Zwolse rugbyteams winnen met grote cijfers

PGA Rugbyclub heeft ruim gewonnen van Greate Pier uit Leeuwarden. In de eerste helft van de wedstrijd konden beide teams niet tot scoren komen. De tweede helft liet Rugbyclub Zwolle zien dat ze de baas waren op hun eigen territorium. De toeschouwers op sportpark de Marslanden kregen zondagmiddag 9 december een aantrekkelijke wedstrijd te zien. 

De eerste helft kenmerkte zich door spel met veel fouten, Zwolle kon geen line-out winnen en de backs van Greate Pier kreeg de bal geen meter verder. “Aan de inzet lag het niet.” Aldus captain Arjan Scheve. Hij vervolgt: ” We moeten gaan spelen als een team. Als iedereen zich houd aan zijn taak kunnen we deze wedstrijd naar onze hand zetten!”. Na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft konden de voorwaartse van Zwolle de bal veroveren.

De grote jongens zorgde ervoor dat scum-half Fred Spanhak de bal goed af kon spelen naar de backs van blauw-wit. De captain het goede voorbeeld geven door de eerste try van de wedstrijd te drukken. Het antwoord van de Noorderlingen kwam met een snelle uitbraak van hun tweede center. De try werd afgekeurd omdat de speler den bal niet gecontroleerd op de grond kreeg in het try-gebeid. De frustratie was van de gezichten af te lezen. Na dat Zwolle de tweede try had gemaakt kwam de wedstrijd echt op gang. De blauwvingers waren niet van plan om deze wedstrijd in de tweede helft nog uit handen te geven zoals nog wel eens is gebeurt deze competitie. 

Bij de derde succesvolle aanval trokken de back het veld breed. Full-back Joep Verduyn kwam op snelheid tussendoor om de score af te maken. De backs van Zwolle konden hun taak waarmaken. De uitslag werd: 33-0
 

De volgende keer dat de heren te zien zijn is zondag 23 december op sportpark de Marslanden. De kick-off is om 1400 uur.
 
 
 
 
Hanzeladies winnen overtuigend
 
De dames van Rugbyclub Zwolle (samen met Deventer en Enschede de Hanzeladies) speelden vandaag een uitwedstrijd tegen Waterland. Een spectaculaire wedstrijd waarin zij met 61-7 overtuigend wonnen op het zonovergoten maar modderige veld.

Een van de speelsters roept na afloop enthousiast “Wat een leuke pot om te spelen en wat hebben we lekker samengewerkt!”. Toch was er op het spel nog wel wat aan te merken. Vooral in de 1e helft was niet iedereen gefocust op het spel. Ook werd er soms slordig gespeeld, waardoor Waterland vaak de bal wist in te pikken. In de 2e helft was er veel meer rust in het team, waardoor de Hanzeladies de controle over het spel konden houden en de ingezette acties goed konden afmaken. Ook de sterke voorwaartsen van het Zwolse team hebben zich van hun beste kant laten zien: ze wonnen alle scrums en stonden klaar om op de momenten dat het nodig was support te bieden.

Waterland kon door een gemiste tackle één keer doorbreken en een try drukken, maar dichter dan dat zijn zij niet bij de trylijn gekomen. De Hanzeladies hebben deze wedstrijd 10 tries en 4 conversies gemaakt. De tries in deze wedstrijd werden gemaakt door: Sylke Haverkorn (4), Petra Boer (2), Elin Kersten (2), Ingrid Suurland (1) en Marije Ambags (1).

Elin en Petra werden samen verkozen tot “Diva of the Day”. Dit is bijzonder, want normaal gesproken gaat maar 1 speelster met deze titel en de bijbehorende sjerp naar huis. Petra Boer is een enthousiaste beginnelinge die nog maar een paar maandjes speelt. Dit was dit de eerste wedstrijd waarin ze achter de trylijn kwam en dan ook nog eens 2 keer! Ook Elin heeft zich vandaag van haar beste kant laten zien en met haar 2 tries en snelle acties veel indruk op de tegenstanders gemaakt.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer