Lisette Schrijver 2e tijdens landelijke finale

Zwolle – Op 5 oktober 2017 stonden 10 jongeren in de landelijke finale van het ondernemersproject ZomerOndernemer in het PEC Zwolle stadion. Lisette Schrijver vertegenwoordigde met haar onderneming Helemaal Pluis de regio Zwolle. Zij wist de tweede prijs te behalen.

groepsfoto.jpg

Tijdens de landelijke finale presenteerden de 10 finalisten hun bedrijfsidee voor een groot publiek aan de hand van een presentatiefilm. De jury roemde Lisette om haar prachtige bedrijfsfilm en uitgebreid ondernemingsplan. Winnaar werd SmartCompare uit de regio Amersfoort Hij maakte de meeste indruk bij de jury en mag zich een jaar lang ‘Beste ZomerOndernemer’ noemen. Ook heeft SmartCompare een reis naar Riga gewonnen om daar deel te nemen aan het International Student Company Festival.

Dit jaar hebben meer dan 200 jongeren in Nederland meegedaan het project ZomerOndernemer. Jongeren tussen de 15 en 23 jaar konden deelnemen aan het project dat in de zomervakantie werd georganiseerd. Onder begeleiding van professionele trainers startten de deelnemers een eigen bedrijf. Ze ontvingen een startkapitaal en waren verzekerd. Dankzij de steun van sponsoren als Fonds 21, CCHO, Instituut Gak en Loyals konden jongeren gratis deelnemen aan het project.

Het project begon met een driedaagse training en de weken erna waren de deelnemers te gast bij lokale ondernemers. Daarnaast werkten ze zelfstandig aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Deze zomer was het project actief in Amersfoort, Amerstreek-Breda, Arnhem, Flevoland, Oss-Bernheze, Rotterdam, Utrecht/Stichtse Vecht, Westfriesland, Zeeland en Zwolle. Het project van Stichting The New Entrepreneur bestaat sinds 2010 en heeft als doel het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Artikel delen: