Berkum onderuit bij Excelsior ‘31

Zwolle – Berkum heeft de topper in de Hoofdklasse B bij Excelsior ’31 met 3-1 verloren en heeft daarmee de koppositie uit handen gegeven. Excelsior was feller, combineerde prima en sloeg op belangrijke momenten toe, zodat de winst verdiend was voor de thuisclub.

excelsior_171007-1_medium.jpg
Foto’s: Rainer Fröhlich

"Een teleurstellend resultaat natuurlijk. We kwamen niet goed in de duels en gaven te veel ruimte," zag Berkum-coach Arno Hoekstra. "Je weet dat dit een keer kan gebeuren, maar we kunnen veel beter." Toen er een kwartier op de klok stond leek Berkum, na een van beide kanten wat afwachtende openingsfase, te kunnen profiteren van een akelige fout in de Rijssense defensie. Johnsen Bacuna onderschepte een terugspeelbal maar wist niet te profiteren en hij werd bovendien, om mysterieuze redenen, afgevlagd voor buitenspel. Direct daarna viel de klap aan de andere kant. Na een combinatie over diverse schijven kwam de bal bij Boy Boeloerditi. De uitblinkende Excelsior-middenvelder, in het verleden ook voor Berkum actief, mocht opstomen en zorgde met een geplaatst schot in de hoek voor 1-0.

excelsior_171007-12_medium.jpg
excelsior_171007-6_medium.jpg
excelsior_171007-16_medium.jpg

Het duurde even voordat Berkum van die schrik was bekomen, maar na een half uur kwamen de Zwollenaren beter in het duel. Eerst werden schoten van onder meer aanvoerder Marc van der Meulen gesmoord bij een scrimmage voor het Rijssense doel en vlak daarna werd een doelpunt van de Berkum-captain afgekeurd omdat er hands aan vooraf was gegaan. In de blessuretijd van het eerste bedrijf deelde Excelsior echter opnieuw een dreun uit. Bij een kort genomen corner kreeg Hielke Penterman veel te veel ruimte voor het Zwolse doel en koppend tekende hij voor de 2-0 ruststand.
Kort na de hervatting slaagde de thuisclub, nota bene op een moment dat Excelsior even met 10 man in het veld stond doordat aanvoerder Amanuel Isa geblesseerd uit was gevallen, er opnieuw in om de Berkum-defensie te ontmantelen. Na een aanval over rechts stond Cem Köse helemaal vrij, waardoor hij de 3-0 binnen kon schuiven.
Daarmee was de beslissing eigenlijk al gevallen, al trachtte Berkum de uitslag nog een dragelijker aanzien te geven. Nadat een schot van Mark Bloemendaal nét naast het Excelsior-doel verdween werd de uitgebroken Chris van der Meulen in de 68e minuut vlak voor het strafschopgebied getorpedeerd. De Berkum-topscorer nam de vrije trap zelf en zag de bal tussen een kluwen van spelers in het doel vliegen. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar na overleg besloot arbiter Shona Shukrula dat dit niet hinderlijk was geweest zodat de 3-1 alsnog een feit was. Berkum slaagde er vervolgens echter niet meer in om dichterbij te komen. De koppositie ging daarmee naar de Rijssenaren, terwijl Berkum na de droomstart van dit seizoen nu weer met beide benen op de grond is beland.
Excelsior ’31-Berkum, 7 oktober 2017
Eindstand: 3-1 (2-0)
Doelpunten: 19. Boy Boeloerditi (1-0), 45+1. Hielke Penterman (2-0), 52. Cem Köse (3-0), 69. Chris van der Meulen (3-1)
Scheidsrechter: Shona Shukrula
Gele kaarten: Jason Huisman, Jasper Bremmer (Berkum), Niek Averesch, Tom Brummelhuis (Excelsior ’31)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens (66. Jeroen van Brummen), Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Marc van der Meulen, Hoeseb Yakob (46. Mark Bloemendaal), Björn Bakker (75. Frank Hoolsema), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna
Opstelling Excelsior ‘31: Melvin Koetsier, Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Niek Davina, Hielke Penterman (82. Jasper Veltkamp), Amanuel Isa (53. Ogúzhan Sahin), Hakim Ezafzafi, Dylan Vosskühler (32. Stijn Beverdam), Niek Averesch, Boy Boeloerditi, Cem Köse

Artikel delen:
Reacties 26
 1. @ja-tja,
  Even goed kijken naar de ranglijst voordat je weer wat te blehren hebt.
  Maar ik begrijp dat jouw weekend nu pas goed is?? Och och.
  Fijn voor je!!!  Maak melding

 2. ach we zullen er wel meer verliezen maar ook winnen middenmoot was en is het doel dus no panik ben blij voor ja-tja dat het in wezep zo voortvarend gaat;D


  Maak melding

 3. ericht door Pistolenpoultje, op 8 oktober 2017 10:40
  @ja-tja,
  Even goed kijken naar de ranglijst

  🙂

  kijk nog keertje (met plezier hoor 🙂 ) naar de rang lijst
  teltext 894 ja hoor 3e plaats
  ik blehr niet
  dat mag jij doen

  kijk nog maar keertje :D:D:D


  Maak melding

 4. wezup zit niet bij berkum in,

  wvf heeft ook verloren kunnen we daar ook we over hebben

  Stad tegen Dorp volgend seizoen weer denk ik. Voetbal in de marge

  dat zou heel mooi zijn 8)


  Maak melding

 5. @ allen

  Wat lopen we elkaar toch af te zeiken, het is toch mooi dat Berkum zo hoog speelt? Laat iedereen lekker trost zijn op zijn eigen cluppie.
  En het is toch weblog Zwolle? Wat doen die mensen uit Wezep hier dan?  Maak melding

 6. Ik denk dat er geen gezonde broodjes en wortelsap aanwezig was in de bus van Berkum,ja dan verlies je wel eens een keer.Toch trots op de wortelsapvereniging.


  Maak melding

 7. Hoe kun je een Berkumhater nu beter pakken? Door hem nog een keer naar de stand van Berkum te laten kijken…hahahahahaha, ja-tja wat een oen ben jij
  😮


  Maak melding

 8. Door hem nog een keer naar de stand van Berkum te laten kijken…hahahahah

  @ 7:28 denk dat ja-tja slimmer is dan jou;

  en harder lacht als jou; ;);):D;):D


  Maak melding

 9. Dan moet ja-tja die mongoool wel zijn die altijd bij het 1e van Weeehaaacee aanwezig is en denkt dat hij louis van gaal is.


  Maak melding

 10. Voor hen die het aangaat:

  Lange tijd is er geen ban uitgedeeld.

  Helaas zijn er gebruikers die deze vrijheid niet aankunnen of moedwillig misbruiken.

  Helaas lijkt het er op dat deze gebruikers binnenkort toch echt weer geweerd dienen te worden door een blokkade.

  Spijtig, want een open Weblog Zwolle staat bij ons in het vaandel.

  Wij hopen dat deze mededeling deze gebruikers ervan overtuigt toch echt het reageer gedrag aan te passen zodat deze maatregel toch niet nodig hoeft te zijn.


  Maak melding

 11. Kunnen die zogenaamde Berkum supporters ook geblokkeerd worden. Je enigste wat ze doen is de boel opstoken maar als er wat gebeurd snel wegrennen die kneuzen parade.


  Maak melding

 12. Bericht door Rood/zwart, op 10 oktober 2017 7:35
  Kunnen die zgn. BerkumseDildo en Domineeszoon ook geblokkeerd worden? Dat schoont tenminste lekker op.

  Dat schreef ik ook al hoor. 😉


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.