vliegveld Lelystad… Toegankelijk voor publiek. Na buitengebruikstelling daar naartoe vervoerd. Want landen kon hij daar immers niet.
    Zo, dat waren de feiten, niets voorgelogens aan.


    ⚠️ Meld

  2. Het wordt nodig tijd dat Airport Lelystad verhuist naar Zwolle. Ik heb er nu toch al last van. Dus het zou mooi wezen, wanneer dit misschien een keer gaat gebeuren. Heerlijk om op de fiets naar de Airport te gaan en mij letterlijk te gaan verplaatsen naar een zonnige bestemming.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.