PvdA: Zorgen over sluiting Zwolse basisscholen

Zwolle – Vandaag stond in De Stentor dat de openbare scholen in de Pierik en Westenholte moeten sluiten vanwege een dalend leerlingenaantal. De PvdA betreurt het dat OOZ dit besluit heeft moeten nemen: "Dit is niet alleen een aderlating voor de wijken, maar hiermee komt ook de toegankelijkheid van het onderwijs onder druk te staan.", aldus burgerraadslid Sanneke Snuverink. "Kinderen zouden naar school moeten kunnen in de wijk waar ze wonen en ouders hebben keuzevrijheid om te kiezen naar welke school hun kinderen gaan, maar dan moet er wel wat te kiezen zijn."

Maandag zit de raad om tafel met OOZ en de gemeente en daarbij zal de PvdA haar zorgen uiten. Daarbij vraagt ze aandacht voor drie punten: "Ten eerste maken we ons zorgen over de leerlingen; is er voor hen een goede overgang mogelijk naar een andere school in de buurt en hebben de ouders daarbij nog wat te kiezen in de schoolkeuze voor hun kind? Het zou niet zo mogen zijn dat zij nu heel veel verder moeten reizen, omdat er geen plekken zijn op een school dichtbij. Ten tweede maken we ons zorgen over de leerkrachten; is er voor hen nog wel passend werk en kunnen zij ergens anders aan de slag? Oftewel; worden zij zorgvuldig begeleid naar ander werk? En ten derde maken we ons zorgen over het openbaar onderwijs in Zwolle. In elke wijk zouden ouders moeten kunnen kiezen voor openbaar onderwijs dat voor iedereen toegankelijk is. We willen voorkomen dat meer openbare scholen moeten sluiten en zijn benieuwd hoe OOZ dit in de toekomst, eventueel met hulp van de gemeente, probeert te voorkomen."

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Het is verdrietig nieuws. 83 kinderen in westenholte die een nieuw plekje moeten vinden en daarbij keuze hebben uit twee volgens mij behoorlijke volle scholen met een andere visie.
  Onbegrijpelijk.. en alleen gekeken vanuit een naar financieel oogpunt. ongelofelijk!


  ⚠️ Meld

 2. Of een tweedehandswinkel. Of een afvalverwerkingsbedrijf. Of een kinderopvang. Of een fietswerkplaats. Of een gezondheidscentrum. Of een buurthuis. Of iets anders.

  De obsessie van sommige mensen met de islam slaat werkelijk alles.


  ⚠️ Meld

 3. Ik vind het een trieste ontwikkeling. Klassen zijn vaak groter dan 30 leerlingen. Hoeveel begeleiding kan een kind dan krijgen? Neem een rekenles van 1 uur. Een klassikale inleiding en afsluiting van ieder een kwartier, dan nog ca 10 minuten voor een klein groepje die echt de zorg nodig heeft (hiephoi passens onderwijs)….dan blijft er nog 20 minuten over die je moet verdelen over de hele groep.
  Dat houdt in dat je gemiddeld minder dan een minuut aandacht perkind kan hebben.
  En toch moet je als leerkracht wel een bepaald niveau behalen met iedere leerling.

  Laten we van Max Verstappen F1 wagen een wiel afhalen maar dan wel van hem verwachten dat hij in de top 10 gaat eindigen.
  Zo voelt het onderwijs inmiddels…


  ⚠️ Meld

 4. Niks mis met de Hilalschool. Kwaliteit is voldoende, net zoals bij de meeste andere basisscholen in Zwolle. Of wordt aan moslims het recht op vrijheid van onderwijs ontzegd? Morrelen aan de rechtstaat ondermijnt de democratie.


  ⚠️ Meld

 5. Niets mis met hilalschool:

  er wordt geleerd dat meisjes apart moeten zitten van de jongens, gescheiden zwemmen en wanneer een meisje ongesteld is geworden draagt zij een hoofddoek. Mooie koeltoer. Koeltoer die graag de sharia ingevoerd wil worden en schijt heeft niet gelovigen en aan onze rechtstaat en democratie.

  Noem eens een moslimland waar een democratie wordt gevoerd en vrouwen net zoveel rechten heeft als mannen?


  ⚠️ Meld

 6. Uh, klopt ’t wat Alp schrijft over die school ?

  ‘er wordt geleerd dat meisjes apart moeten zitten van de jongens, gescheiden zwemmen en wanneer een meisje ongesteld is geworden draagt zij een hoofddoek. Mooie koeltoer. Koeltoer die graag de sharia ingevoerd wil worden en schijt heeft niet gelovigen en aan onze rechtstaat en democratie.

  Noem eens een moslimland waar een democratie wordt gevoerd en vrouwen net zoveel rechten heeft als mannen?’

  ‘En ja hoor…gevonden,
  basisschool Hilal, aan de palestrinalaan.’

  ‘Bericht door VincentK, op 6 oktober 2017 23:35

  ‘ Niks mis met de Hilalschool. Kwaliteit is voldoende, net zoals bij de meeste andere basisscholen in Zwolle. Of wordt aan moslims het recht op vrijheid van onderwijs ontzegd? Morrelen aan de rechtstaat ondermijnt de democratie. ‘

  Ik schrik van zulke berichten. En vooral van de reaktie van
  Rietpluim daarop, popcorn halen was ’t ?, yep zo te lezen wel.
  ’t kan toch niet zijn dat we een religie die vrouwen als tweede rangs
  mensen ziet toestaan hier ?  ⚠️ Meld

 7. Jongens, daar gaat het helemaal om. We sluiten 2 scholen en men begint meteen te roepen dat er Islamtische scholen in komen en vervolgens begint allemaal blaatvolk daar een mening op te geven.

  Terug naar het onderwerp


  ⚠️ Meld

 8. ’t kan toch niet zijn dat we een religie die vrouwen als tweede rangs
  mensen ziet toestaan hier ?

  Volgens de islam zijn vrouwen dat ook helemaal niet. Dat is hoe sommige buitenstaanders dat zien. Maar als je dat bij de islam ziet, moet je dat ook bij de joden en de strengere christenen zien.


  ⚠️ Meld

 9. Daarom zijn de joodse en christen vrouwen ook gesluierd en mogen bijvoorbeeld geen auto rijden. Bestaat helemaal niet tweede rangs. Dit doen ze uit liefde voor de man en de profeet. Toch?


  ⚠️ Meld

 10. weer 2 scholen die gaan sluiten
  weer zijn de kinderen de dupe
  kinderen zijn net gewend en moeten weer wennen aan een andere school dit bevorderd niet echt het leren het duurt vaak langer en vooral kinderen die het al moeilijk hebben
  en dat wordt nog moeilijker als net dat vriendje of vriendinnetje naar een andere school gaat want er is geen school die alle kinderen kan plaatsen Vaak worden die scholen dan veel te groot en kunnen de kinderen helemaal niet wennen
  En wat denk je van de leerkrachten is daar genoeg aan gedacht ze hebben vaak een hele goeie band met de kinderen en ouders
  hoop dat ze mee mogen of dat er een school is waar ze terecht kunnen en waar de kinderen net zo gek met ze zijn als mijn kleinkinderen
  een bezorgde oma


  ⚠️ Meld

 11. Morrelen aan de rechtstaat ondermijnt de democratie.
  Lol:D
  Man man man . En daar heb je nou juist een groot punt.
  Ik ga een teiltje pakken.


  ⚠️ Meld

 12. Mijn kinderen krijgen al Arabische prive les,ook eten ze al halal zijn wij in ieder geval goed voorbereid en aangepast op de toekomst.
  Hebben we toch wat van de Pvda geleerd.


  ⚠️ Meld

 13. De dopneus eet al jaren halal. Niets mis mee. Geeen spiertjes en prima uitgebeend stukje vlees.
  Beter dan die diepvries meuk.uit de schappen van de jumbo. Na 5 jaar ontdooit en zo de koeler i.geknikkerd. mij maakt het niet uit, maar een halal stukje vlees is prima.
  Communicatie met de slager gaat soms wat moeizaam


  ⚠️ Meld

 14. Mijn hond eet ook altijd halal vlees, en hij heeft een schotel antenne op zijn kop, gericht op Mekka.
  Zelf moet ik niets hebben van die opdringerige onzin.


  ⚠️ Meld

 15. Het personeel van het Veldboeket ken ik redelijk goed en ik heb diep respect voor hen allemaal. Keiharde werkers met hart op de goede plek. Zij verdienen beter dan dit nutteloze rechtse gejammer van een paar eencelligehersenbezitters.
  Ik hoop dat links- of rechtsom een goede oplossing gevonden kan worden want dat gun ik ze van harte. En dat geldt evengoed voor de leerlingen.


  ⚠️ Meld

 16. Ik zag in mijn jeugd om mij heen ook een enorme angst onder ouders om hun kind niet naar een slechte school te hoeven sturen. Dit is in Amsterdam echt een ding. Op mijn eigen basisschool was het daardoor vaak best wit. Dit zie je in veel grote steden eigenlijk wel..


  ⚠️ Meld

 17. En ja hoor, ook hier hebben de hufters onder de reageerders dit bericht weer verziekt met hun haatreacties. Chapeau Dopneus, Alp en iedereen die zich verder aangesproken voelt. Jullie zijn onrendabele internethufters. Neem ik geen letter van terug.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.