WVF verliest kansloos in Enter

Zwolle – Zaterdag moest WVF aantreden onder herfstachtige omstandigheden op kunstgras in Enter tegen Enter Vooruit. Of het nu kwam door de wind en de hevige regenval of dat beide ploegen ontzag voor elkaar hadden, in ieder geval begonnen beide ploegen wel heel voorzichtig aan de wedstrijd.

Voor beide doelen gebeurde dan ook niet veel, een schotje, gestopt door Mike te wiel en een kopbal van Enter Vooruit over het doel van WVF en aan de andere kant een schot van Willem Bel, na goed werk van Marc van der Vegte, waren de enige wapenfeiten in het eerste half uur. Het laatste kwartier nam de thuisclub wat meer initiatief en kreeg het nog wat kansjes. Zo schoot Velten voorlangs en had Mike te Wiele een goed antwoord op een schot van Knol. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in. (64 Berends), Ruijsch, Bel(75 ten Broeke)

Na de rust een ander spelbeeld en was het Enter Vooruit dat fel en stormachtig, passend bij het weer, aan deze tweede helft begon en na 8 minuten op een veilige 2-0 voorsprong kwam. Nadat Mike te Wiele een vlammend schot van Brunnekreef tot hoekschop verwerkte, kwam de thuisclub door deze hoekschop wel heel gemakkelijk op 1-0. De volledig vrijstaande ter Weel zag zijn inzet via de knie in het doel van WVF verdwijnen. 3 minuten later was het weer raak en was de wedstrijd in feite al beslist. Na een aanval van enter Vooruit over links, speelde Scheper de bal tussendoor naar de buitenom komende Pluimers en op diens inzet was Mike te Wiele kansloos waardoor de thuisclub op een 2-0 voorsprong kwam. Om het Tij te kunnen keren werden er aan WVF kant twee wissels toegepast. Hessel Berends en Jabir Mazouz kwamen in het veld voor Jamiro Oortwijn en Brend Mellema, met de bedoeling om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Het liep echter anders dan gedacht, want direct hierna kwam Enter Vooruit op een 3-0 voorsprong. Velten passeerde Mike te Wiele met een lob en waar Kristian Bril in eerste instantie de bal nog tegen hield voor de lijn en vervolgens zelf in het doel belandde, rolde de bal vervolgens ook in het doel en was de wedstrijd definitief beslist 3-0. Toch kwam WVF nog even terug, na een voorzet van Hessel Berends was het Willem Bel die de bal in het Enter doel wist te brengen en de hoop op een punt in de WVF harten deed toenemen. WVF zette meer druk en kreeg ook kansen, het dacht zelfs aan een strafschop toen Ruben Meijer in het strafschopgebied onderuit ging, maar scheidsrechter Kaya zag hier geen strafschop in. Hessel Berends zag nog een inzet net naast het doel van Enter Vooruit gaan, maar dichterbij kwam WVF niet meer. De winst voor de thuisclub was verdiend, het troefde WVF op felheid en fysieke kracht af.

Enter Vooruit- WVF 3-1(rust 0-0)

50. Ter Weel 1-0, 53. Pluimers 2-0, 66. Velten 3-0, 72. Willem Bel 3-1

Geel: Kristian Bril (WVF)

Scheidsrechter: Dhr. Kaya

Enter Vooruit: R. Velten, S. Velten, ter Weel, Pultrum(87 ten Brinke), Siemerink, knol, Scheper(87 Brunnekreef), G .Brunnekreef, Pluimers, Getkate

WVF: te Wiel, Oortwijn(64 Mazouz), Koning, Zweers, bril, Meijer, bezembinder, van der Vegte, Mellema

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Heen geweest om de wedstrijd te bekijken, sorry maar niet om aan te zien. Wat een slappe hap voetbal met een inzet die je zelfs bij de jeugd nog beter ziet.
    Hoe komt dit trainer, spelers? >:(


    ⚠️ Meld

  2. Ach ik weet de oorzaak al: ben aantal spelers aan het tellen en ??we?? speelden maar met negen man.
    Wellicht volgende week weer met elf spelers? 😀


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.