Meander op de planken tijdens Kinderboekweek

Zwolle – In het kader van de Kinderboekenweek met als thema ‘Gruwelijk eng’ spelen negen getalenteerde Meanderleerlingen (in de leeftijd van 16-18 jaar) een door henzelf vormgegeven theatervoorstelling, genaamd ‘Creepy Hollow’. Een spannend sprookje over goed en kwaad, fantasie en werkelijkheid, schoon- en lelijkheid. Met spectaculaire gevechten (met echte zwaarden!) en een vleugje romantiek.

creepy_hollow_cmyk_jpg.jpg

De voorstelling (onder begeleiding van dramadocente Sandra Kuijvenhoven-Bonthuis) is een vrije interpretatie van ‘The legend of Sleepy Hollow’. Een kort verhaal van schrijver Washington Irving dat één van de meest gelezen Amerikaanse short story’s is en vooral populair tijdens Halloween.

Het sprookje speelt zich af in een afgelegen dorpje aan de rand van een vallei, genaamd Hollow. In de volksmond Creepy Hollow, omdat het een griezelig geheim heeft. De legende gaat dat er ’s nachts een hoofdeloze ruiter door het dorp spookt. Wanneer een nieuwe schoolmeester zijn entree maakt in het dorp raakt hij op slag verliefd op het mooiste en rijkste meisje. Dan barst de strijd los.

Afgelopen donderdag was de première (Waanders in de Broeren) die goed ontvangen is. Met name het professionele spel en de inzet van eigen licht- en geluidleerlingen werden geprezen. Benieuwd naar dit spannende verhaal? Op vrijdag 13 oktober is de voorstelling te zien in de Stadkamer Centrum van 19:30 – 20:15 uur. Kaarten zijn gratis, maar moeten wel vooraf worden gereserveerd via de website van de Stadkamer.

Artikel delen: