Nederlandse Breidagen Zwolle 2017

Zwolle – Op 20 & 21 oktober 2017 vinden de Nederlandse breidagen plaats in de IJsselhallen te Zwolle. De Brei- en Haakdagen is een beurs die meer is dan een beurs, een evenement met een unieke brei- en haakbeleving. Het marktgedeelte telt 78 exposanten uit binnen- en buitenland, uitsluitend op het gebied van breien en haken. Zij brengen hun mooiste garens, patronen en accessoires mee.

Tijdens de Brei- en Haakdagen worden er interessante lezingen gehouden door o.a. hoofdgast Melanie Berg, schapenhouder Sikko Oegema en de Zwitserse Butzeria. De lezingen zijn gratis toegankelijk voor bezoekers. Ook wordt er éénmaal per dag een gratis garenproeverij gehouden. Hierbij kunnen bezoekers gratis breien met proefjes van bijzondere garens.
De winkel Zaans Geluk uit Zaandam, ook op de markt aanwezig, werkt mee aan de ‘Knitted Knockers’ actie. Hiermee breien en haken vrijwilligers borstprotheses die gratis zijn voor vrouwen met borstkanker. Dit is navolging van de ‘breiboezems’, alleen het patroon is iets anders. Er zijn voorbeelden te zien en het gratis patroon is op de beurs verkrijgbaar.

De hoofdgast is de Duitse ontwerpster Melanie Berg, ook bekend onder de naam ‘Mairlynd’. Zij ontwerpt voornamelijk shawls die door de grafische benadering en kleurgebruik zeer herkenbaar zijn. Ze geeft les in binnen- en buitenland. Melanie geeft dagelijks een lezing, en maar liefst drie verschillende masterclasses.
Daarnaast komt de Zwitserse ontwerpster/breister Meret Bützberger naar de breidagen. Meret is beter bekend onder de naam ‘Butzeria’, The Double Face Knitting Queen. Ze is gespecialiseerd in dubbel breien, en ze ontwikkeld eigen technieken die het resultaat van dubbel gebreide stoffen nog mooier maakt.

Verder zijn er een groot aantal langere workshops door de beste brei- en haak experts van Nederland en België. Op de workshoppleinen zijn een groot aantal korte workshops waar je je technieken kunt bijschaven. Er zijn demonstraties en je kunt aanschuiven op het haakplein van de ‘Grootste Gehaakte Deken van de Wereld’. Het sociale project in aanloop naar 2018 wanneer Leeuwarden de Culturele Hoofdstad is.

Voor het volledige programma verwijzen wij u naar de website www.breidag.nl.

 

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.