Kinderen in Zwolle rennen voor UNICEF

Zwolle – Op vrijdag 13 oktober doen kinderen in van een aantal basisscholen mee aan de UNICEF Loop. De kinderen rennen rondjes op Park Wezenlanden en worden voor een totaalbedrag of per rondje gesponsord door familie, buren en kennissen.

UNICEF zet zich in om kinderen de best mogelijke kindertijd te geven. Elk kind heeft recht op een veilige en liefdevolle omgeving waarin het gezond kan opgroeien. Wij gunnen alle kinderen een onbezorgde jeugd waarin ze kunnen spelen en leren, hun talenten kunnen ontwikkelen en volop kansen krijgen. Want zoveel begint bij een kind, als het tenminste kansen krijgt.
Helaas heeft niet elk kind gelijke kansen. In Nederland kunnen kinderen daarom meedoen aan de UNICEF Loop om hun steentje bij te dragen. De UNICEF Loop bestaat sinds begin jaren zeventig en in Zwolle wordt deze sponsorloop voor de eenentwintigste keer gehouden.

Excelsior eindigde vorig seizoen als vijfde. Hoewel de ploeg van trainer Peter Wesselink geen moment in gevaar kwam kon men zich ook niet echt mengen in de strijd om de bovenste plaatsen, en dat zal velen bij de ambitieuze Rijssense club toch wat zijn tegengevallen. Wél had Excelsior de topscorer van de Hoofdklasse B in huis, want Hielke Penterman wist vorig seizoen liefst 24 goals op zijn naam te brengen.

In het nieuwe seizoen gingen de Tukkers voortvarend van start, want in vier van de vijf gespeelde duels was Excelsior de sterkste. Alleen bij AZSV werd met 1-0 verloren, maar daarna pakten de Rijssenaren de draad weer op en afgelopen zaterdag won Excelsior met 1-2 bij Urk. In die wedstrijd kwamen de Tukkers na bijna een half uur op 0-1, toen voormalig Berkum-speler Boy Boeloerditi een vrije trap binnen schoot en vlak daarna benutte Penterman een penalty: 0-2. In de tweede helft ging Urk op jacht naar de aansluiting, maar de 1-2 viel pas enkele minuten voor tijd en dat was veel te laat om Excelsior nog in de problemen te brengen. "Een verdiende overwinning. We stonden goed in de organisatie en hebben niets weggegeven," analyseerde coach Wesselink.

Artikel delen: