Nelleke Vedelaar nieuwe voorzitter PvdA

Zwolle – De Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar is met 62% van de stemmen verkozen tot de nieuwe voorzitter van de PvdA. Vedelaar zal zaterdag benoemd worden op het partijcongres en zal hiermee Hans Spekman opvolgen. 

De Zwolse fractie zal Eefke Meijerink voorstellen om de positie van de vrijgekomen plaats als wethouder over te nemen. 

Artikel delen:
Reacties 47
 1. Zullen we het eens on topic hebben over Nelleke Vedelaar i.p.v. 8 op 11 reacties over nicknamen??

  Beste Ambtelijk Dwalen, wat zit je zo dwars, wat heb je met Nelleke meegemaakt?


  ⚠️ Meld

 2. Van harte gefeliciteerd PvdA. Nelleke, alle succes! Goede keuze, heb de erg betrokken en toegankelijke vrouw mogen spreken en als ik betrokkenen mag geloven….Verder natuurlijk een in en in triest dag voor NL. Zeker niet alleen voor het PvdA-deel. Eberhard van der Laan heeft maar 62 mogen worden.

  Offtopic. Bij mij verschijnt ook sslteevast een andere naam bij het posten. Ook moet ik altijd het mailadres opnieuw invoeren. Omdat het systeem het opgevoerde adres niet accepteerd. Of omdat het een heel ander adres genereerd. Maar er zijn ergere dingen.  ⚠️ Meld

 3. Back to topic; Vedelaar is iemand die uit het Zwolse komt, maar niet over leiderscapaciteiten beschikt en totaal geen uitstraling heeft voor wat voor een partij dan ook. Aangezien ik met geen enkele partij wat heb, moet ik wel eerlijk bekennen, dat ze wel goed kan kan zingen. En dat valt niet te ontkennen.;)


  ⚠️ Meld

 4. @ Steven. 7 jaar en 7 maand wethouder van een respectabele provinciehoofdstad.
  3 jaar en 3 maand programmaleider.
  Afgestudeerd op onderwijsmanagement.
  Voorzitter van de PvdA-landelijk.
  Erg knap. Maar nog knapper als je niet over leiderschapscapaciteiten beschikt.  ⚠️ Meld

 5. Ook knap, een verlies van 29 zetels in de afgelopen verkiezingen is het grootste verlies uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis. 😀


  ⚠️ Meld

 6. @Dick

  Ze heeft een gebrek aan nationale uitstraling. Opleiding daar gaat het niet om. Ik heb zelf bedrijfskunde gestudeerd in Groningen, maar ik waag mijzelf niet, om op die manier mij te profileren zoals zij dat doet. Vooral door te gaan zingen voordat je een speech gaat houden. Het is allemaal een toneelopvoering, waarbij het volk denkt; Daar heb je weer zo’n eentje die zijn/haar zakken wil gaan vullen.


  ⚠️ Meld

 7. @ Steven, zie liever een ‘gewone toegankelijke vrouw’ voor mijn belangen uitkomen dan een arrogante, uberijdele capsonesleier. Vond jij een Van de Steur uitstraling hebben? Of een Ivo Opstelten? De laatste stond bij de voorlaatste gem.raadsverkiezingen bij mij voor de deur. Over ‘de knip’…zou medelijden met hem krijgen.

  Heb Nelleke een paar keer ontmoet. Kreeg bepaald niet het idee dat ze toneelspeelde. Had ik bij Ivo zeker.
  Zie je bezwaar niet tegen “zingen”….een uitstekende uitlaatklep. Doen wij eigenlijk veel te weinig. Spreek even voor mezelf. Sommigen hebben ook gewoon schroom.
  Voor….voor heel veel denk ik.

  Zij is een charismatisch leider. Op een andere manier dan we gewend zijn van arrogante capsonesleiers. Gelukkig maar.  ⚠️ Meld

 8. @Dick

  “Zij is een charismatisch leider. Op een andere manier dan we gewend zijn van arrogante capsonesleiers. Gelukkig maar.”

  Maar zodra zij de nationale politiek ingaat, zal zij met haar gedachtegoed worden ondermijnd door de gevestigde politieke orde. Daar worden onderlinge compromissen afgesloten of zij het daar mee eens is of niet. Het idealisme van Nelleke zal snel ergens in de prullenbak van de Tweede Kamer belanden en zal haar gezang doen dempen.


  ⚠️ Meld

 9. Heb je het artikel wel gelezen, Steven Bruins? Nelleke Vedelaar wordt voorzitter van de PvdA en komt niet in de Tweede Kamer! Je moet jezelf niet als maat der dingen nemen. Dat jij geen nationale uitstraling hebt, geloof ik meteen. Dat Nelleke Vedelaar oplandsniveau potentiele PvdA-stemmers niet zou aanspreken, niet.
  Als wethouder van een grote stad als Zwolle beschikt ze over genoeg politieke ervaring voor die functie. Ze heeft een uitstekende staat van dienst. Bij de raadsverkeizingen van 2014 verloor de PvdA overal flink. Zo niet in Zwolle. Daar verloor de partij slechts 1 zetel. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor een groot deel aan de tomeloze inzet van Nelleke Vedelaar te danken is. Een vrouw met goede contacten in de stad, een groot en warm hart en idealen.
  Een meer dan goede voorzitter voor de PvdA. Haar salaris wordt niet hoger dan dat van wethouder in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 10. Ik denk dat ze in Zwolle er nog niet helemaal achter zijn wat een puinhoop de Pvda jarenlang heeft verspreid over dit land.
  En Nelleke Vedelaar ze heeft de uitstraling van een gebreide wollen trui.
  Dat wordt dus ook niets,misschien dat ze nog wel gratis seizoenkaarten kan krijgen bij Pec net als Spekkoper bij Utrecht.


  ⚠️ Meld

 11. De laatste stuiptrekkingen. Niet meer de partij van de allochtoon dus veel verlies van zetels. En inderdaad een uitstraling van een natte krant maar dat zijn we wel gewend van de socialisten.


  ⚠️ Meld

 12. Jammer, vraag me oprecht af hoeveel mensen die hier negatief reageren op Veddelaar dat ook daadwerkelijk doen vanuit een ervaring met haar en niet vanuit een nietszeggend onderbuik gevoel die alleen iets zegt over degene die reageert.

  Ik wens haar alle succes en Zwolle zal haar missen!


  ⚠️ Meld

 13. Partij van de landverraders. Zijn er trouwens mensen tegen nazis zoals Goebbels of Mengele? Vreselijk, kan best een aardig man zijn geweest als je hen persoonlijk kent.

  Negatief gepraat van personen over Goebbels en Nazis doen het vanuit een nietszeggend onderbuikgeboel die alleen iets zegt over degene die reageert.


  ⚠️ Meld

 14. BertW, je vergelijkt appels met peren. Dit raakt kant nog wal. Je opmerking zegt enorm veel over je en hierdoor heb je jezelf enorm gediskwalificeerd!!


  ⚠️ Meld

 15. Ik zie wel dat de pvda echt goed bezig is. Lezende alle reakties
  op de pvda hier en de keuze van hun voorzitter. pvda is heel lang
  hard nodig geweest, de ‘arbeiders’ te redden van de ‘kapitalisten’.

  Blij dat de meesten onderkennen zulke dingen tegenwoordig
  verschikkelijk achterhaald zijn.

  Als nou de pvda gewoon echt ‘weg’ kan ? Kan denk ik.  ⚠️ Meld

 16. @Rina ->@Dick

  “Heb je het artikel wel gelezen, Steven Bruins? Nelleke Vedelaar wordt voorzitter van de PvdA en komt niet in de Tweede Kamer!

  Dat is zo, maar ze gaat zich wel indirect bemoeien met de nationale politiek en dat is de issue hier. En gezien haar uitstraling had ze beter haar opleiding van zangeres kunnen voortzetten i.p.v. de politiek in te gaan. Zingen kan ze heel goed. Dat kan ik namelijk niet ontkennen.


  ⚠️ Meld

 17. Bemoeien wij ons niet allen indirect met de politiek? Je kunt best ontkennen dat ze goed kan zingen, Steven Bruins, net zoals je haar andere kwaliteiten ontkent.


  ⚠️ Meld

 18. “PvdA is in dit Rutte/Buma/Pechtold-tijdperk harder dan ooit nodig.”

  Meen je dit serieus Bernard? Een liberaler beleid kan absoluut geen kwaad. De CU is juist de “remmende kracht” in de toekomstige regering. Het liefst had ik gezien dat CU helemaal niet nodig was geweest. Had zaken eenvoudiger gemaakt. Een variant met GL had een nieuwe frisse kijk kunnen brengen op diverse zaken.


  ⚠️ Meld

 19. Ja, als ik de afspraken zo lees die er uitgelekt zijn doen mij het ergste vermoeden wat betreft het laatste restje eenheid van het land. Nederland wordt nog meer een paradijs voor belastingontwijkers en de mensen mogen creperen.


  ⚠️ Meld

 20. Stijgende huren, bankencrisis, verslechterende arbeidsomstandigheden, méér hiervan kan absoluut wél kwaad. We hebben al decennia een liberaal beleid, gesteund door de PvdA. In de oppositie zal ze weer een sociaaldemocratisch gezicht opzetten, maar ik geloof er niet meer in.


  ⚠️ Meld

 21. Samson heeft naar mijn idee tijdens die flitsformatie te veel weggegeven. “Want er was zo’n goede chemie tussen Rutte en Samson.” Maar het meeste kwam helaas van één kant.

  Bij dit nieuwe kabinet lijkt het dat vooral de statushouders het moeten ontgelden. De eerste twee jaar geen bijstand, huurtoeslag en zorg. En nee, ze hoeven niet uit stelen, want ze krijgen het een en ander in natura en wat leefgeld. Het spiegeltjes en kraaltjesprincipe dus. We hebben Wilders niet meer nodig. Hij wordt door dit kabinet rechts ingehaald. En ongelooflijk dat een CU daarmee kan leven.


  ⚠️ Meld

 22. Solidariteit is belangrijk en dat is de afgelopen jaren behoorlijk gestreched. Iets wat nog steeds vergeten wordt, is dat wie betaald; bepaald. De midden klasse en de hogere inkomens hebben járen lang geslikt en betaald. Waarvoor? Mensen beginnen wakker te worden, werk moet lonen! Een sociaal vangnet is geen hangmat! Iets wat ik hier al tijden predik. Er zijn voldoende kansen geweest voor de sociale kant van het spectrum, kansen die om werden gezet in….?


  ⚠️ Meld

 23. Klaas Jan, ‘wie betaalt, bepaalt’ is een ervaringsfeit en geen gewenst uitgangspunt. Zou het dat laatste zijn dan maak je van veel relaties een prostitutieverhouding.
  Ik ben met je eens dat de bijstand een sociaal vangnet is en dat niet iedereen dit beseft. Het gros echter wel. Het gros van de bijstandsgerechtigden bestaat uit hardwerkende mensen die buiten hun schuld (crisisontslag, niet aan de bak kunnen komen door te lage opleiding, beperkingen, faillissement, gevlucht) in die situatie zijn beland. Het tekent een beschaving dat je die mensen niet laat wegrotten. Een samenleving is meer dan het samen leven in een land. Naar elkaar omzien is een belangrijk aspect.


  ⚠️ Meld

 24. Rina, wanneer het nog steeds niet loont om te werken, dan is van wegrotten geen sprake. Ik vind het onbegrijpelijk dat er alleenstaande moeders zijn die door verschillende toeslagen(landelijk en lokaal) meer netto geld overhouden als een beginnende lerares op een vmbo school? En zo kan ik wel door blijven gaan. Dit soort toestanden zijn niet meer uit te leggen, voor de betalende burger/Jan Modaal. Oude zienswijzen over de arbeider werken niet meer. De herenboer is er niet meer en ook de textiel baron is verdwenen. Jan Modaal hoest het gros van de belastingen op en die kijkt nu eens kritisch wat er met het geld gedaan en bereikt wordt. Het de PvdA nog een functie? Ja, ik denk het wel. Maar dan moet men eens over schaduwen heen stappen en eens verder gaan praten over een gezamenlijk links blok. Dat is er nu niet, net als dit ook niet het geval is bij het liberale blok.


  ⚠️ Meld

 25. Met betrekking tot werk, wanneer het nog steeds loont om Oost Europese mensen hier te laten werken…. denk ik dat je nog eens nader moet kijken. Bent u bekend met de uitdrukking: de bakens (willen) verzetten? Werken moet altijd lonen, en daar verschilt het linkse blok van het rechtse blok van mening.


  ⚠️ Meld

 26. Dat voorbeeld van die alleenstaande moeder, deel ik. Volkomen zot. Niettemin betekent kiezen voor de bijstand afzien van loopbaanperspectief en maatschappelijk aanzien/respect. Je maakt je afhankelijk van de luimen van de politiek. Dom dus om geen baan te zoeken.
  Er zijn ook andere voorbeelden te noemen. De hardwerkende winkelier die failliet ging, in de schuldsanering met bijstand. Het is niet altijd eenvoudig weer aan de bak te komen. De bijstand is dan echt geen vetpot.
  Ik heb niet zoveel met die links-rechts tegenstelling. Zeker niet wanneer je het zo plat slaat als jij nu doet. Dat kan ik ook. Wat te denken van de stelling dat het vooral de werkgevers zijn die liever werken met oost-Europeanen bijvoorbeeld. En dan het liefst via duistere constructies om premies ca te ontlopen. Hardwerkende goedkope arbeidskrachten. In jouw schema ligt de oorzaak dan ook bij ‘rechts’.
  Of de diefstal van de samenleving via belastingontwijking of belastingontduiking. Ook ‘rechts’?


  ⚠️ Meld

 27. Het heeft niets met plat slaan te maken, maar met een besef. Laat ik je een voorbeeld noemen die ik zelf heb mee gemaakt. Een lange tijd geleden heb ik ook een tijdje thuis gezeten, ik was ernstig ziek geworden en ook nog ontslagen. Tijdens mijn herstel periode van mijn ziekte wilde ik graag parttime werken om conditie op te bouwen. Voor het geld hoefde ik het niet te werken, want het was vestzak, broekzak. Het geld dat ik verdiende werd ingehouden van de uitkering (gemaximaliseerd, want ik zat boven het bedrag) Ik deed het enkel voor de sociale contacten, conditie op te doen en om weer een focus te krijgen om straks weer te werken. Na vele gesprekken, kwam ik via een uitzend bureau bij het pakket sorteer centrum terecht. Ik heb in die tijd zowel het uitzend bureau, als het UWV, als de TNT moeten overtuigen waarom ik dit wilde. Men vond het namelijk erg raar dat een internationaal manager post pakketten wilde sorteren? Bij het sorteren van de pakketten in de avond en de nacht urenzag ik veel Oost-Europese mensen werken. Waarom was dit het geval? De TNT deed het niet omdat dit iets goedkoper was, maar omdat men de mensen gewoonweg niet kon krijgen. Dit is niet enkel het geval bij TNT, maar ook bij AH en andere bedrijven. Het gaat om een instelling om de bakens te willen verzetten. Wat men vergeet is dat het fijner is om op een sollicitatie gesprek te komen wanneer je iets doet, als wanneer je thuis zit. De bijstand is idd geen vetpot, maar zo is de bijstand ook nooit bedoeld! Ik kan je ook melden dat een uitkering geen vetpot is wanneer je gewent bent om hogere salarissen te ontvangen. Die 70% is namelijk gemaximaliseerd. Met het voorbeeld wil ik alleen maar aangeven dat het niet zo zwart wit is als de socialistische partijen doen voorkomen. Lonen moet altijd lonen.
  Met betrekking tot de zwakkeren in de samenleving, gehandicapten enz. Daar moet het gewoon goed voor geregeld zijn, al pleit ik er wel voor dat zij (indien mogelijk) ook iets doen. Sociale werkplaats, noem het maar een zinnige dagbesteding.
  Ik heb moeite met belasting ontwijking, maar ik weet ook niet zo goed hoe dit anders moet. Er zijn voors en tegens bij belasting ontwijking. Weet wel dat wanneer wij het in Nederland niet mogelijk maken, men ergens anders het doet. Dan maar liever in Nederland en levert het nog iets op.  ⚠️ Meld

 28. Klaas Jan, voor een groot deel ononderschrijf ik je mening. Zo zit ik er zelf ook in. Werken biedt naast loon, perspectief en onafhankelijkheid. Het enige waar ik niet met je eens ben, is de suggestie dat wat bij jou lukte, ook bij anderen altijd lukt. Ik hebvan nabij anders gezien. Soliciteren, omscholen, solliciteren, tijdelijke baan en weer werkloos. En dat een leven lang.
  Ook het idee dat links voor hoge uitkeringen zonder tegenprestatie pleit en mensen pampert, deel ik niet. Misschien ooit, maar in die tijd gold dat minstens zo voor CDA. Die tijd is allang voorbij.
  Ten slotte, is Nederland een belastingparadijs voor multinationals, ontwijken leden van de Koninklijke familie de belasting, gaat de belastingdienst uit van vertrouwen en is de vermogensbelasting een van de laagsten Europa. Dat draagt bij aan tegenstellingen die op den duur de samenleving kunenen ontwrichten. Ikvind je houding wat cynisch. Als wij het niet doen, doen anderen het. Ik hoop niet dat je dat op meerdere terreinen toepast. We betalen belasting om de collectieve voorzieningen te bekostigen. Daar hebben we allen baat bij. De rijken zelfs meer dan de armen. Niet of te weinig betalen is diefstal van de samenleving. Dat moet net zo hard worden aangepakt als uitkeringsfraude.


  ⚠️ Meld

 29. Ik hen echt een hekel aan nepnieuws, lezende:

  ‘Nederland wordt nog meer een paradijs voor belastingontwijkers en de mensen mogen creperen. ‘

  Oh, pardon, da’s een inzicht, geen nieuws 😉
  Lang leesvoer hier. Dank alle Schrijvers.
  Ik ben nog lang niet uitgelezen.

  Bedenk, de robots komen eraan, ‘werk’ slash ‘arbeid’ moeten we echt opnieuw van de grond af aan opnieuw bedenken.

  Wie anders dan Nelleke Vedelaar kan ons daar beter bij helpen.  ⚠️ Meld

 30. Belasting ontwijking is een gegeven waar ik persoonlijk ook niet blij mee ben. Helaas val ik niet in de groep dat ik mij er eens in kan verdiepen. Als “loonslaaf”, betaal je helaas toch altijd het volle pond. Wat de rijken doen is slechts klein bier. Google, Apple, U2, Starbucks, die sluizen veel geld via Nederland of andere landen weg. Ik denk dat hier het grote probleem zit. Die mogelijkheden moeten er niet zijn en mensen zouden dit soort bedrijven eigenlijk moeten boycotten. Dit gebeurt gewoon niet en daarom moeten we (zo lang als het duurt) mee met de race om er nog een paar centen aan over te houden.
  Mocht je zelf ooit in de positie zijn om aan belasting ontwijking te toen, denk ik dat je ook wat genuanceerder tegen de kwestie aan kijkt.

  Wat me wel opvalt is dat de linkse partijen nooit met maatregelen komen om voorbeelden zoals moeder in bijstand en Oost Europeanen aan het werk in Nederland aan de kaak stellen. Een kritische blik op wat er nu met het geld wordt gedaan en of dit wel volgens de geest van de wet gaat, het gebeurd niet. Het is enkel, we hebben meer geld nodig en wel nu. Helaas komt dit benodigde geld niet weg uit de eigen gelederen, maar komt het geld weg bij gewone mensen met een gewone baan. Lees het volgende bericht eens: https://fd.nl/economie-politiek/1196619/inkomensstijging-tussen-20-000-en-35-000-levert-netto-minste-op Let wel, dit is het resultaat van links beleid. Het is in mijn ogen stuitend dat er telkens maar naar uitkeringen wordt gekeken, terwijl men zou moeten kijken naar mensen die uit de uitkering komen en hoe je die er uit krijgt. Maak het werken rendabeler, zodat men ook een noodzaak voelt om er uit te komen. Het vangnet is echt verworden tot een hangmat. Dit is een discussie waar we nooit uit zullen komen en waar Vedelaar ook niets aan gaat doen.
  Tot slot brengt Hinkje nog een interessant topic ter stelling robotisering/ automatisering. Hoe ga je hier mee om?


  ⚠️ Meld

 31. Bernard, dat vind ik een slecht idee. Het is een onzalig idee dat er geen tegen prestatie nodig is voor geld. Ik zou eerder de koppeling tussen lonen-uitkeringen loslaten en tevens toeslagen verminderen voor niet werkenden. Met een basis inkomen krijg je continue het gedoe wat in het basis inkomen moet vallen en wie er aan voldoet. Lees het volgende stuk in trouw, ik sluit me er bij aan:
  https://www.trouw.nl/home/basisinkomen-is-vooral-een-stap-terug~ada8d282/
  Hoe ga je met nieuwe Nederlanders om? Meteen vol in het basis inkomen? Dit geeft een enorm gedoe en is daarnaast denk ik killing voor de ondernemingszin.  ⚠️ Meld

 32. Als mogelijke oplossing voor robotisering zie ik het belasten van de arbeid van robots. Dit is nu niet het geval en het is daarom nu ook een ongelijke concurrentie. Maar er zijn ook andere maatregelen.


  ⚠️ Meld

 33. Oh, wel, auto’s rijden nog niet vanzelf, duurt nog een jaartje of twee.
  Maar Robots maken al heel lang onze auto’s. Geen klachten
  gehoord daarover. 🙂  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.