Politiek Log 66

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt dat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.
Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg (Politiek Log 67) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 690
 1. Mooi eindelijk Binnenkort een nieuw kabinet. Die bijvoorbeeld de migratie en integratie problemen aanpakt. Nederland geen paradijs meer voor gelukzoekers. Die alleen maar voor ons sociaal vangnet komen. En zich niet aanpassen aan de Nederlandse samenleving. Succes toegewenst aan het nieuwe kabinet.  Maak melding

 2. En het grote voordeel, geen PVDA in het kabinet. Die Ascher bijvoorbeeld, blij dat die weg is met zijn afbreek beleid. Ik heb er wel vertrouwen in.


  Maak melding

 3. PARAMARIBO – De Tweede Kamerfractie van DENK vindt dat Nederland Suriname moet compenseren voor het slavernijverleden. Dat zou kunnen door te betalen voor het herstel van cultureel erfgoed in het land, zegt bestuurslid Gladys Albitrouw. De partij vindt het onvoldoende dat Nederland spijt heeft betuigd over het slavernijverleden.

  DENK is voor een vijfdaags bezoek in Suriname. Behalve bezoeken aan projecten die door Nederland gefinancierd zijn via het Twinning-project, heeft de fractie ook afspraken met het Surinaamse parlement en de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken. Volgens fractievoorzitter Tunahan Kuzu is het belangrijk zelf naar een land te gaan waar in de Tweede Kamer zoveel over gesproken wordt. ⤸De band tussen Nederland en Suriname is heel bijzonder, maar ook pijnlijk en wordt veel besproken. We willen daarom met eigen ogen zien hoe het hier is.⤝

  Gaan die allochtone stokers zich hier ook al mee bemoeien.
  Fijne zo’n democratie in Nederland met deze opvreters het likt de Pvda wel.  Maak melding

 4. insdag 17 oktober 2017 | 09:20
  Laatst bijgewerkt: 17-10-2017 | 14:22
  Ziekenhuis Isala in Zwolle heeft een conflict met zorgverzekeraar VGZ over de zorginkoop bij het ziekenhuis. Dat schrijft Zorgvisie. De verzekeraar wil volgens het ziekenhuis zestien miljoen euro aan extra geleverde zorg niet betalen.
  Voor Rob Dillmann, voorzitter van de raad van bestuur van Isala, is de maat vol. “We komen er niet uit met VGZ. Ze kopen onvoldoende ziekenhuiscapaciteit in en stellen zich buitengewoon halsstarrig op in de onderhandelingen. VGZ komt zijn zorgplicht niet na”, zegt hij tegen Zorgvisie.
  De zorgverzekeraar hoopt snel een afspraak te maken met Isala over de vergoeding van de extra zorg en wil op korte termijn tot passende afspraken komen. “Dat is in het belang van de patiënt. Het is niet een discussie of er zorg vergoed wordt, maar het gaat om de hoogte van het bedrag”, zegt Jan Sinnige van VGZ.
  Afspraken gebaseerd op vorig jaar
  Jaarlijks maken ziekenhuizen en zorgverzekeraars afspraken over hoeveel zorg er geleverd wordt. Die afspraken zijn gebaseerd op de geleverde zorg van een jaar eerder.
  “In 2016 heeft VGZ tien miljoen euro aan extra geleverde zorg niet betaald. Voor dit jaar dreigt dat bedrag uit te komen op zestien miljoen euro. Dat is drie keer ons jaarresultaat. Zo kan het niet langer. We kunnen niet gratis zorg gaan leveren”, zegt Dillman


  Maak melding

 5. Mooi! Het nieuwe kabinet heeft gisteren samen geposeerd (al dan niet met rare schoenen) voor een selfie met de koning.
  Nu mag Rutte aan het werk om de gewone Nederlander er op vooruit te laten gaan. De ongewone Nederland mag barsten. De economie is belangrijker dan mensen.


  Maak melding

 6. Eens met die Jacinda Ardern. Wat zij beschrijft geldt ook hier voor een groot deel. Het kapitalisme werkt niet meer. We moeten over naar een eerlijker systeem. Een basisinkomen zou een goede start zijn. Dat zou zoveel problemen in onze bureaucratie oplossen.


  Maak melding

 7. Of alle Afrikanen hier naar Europa halen, zij een basisinkomen. Ik en de rest van blank Nederland werkt wel. Zo snel mogelijk socialisme invoeren net zoals in Venezuela. Of oud Libië waar zelfs de huren, gas, electra en auto’s werden betaald door Ghadaffi. Prachtig het socialisme. Werkt dus niet.

  De helft van alle Afrikanen is jonger dan 18 jaar. Over 15 jaar gegroeid naar bijna een miljard afrikanen.

  Dus laten we ze hier overkomen. Kunnen we weer spannende afleveringen kijken van Opsporing Verzocht hoe blanke mensen worden overvallen door afrikanen of islamieten. Maar dat is geen racistische daad natuurlijk. Alleen blanken zijn racistisch.

  Kortom, er staat ons nog een hoop te wachten de komende tijd. Maar laten we vooral druk maken om het klimaat en of het stukje vlees op het bord wel lang genoeg in de wei heeft gestaan. De heren in ivorentoren regelen het allemaal voor ons.  Maak melding

 8. Werk? Dat is ouderwets. Daar hebben we tegenwoordig robots voor. We zitten dichtbij de tijd dat iedereen doet waar hij goed in is en wat hij leuk vindt. En dat mag best onzinnig werk zijn.


  Maak melding

 9. We gaan zo langzamerhand naar een wereldeconomie toe. De wereld is zo klein geworden dat het belachelijk is dat we op elke vierkante centimeter een staat hebben. Leuk als traditie, maar niet serieus meer.
  Staatkundig is er dan geen verschil meer tussen zwarten en witten.
  Allemaal hetzelfde basisloon, geen lokale dictatortjes meer en geen economische redenen meer om te verhuizen. Zijn de GJ-en ook weer gerustgesteld.  Maak melding

 10. Marxistisch en socialisch gedachtegoed om iedereen gelijk te maken in de wereld zodat men denkt dat er nog minder verschillen zijn in de wereld. Ik hoop op een spoedige benaming van een ziekte voor deze afwijking in de hersenen.


  Maak melding

 11. Mee eens GJ. Socialisme en de multiculti wordt je door de strot gedrukt. Ben je het er niet mee eens, dan racist, facist, zwart wit kijker etc etc.

  Was er maar een continent met alleen maar blanken zoals Afrika of China, de kinderen hier zouden spontaan in huilen uitbarsten van geluk als we ernaar toe zouden verhuizen. En ik huil dan graag mee.

  Groet,

  Jasper Bos


  Maak melding

 12. Het CDA is een potsierlijke partij geworden. Maar goed. Rutte vervolmaakt het belastingparadijs voor de multinationals, schenkt miljarden aan de staatskas van de US en Buma zingt er het Wilhelmus bij. D66 en de CU hebben zich laten inpakken. Had Klaver toch een beter inzicht dan Segers.


  Maak melding

 13. Hé D erk, goed dat je weer terug bent! 😀

  Maar “haat”? Haat nixxx en niemand. Als ik dit echter lees, moet ik wel gelijk terugdenken aan het CDA toen met PVV als gedoger :'(


  Maak melding

 14. Ach lang al het kabinet niet zitten, vrijwel voor alles steun van een twee oppositie partijen nodig. Rutte lacht in vuistje, lekker demissionair verder en zaken er doorheen drukken.

  Als Henk en Anita stemmers dit hadden geweten…..


  Maak melding

 15. >:( Had hele reactie klaar over
  Mailwisseling met Hans Spekmam
  Hoe wij 3dubbel de Sjaak zijn met het leenstelsel (in vergelijking met studiefinanciering). Over Vvd-beleid door PvdA-dame uitgevoerd.
  Over….waar moet ik dan op stemmen? Geen redelijk alternatief dus….blijft PvdA.

  Wilde afsluiten met de vraag hoe het met je gaat….raak ik alles kwijt >:( Of de duvel er mee speelde >:(


  Maak melding

 16. Neen Dick, ben NL beuh, moe. Vertoef niet meer zoveel hier, de wereld is mooi en uitdagend. Met ons gaat het prima, over twee weken weer vier maanden in de zon.


  Maak melding

 17. Hans Spekman de geitenwollen trui man die namens de gemeente Utrecht gratis seizoenkaarten voor de hele familie kreeg.
  Is dat die Hans?Mag snel terugkomen bij de partij van de aftreders dan gaan ze misschien wel naar de 3 zetels.:D:D


  Maak melding

 18. Me-too Francisco van Jole!

  Waarom is iedereen zo stil aan de (deug) overkant?
  Jullie zijn/waren het toch eens, met de uitspraken van Jolo/BNNVARA op zijn haat site Joop.nl dat alle mannen automatisch schuldig zijn, want dat is/was toch een morele plicht?

  Normaal gesproken liggen jullie in katzwijm, als meneer de ⤽opiniemaker⤝ zijn gekleurde commentaar geeft en iedere andersdenker met de grond gelijk probeert te maken. Maar nu zijn eigen SMERIGE WITTE ONDERBROEK gedrag onder een vergrootglas ligt, zwijgen zowel Jolo als zijn discipelen.

  Hypocriet?……………….  Maak melding

 19. Wat bedoel je? Wat heb ik geschreven?
  En is het zo dat Jole ook op Joop.nl schrijft? Nou ja, zal misschien ook wel. Ik dacht dat die site altijd door gastschrijvers gevuld werd.


  Maak melding

 20. Dus als het goed begrijp, zijn maar een bepaald aantal mensen die deugen, en de rest van de bezoekers van dit log deugen niet. Jouw geschreven woorden: ⤽zoveel mensen zijn hier niet die deugen⤝ Dat jij en andere z.g. ⤽deugmensen⤝ dit voetstoots aannemen getuigd van een onbeschrijfelijke arrogantie, dat alleen maar teug kan slaan op je gedachtekronkels. Dit is het z.g. credo, ik denk LINKS, dus ik deug.

  ⤽Of denk jij dat ik niet deug?⤝ Nou bernard, ik begin mij echt zorgen te maken, over de betonnen plaat voor je kop. Maar je moet maar denken, er is overal therapie voor, zelfs voor links verdwaasden.
  ;D


  Maak melding

 21. Hoe armoedig kun je ook worden als je voortdurend (vocabulaire) jat.

  Uh… wat kunnen we met het mooie woord deugen:

  Om te beginnen met de mooiste op 1

  ?? 1) Betrouwbaar zijn 2) Braaf zijn 3) Conveniëren 4) Geschikt zijn 5) Geschikt zijn voor 6) Geschikt zijn voor iets 7) Goed in orde zijn 8) Goed oppassen 9) Goed zijn 10) Goed zijn voor 11) In orde zijn 12) Passen 13) Uitkomen 14) Van goede hoedanigheid zijn

  Als ik nou een afzeik-woord erachter zet (zoals de Stijllozen wel eens doen) wordt het al heel anders. Komt de betekenis al heel anders over
  :D:D:D

  Deugridder
  Deugmens(ch)
  Deugdoos
  Deugrukker
  Deugwous
  Deugmietje
  Deugklager
  Deugangsthaas
  Deughater
  Deugmoslim
  Deugjood
  Deugchristen
  Deuglinksmens(ch)

  Lachen man!
  Zucht… Fijne (werk)dag allen!


  Maak melding

 22. @ real eagle , de reacties lezende van Bernard en Dick vind ik dat je helemaal gelijk hebt. Hun idool is door de mand gevallen, en nu weten ze niet hoe ze hier op moeten reageren. Behalve dan te beginnen over het woord deug en een dansmarieke erbij te plaatsen. Hoe kinderachtig. Hoorde hem gisteren bij de Vara, de omroep waar hij voor werkt,. Een slager die zijn eigen vlees keurt. Hoe sneu kun je zijn.


  Maak melding

 23. Bennie,
  1. Het was real Eagle die met de term deugen begon. Daarmee geeft hij aan dat hij het niet serieus over iets wil hebben.
  2. De heer Jole is nooit mijn idool geweest. Ook heb ik de site Joop.nl niet in mijn bladwijzers staan. Ik kom alleen op die site als iemand daar naar toe linkt. En dat is dan meestal een interessant artikel, geschreven door iemand die echt iets te melden heeft. Ook tussen de reacties onder zo’n artikel zitten vaak inhoudelijke bijdragen.
  3. Maar ik wil het wel voor Jole opnemen, hoor. Of de heer Jole door de mand gevallen is weet ik nog zo niet. Voor zover ik weet loopt er niet eens een aangifte tegen hem. Je hebt tegenwoordig nogal snel een mediastorm. En in het verleden bleek het toch heel anders te liggen dan waar de ophef over ging. Zeker als het van GeenStijl afkomt moet je voorzichtig zijn. Die zijn per definitie uit op ophef en niet op waarheid.  Maak melding

 24. Veel bla..bla..bla??.over het woord deugen van reaguurder Dick, maar geen woord over zijn idool(tje). Het is ook moeilijk, als je idool(tje) letterlijk en figuurlijk voor PAAL staat in zijn witte onderbroek.:)


  Maak melding

 25. Je deugd pas als je door grote multinations laat chanteren om 1,4 miljard te schenken aan deze bedrijven, terwijl de Nederlandse belasting betaler het nakijken heeft, toch real eagle?, en het deugd toch ook dat onze nationale pinnokio Rutte willens en wetens de boel beflikkerd toch real eagle?

  Bericht door Abe, op 8 november 2017 8:58
  Hans Spekman de geitenwollen trui man die namens de gemeente Utrecht gratis seizoenkaarten voor de hele familie kreeg

  Abe .

  Dit deugd ook voor geen meter, hij moest zich schamen, voor zo knullig bedragje , Het was pas een kerel geweest als hij onze nationale pinokkio Rutte als voorbeeld had genomen, en kadootjes had geeist van 1,4 miljard euro . dan deug je pas nietwaar Abe?  Maak melding

 26. Mink, geen argumentatie voorradig over de witte onderbroek van Jolo? Dat was toch het onderwerp, maar je pakt er nogal wat zijstraatjes bij die niet op dit punt relevant zijn.
  Maar je zal wel denken, ik ben in ieder geval van de straat, nietwaar
  ;D


  Maak melding

 27. Bericht door real eagle, op 9 november 2017 13:42

  Mink, geen argumentatie voorradig over de witte onderbroek van Jolo? Dat was toch het onderwerp, maar je pakt er nogal wat zijstraatjes bij die niet op dit punt relevant zijn.
  Maar je zal wel denken, ik ben in ieder geval van de straat, nietwaar

  Real eageltje,

  Arumentatie genoeg zoals mijn waarneming van de 1,4 miljard die door chantage aan Multinationals kado worden gedaan door onze nationale pinokkio Rutte, en de nederlandse belasting betaler het gelag betalen,, En laat ik dit nou meerdere keren belangrijker vinden dan een witte onderbroek van wie dan ook (misschien dat jij interesse hebt
  of misschien wel opwindend vindt zijn witte onderbroek dan begrijp ik het ), voor mij is het niet interessant.

  Jij bent ook niet de figuur die voor mij en over mij hoeft en kan denken, daar kies is toch mensen voor met enige klasse, en helaas voor jou val jij niet onder deze categorie, en dat hou ik ook maar zo.  Maak melding

 28. In Londen heffen ze ook geen dividendbelasting. Als vier zeer belangrijke bedrijven adviseren om de dividendbelasting af te schaffen dan zal dit toch wel belangrijk zijn voor de Nederlandse concurrentie positie. @ Mink, er worden helemaal geen cadeautjes uitgedeeld wijsneus, alleen omdat dit plan van de ,rechtse, coalitie komt reageer je zo. Ja inderdaad Spekman moet zich schamen.! En trouwens, het ging hier over Francisco Jole, die zijn handjes en dergelijke niet thuis kon houden. Vast ook een liefhebber van die linkse broeder. Daarom die vreemde afleiding manoeuvre van je. Zodat het maar gauw overwaait. Nou niet dus.


  Maak melding

 29. Heet je toevallig de Vries van achternaam Mink ? Die nerd met z’n bla bla over moderne Devotie en die kinderen het Wilhelmus op school laat zingen? ( een ideetje van deze regering trouwens) zo ja dan zegt dit genoeg wat mij betreft.


  Maak melding

 30. Bericht door benjie , op 9 november 2017 18:30
  Heet je toevallig de Vries van achternaam Mink ? Die nerd met z’n bla bla over moderne Devotie en die kinderen het Wilhelmus op school laat zingen? ( een ideetje van deze regering trouwens) zo ja dan zegt dit genoeg wat mij betreft.

  Benjie,

  Wie ben jij eigenlijk die mij een naam toedicht waar niets van klopt, Ik ben dan ook helemaal niet van plan om dat met jou te delen net zo min ik wil weten wie jij bent .
  Je trekt een beetje te grote broek aan met je eigenwijze onjuiste suggesties.
  Ik als Atheist moet helemaal niets hebben van de moderne Devotie en het verplichten door de Christelijke partijen om kinderen het Wilhelmus te laten zingen. Dat is een kwestie van ouders, niet van geloofsfanaten,die nog in de vorige eeuw leven.


  Maak melding

 31. Mink, 14.09

  Eens even kijken, of ⤽onze ⤽ deugmens Mink een reactie geplaatst heeft. En ja hoor, de m/v die zichzelf op en voetstuk plaatst doormiddel van uitlatingen ⤽daar kies ik toch mensen voor met enige klasse⤝ heeft zich tussen het voetvolk geplaatst, om deze kleine luyden te vergasten op een weloverwogen/onderbouwde reactie.

  Nu had ik zijn (nick) naam natuurlijk in ontelbare vermakelijke verkleinwoorden kunnen omtoveren, maar daar heb ik in tegenstelling tot ⤽onze⤝ deugmens Mink, teveel KLASSE voor. Dus zal ik mij hiervan onthouden.

  Dat je met veel poeha ⤽inbreekt⤝ binnen een discussie over Jolo??s ⤽witte onderbroek⤝/ ⤽deugmensen⤝ met een verwijzingen naar pinokkio Rutte en de chantage van 1,4 miljard door Multinationals slaat als een tang op een varken. Maar het is natuurlijk mogelijk dat de rationele kant van je hersenen aan revisie toe zijn.

  Of ik en witte onderbroek opwindend vind? Nou nee, en al helemaal niet als zich daar een ⤽bobbeltje?? in bevindt. Ik hou meer van gekleurde lingerie waarin zich een welgevormde dame voortbeweegt. Of is dat seksistisch?

  Nog even een klein impulsje naar die grijze massa net onder je hersenpan: de gehele tekst van een reactie waar je op reageert hoef je niet in zijn geheel over te typen, m??n beste Mink. Een verwijzing naar naam/datum/tijd is voldoende.

  Maar sans rancune m??n beste m/v, voor nu slaap lekker en morgen gezond weer op. ;D  Maak melding

 32. real eagle

  Hoe en waar en waarom ik inbreek maak ik nog altijd zelf uit, daar ben ik jou geen uitleg/verantwoording aan verschuldigd.
  Die positie heb jij bij lange na niet , al denk jij dat misschien met je overschatte denkwijze.

  Voor mij ben je en blijf je gewoon een persoon die ik totaal niet interessant vindt, en dat zal wederzijds zijn.

  En laat ik het hier maar bij houden.  Maak melding

 33. Inderdaad real eagle , wat een ego tripper die Mink. Voelt zichzelf heel wat. Maar goed, als er volgens die Jole niets gebeurt is waarom doet hij dan geen aangifte wegens laster of smaad? En bied hij zijn excuses aan. Beetje vreemd toch wel. Ook vond ik het niet zo sterk van hem om zich te verdedigen op de radio bij de omroep waar hij voor werkt. De slager die zijn eigen vlees keurt zeg maar.


  Maak melding

 34. Mocht deze regeling, het afschaffen van de dividendbelasting goed uitpakken, wat ik best geloof, dan hoor je die linkse rakkers niet meer. Die Jesse Klaver bijvoorbeeld, die zelf geen regeringsverantwoording durft te nemen en uit de onderhandelingen is gestapt. Heeft nu de grootste waffel. En maar zgn cadeautjes uitdelen. Die wel Vijf Miljard euro van ons belasting geld kosten. Daar hoor je hem niet over. En als het aan deze meneer lag dan word ons land overspoeld met asiel zoekers, en krijgen ze ook allemaal een verblijfsvergunning. Nog meer mensen in de bijstand, och wat maakt het uit. Geld zat in dit land.


  Maak melding

 35. Dividendbelasting is echt wel een kadootje geven aan het buitenlandse staten. De huidige situatie is dat de buitenlanders die hier beleggen dividendbelasting betalen, maar die in eigen land weer in mindering kunnen brengen op hun belasting. In feite betaald hun land dus die dividendbelasting. Als je dat dus afschaft kan zo’n land dat geld dus in eigen zak houden. Er zijn maar weinig landen waar je de betaalde dividendbelasting in het buitenland niet kunt aftrekken.
  Daarom snap ik er helemaal niets van waarom ze dat willen.
  Voor de bedrijven maakt het niets uit, voor de beleggers maakt het niets uit… Het is gewoon voor Sinterklaas spelen aan andere landen.


  Maak melding

 36. In Groot Brittannië betalen de aandeelhouders geen dividendbelasting. Dit land word na de Brexit een grote concurrent van Nederland. Frankrijk verlaagd de vennootschap belasting fors . Drie bedrijven met de euro gaan een belasting voor bedrijven fors verlagen. Als Nederland aantrekkelijk wil blijven voor grote bedrijven als Unilever en Shell bijvoorbeeld zal men ook stappen moeten zetten. Misschien heeft deze maatregel niet gelijk effect op het aantal banen bijvoorbeeld maar op den duur wel. Ook zijn Nederlandse bedrijven dan minder gevoelig voor vijandige overnames. Als deze bedrijven wel ons land verlaten dan zijn de rapen gaar en klaagt men weer waarom de regering niets gedaan heeft om ze te Behouden.


  Maak melding

 37. Als Jesse Klaver zijn zin had gekregen en in deze regering had gezeten, dan was dit land overspoeld met asiel zoekers. Die voor het grootste deel in de bijstand terecht komen. Reken maar uit wat dat de samenleving had gekost. En dan heb ik niet alleen over geld. Maar gelukkig heeft hij zich terug getrokken. En daar komt nog bij zijn plannen hadden de belastingbetaler ook zo’n 5miljard gekost! Daar hoor je ze niet over.


  Maak melding

 38. benjie,

  Vooropgesteld dat ik elke vorm van sexuele intimidatie of misbruik hoogst verwerpelijk vindt ongeacht wie het doet of gedaan heeft..

  Dat jij je nu druk maakt om een onbeduidend figuur als Jole (moet nog bewezen worden) zegt meer over jezelf,

  Zaken die wel bewezen zijn wereldwijde sexuele misdrijven binnen de RK door hoog geplaatste priesters/ bischoppen die hun macht uitoefenden en misbruikten, waar ouders onder druk werden gezet om hier over te klagen.

  Dit soort walgelijke praktijken vinden/vonden plaats in links/rechts /blank/ gekleurd kringen,

  Dit geeft precies aan waar jou intentie ligt, het gaat je niet om het vergrijp of mogelijke misdrijf, maar om een onbeduidend persoon als Jole en die is dus links.
  Met andere woorden jou kijk/lees/ ben jij niet objectief en is jou opmerking geen toevoegde waarde.omdat jij naar alle waarschijnlijkheid niet de impact begrijpt,maar deze ernstige zaken gebruikt enkel en alleen om te schoppen tegen links.

  Lees het onderstaande bericht maar eens, misschien leer je er iets van.En dit gaat alleen nog maar over Nederland,

  10.000 tot 20.000 slachtoffers van misbruik kerk, 800 daders

  EINDHOVEN – Tussen maart en december 2010 heeft de commissie Deetman ongeveer 2000 meldingen ontvangen, waarvan 1795 betrekking hadden op seksueel misbruik van minderjarigen binnen de Rooms-Katholieke Kerk (RKK). Volgens een berekening van de commissie zijn tussen de 10.000 en 20.000 kinderen tussen 1945 en 1985 misbruikt in katholieke instellingen.

  Dat blijkt uit het eindrapport van de commissie-Deetman, die sinds augustus vorig jaar onderzoek deed naar seksueel misbruik binnen de RKK.

  Achthonderd plegers
  Op basis van de meldingen uit 2010 zijn ongeveer achthonderd namen van plegers herleid. Personen die werkzaam waren in bisdommen, ordes en congregaties. Van die achthonderd zijn er nog zeker 105 in leven. Hoeveel van deze personen nog in functie zijn, is onduidelijk. Volgens de commissie zijn er veel meer daders, maar konden niet alle daders achterhaald worden. Justitie heeft nog niets kunnen doen tegen de daders, omdat de meeste aangiften en meldingen verjaard bleken.

  Penetratie
  Ernstige vormen van seksueel misbruik (penetratie) wordt geraamd op enkele duizenden. De slachtoffers waren toen tussen de 11 en 14 jaar oud. Een van hen is Henk Overdevest. Hij kwam als 11-jarige op pensionaat Eikenburg in Eindhoven, waar hij seksueel werd misbruikt door een lekenbroeder.

  ‘Iedereen’ op de hoogte
  Uit het onderzoek is gebleken dat Rooms-katholieke ordes, congregaties en bisdommen wisten van het misbruik van minderjarigen in katholieke instellingen. Volgens de commissie werden congregaties en orders er vanuit de wereldorganisatie vaak op gewezen. Zij waren dus absoluut op de hoogte. Waarom dit dan toch in de doofpot verdween, wijt de commissie aan het falend toezicht en komt dit doordat de Nederlandse kerkprovincie slecht georganiseerd en gesloten is. De kerk wilde schandaalvorming voorkomen, aldus de commissie. Daarom cultiveerde de kerk tot de jaren ’60 een noodzaak van saamhorigheid en eendracht en een taboe op seksualiteit.

  Verplicht celibaat
  Het verplichte celibaat in de Rooms-Katholieke Kerk is geen cruciale factor, maar maakt het risico op seksueel misbruik wel groter. Volgens de commissie maakt die verplichting onder meer priesters kwetsbaar voor grensoverschrijdend gedrag. De commissie denkt dat diegenen die, vaak in hun tienerjaren, besloten priester te worden niet voldoende beseften waar ze aan begonnen.

  Aanpak seksueel misbruik
  De aanpak tegen seksueel misbruik en geweld tegen minderjarigen moet centraal geregisseerd worden door de overheid. De commissie vroeg de Nederlandse Bisschoppenconferentie en de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) hierop aan te dringen bij de overheid. Ze noemde seksueel misbruik van minderjarigen een algemeen en serieus te nemen probleem. De KNR reageert vrijdagmiddag met een open brief op het misbruik door de kerk.

  Archief
  De archieven van bisdommen, congregaties en ordes zijn niet geschoond voordat de commissie-Deetman de kans kreeg om in de archieven te duiken. Van systematische vernietiging is geen sprake geweest. Deetman zei vrijdag dat er bij verschillende katholieke instellingen gevoelige stukken zijn vernietigd, waaronder in bisdom Roermond. Daar zijn alle gevoelige archiefstukken van tussen 1972 en 1995 vernietigd, toen bisschop Jo Gijsen aantrad. Hij verklaarde aan de commissie dat hij dat deed in navolging van zijn voorganger. Uit het onderzoek van Deetman blijkt dat dat niet klopt. Het archief van voor 1972 is waarschijnlijk nog bijna volledig intact.  Maak melding

 39. Kijk dat bedoel ik nou, Mink. Een omhoog gevallen mannetje ben je. Met je denigrerende opmerkingen. Verder nog iets nieuws toe te voegen? Maar goed dit is een politiek log en hier laat ik het wat jou betreft bij.


  Maak melding

 40. Maar wat zou dan het voordeel zijn voor die bedrijven als we de dividendbelasting afschaffen, Benje? Een bedrijf maakt winst, heeft bepaalde verwachtingen en keert op basis daarvan dividend uit. Wat maakt zo’n bedrijf nou uit wat er verder met dat geld gebeurd? Of de ontvanger nou wel of geen belasting moet betalen, boeit hun verder niet. En de ontvanger ook niet, want die kan dat verrekenen in zijn belastingaangifte. Het geld wat hierdoor niet in de Nederlandse schatkist komt. Verdwijnt in de schatkist van het thuisland van de belegger.
  Noem me één reden waar dat goed voor is. Zelfs van Rutte heb ik die nog niet gehoord.


  Maak melding

 41. In Spijjkers met koppen (vanuit Odeon) was overigens ook een chicken-battle tussen een D66 en SP dame, over een Europees leger. Zeer interessant, de D66-dame moest t duidelijk afleggen.


  Maak melding

 42. Het is algemeen bekend dat in de 2 zuidelijke provincies enorm veel wordt verdiend met (diverse soorten) drugshandel en fabricage. Je hoort ook nog wel eens over dramatisch uit de klauw lopen van dit soort illegale handel. Ook is het een paradijs voor de intensieve veehouderij. Gister liet “Andere Tijden” zien hoe men in die regionen vroeger illegaal geld verdiende….een aanrader!

  Bijzonder volk daar; die op grote schaal carnavalsvierders en CDA-stemmers. Het land van o.a. Maxime V en Camiel E.  Maak melding

 43. Nu is daar weer mest-fraude op grote schaal. Gelukkig mag een CU-bewindvoerder daarover beslissen. Niet iemand van het CDA, die ook propaganda maakt via en door boeren.Weet overigens niet of de CU dame staatssecretaris is op dat er 2 ministers op dat departement zitten.
  Volgens mij het eerste.

  Maar die 2 ministers op 1 departement vind ik ook lachwekkend. Dacht dat de senaat daar nog een punt van wou maken. Dat het juridisch niet eens zou mogen.
  “De eerlijke verdeling” zal dan tenminste wel legaal zijn.


  Maak melding

 44. Pieter Omzigt, in het NOS-journaal, over MH17.
  Moet hij zich nog voor verantwoorden.

  Waarnemend CvK van Overijssel, Ed van Hijum gister in ‘Spijkers met koppen’, vanuit Odeon:
  “Tegen dividentbelasting-voordeel multi-nationals”.


  Maak melding

 45. Ik heb afgelopen vrijdag met kromme tenen gekeken, naar het wekelijkse vragenuurtje over de turbulente politieke week. Dictator(tje)⤝ Mark Rutte werd daar danig in een hoek gedreven door de anders zeer meegaande journalisten, over de Brexit en de dividendbelasting. Zodanig dat Mark Glibber het zeer moeilijk kreeg om op zijn bekende manier nietszeggende/ontwijkende antwoorden te geven.

  Het journaille had eindelijk eens scherpe vragen aan ⤽onze⤝ nationale trekpop over de dividendbelasting en het achterbakse contact met multinationals. Maar zoals wij zijn leugenachtige repliek inmiddels kennen, ontkende Rutte ten stelligste dat er ook maar enige contact is geweest, maar een goede verstaander voelde al gauw aan zijn water dat o.a. Shell één van deze bedrijven is.

  Erop volgend kwam hij met de gotspe dat hij niet de gesprekken en zeker niet de gesprekspartners wereldkundig wil maken, omdat dit tegen de belangen van Nederland zou zijn. Een alerte journalist merkte op dat Rutte vroeger vaak openlijk vertelde met wie hij gesproken had, en wat dan het resultaat was. De grijns verdween van zijn gezicht, en hij stond figuurlijk met zijn mond vol tanden, hij was zichtbaar verrast, en gaf toen de ⤽dictatoriale⤝ uitleg: ⤽dat hij uiteindelijk beslist/bepaalt wanneer er wel of geen transparantie is tot gesprekken met multinationals. ⤽Dan is er toch geen controle mogelijk⤝ sputterde nog een journalist tegen. ⤽Niet direct nu, nee!⤝ Een snauwerig en kortaf antwoord, maar tekenend over ons ⤽democratische?⤝ systeem.

  Het is een veeg teken dat ⤽onze alleenheerser?` Mark Rutte uiteindelijk bepaald in hoeverre er transparantie wordt toegepast en dat we hierover niet moeten zeuren, om maar niet te spreken over controleren. Een gevaarlijke manier van besturen, dat riekt naar totalitair gedrag, waarin Rutte een duidelijke voorkeur uitspreekt naar multinationals, met duidelijk geen transparantie naar het parlement, maar zeker niet naar de bevolking.

  Versluierde `dictatuur` democratie?  Maak melding

 46. Ik heb afgelopen vrijdag met kromme tenen gekeken, naar het wekelijkse vragenuurtje over de turbulente politieke week. Dictator(tje)⤝ Mark Rutte werd daar danig in een hoek gedreven door de anders zeer meegaande journalisten, over de Brexit en de dividendbelasting. Zodanig dat Mark Glibber het zeer moeilijk kreeg om op zijn bekende manier nietszeggende/ontwijkende antwoorden te geven.

  Het journaille had eindelijk eens scherpe vragen aan ⤽onze⤝ nationale trekpop over de dividendbelasting en het achterbakse contact met multinationals. Maar zoals wij zijn leugenachtige repliek inmiddels kennen, ontkende Rutte ten stelligste dat er ook maar enige contact is/was geweest, maar een goede verstaander voelde al gauw aan zijn water dat o.a. Shell één van deze bedrijven is.

  Erop volgend kwam hij met de gotspe dat hij niet de gesprekken en zeker niet de gesprekspartners wereldkundig wil maken, omdat dit tegen de belangen van Nederland zou zijn. Een alerte journalist merkte op dat Rutte vroeger vaak openlijk vertelde met wie hij gesproken had, en wat dan het resultaat was. De grijns verdween van zijn gezicht, en hij stond figuurlijk met zijn mond vol tanden, hij was zichtbaar verrast, en gaf toen de ⤽dictatoriale⤝ uitleg: ⤽dat hij uiteindelijk beslist/bepaalt wanneer er wel of geen transparantie is tot gesprekken met multinationals. ⤽Dan is er toch geen controle mogelijk⤝ sputterde nog een journalist tegen. ⤽Niet direct nu, nee!⤝ Een snauwerig en kortaf antwoord, maar tekenend over ons ⤽democratische?⤝ systeem.

  Het is een veeg teken dat ⤽onze alleenheerser?` Mark Rutte uiteindelijk bepaald in hoeverre er transparantie wordt toegepast en dat we hierover niet moeten zeuren, om maar niet te spreken over controleren. Een gevaarlijke manier van besturen, dat riekt naar totalitair gedrag, waarin Rutte een duidelijke voorkeur uitspreekt naar multinationals, met duidelijk geen transparantie naar het parlement, maar zeker niet naar de bevolking.

  Versluierde `dictatuur` democratie?  Maak melding

 47. Adm. indien mijn schrijfseltjes niet meer gewenst zijn, mag u dat zonder enige terughoudendheid openlijk bekend maken op het pol.log. Twee maal dezelfde reactie (zondag 12-11/ maandag 13-11 geweigerd als zijnde ⤽adm. gemaild / geplaatst indien OK, met daarna volledige radiostilte vanaf uw kant.


  Maak melding

 48. Daar kom je dan achter. Het stukje wat dan weer naar de Admin gaat daar zit het foute woord in. En als je het dan nog niet weet, halveer je dat stuk weer. Uiteindelijk kom je bij een woord uit.


  Maak melding

 49. Een VVD wethouder die niet opkomt voor haar achterban en op de drukste dag van het jaar de oliebollenkramen verplicht gesloten houdt!! Het kan verkeren!


  Maak melding

 50. Oh prutsen ze hier ook al zo. Het is heel ernstig gesteld met die regentenpartij. Teflon Mark, met het inlevingsvermogen van een flensje probeert nog met een fout-grapje over VVD-kartel te scoren. Het blijft natuurlijk ook een partij van “Ieder voor zich en het kartel voor ons allen”,
  Die achterban is ook helemaal niet betrokken en bestaat enkel bij de gratie van het ego. IK moet bij die partij horen, om wat te bereiken. IK ben ondernemer dus MOET ik op de VVD stemmen. Tja, al jaaaren de grootste in ons mooie land.
  Zegt veel, héél veel over NL en de waarde die we hier aan het ego, geld, status en macht toekennen.

  Maar een natie kan dan ook weer niet goed functioneren zonder het bestaan van democratische partijen. Al heb ik de VVD ethisch ook nooit zo sterk gevonden, een mens moet wat hebben om op af te geven. Politiek….
  We zullen toch belangentegenstellingen op een fatsoenlijke manier moeten uitonderhandelen om tot beleid te komen. Vind dat dat eigenlijk heel mooi gaat is ons geweldige vaderland.

  Waarbij de assosiatie met “Vaderland getrouwe” dan weer niet zo snel hoeft van mij. En dat geneuzel; over identiteit ben ik ook behoorlijk zat. De definitie “Eenheid van wezen, volkomen overeenstemming en persoonsgelijkheid. Het beeld dat iemand van zichzelf heeft wordt zelfbeeld of zelfconcept genoemd. Er zijn verschillende soorten van het begrip identiteit te onderscheiden, zoals persoonlijke, genetische, sociale, culturele en nationale identiteit.” Heb genoeg aan mijn zelfbeeld.


  Maak melding

 51. VVD-light in de hoofdstad, lijdt al onder de zucht naar status, aanzien en macht.
  http://www.at5.nl/artikelen/175630/toch-veel-wijzigingen-op-kieslijst-d66-na-interne-ruzies
  Vast gevoed door het succes van Mokums-loco die minister mocht worden.
  Tjonge wat is deze club van de veilingmeester, al jaren een slijmerig geheel. In Europa zijn ze ook al vele jaren 1 fractie met de VVD. Jan Terlouw zag het allemaal aan, schudde zijn wijze knar en zei er maar nixxx van. Voor de partij héél prettig dat 1 van de oprichters (Hans van Mierlo) er allemaal nixxx meer van KAN zeggen.


  Maak melding

 52. Ho ho Abe, ben voornemens zelf het licht uit te doen bij de meest realistisch-sociale partij van ons mooie land.
  Kan overigens nog een interessante mailwisseling met Hans Spekman overhandigen, van niet heel lang geleden. Mocht er belang bij zijn natuurlijk.


  Maak melding

 53. “Buitenhof” vanmiddag. Die burgemeester van Eindhoven schetst maffia-achtige praktijken rond fabricage en handel in drugs.
  Doet heel sterk denken aan de 2e serie van de fantastische serie “Hollands Hoop”. Al speelt die in Groningen.

  Niet onvermeld mag blijven, in deze, dat Kim van Kooten (alleen al) de moeite van het kijken waard is. Was al superfan van haar vadet. En Casper is ook erg creatief en artistiek bezig!


  Maak melding

 54. Hoe is het met dat Pvda -raadslid uit Gouda Dick,je weet wel die medelander die niet van kleine meisjes af kan blijven.
  Shame on you Partij van de allochtonen.Staat een mooi stukje van die viezerik in de krant lees maar eens.


  Maak melding

 55. Abe, je bedoeld Khalid Tatou, raadslid in Gouda van natuurlijk PvdA die ontucht pleegde met een meisje van 13 jaar en ook nog een directeur van een basisschool? Als de profeet mohammed zijn 9jarige Aisha mag penetreren, waarom Khalid dan niet? Dit is natuurlijk racisme van de Nederlandse staat, iedereen mag zijn geloof belijden zoals hij wil, toch?

  Geslachtsgemeentschap met kinderen en goedkeuring van de profeet kunt u onder andere nalezen in de koran al-tabari 9 vers 129-131.

  Voor de aankomende kerstgedachte raad ik u aan koran hoofdstuk de koe Al-Baqarah 2 vers 224, waarin duidelijk staat geen verzoening met de ongelovige niet-moslim aan te gaan.

  Wat een prachtige cultuur hebben wij toch binnen Nederland gehaald!


  Maak melding

 56. Mijn kerstgedachte: in Jeruzalem kan een moslim rustig van het westelijke arabische deel naar het oostelijke joodse deel lopen. Een jood kan nooit van het oostelijke deel naar het arabische deel lopen in Jeruzalem. Dan wordt hij of zij letterlijke gestenigd.

  Iedere moslim kan het Vaticaan binnen wandelen, want welkom. Het is verboden voor iedere niet-moslim om Mekka binnen te wandelen.  Maak melding

 57. wat je ver ondersteld klopt niks van ben je er wel eens geweest? als arabier of moslim mag je alleen langs de grens controle als je werkvisum hebt. en ik als christen mag gewoon mee lopen met de de hadj. als ik maar dat met repect doe ik weet niet waar jij die info vandaan haald maar ik vindat het nog al zwart wit en ik baseer op eigen ervaring, heb dreadlocks en ben christen maar heb een heel warm welkom gevoel gehad in mekka!!!


  Maak melding

 58. Ach Rob, laat ze. Niemand neemt ze serieus. Nu de PvdA weer op de goede weg is is rechts in paniek en wordt alles uit de kost gehaald. Dat het niet waar en/of relevant is maakt ze niets uit.


  Maak melding

 59. Precies Bernard net als al die linkse leugens die jullie hier verspreiden daar kan ik mij niet invinden.
  Samen met je vriend Dick zijn jullie al jaren bezig om de boel hier op te hitsen en alles wat rechts is de hoek in te trappen.Dat het niet waar is of relevant maakt jullie niks uit.


  Maak melding

 60. Beste Rob, indien u pretendeert een bezoek te hebben gepleegd aan mekka en mij de vraag stelt waarom of ik er ooit geweest ben, dan begrijpt u niet de islam en de borden op de bijgevoegde foto. Graag zien wij een foto tegemoet van uw memorabele belevenis waar u met dreadlocks in mekka staat tussen de bedevaartgangers. Uw gezicht onherkenbaar gemaakt mag.

  Kom maar met feiten in plaats van verzinsels of loze persoonlijke opmerkingen. U bent zeker en vast een socialist?


  Maak melding

 61. Tijdens het opraken van de munitie, terwijl het materieel belabberd beschamend is en de heide leeggetrokken wordt voor camouflage bij het oorlogje spelen…. vindt dit soort weerzinwekkends schijnbaar plaats:

  Eerder dit jaar deed een slachtoffer aangifte van diverse strafbare feiten die zich zouden hebben afgespeeld in de kazerne. De mannen worden verder verdacht van dwang, belediging, ontucht en verduistering.

  Drie Nederlandse militairen vertelden in november aan de Volkskrant gepest, mishandeld, aangerand en verkracht te zijn. De daders zouden sergeanten en korporaals uit dezelfde eenheid zijn. Sommige misdragingen waren onderdeel van ontgroeningsrituelen voor nieuwkomers.

  De militairen beweren dat er over hen heen werd geplast, dat ze gedwongen werden om drugs te gebruiken en anaal werden verkracht. Een van hen heeft aangifte gedaan bij de Koninklijke Marechaussee.

  Het OM stelt dat er mogelijk nog meer aangiftes volgen. De twee zijn voor drie dagen in verzekering gesteld. Daarna wordt beslist of ze langer in voorarrest blijven. (Bron: nu.nl)


  Maak melding

 62. Ondertussen worden bijvoorbeeld duizenden Rohingya afgeslacht door het leger van Myanmar. In een maand tijd

  Ruim 620.000 Rohingya’s uit Myanmar zijn naar Bangladesh gevlucht na oplaaiende gevechten. De toestroom komt bovenop de 200.000 Rohingya-vluchtelingen die al in Bangladesh verbleven.

  De politieke leider van Myanmar is Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi (zij won in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede). Inmiddels heeft de leider van het land het parlement toegesproken over de huidige situatie omtrent de Rohingya. Zij verdedigde het beleid van haar regering door te zeggen dat het leger de strijdbijl al twee weken geleden begraven heeft. Ze gaf aan niet te begrijpen waarom er nog steeds Rohingya vertrekken. Amnesty International liet pas geleden weten dat uit satellietbeelden is gebleken dat er nog steeds sprake is van geweld tegen de Rohingya. Zo zouden er nog steeds dorpen in brand staan die door de Rohingya werden bewoond. Deze beelden zijn dus in strijd met de door Aung San Suu Kyi afgelegde verklaring. En…

  Zeker 6700 Rohingya moslims zijn vermoord door het Myanmarese leger in de periode tussen eind augustus en eind september. Dat blijkt uit een onderzoek van Artsen zonder Grenzen (AzG). Het onderzoek gaat uit van een voorlopige schatting, het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijke vele malen hoger. Volgens officiële cijfers van de Myanmarese overheid zijn er maar 400 doden gevallen, volgens de regering allemaal rebellen.

  Tweederde van de vermoorde Rohingya werd doodgeschoten, 10 procent werd levend verbrand en 5 procent werd doodgeslagen. Het is niet bekend hoe de overige Rohingya zijn gedood. Zeker 730 slachtoffers waren kinderen jonger dan 5 jaar oud.

  AzG interviewde voor haar veldonderzoek duizenden Rohingya in vluchtelingenkampen in Bangladesh. De cijfers van AzG komen overeen met die van het United States Holocaust Memorial Museum en mensenrechtenorganisatie Fortify Rights, zij brachten in november al een rapport naar buiten waarin werd gesproken over een ‘etnische zuivering’ door de Myanmarese overheid.

  Eerder deze week bevestigde persbureau AP dat Rohingyavrouwen stelselmatig worden verkracht door het Myanmarese leger. AP sprak 29 vrouwen tussen de 13 en 35 jaar oud, allemaal afkomstig uit verschillende delen van de deelstaat Rakhine. Zij waren allemaal uitgebreid en apart van elkaar geïnterviewd. AP schreef daarover:

  “ Er zijn ziekmakend veel overeenkomsten in hun verhalen, met dezelfde patronen, dezelfde uniformen van hun belagers en de details van de verkrachtingen zelf. ”

  Het bericht van AP werd bevestigd door artsen en hulpverleners. Artsen zonder Grenzen zegt alleen al sinds augustus 113 vrouwen en meisjes te hebben behandeld na verkrachting door Myanmarese militairen. Een derde van de meisjes was jonger dan 18 jaar.

  Bronnen: NOS, Zembla


  Maak melding

 63. “In ’t spoor van IS” teruggekeken. Verschrikkelijk interessant en afschuwelijk, wat zich deze eeuw in het (ook bijbelse) Irak heeft afgespeeld. Dinsdag deel 2 waarin Syrië erbij wordt betrokken. Altijd “quality time” als anderen hier naar 1 of andere contest kijken. Prima, ieder zijn/haar ding.

  Dit is dus (wat mij betreft) een aanbevelen.


  Maak melding

 64. FNV-voorzitter Han Busker is het eens met D66 minister Koolmees, dat er geen ruimte is voor een sociaal akkoord: ”het onevenwichtige regeerakkoord heeft de uitgangspositie voor een sociaal akkoord kansloos gemaakt”.
  (Bron NU.nl)


  Maak melding

 65. Gaat een mooie Buitenhof worden. Eerdmans versus Kuzu, ongetwijfeld goed voor een negatief debat. En Marjan Minnesma die altijd goed is voor een optimistisch geluid, maar ons wel graag aan het werk zet.


  Maak melding

 66. Ben ook aan t kijken Bernard. Valt me tegen tot nu toe.
  Zeker het onderwerp van Schuim & As. Met als enige hoogtepunt de Trump connectie met de miljardenbedrijven.


  Maak melding

 67. Schuim en as heeft mij ook nog nooit gepakt. Is voor mij het moment om effe koffie te halen.
  Het item over duurzaamheid vond ik slecht. Minnesma en die man die naast haar zat vertelden tegengestelde dingen. Dat had Witteman moeten kortsluiten.


  Maak melding

 68. Trouwens in dat item over de gemeenteraad van Rotterdam presteerden Kuzu en Eerdmans het om het bijna alleen maar over de landelijke politiek te hebben en over Turkije. Rotterdam zelf was kennelijk niet interessant genoeg.


  Maak melding

 69. Oh, terwijl er in maart in Rotterdam toch gemeenteraadsverkiezingen zijn met belachelijk veel partijen. Helaas moeten we (na gister) De Kwis ook tot maart missen.
  Uitzending van gister net teruggekeken met Pia Dijkstra. Weer messcherp alles en erg lachen. O.a. om beelden van Pia als nieuwslezeres en D66 en de ethische zaken in een Kabinet met CU. Natuurlijk kun je sommige Kabinetsstandpunten niet met droge ogen uitleggen als rechtgeaarde D66er.
  Pia gaat helaas die donorwet, ook niet door de senaat halen.


  Maak melding

 70. BeeldBuisBode:

  -“Andere Tijden” (van gister) over val burgemeest Ouwerkerk in 1989, (terug)gezien?
  O.a. met beschuldiging dochter tegen politieman Lanchee. Falend onderzoek en Sorgdrager uit de wind houden.
  -“Tegenlicht” vanavond over “kanaliseren WOEDE en woede als modetrend”.
  -En….zoals elke zondag natuurlijk:
  19:00 uur “Studio Sport -met het bord op schoot”.
  -Als er nog tijd is, de jongste aflevering van de geweldige Nederlansche serie “Hollans Hoop” terugkijken.


  Maak melding

 71. Lia, waarom kan een westerling niet Mekka bezoeken? Het trekt me totaal niet, maar het lijkt me stug dat je er niet in kunt? Moet je voor binnenkomst als controle je broek naar beneden doen?


  Maak melding

 72. Het is al weer een tijdje geleden, dat ik een blik wierp op het onvolprezen Pol.Log om eens te zien of er nog wat zinnigs is om te lezen. En wat blijkt, nog dezelfde onzinnige meuk.

  Maar er is er één mafklapper die mij in lachen deed uitbarsten en wel DREADLOCK ROB die schijnbaar met droge ogen durft te beweren, dat hij als christen MEKKA heeft bezocht. (10 december 05:37) In je dromen zeker! Ik heb zo’n idee dat jij nog nooit verder bent geweest dan Hattem/Zwolle vv, en nog steeds de Ijselklei aan je schoenen hebt. Lees eens de desbetreffende informatie over MEKKA, of leg je flaporen te luisteren bij een moslim die zal je haarfijn uitleggen, dat je uit nek kletst.

  En natuurlijk, is er Bernard (10 december 11:35) die het gloeiend met DREADLOCK ROB eens is, en deze non-valeur nog serieus neemt ook. Onze links draaiende politieke hopper krijgt het zelfs nog voor elkaar om in het MEKKA item de PvdA in te bakken, knap hoor!


  Maak melding

 73. Zul je eerst een reaktie moeten geven ||Dick ipv al RoepeToeTerenD linkse propaganda te verkondigen. Open je ogen en nee nier vragen om een reaktie als je nog moet reageren maar wel met je linkse hulpje ander onderwerp aansnijden. 😉


  Maak melding

 74. Pardon D erk “moet”? T is dat “haha” nogal lachwekkend staat 🙂

  Wanner weer eens een bakkie aan De Milligerplaya (eventueel met de directrice?) of ben je echt geëmigreerd?

  Ook lachwekkend is de positie van de real Goahead Eagles in de….nota bene….14e met 19 punt uit 18.

  Gister zelfs met de zoveelste nieuwe trainert in zeer korte tijd verloren van….Eindhoven.

  Voor de rest alleen dit relevants ff te melden op t Pol.Log
  Weer werk aan de winkel op dat door VVD-ers in en in verklote departement:

  https://nos.nl/artikel/2208367-minister-geschokt-door-verhalen-over-exposen-vrouwen.html


  Maak melding

 75. Dick, wat mij opviel aan je warrige reacties op dit log, is het feit dat er sinds de bevlekte witte onderbroek van JOLO er door jouw geen enkel artikel van JOOP.nl meer klakkeloos op het log gesmeten wordt. Heb jij je gedistantieerd van deze figuur met het tongetje? (en zijn losse handjes?)

  Wat de Go Ahead Eagles betreft een klein Deventer voetbal drama dat hopelijk binnenkort tot het verleden zal behoren. Mag ik bij deze een gemeend chapeau uitspreken voor de prestaties van PEC Zwolle, t.n.t ongekend!


  Maak melding

 76. @ Real,
  Tuurlijk mag je vermoeden dat ik http://www.joop.nl niet meer lees. En het hier niet meer plaats….zie nog even goed de copy-paste van 17 december 17:57….met de juiste oorspronkelijke bronvermeldingen dan.
  Tuurlijk mag je iets warrig vinden.
  Tuurlijk mag je PEC op waarde schatten, zonder het over jouw Eagles te hebben.

  Even goed “Fijne Feestdagen” En goed dat je weer een teken van leven geeft!


  Maak melding

 77. Stijllozen hebben ook wat vermeldenswaardigs over de voorman van het overbodige D66:
  https://www.geenstijl.nl/5139945/asterix-verwijzing-altijd-plus-veel/#comments
  Overbodig?
  – Als je immers rechts van het midden wilt stemmen stem je VVD (in Europa overigens 1 fractie: VVD en D66) als je links van het midden wilt stemmen, ligt de PvdA voor de hand.
  – Ze verkwanselen alle kroonjuwelen, als ze 1x op t pluche zitten. Alle?, ja werkelijk ALLE.


  Maak melding

 78. Donderdagavond wordt op de school De Wateringe in Hellevoetsluis een kerstdiner gehouden voor de leerlingen. Zeker zeven kinderen zullen hier niet bij aanwezig zijn, omdat hun ouders de – vrijwillige – ouderbijdrage van 50 euro niet hebben betaald. Dat schrijft het AD. Eén van de ouders die de kwestie publiekelijk heeft gemaakt, Doortje de Kramer, is bovendien uit de oudervereniging gezet omdat ze de ‘zwijgplicht’ zou hebben overtreden.

