Weer gedeelte centrale Harculo neergehaald

Zwolle – Vrijdagmiddag 6 oktober is er weer een gedeelte van de centrale Harculo (IJsselcentrale) neergehaald. Bij het neer halen werden deze keer geen explosieven gebruikt. ( Dit was wel het geval bij het neerhalen van de laatste twee schoorsteenpijpen op 18 maart 2017.) Het gebeurde rond de klok van 13.00 uur. Het gebeuren werd vanaf de dijk door een aantal belangstellenden bekeken.

img_0886_2.jpg
Foto's : Ellen en Loes la Faille

Het ging om het ketelstatief van HC 60. Dit is de hoofdconstructie van de eenheid die zich aan de achterzijde van de centrale bevond. Het neerhalen gebeurde door in de constructie te snijden en deze vervolgens om te trekken. Het omver trekken gebeurde in twee gedeeltes. Eerst een kleiner gedeelte en vervolgens de hele constructie. Hierbij kwamen duizenden kilo's beton en staal naar beneden. Om zoveel mogelijk de stofoverlast te voorkomen, werd de grond nat gehouden.

img_0859_2.jpg

img_0875_2.jpg

img_0881.jpg

De sloopvergunning voor de centrale Harculo is geldig tot en met december 2018. De locatie van de centrale Harculo wordt genoemd als een mogelijke locatie voor windturbines.

img_0888_2.jpg

img_0894_2.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. T werd tijd dat die centrale tegen de vlakte ging. Horizon vervuiling pur sang.
    Noem de dopneus maar een zeikerd, maar ik vond het een afzichtelijk gebouw

  2. Horizon vervuiling in en bij een stad is een enorme nietszeggende dooddoener. Je kunt niet alle steden ondergronds bouwen!

Reageer