Zwolle hijst de regenboogvlag op Coming Out Day

Zwolle – Woensdag 11 oktober is het nationale Coming Out Day. Zwolle hijst dan de regenboogvlag op drie locaties: het stadhuis, het Stadskantoor en vanaf De Peperbus. Het COC Zwolle heeft ook scholen en ondernemers gestimuleerd om net als vorige jaren de regenboogvlag uit te hangen. Om 15.15 uur opent wethouder Jan Brink een speciale informatie- en netwerkmiddag over seksuele diversiteit en genderidentiteit van het COC. Hij doet dit om 15.15 uur voor het stadhuis, door het hijsen van de regenboogvlag.

De informatie- en netwerkmiddag van het COC Zwolle vindt plaats in Stadscafé Blij. Het Gender & Sexuality (GSA) netwerk in het werkgebied van COC Zwolle (23 gemeenten) is hiervoor uitgenodigd, inloop vanaf 15:00 uur bij Stadscafé Blij.

GSA
De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn. GSA’s zijn allen op hun eigen school bezig om seksuele diversiteit en genderidentiteit onder de aandacht te brengen. Onderling contact, intervisie en versterking van de GSA’s staan tijdens de bijeenkomst centraal. Ook wordt aandacht besteedt aan Paarse Vrijdag: de dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden.

Het COC is op 11 oktober ook aanwezig op het Deltion College met een informatiestand. Hier geven ze voorlichting over seksuele diversiteit en genderidentiteit.

Waar staat de regenboogvlag voor
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een aanmoediging voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Artikel delen: