Samen door de woonwijk Dieze

Zwolle – De Dieze oftewel de Diezerpoort is één van de oudste wijken van Zwolle en de geschiedenis gaat terug tot aan het begin van de Middeleeuwen. Loop op maandag 16 oktober 2017 mee met de rondleiding ‘samen door de woonwijk Dieze’ opgezet door Historisch Centrum Overijssel.

diezerkade_zwolle_omstreeks_1950.jpg
Diezerkade omstreeks 1950 

Het grondgebied buiten de Diezerpoort was onderdeel van de boermarke Dieze. Deze marke zal vermoedelijk zijn ontstaan rond de 10e eeuw. Naast de Diezerenk, het agrarisch gebied dat in deze wijk ontstaat, verschijnt heel langzaamaan een voorstad. Deze wordt ook wel Nijstad of Nieuwstad genoemd.

Wandel mee met één van onze gidsen en ontdek de geschiedenis over de zogeheten Baliekluivers, de tramlijnen, het weggetje naar de Bagijneweide, het ontstaan van het ‘Sophietje’ en nog veel meer!

ktische informatie
Je wordt op maandag 16 oktober 2017 om 13.30 uur ontvangen bij het Historisch Centrum Overijssel aan de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle. Na een korte introductie door de gids en een kop koffie/thee, start de wandeling door een gedeelte van de woonwijk Dieze. De wandeling duurt circa 1,5 uur. De kosten voor de rondleiding bedragen € 7,50 per persoon. Je wordt verzocht het bedrag ter plaatse, gepast, te voldoen. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Aanmelden voor deze rondleiding kan via www.historischcentrumoverijssel.nl.

 

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.