Expositie ‘Baltische Zielen’ bij RAWSpace

Zwolle – Van 15 oktober t/m 19 november exposeren elf hedendaagse Baltische kunstenaars hun werken in RAWSpace – het voormalig atelier van beeldend kunstenaar Ronald A. Westerhuis aan de Willemsvaart 21a te Zwolle. De expositie geeft een breed overzicht van de huidige culturele ontwikkeling. Jan Brokken, auteur van het gelijknamige boek ‘Baltische Zielen’ opent op 15 oktober om 15.00 uur de expositie met een concertlezing. ‘Baltische Zielen’ is de eerste expositie in het nieuwe culturele platform RAWSpace. RAWSpace is een initiatief van Daiva Balvers en Ronald A. Westerhuis, waarvoor het oude atelier van laatstgenoemde is omgebouwd tot een permanente expositieruimte en evenementenlocatie.

flyer_baltische_zielen.jpg 

De naam van de expositie, ‘Baltische Zielen’, is ontleend aan het gelijknamige boek van literair schrijver Jan Brokken, die tijdens de opening een concertlezing geeft. Onder begeleiding van piano (Marcel Worms) en viool (Ursula Schoh) neemt hij u mee door de rijke historie van de Baltische staten. In de expositie geven elf hedendaagse kunstenaars uit Estland, Letland en Litouwen door middel van schilderijen, sculpturen en fotografie een breed overzicht van de huidige culturele ontwikkeling. De expositie is samengesteld door Daiva Balvers, geboren en getogen in Litouwen.

Programma van de opening bij RAWSpace
14.30 uur ontvangst
15.00 uur officiële opening
15.15 uur lezing Jan Brokken
18.00 einde

Gasten worden geadviseerd om zich voor deze opening aan te melden in verband met grote belangstelling en beperkte zitruimte. U kunt zich tot woensdag 12 oktober aanmelden via daivabalvers@gmail.com .

Artikel delen: