500 jaar Reformatie 1517-2017

Zwolle – Op 31 oktober 2017 herdenken we dat 500 jaar geleden de Reformatie begon met de 95 stellingen van Maarten Luther.

Om dit te gedenken worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor voorgangers, kerkelijk werkers en de burgers van Zwolle. Deze activiteiten worden georganiseerd door de Zwolse kerken. Intentie is dat alle kerken en geloofsgemeenschappen elkaar ontmoeten. Voorgangers en kerkelijk werkers ervaren steeds meer eenheid tussen de Zwolse kerken en hopen het vuurtje van verlangen naar eenheid nog wat meer op te stoken.

In de ochtenddienst op 29 oktober is er aandacht voor 500 jaar Reformatie en het verlangen naar eenheid tussen kerken. U bent van harte welkom om eens te ‘proeven’ aan een kerkdienst in een andere Zwolse gemeente dan uw eigen gemeente. De deuren staan open!

’s Avonds is er een gezamenlijke Luther-viering in de Plantagekerk die om 19.30 begint. Deze viering staat in het teken van Luther, in muziek en woord. Iedereen van harte welkom!

Op dinsdag 31 oktober 2017 wordt er een inspiratiemiddag georganiseerd in de Plantagekerk voor alle Zwolse voorgangers en kerkelijk werkers. Om 12.30 is er een lunch en vanaf 13.30 uur is er ontmoeting, inspiratie en spreken we het verlangen naar eenheid van kerken uit.

Op dinsdag 31 oktober 2017 wordt er een vesper in de Lutherse kerk gehouden om 16.30 uur. Iedereen is hier van harte welkom. We hopen op deelname van zoveel mogelijk kerken en geloofsgemeenschappen.

 

Artikel delen: