Start bouw hotel Stadioncomplex Zwolle

Er wordt volop gewerkt aan de Zuidtribune van het Stadioncomplex aan de Ceintuurbaan. De spanten worden deze week bevestigd. Hierop zullen de komende week de dakplaten geplaatst worden. Het scorebord is verhuisd naar een nieuwe tijdelijk plek, het bord is geplaatst op de Zuidtribune. De sanitaire voorzieningen voor het uitvak zullen in de loop van de week worden voltooid.

Foto: Rene Brinker

De komende week zal de vloer van de hoofdingang in de Westtribune gestort worden. Hier zullen uiteindelijk de voorzieningen van FC Zwolle worden gevestigd. De Noordtribune wordt volgende week gesloopt, waarna er gestart kan worden aan de bouw van de nieuwe Noordtribune. Ook wordt er een start gemaakt met het heien van het hotel.

Bron: FC Zwolle

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Hahaha maar hoe lang staat dat stadion er nog tjalling want ook daar komt een nieuwe eeuwig zonde als je het mij vraagt

  Wat betreft ons stadion het gaat steeds meer ergens op lijken ;D

 2. De Kuip is een officieël monument en mag dus niet afgebroken worden. Het krijgt na de oplevering van het nieuwe Feyenoordstadion een andere functie, maar welke?

 3. Oke kijk dat het niet afgebroken werd dat wist ik niet maar vind ik wel een positief geluid.

  Ach is wel een ”grappig stadionnetje” voor een Fc Zwolle tournament oid ;D 😉 😛

 4. Het hekkenwerk voor de bussluis is deze week geplaatst. Voor de faciliteiten van het uitvak is men volop bezig met het monteren van de electra, morgen worden de sanitaire voorzieningen voltooid. De spanten van de Zuidtribune zijn allen bevestigd. In de eerste week van het nieuwe jaar wordt het dak hieraan bevestigd.

  Het stapelen van de Westtribune is in volle gang, de entree van het toekomstige FC Zwolle kantoor begint haar definitieve vorm te krijgen. Een deel van de vloer van de Westtribune is inmiddels gestort. Het heien voor het hotel is ook nog in volle gang.

  Maandag begint de definitieve sloop van de Noordtribune. Een deel van de oude Noordtribune is inmiddels gedemonteerd, bepaalde onderdelen van de tribune worden herbruikt in de bouw. Binnenkort zal er een gat worden uitgegraven voor de fundering van de nieuwe Noordtribune.

  Bron: FC Zwolle

Reageer