  Zeventien leerlingen van De Wateringe kregen vorige week een brief mee waarin staat dat ze alleen mogen aanschuiven bij het kerstdiner als hun ouders alsnog de – vrijwillige – ouderbijdrage van 50 euro zouden overmaken. ‘Buurtmoeder’ Agnes Oosterboer vertelt aan het AD waarom ze de sommatie van de school zo merkwaardig vindt:

  “ Hier in de wijk wonen best veel mensen die het niet breed hebben. Ik heb begrepen dat een aantal ouders nu maar de huurtoeslag heeft gebruikt om de ouderbijdrage te betalen, omdat ze niet willen dat hun kind wordt uitgesloten […] Ik vind de actie van de school stijlloos en niet passen bij de kerstgedachte van samen zijn, gezelligheid en vergevingsgezindheid. ”

  Ze voegt eraan toe dat de school bovendien nauwelijks kosten heeft aan het kerstdiner. De kinderen nemen allemaal een gerecht mee, de school verzorgt alleen het drinken.

  Samen met Doortje de Kramer heeft zij nu een alternatief kerstdiner op poten gezet in de buurtkamer, een gebouw naast de school, voor de kinderen die op De Wateringe niet welkom zijn. “En dat is gratis.”

  De school De Wateringe wil tegenover het AD niet reageren om het over een interne aangelegenheid zou gaan en ‘vanwege de privacy van de kinderen en hun ouders’.

  De ouderbijdrage is in principe vrijwillig. Scholen mogen ouders officieel niet dwingen tot het betalen van de bijdrage. Desondanks wordt er op allerlei manieren druk uitgeoefend, bijvoorbeeld door kinderen in het vooruitzicht te stellen dat ze niet mee mogen op schoolreis, of zoals in dit geval, niet mee mogen doen met het kerstdiner. Eerder werd ook al bekend dat er gevallen zijn waarbij scholen een incassobureau inschakelen, of scholen gebruikt maakten van het schoolboord als schandpaal waarop zichtbaar voor iedereen wordt bijgehouden wie de bijdrage wel – en wie niet – heeft betaald.

  (Bron: AD)

  ‘Gewoon geworden’ in “Uberwelvarend NL”. O.a. door het likken aan (o.a.) multinationals en het zich laten chanteren door die “nooit genoeg-industrie”. Walgelijk die discipelen van “Keflon Mark”.  Maak melding

 79. Keflon Mark? Ken ik niet of is dit weer een van je bijvoeglijke naamwoorden? Nog niet officieel Dick, in januari hopen we dat de papieren afgerond zijn, appartement in Meppel, Hoofdstraat houden we wel aan. Mochten we weer eens naar Armin willen gaan. Met kerst zijn we in Genemuiden dus de plas kunnen we aandoen. Ik lust er wel een paar.


  Maak melding

 80. Goed te lezen dat het schijnbaar lekker met jullie gaat. Ja, vanaf vrijdag kunnen we wel afspreken voor een skuimer bij Harold en Ria. Heb je mijn mailadres nog? Zal zelf ook “even kijken”.


  Maak melding

 81. Oud-VVDer Sjoske (de Zonnekoning van Roermond en omstreken) van Rey, krijgt slechts één jaar voorwaardelijk….. ON-GE-LOOF-LIJK!
  Wat een zakie daar trouwens in Limburg. Destijds met mannen als Verhagen en Camiellekke al….

  Brabant dan…. Heel vaak gedonder. Motorbendes en Hollands-Hoop achtige drugsgerelateerde toestanden.

  Nette provincie: Overijssel.


  Maak melding

 82. Vrees dat je niet wilt weten hoeveel mannen tot de 1e categorie horen Abe. Velen, heel velen hebben genoeg geld om de dames discreet thuis te laten komen. Ken toevallig mensen in De Hofstad…..zou Keflon Mark…..En zo’n beveiligde man als Geert?
  Maar is dat erg?
  Vind ik helemaal niet.


  Maak melding

 83. Wou maar aangeven dat “niets menselijks onze volksvertegenwoordigers vreemd zal zijn”.
  Of moeten we het over ons Koningshuis hebben, die het goede voorbeeld zouden moeten geven?
  Over Lamme Hendrik en Foute Benno….. over hoe hun aan hun gerief kwamen en hoe schaamteloos (bijvoorbeeld) Juliana met die schande en schandalen liet zitten in dat belachelijk grote paleis?


  Maak melding

 84. Ff naar de zetelverdeling in de Provinciale Staten van Brabant en Limburg gekeken, bij de jongste verkiezingen:

  Brabant heeft 55 statenleden (verdeeld over 11 partijen)
  En Limburg 47 statenleden (verdeeld over 12 partijen)

  Zo zijn ze verdeeld. Eerst Brabant, vervolgens Limburg:
  CDA 9……11
  VVD 10……. 5
  PVV 7…….9
  SP 9…….8

  Duidelijk, lijkt me.
  Waarmee ik natuurlijk allerminst wil zeggen dat Brabanders en Limburgers slechte mensen zijn!


  Maak melding

 85. Mijn posting beginnend met “ff naar de zetelverdeling…..
  staat wel bij de laatste reacties. Is echter niet gepubliceerd.
  Misschien moet ik em nog even overnieuw doen?


  Maak melding

 86. Even naar de zetelverdeling in de Staten van achtereenvolgens Brabant en Limburg
  Brabant telt 55 zetels en Limburg 47
  In Brabant hebben ze 11 fracties in de raad. Limburg telt 12 fracties:

  CDA 9 … 11
  VVD 10 … 5
  SP 9….. 8
  PVV 7……9

  Veelzeggend, lijkt me.


  Maak melding

 87. Je bent tegen faciliteiten al Premie A-subsidie en huursubsidie? Jij zou wonen en bijvoorbeeld doorleren graag alleen voor de rijken zien, met geld van pa en ma, Lamme?


  Maak melding

 88. Het gaat economisch dus donders goed in het land van Teflom-Mark en andere weglachers als Erica Terpsta en Gerrit Zalm. Ook van VVD-light maatjues als D66, zonder kroonjuwelen en de zogenaamd sociaal-christelijke variant hoeven we nixxx te verwachten. Die zijn zo blij dat ze eindelijk (weer en voor t eerst) mogen regeren, dat ze meegaan in t asociale ego beleid.

  Maar kijk niet vreemd op als straks veel studenten populistisch gaan stemmen.
  Hoeveel personen bij elkaar zouden er student en/of woningzoekend zijn. 1,5 miljoen.

  En de regering? Lieten het erbij. Zelf als zou blijken dat het economisch nog beter gaat.


  Maak melding

 89. Ben ik nu werkelijk de enige die dit ongenoegen kanaliseert?
  Ben, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen, ook benieuwd wat onze mooie politieke partijen te bieden hebben aan de woningzoekenden. Met name aan de starters op de woonmarkt, die vaak (als ze bijvoorbeeld geen rijke ouders hebben) écht wat goedkoops zoeken!


  Maak melding

 90. Klopt, van de bankenkant. Maar het is dus voor starters en woningzoekenden alleen maar moelijker geworden. Neem eens een huurprijs van 700 Euri. Da’s best veel geld. Of wil “de politiek” dat daar dan ook maar een lening voor moet worden afgesloten? Als student (met de gevolgen van Het Leenstelsel) krijg je die dus al niet eens. Elke lening voor je studie, staat immers bij het BKR geregistreerd.


  Maak melding

 91. Ik weet het niet meer zo. We hebben de laatste tijd een regering van pleisters plakken. Echte zaken aanpakken gaat blijkbaar niet meer. Toch anders dan in de tijd van Drees die er toch maar een aantal grote wetten door kreeg die nu nog steeds een begrip zijn. (AOW, WAO en de Bijstandswet.)
  We zullen moeten wachten op visionairen als Jesse en Marianne voordat er weer echt iets gebeurt.


  Maak melding

 92. Jaa wachten op Jesse Klaver en zijn papadag daar gaan we het land mee redden.
  Tis niet te hopen dat dat linkse klikie in de regering komt want dan kun je lachen.


  Maak melding

 93. De politiek wil tegenwoordig niks meer zoals ik ook al ergens anders schreef. Alleen de zaak een beetje draaiende houden. Er zijn gewoon te weinig woningen.
  Misschien zijn die verplaatsbare woningen van Heijmans een idee. Die zet je tijdelijk neer op een plek die toch even niet gebruikt wordt.
  https://www.heijmans.nl/en/heijmans-one/
  Maar is dus ook niet structureel.
  Misschien de oude studiebeurs weer van stal halen.


  Maak melding

 94. Oeps, lag kennelijk aan mijn instellingen waardoor alles op deze pagina automatisch in het Engels was vertaald, weer wat geleerd. Mijn excuses 🙂


  Maak melding

 95. Inderdaad Drees had visie en dus Jan Schaefer die zei EN WAARMAAKTE: “In gelul kan je niet wonen”.
  De weglachende “Teflon Mark” geeft al een tijd, gewoon in het openbaar toe dat ie zonder visie is.
  Zijn partij staat niet voor nixxx als ego-partij te boek. Zal het allemaal dus jeuken, zolang ze her en der maar kunnen graaien en incasseren.
  “(Dikke) Ik zit er warmpje bij, zoek jij het maar uit”
  Durven ze ook nog met een hypocriet verhaal te komen over “Dikke IK”

  Willy zei er, vanuit zijn ivoren toren, dit over:
  Niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij.
  * Nee, zijn “ik” is al zo machtig breed, dat het van hem van niet breder hoeft. Zou wel wat minder mogen, vooral wat betreft de aandacht van de roddelpers bijvoorbeeld”.

  En: Het valt niet altijd mee om te blijven geloven in de gemeenschap die we samen vormen. Helemaal niet in een land met zoveel verscheidenheid als het onze. Een land van vrije mensen waarin het antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ nooit volledig samenvalt met het antwoord op de vraag ‘wie zijn wij?’.
  Hoe kunnen we leven met die verschillen zonder onverschilligheid? Weinig aanlokkelijk is een samenleving waarin steeds meer mensen zich terugtrekken in een eigen kamer, zonder besef van het huis dat we samen delen.

  Samen… verscheidenheid…Wie ben ik….Wie zijn wij….verschillen zonder onverschilligheid…terugtrekken in…huis dat we samen delen….Ja ja huisvriend Huub Oosterhuis (SP) zal het wel weer voor Willy hebben geschreven.

  Ook nog “teksten van engelen” citeren en uit een oud Kerstlied. Ja, ik zet weer in op deze vader van Trijntje en Tjeerd https://nl.wikipedia.org/wiki/Huub_Oosterhuis

  Nixxx mis mee…. maar hoe zit het met de daden? Die kunnen we niet van Willy en de vrouwe verwachten.
  Dat moet “Teflon Mark” toch écht regisseren. Geef Bernard 100% gelijk, zolang Mark nog niet naar een multi-national is vertrokken, zal er geen doordacht beleid zijn. Dat mogen we ook niet verwachten van een visieloos MP…. van een visieloos kabinet.


  Maak melding

 96. lamme klauw 27 december 2017 om 15:38
  Maar jij bent toch fan van D66 Bernard of ook ineens niet meer?

  Dan heeft die lamme klauw toch een wao uitkering te danken aan Drees.


  Maak melding

 97. Halbe en zijn extremere ‘vriendjes’ op rechts: “In het NRC-interview haalt hij terloops uit naar Baudet. Die heeft ontkent dat Rusland iets te maken heeft met het neerhalen van de MH17 en roemde tegelijkertijd Poetin als ‘een sterke leider’. “Dan ben je echt een beetje de weg kwijt,” aldus Zijlstra. De minister gaat desgevraagd amper in op de aankondiging van Wilders dat hij een bezoek aan Rusland gaat brengen. “Ik moet nog maar zien of hij gaat.”


  Maak melding

 98. Tweet van de dag 27 december 2017 Kor Dwarshuis

  Groningers tegen overheid: “Vergoed onze schade.”
  Wiebes: “De bomen groeien niet tot in de hemel, nooit gedaan ook.“

  Shell tegen de overheid: “Geef ons 50 miljoen voor vertrekregelingen”.
  Overheid: “Tuulijk, alsjeblieft.“


  Maak melding

 99. Wat lees ik nu toch weer op teletekst, en in het krantje? Er is geen geld meer voor “onze” broodnodige uitkeringen! De gemeenten die zorg dragen voor deze uitkeringen luiden namelijk de noodklok. Gemeenten komen miljoenen tekort om de bijstanduitkeringen te betalen. Wat gillen ze dus; “het bedrag dat we krijgen van de overheid om bijstanduitkeringen te betalen is te laag!” en als tweede eyeopener: “Er is door de overheid geen rekening gehouden met de grote toestroom van migranten, in 2015 en 2016!”. Over 2017 zijn nog geen cijfers bekend.

  Of deze afstoting van taken door de overheid (z.g. decentralisatie) zin heeft laat ik maar in het midden, maar het effect geeft in ieder geval een bepaalde bewustwording bij de gemeentelijke (kleine luyden) bestuurders. De schrik zit er goed in, hoe moeten ze nu binnenkort hun eigen hobby’s bekostigen (dinertjes, afscheid-tjes, reisjes, etc. etc.)

  De gemeenten hebben een lobbyist gevonden in de NOS, die luidkeels verkondigen, dat de gemeenten meer geld moeten krijgen voor die uitkeringen.

  Maar zoals het de linkse warhoofden bij de NOS betaamt, de echte reden van het tekort wordt niet vermeld. Het is schijnbaar nog steeds niet doorgedrongen, dat de gemeenten in de problemen zijn gekomen door het “simpele?” feit dat de nationale overheid haar plicht verzaakt door de grenzen nog steeds wagenwijd open te zetten voor fake (economische) vluchtelingen. Het aloude sprookje van linkse warhoofden, steeds maar gillen om meer geld als het budget onvoldoende blijkt, maar niet het PROBLEEM oplossen.

  Dus wat gaat er gebeuren? Het kabinet moet een keus maken: of voor de economische “vluchtelingen” een enkele reis geboorteland, of op de een of ander manier weer een belastingverhoging bedenken om de kosten af te dekken……. U mag één maal raden…..optie twee geraden…, dan hebt u goed geraden!
  Reken daar maar op, zolang Rutte zijn gehoopte baantje in Brussel nog niet binnen gehengeld heeft, weet u wat er gaat gebeuren. Laten we hopen dat zijn opvolger over wat meer verstandelijk vermogen beschikt.


  Maak melding

 100. We worden geregeerd door topambtenaren op de diverse ministeries, De waarheid werd afgelopen week maar weer eens ergerlijk duidelijk tijdens een interview met de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken ons aller Halbe Zijlstra, natuurlijk VVD!

  De beste man dreunde in een interview met het NRC braafjes de voorgekauwde lesjes op die hem ingefluisterd waren door zijn ambtenaren, daarmee bewees de man geen enkel benul te hebben van de positie die Nederland/ en hij zelf inneemt in de wereld. Meneer de minister trok een te wijde broek aan, en klaagde steen en been over die onhandelbare Visengrad-landen, t.w. Hongarije, Slowakije, Polen en Tjechië. Alsof hij de ogen van Juncker, zijn EU opperbaas in zijn rug voelde branden oreerde hij zijn teleurstelling over het feit dat deze landen er voor bedanken om als stropop te dienen, door verplicht mee te doen aan het herverdelen van migranten, en al helemaal niet aan het door Brussel opgestelde quotum.Hij mocht ook nog even trots verkondigen, dat premier Rutte de houding van de Visengrad-landen als zeer “onbeschaafd” aanmerkte.

  Arme Halbe, nu moet hij in opdracht (du mustt!!) van Mutti Merkel en Jean Claude Juncker (tu dois!!) op de knieën voor dictator Erdogan, die ons enige tijd geleden nog een overblijfsel van nazisme en fascistisch noemde. En zetbaas Mark Rutte zag dat het goed was. Zo zien we maar weer, op het toneel van de wereldpolitiek zijn we ondanks ons wapperende vingertje niet meer dan het hulpje van de toneelknecht, en mogen we alleen met rekwisieten en decorstukken slepen


  Maak melding

 101. Je zou het bijna helemaal vergeten, maar vrijdag 29 december j.l was het precies 9 jaar geleden dat opper goeroe AL GORE voorspelde dat op deze “heugelijke” dag de Noord pool volledig ijsvrij zou zijn. Dat het even anders is gelopen, daar kan de beste man natuurlijk niets aan doen, maar waar deze “bijzondere visionair” wel voor gezorgd heeft is het feit dat hij met zijn preken financieel onafhankelijk is geworden.

  Er gaan geruchten, (of is het fake nieuws?) dat poolreizigers een verwarde man hebben gezien die probeert om met een haarföhn het ijs te laten smelten.


  Maak melding

 102. 31 december, bij uitstek een dag om wat na te mijmeren over het afgelopen jaar, met “hoogte punten” en “diepte punten” in de politiek en de aanverwante scènes.
  Nu kan ik hier natuurlijk wel proberen om al het nieuws en/of fake nieuws van 2017 hier neer te rammelen, maar dan ben ik met de Pasen nog bezig. Maar een bijzonder recente geval springt er toch wel uit.

  Iedereen heeft natuurlijk wel eens gehoord/gelezen over het roemruchte IOC en het sportkoepel NOC*NSF, waar op bestuurlijk niveau alleen maar “sportieve” bestuurders rond dwalen. In het verleden was er zelfs een lid van Koninklijke bloede die om zijn sportieve daden aan deze club werd toegevoegd. Willem/Alex of Alex/Willem is zijn voornaam, ik raak steeds weer in de war met deze naam, maar één ding weet ik zeker van achteren heet hij van ORANJE. Willem/Alex had zelfs de elf stedentocht (uitgereden?) volbracht. Maar zijn grootste sportieve prestatie was wel het meter bier happen, waar hij de concurrentie elke keer op een halve meter achterstand zette. Deze prestatie werd dan ook onderscheiden met de eretitel “Prins Pils!”

  Maar “Prins Pils” werd koning, dus moest er gezocht worden naar representatieve maar vooral sportieve vervanger. Na wat speurwerk kwam men uit bij een gesjeesde politicus met de welluidende naam Camiel Eurlings, de beste man had al wat zitvlees gekweekt in een kabinet, en werd nadat dit kabinet geploft was als CEO gedumpt bij ons aller KLM.
  Werd dat een succes, nou nee, Camiel werd na enige tijd bij het grofvuil gezet, en richtte zich naast wat wazige bijbaantjes volledig op zijn taak als lid van het IOC en bestuurder van sportkoepel NOC*NSF. Hoe zat het nu met zijn sportieve aspiraties? Nu was Camiel geen figuur die daadwerkelijk actief was, maar inactief kon hij mee met de besten.
  Kijken op de TV naar kickboksen was zijn grootste hobby, uren keek Camiel naar de opstoot (uppercut) / spinning backfist/ highkick/ lowkick het ging er bij de Limburger Camiel in als Limburgse Vlaai.

  Maar us Camieleke, begon sportieve aspiraties te krijgen, hij wilde de geleerde stoten/trappen zelf we eens uitproberen, dus werd er naarstig gezocht naar een sparringpartner, die werd fluks gevonden, zijn vriendin mocht fungeren als boksbal. In een paar seconden had de vrouwenmepper het voor elkaar om zijn vriendin een gebroken oogkast / een gebroken elleboog en een gescheurde oorlel te bezorgen. Natuurlijk kwam er een rechtszaak, maar zoals het gebruikelijk is op sportief niveau werd dat (deftig gezegd) “in de minne geschikt” Twee en een half jaar hield deze vrouwenmepper zijn kaken stijf op elkaar, maar de publieke opinie is/was hem niet vergeten, om zijn baantjes bij het IOC en de sportkoepel NOCNSF veilig te stellen is de vrouwenmepper nu met een gecalculeerd warrig excuus (sorry) gekomen. Oprecht spijt? Vergeet het maar, de oud politicus is bezig voor een verlengd verblijf te lobbyen bij het IOC/NOCNSF.
  PEK EN VEREN?

  Een ieder een goed en gezond 2018 toegewenst…………..en denk er aan, HANDJES THUIS!


  Maak melding

 103. Een 49-jarige man uit het Gelderse Haalderen heeft op nieuwjaarsnacht harde klappen tegen zijn hoofd gekregen van jongeren die zijn twee kinderen en vrouw met vuurwerk bekogelden. De vader sprak de jongens in Bemmel aan op hun gedrag en ligt nu met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis.

  Het voorval gebeurde rond 02.00 uur ter hoogte van de achterzijde van het Overbetuwe College in Bemmel. Drie jongens waren daar vuurwerk aan het afsteken. Op een gegeven moment gooiden zij vuurwerk naar het gezin dat bij de Van Nispenlaan wandelde.

  De vader van de twee kinderen van tienerleeftijd maakte een opmerking richting de jongeren die niet in goede aarde viel. Hij kreeg vervolgens meerdere harde klappen tegen zijn hoofd.

  De daders vertrokken via het fietspad dat richting het Overbetuwe College en de Poeldrik loopt. Het slachtoffer bleef bewusteloos achter. Naast zwaar hoofdletsel heeft hij ook andere verwondingen opgelopen.
  Getuigen gezocht

  De politie zoekt naar getuigen van de zware mishandeling. De daders zouden drie getinte mannen zijn geweest. Een van hen zou een oranje jas of vest aan hebben gedragen. Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

  De beste wensen gaat gelijk al weer goed in dit land met al dat getinte tuig.
  Mooi land Nederland vooral blijven dromen dat de multi culti samenleving zo”n succes is.


  Maak melding

 104. Abe, Abe, wat een k*t leven moet jij hebben zeg. Altijd op zoek naar zulke ellendige berichten. Ohja arrestatie gezien van die Arische uitziende jongen die vuurwerk naar ambulance gooide? Zal wel niet.


  Maak melding

 105. volgens mij heft de gemiddelde bezoeker van dit log net zoveel politieke kaas gegeten als zwols politiek icon in ruste de heer willem lucht


  Maak melding

 106. Abe is een zielig figuur met een enorm gebrek aan aandacht. Abe is ook niet op zoek naar feiten, maar dumpt hier zo nu en dan wat onzin. Laat hem maar, hij is al zo éénzaam.


  Maak melding

 107. Weten jullie waar de aanduiding “aangewezen overlever” voorstaat? Tot voorkort had ik ook geen enkel idee wat dit betekende. Maar sinds onze “heldhaftige” moraalridders van D66 onder aanvoering van de Redder des Vaderlands Alexander Pechtold hierover begonnen te murmelen, ben ik weer volledig bijgepraat. Een mens is nooit te oud om te leren, nietwaar?

  Waar pleiten de jongens en meisjes van D66 voor? “Op Prinsjesdag moeten een minister en een Kamerlid zich ontrekken aan de “feestelijkheden” en zich op een geheime locatie schuilhouden om in het geval van een terroristische aanslag het landsbestuur over te nemen”

  De “doordenkers” van D66 verwachten dat de kans van een aanslag “uitermate klein is” maar als zoiets gebeurt, “zitten we zonder koning, zonder bewindslieden en zonder Staten Generaal”, en dat moet je toch niet willen met z’n allen,…euuuuuh……… laat maar.

  Al nalezend, een beetje hypocriet voorstel van de partij van de moraal ridders. Als er één partij is die het extremistische islamitisch terrorisme een zwaar overdreven gegil van “rechts populisten” vindt is het juist D66. Deze partij doet of er niets aan de hand is, en leveren doorlopend kritiek op politici, columnisten en partijen die aangeven dat er wel degelijk een probleem is. De jongens en meisjes van D66 vinden al dat gekrakeel maar de groots mogelijke onzin, die Wilders en Baudet overdrijven schromelijk, het valt allemaal best mee.

  Wat een zooitje labbekakkers, achter de schermen komen ze wel met een “veiligheid voorstel” dat er voor moet zorgen dat het land “geleid” kan worden als het hele politieke kader gaat hemelen door een aanslag. Maar m’n beste Pechtold, het is/was toch allemaal onzin en zwaar over trokken wat die rechts populisten steeds maar weer gillen

  Het gerucht gaat, dat (Super man) Pechtold angstig is voor harde knallen en doormiddel van een inlegvelletje heeft gevraagd om hem als zijnde een Kamerlid samen met minister Ollongren aan te wijzen als “aangewezen overlever” om zodoende uit de chaos te blijven. Beide D66, de politieke aspiraties moeten toch in enige mate overeen komen, nietwaar?
  Als safe house, stelt Alexander tegen een “geringe” vergoeding zijn penthouse in Scheveningen beschikbaar, de schoorsteen moet toch blijven roken,.zelfs bij D66.


  Maak melding

 108. Helemaal het super onderbouwde politieke relaas (16:37u) van “onze” Heiko gemist. T’’jonge Heiko ik viel zowat van mijn stoel van zoveel interessante politieke wetenswaardigheden.

  Zoals je waarschijnlijk al wel opgemerkt zult hebben, heb ik een onverzadigde politieke nieuwshonger, maar nadat ik jou ene regel aan politiek vernuft had geconsumeerd heb ik al een uur een indigestie. In afwachting van jouw unieke politieke commentaar…….koekje d’r bij?


  Maak melding

 109. Wat is dit log verworden tot en zeiklog, ontelbare “nieuwe” onbekende nicknames komen er voorbij, die door een oneliner op het scherm te smijten met een erectie achter hun toetsenbord zitten. Noemen we dat trollen, ja dat noemen we trollen! Zoek een zinnige hobby, gaat geraniums kweken, je buurvrouw vervelen, wordt genderneutraal, en/of verhang je. GET A LIVE!

  In het verleden werd er op het log nog wel eens een politieke discussie opgestart, door mensen met en politieke mening, niet altijd even subtiel, maar wel wetenswaardig. Ik mis mensen als DAME, ELRey, Assendörper, Drama, Derk en Stadshagenees. Assendörper/Derk waren mijn maatjes, de overige zeer vaak mijn zeer gewaardeerde tegenstrevers. Politieke discussies op het scherp van de snede, maar daar zijn politieke discussies voor. Misschien een indicatie voor mijn voormalig tegenstrevers, ik neig op dit moment als gematigd conservatief naar Baudet, daar ik bij andere partijen met mijn denkbeelden geen onderdak kan vinden. Kom op, voormalige tegenstrevers weerleg deze hersenkronkel doormiddel van een politieke discussie.


  Maak melding

 110. Ik ben er nog steeds hoor maar mis het oude ook wel. Nu alleen afzeiken, bommetje, ff mening iemand persoonlijk geven die hier nooit post maar achja vroeger kont nooit terug. Discussie is geworden ; kijk mij, hij roepetoetert overral nu ook hier wacht ik zal ff wat zeggen…. Jammer. Trouwens Eagel, assie, Dame, echte riet, Dick. Allen een goed jaar gewenst.


  Maak melding

 111. GOUDA – Voormalig PvdA-raadslid Khalid T. uit Gouda (32), die volgens het Openbaar Ministerie op een hotelkamer seks heeft gehad met een 13-jarig meisje, zou haar via een seksadvertentie hebben ontmoet. Dat bleek dinsdag tijdens de niet-inhoudelijke behandeling van de strafzaak.
  Ja je staat er als Pvda weer mooi op met zo’n fraaie medelander.

  Shame on ypu Partij van de aftreders.


  Maak melding

 112. Voorlopig ff “ze” omdat het wel heel opvallend is dat er in een maand tijd al zo veel veranderd lijkt.
  Straks zegt ze nog dat ze de VVD niet meer gaan uitsluiten…..
  Conformeren ze zich weer aan de PvdA!


  Maak melding

 113. FNV nu. Ben maandag even in Holtenbroek wezen kijken bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de Regio waar Zwolle onder valk.

  Best veel mensen, interessante geluiden, de wethouder “in the house”….maar de vergrijzing die toeslaat in de vakbeweging! Is dat bij anderen ook zo?
  Het is echt niet zo lang geleden dat we met Lodewijk de Waal EN Doekle Terpstra IN MOOI-MOKUM een overweldigend succes haalden!?

  Kom eens op profiteers!
  (wel de lusten en niet de lasten op de werkvloer?!)
  HET IS ECHT NIET ZO DUUR… Temeer omdat je aan het eind van t jaar, van de belasting een deel van de contributie terug krijgt.


  Maak melding

 114. De SP staat open voor vluchtelingendeals met Afrikaanse landen. Dat heeft de nieuwe leider van de SP, Lilian Marijnissen, gezegd in een interview met de Volkskrant. De Turkije-deal werd eerder nog door de SP een ‘smerige deal’ genoemd.

  “Of wij instemmen met een vluchtelingendeal hangt af van de context van zo’n deal. Met welke regering sluit je zo’n deal? Dat maakt nogal uit. Heel lastig om daar principieel iets over te zeggen.”

  Een deal met bijvoorbeeld Marokko sluit de Marijnissen ook niet uit. “Er zijn meerdere varianten mogelijk. We moeten dat goed bekijken. Het is niets iets waar je principieel voor of tegen bent.”

  De SP vindt asiel aanvragen buiten Europa ook geen taboe. “Het zou toch idioot zijn als je daar niet voor bent? Ik bedoel, in principe wil je natuurlijk dat mensen in de regio worden opgevangen.”

  Sterk punt van de SP eindelijk zien ze in dat het zo niet langer kan om al die gelukszoekers binnen te halen.
  Klopt Dick de SP is goed bezig.


  Maak melding

 115. Sommige dingen verzin je gewoon niet. In De Groene Amsterdammer (Blendle-link) een artikel over Den Dolder, de plek waar Het Monster van Den Dolder in een forensische psychiatrische kliniek hoorde te zitten maar doodleuk vrij buiten op straat mocht rondlopen nadat hij een medebewoonster zwanger het gemaakt en een relatie was aangegaan met een begeleidster (‘woede is eigenlijk ook maar onmacht hè’) om daar Anne Faber te verkrachten en af te slachten. In Den Dolder zijn de burgers nu, heel gek, een beetje bezorgd. (En dan zul je net zien dat die burgers ook nog eens mondig worden, wat allemaal de schuld is van het populisme, GS en TPO.)
  Michael Panhuis = Remia fritessaus

  Maar lieve inwoners van Den Dolder, er is helemaal geen reden tot zorg! Want dankzij kundige PvdA-politici als ex-wethouder Bodes de Vries (babyboomer, bril snor, (dit is echt géén Jiskefet!)) die er 20 jaar geleden als gemeentebestuurder medeverantwoordelijk voor zijn geweest dat die kliniek voor levensgevaarlijke gekken er kwam, zonder dat daar ruchtbaarheid aan werd gegeven omdat je domme burgers maar het beste zo onwetend mogelijk kan houden (PvdA-politiek ten voeten uit dus) anders gaan ze maar dingen vinden die jouw ideologie niet goed uitkomen, komt het allemaal heus wel goed in Den Dolder. Echt mensen, die samenleving moet en zal maakbaar blijven, desnoods kost dat een leven en laten we burgers zo veel mogelijk in het duister tasten over de werkelijke gevaren in hun dorp.

  Want in Den Dolder staat dus ook die beroemde Remia-suazenfabriek. En die is eigenlijk net zo’n veiligheidsrisico als een door blonde waandenkende psychologes beheerde kliniek vol met open deuren relaties met personeel onbeperkt drugs en drank levensgevaarlijke gekken die leren resocialiseren graag een onschuldig meisje verkrachten en vermoorden.

  HIJ ZEGT HET ECHT!
  Slaap zacht Den Dolder

  Woont u in Den Dolder? Dan is het tijd om wakker te gaan liggen. Heel lang wakker liggen. Vraag uzelf af: wat gebeurt er eigenlijk nog meer in Den Dolder waartoe het gemeentebestuur ‘stilzwijgend heeft besloten’ en waar ‘niet veel bekendheid aan is gegeven’?

  Hiep hiep hiep hoera voor de ‘transparante’ PvdA-‘democratie’. En bedenk, zeurende bange kutburger:

  Shame on you Pvda.Geen sterk optreden van deze pvda wethouder.


  Maak melding

 116. Verbijsterend reactie Carola Schouten (CU nota bene) op Visserijbeleid NL en bijvoorbeeld Frankrijk in het NOS-Journaal van 20:00! Zoals altijd nog terug te kijken op de site en je tv.

  Ivm “Rentmeesterschap”!


  Maak melding

 117. Eindelijk, na jaren treurnis maakt het rariteiten kabinet onder leiding van de lachende spotvogel Rutte ons blij! Volgens Rutte, spatten de euro tekens er weer van af onder de Haagse kaasstolp, en de eurootjes klotsen tegen de plinten, dus daar trekken we allemaal profijt van. Het gaat weer booming met de economie, de werkeloosheid wordt omgezet in een arbeidsoverschot, en het consumentenvertrouwen gaat met een knal door het z.g. glazen plafond. Één en al hosanna, volgens de spreek (riolering) buis van “onze” regering. Daar worden we allemaal beter van……Toch?

  Nou vergeet het maar!

  Fake nieuws, volgens de onafhankelijke salarisdienstverlener ADP, die met andere cijfers komen, wat Jan met de Pet onder de streep overhoudt. Andere cijfers dan van de gesubsidieerde (staats) bureautjes ons voorliegen, die hun broodheer te wille moeten zijn. We gaan er met z’n allen helemaal niet zo op vooruit. Laat ik met het “goede” nieuws beginnen: als je twee maal modaal verdient, mag je maandelijks zestien euro (bruto) op je rekening bijschrijven. Buffel je maandelijks rond het minimumloon, dan is het plus(je) zeven euro.(bruto) Dat is voor de modale toch maar mooi ± vier pakken koffie p/mnd en voor de minimale ± twee pakken koffie p/mnd, met zulke bedragen is een bakkie TROOST op z’n tijd wel op z’n plaats, nietwaar? Maar zoals we allemaal weten, “kijk een gegeven” paard niet in de bek”, want als dat paard Rutte heet kan je wel eens dat je op de spoedeisende hulp terecht komt.

  Maar dikke pech als jouw loon onder het minimumloon zit, dan ga je er namelijk geen stuiver op vooruit. Je blijft zelfs niet op het oude niveau, ze hebben het zo gekonkelfoesd dat je er zelfs op achteruit gaat. Vier euro p/mnd in de min! Vier euro maar, zullen de grootverdieners in de Haag natuurlijk zeggen, maar op dat niveau is vier euro veel geld, heren groot graaiers.

  En zo heeft de lachende spotvogel Mark Rutte, “voor de zoveelste keer” iedereen weer “blij” gemaakt met een dooie mus.


  Maak melding

 118. Haha…RTL Nieuws: Weer is er een lokale afdeling van de PVV waar er problemen zijn. Moest Geert Wilders eerst de Rotterdamse lijsttrekker Géza Hegedüs nog terugtrekken omdat hij een te uitgesproken racist bleek te zijn, in Utrecht was het Henk Deún die voor ‘gedoe’ zorgde door hardop te fantaseren over een afbrandende ULU-moskee. Nu schrijft RTL Nieuws over onrust in de gemeente Den Haag. Aanleiding is de samenstelling van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

  Van de huidige raadsleden staan alleen fractievoorzitter Karen Gerbrands en Willie Dille nog op de lijst en dat duidt op ‘een grote schoonmaak’. De twee zouden twee handen op één buik zijn en hebben besloten dat de rest niet hoeft terug te keren: de huidige PVV-raadsleden staan op een praktisch onverkiesbare plek of hebben te horen gekregen dat ze helemaal niet meer terug hoeven te keren.


  Maak melding

 119. Zwolle, 21 maart.
  Hoe is het eigenlijk met “het wensenlijstje van politiek-Zwolle” aangaande onder andere?
  – Zondagse winkelsluiting
  – Standpunt (misschien al na pilot met) Vrije openingstijden HORECA
  – Softdrugsbeleid (volgens mij inmiddels meer vrijheden bij gemeenten)
  – Station Stadshagen (nut, noodzaak en uitgestelde realisatie)
  – 2e winkelcentrum in belachelijk snel (maar ik vind het goed hoor!) booming Stadshagen
  Veilige kruispunten/rotondes vooral omdat aanrijdingen fiets-auto, bijna altijd in het voordeel van de fietser
  worden beslecht
  – Klimaatvriendelijke en duurzame doelen
  – Vestigingsklimaat grote bedrijven: nog meer als Wehkamp/Scania/Van de Valk/Modeketens/Hornbach etc etc
  – Hoe veilig vind men dat buurtje waar tot voor kort snackbar Kolk zat, die is afgebrand
  – Armoede beleid en OOK tegengaan fraude! Meer sociale rechercheurs
  – Broerenkwartier
  – Auto’s uit de binnenstad, vooral bij Elles Heetebrij voor
  – Functie van de Grote Kerk en moet er veel geld bij om de geweldig mooie kerk te kunnen blijven onderhouden
  – Stroomlijning gescheiden afvoer huishoudelijk afval, in Zwolle.
  En moet plastic nog wel apart worden ingezameld gezien de laatste ontwikkelingen in China (laatst op NOS Journaal).


  Maak melding

 120. William Moorlag is blij dat hij kan aanblijven als Tweede Kamerlid van de PvdA. Maar de kans was er dat hij als eenmansfractie was doorgegaan als hij er met zijn partij niet was uitgekomen.

  “Alle varianten zijn door mijn hoofd gegaan”, liet hij weten op de vraag of hij zijn zetel zou hebben meegenomen. “U moet zich voorstellen dat ik fors uit balans was.” Moorlag stond voor het eerst persoonlijk de pers te woord.

  Hij zegt dat hij er hard aan heeft gewerkt om via een onderzoekscommissie in de PvdA-fractie te kunnen blijven. “Dat is nou de eindsituatie en daar ben ik blij mee.”

  De commissie oordeelde dat de schijnconstructie waarmee Moorlag mensen in dienst nam toen hij directeur was van een sociale werkplaats hem niet de kop hoeft te kosten. Eerder wilde het partijbestuur nog dat Moorlag zou opstappen, terwijl PvdA-leider Lodewijk Asscher daarvoor nog had gezegd dat hij kon aanblijven.

  Haha wat een nieuws weer bij de Partij van de allochtonen.
  Als meneer het niet had gered gewoon als 1 mans fractie doorgaan.
  Shame on you


  Maak melding

 121. Den Haag – Het CDA zet de deur op een kier om op gemeentelijk niveau samen te werken met de PVV. Partijleider Sybrand Buma zegt dat zijn partijgenoten in gemeenten daar zelf een besluit over kunnen nemen. „Men moet lokaal beslissen wat men wil en wat niet”, zei hij bij Jinek.

  Prachtig ze worden wel een keer verstandig ,straks volgt de partij van de aftreders ook en dan is de cirkel rond.
  Miischien hebben ze wel een Pvv knop zo laf zijn ze dan wel weer .
  Shame on you Pvda.


  Maak melding

 122. Iemand (ergens fractievoorzitter van de Christendemocraten, die uit 2 zuilen bestaat/ beston) gesproken die “destijds stemde over de vraag “doen we mee met Geert als Gedoger?”.

  Tijdens die legendarische bijeenkomst stemde hij “voor…. Hij heeft spijt als haren op zijn hoofd!

  Was die verkiezing niet live op tv?
  Net als de strijd tussen Mark & Rita?

  T lijkt allemaal alweer een eeuw geleden.


  Maak melding

 123. Hans Wiegel:

  De PvdA heeft zich weer eens in de nesten gewerkt. Dat is vaker gebeurd. Als je de geschiedenis nagaat, lijkt het wel alsof de PvdA daar een fijne neus voor heeft.

  Waar ging het nu, sinds eind december al, over en wie was het beoogde slachtoffer? Dat is William Moorlag, lid van de Tweede Kamer. Eerder jarenlang gedeputeerde in Groningen en daarna directeur van Alescon, een sociale werkplaats. Daar werd hij geconfronteerd met een door zijn voorganger getroffen regeling die beoogde arbeidsbeperkte mensen aan het werk te houden.

  Op de sociale werkplaatsen was door een aantal kabinetten fors bezuinigd.
  Landelijk ging het om het verdwijnen van zo’n 70.000 werkplekken. De toenmalige directie van Alescon had daarop iets gevonden, vanuit de gedachte: redden wat er te redden valt. Er werd een uitzendbureau opgericht dat de mensen in dienst nam, die eigenlijk binnen de werkplaats zelf aan de slag hadden moeten komen.
  Dat betekende dat zij meer kans hadden aan het werk te blijven, maar wel tegen minder goede arbeidsvoorwaarden.
  Let wel: die inventieve actie was niet door Moorlag verzonnen. Hij trof deze constructie aan toen hij als directeur van Alescon aantrad. Deze constructie had indertijd de steun van de ondernemingsraad gekregen. Ook de FNV ging toen akkoord. Dat gold eveneens voor een aantal gemeentebesturen, lokale bestuurders, veelal politici van de PvdA. En minister Asscher vond het ook een goed plan.
  Wat gebeurde er eind december vorig jaar?
  Toen deed de kantonrechter uitspraak in een door diezelfde FNV gestarte procedure. De rechter vonniste dat Alescon zich niet aan de cao voor de sociale werkvoorziening had gehouden. De rode rapen waren gaar. De vlam sloeg in de pan. Het partijbestuur van de PvdA en de Jonge Socialisten plakten onmiddellijk het etiket ’schijnconstructie’ op de werkwijze van Alescon. Door zijn eigen politieke vrienden werd William Moorlag dus bij de keel gegrepen.
  Eerst liet diens fractievoorzitter Asscher tegenover de pers weten dat Moorlag als Kamerlid kon aanblijven. Het kerstreces stond voor de deur en Asscher stond op het punt naar Tasmanië te vertrekken. Een heerlijke vakantie, die hem en zijn gezin van harte gegund was.
  Toen greep de pas gekozen partijvoorzitter Nelleke Vedelaar, haar kans. Zij had direct na haar aantreden een heus manifest geschreven. Er moesten, deelde zij mee, ’fundamentele veranderingen’ komen: „De PvdA moet weer een ideeënpartij worden met zorg en aandacht voor inclusiviteit, zodat voor iedereen plek is.” Een abracadabratekst.
  De mooiste zinsnede van de nieuwe partijvoorzitter was deze: „De PvdA moet van een slangenkuil weer een warm nest worden.” Geheel in die lijn liet voorzitter Nelleke de vraag noteren of Moorlag nog geloofwaardig kon opereren als Kamerlid voor de PvdA.
  Dat had tot gevolg – geheel in de traditie van deze gezellige partij – dat het bestuur bestookt werd met allerlei berichten vanuit de achterban van bezorgde en verontwaardigde leden. Zo liet de voorzitter van de afdeling Zwolle van de PvdA weten: „Het handelen van partijgenoot Moorlag heeft veel verpest.” Rode vrienden onder elkaar.
  Opmerkelijk was dat Asscher van mening veranderde. Hij schijnt vanaf zijn vakantieadres te hebben doorgegeven dat hij nu ook vond dat Moorlag beter kon stoppen. William Moorlag, ook niet voor de poes, zou daarop intern geantwoord te hebben dat hij zijn Kamerzetel niet zou inleveren als hij uit de PvdA-fractie zou worden gezet.
  Wat doe je dan? Je stelt een commissie in. En jawel, dat gebeurde ook. Een commissie van drie. Onder wie de voorzitter van Jeugdzorg Nederland: dus gekwalificeerd voor deze klus. De commissie werd voorgezeten door oud-Kamerlid Saskia Noorman-Den Uyl. Die is straight. Vandaar het rapport dat zondag naar buiten kwam. De conclusie van de commissie-Noorman-Den Uyl was dat William Moorlag kan aanblijven als Kamerlid voor de PvdA. Wel – las ik – is er kritiek op Moorlags communicatie over deze kwestie.
  Hij biedt daarvoor excuses aan. Wat een onzin. Ik snap het wel: dat is een doekje voor het bloeden voor partijvoorzitter Vedelaar. Kamerlid Moorlag heeft niets anders gedaan dan zich verdedigen. In zijn eentje. Hij heeft zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Hij heeft gevochten voor zijn voortbestaan als Kamerlid. Iedereen kent hem inmiddels. Voor wie dat nog niet het geval is: lees de Volkskrant van maandag jongstleden. Een prachtig en positief artikel van Sander van Walsum. William Moorlag heeft het in zich een goed Kamerlid te worden.
  De constructie die Alescon had gekozen werd indertijd door iedereen gesteund. Door de eigen achterban en door de FNV. Het was het antwoord op de forse afbouw van de sociale werkgelegenheid ook door bewindslieden van de PvdA.
  De PvdA heeft zichzelf weer eens beschadigd. Gezwabber van Asscher, een valse start van de nieuwe partijvoorzitter, een opgehitste achterban.
  De PvdA, die juist wat opkrabbelde, is nu weer teruggevallen in verdeeldheid, onzekerheid en kwetsbaarheid. Met negen zetels in de Tweede Kamer. Wat moet Saskia Noorman hebben gedacht toen zij de brokken bij elkaar moest rapen? De dochter van Joop den Uyl, onder wiens leiding de PvdA meer dan 50 zetels in de Tweede Kamer had.


  Maak melding

 124. Trump wilde van t weekend feesten op 1 van zijn belachelijke poenerige resorts.(Hij is namelijk een jaar president) Maar MOET thuis blijven om zelfveroorzaakte crisis. De verdeelde staten in ontreddering achterlatend…
  buitenland/onvoldoende-stemmen-in-de-senaat-amerikaanse-overheid-op-slot~a142f026/


  Maak melding

 125. Ach de link hierover is natuurlijk niet alleen op ad.nl wel klikbaar. Dat kan op de site van elk serieus nieuws-medium…all over the World!


  Maak melding

 126. Heb destijds goed naar die hilarische serie over hem gekeken. 100% een feitelijk relaas. Mooie
  kerel! Omdat er thuis op de SGP werd gestemd en omdat Joop als “rooie” werd bestempeld….ben ik me in de PvdA gaan verdiepen (weet je bijvoorbeeld nog Schafer: In gelul kun je niet wonen) in de partij. Deze trouw gebleven, terwijl men hier in huis inmiddels ook allemaal anders stemmen. Ze stemmen tenminste.
  Jij, stem Jij?
  Verdiept in de standpuntEN van de partij waarop je eventueel stemt?


  Maak melding

 127. Wiegel, is dat niet die sigaarrokende polieke-fossiel van de Kapitalisten?
  Wiki: Het kabinet-Van Agt I (ook bekend als Van Agt-Wiegel)was het Nederlandse kabinet van 19 december 1977 tot 11 september 1981. Het kabinet werd gevormd door de politieke partijen Christen-Democratisch Appèl (CDA) en de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) na de Tweede Kamerverkiezingen van 1977.
  Het centrum-rechtse kabinet-Van Agt I was een meerderheidskabinet dat zowel in de Eerste Kamer en Tweede Kamer kon rekenen op een geringe meerderheid.
  *In 1977 hielden Hans en (de later NOGAL anders denkende) Premier Dries…. de PvdA vakkundig buiten de deur.
  Later o.a. (want vele bijverdiensten) nog voorzitter Zorgverzekeraars Nederland.
  Bij het begrip “zorgverzekeraars”, zakt me de moed gelijk in de schoenen. Wil ik niet meer over nadenken.
  Hij is nog ver voor het tijdperk van PvdA-haters als Verdonk, Geert, Verhagen en zéker ook Camielchen Eurlings…. Moeten we deze (volgens mij best aardige levensgenieter) Hans, serieus nemen?
  Maar als we alle VVD-best aardige levensgenieters (als asielzoekers) onderdak zouden moeten bieden. hadden we wel 10 AZC’s nodig. “Ongebruikte AZC’s” trouwens. Welke VVD-minister heeft zoveel “capaciteit” ingekocht eigenlijk? Toch niet de kroonprins, “mooi boy Klaas”. Je kunt overigens van hem zeggen wat je wilt, maar misschien is hij wel de enige VVD-er met visie. Of je zou die gewezen voorzitter, die cremeerbaron mee moeten tellen. Als hebben visie inzake lijkenpikkerij.

  Zou Hans ook een beetje gefrustreerd kunnen zijn over het feit dat ‘de nogal ego-centrische persoonlijkheid’ niet meer mee mag doen?
  Natuurlijk is hij Partijcoryfeeën, maar dat waren Geert en Rita ook……


  Maak melding

 128. In Rotterdam hebben vele honderden mensen zaterdag meegedaan aan een demonstratie van de Partij voor de Vrijheid (PVV). Ze betoogden tegen het kabinet-Rutte III, de islamisering en discriminatie van Nederlanders. De demonstranten hadden Nederlandse vlaggen bij zich en borden met teksten als ‘Stop islamisering Europa’, ‘Allah is een leugen’ en ‘Keep islam out of Rotterdam’.

  Goed dat er steeds meer mensen in opstand komen.


  Maak melding

 129. en 48-jarige homoseksuele man is in de nacht van 13 op 14 januari zwaar mishandeld in het Amsterdamse Westerpark, waarschijnlijk om zijn geaardheid. Dat maakt de politie, die op zoek is naar getuigen, vrijdag bekend. Dat schrijft de Telegraaf.

  Twee in het zwart geklede mannen, die een motorhelm droegen en spraken in een buitenlands accent, kwamen op hem af. Na de mishandeling maakten ze zich uit de voeten op een scooter.

  Eerder deze maand werd in de hoofdstad de 25-jarige homoseksueel Xeverio mishandeld en beroofd door twee vermoedelijke Surinamers en een Marokkaan. Eén van hen sloeg het slachtoffer met een baksteen op het hoofd.

  In Amsterdam West werd op oudejaarsavond een 22-jarige Arnhemmer ernstig mishandeld voor club School omdat hij een ‘kankerhomo’ is. De Arnhemmer werd zo zwaar toegetakeld dat hij twee voortanden moet missen.
  Wat is het toch een lieve stad dat Amsterdam.


  Maak melding

 130. Amsterdam – Nurten Albayrak, voormalig directeur van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), krijgt nog een extra rekening gepresenteerd na haar ontslag in 2012. Niet alleen is Albayrak terecht ontslagen, zo vindt het gerechtshof in Den Haag, ze draait ook op voor de proceskosten van inmiddels ruim 40.000 euro.

  Shame on you Pvda.


  Maak melding

 131. Pardon Bere….

  Oud-COA-directeur Nurten Albayrak is ook in hoger beroep veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Ze is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Eerder gaf de rechtbank haar nog een werkstraf van 140 uur.

  Albayrak, ook oud-VVD-prominent, kwam in september 2011 in opspraak, omdat ze haar dienstauto privé gebruikte. Ze gaf haar secretaresse opdracht om achteraf nep-werkafspraken in haar agenda te zetten om de kilometers die ze privé met haar dienstauto had gemaakt te verhullen. Nadat ze in 2012 vanwege de ophef op staande voet werd ontslagen, vocht ze dat ontslag aan. In verschillende rechtszaken is inmiddels vastgesteld dat het ontslag terecht was.

  Albayrak schreef samen met andere VVD-prominenten in 2004 het Liberaal Manifest. In 2006 viel haar naam als mogelijk nieuw gezicht voor de VVD-fractie onder Mark Rutte. Haar VVD-carrière leek hiermee van start te gaan.


  Maak melding

 132. TOPPY!……..De antiracisme, antifascisme, antikleurenblind, anti-Nederland, anti-Israel, anti kolonialisme, anti (wit) mens, dus de alle LINKSE anti-tegen-alles bewegingen gaan op 18 maart Amsterdam bevuilen (demonstreren?) en samen eensgezind gillen om een bepaalde partij “Forum voor Democratie” te blokkeren om één of meerdere zetels in de LINKSE Amsterdamse gemeenteraad te bemachtigen.

  Want dat is volgens de LINKSE lozers iets wat niet mag gebeuren, daarom gaat de PvdA, Groen Links en de SP samen met o.a. 57 dubieuze “organisaties” als Stop Blackface, Bij1, het Nederlandse Palestina Komitee, DENK, Anti Fascistische Actie, Nieuwe Communistische Partij, Internationale Socialisten, AFA, Krakers Beweging en vele andere subsidie slurpende EXTREEM LINKSE ORGANISATIES eens weer lekker rellen, en (RACISME/DISCRIMINATIE) gillen van uw en mijn belastingcenten. Zelfs de Bijstand Bond (om je te bescheuren van het lachen) geeft acte de presence.


  Maak melding

 133. Haha sommige mensen denken: Turks klinkende naam, moet wel PvdA zijn. Dit zegt alles over het niveau van de gemiddelde domrechtse reageerder…


  Maak melding

 134. Die BLOEDBROEDERS staan jouw wel aan, nietwaar bernard.

  Iets voor jouw, op 18 maart? Je bent politiek toch dolend, zit misschien wel een leuk extreem clubje bij.
  Internationale Socialisten lijkt mij wel iets wat voor jouw. Denk maar eens terug aan Hamburg, lekker auto’s in de fik steken, en wat er verder nog voorbij komt om te molesteren .


  Maak melding

 135. Ja Bernard,het is me wat met die BLOEDBROEDERS van jouw
  Het zijn net zaadcellen, duizenden zijn doelloos onderweg, waarvan er in feite maar eentje werkt


  Maak melding

 136. Het zit de ‘toppers ‘ van Geert Wilders niet mee. De ene na de andere kandidaat die de PVV selecteerde voor de gemeenteraadsverkiezingen raakt in opspraak.

  Bron: Noord-Hollands Dagblad: De beoogde lijsttrekker voor Zaanstad is ontslagen door de Nationale Politie waar hij als ict’er werkte.

  Koert Calkhoven heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan stalking. Hij leerde zijn slachtoffer kennen via een datingsite terwijl hij getrouwd was. Het stalken beperkte zich niet tot elektronisch verkeer, de PVV’er achtervolgde de vrouw ook fysiek. Het doodsbange slachtoffer durfde geen aangifte te doen omdat Calkhoven bij de politie werkte.

  Het slachtoffer gaat nog steeds gebukt onder de stalking door Calkhoven, zegt ze. ,,Elke keer als ik zijn type auto zie rijden, dan schrik ik weer.’’ Calkhoven en de vrouw leerden elkaar kennen via een datingsite. Toen de vrouw, die anoniem wil blijven, ongewild werd geconfronteerd met Koerts vrouw werd het contact verbroken en begon het gestalk. Ruim drie jaar lang. Telefoontjes, sms’jes en mailtjes. En hij achtervolgde haar met de auto. ,,Soms dacht ik echt, hoe weet je in hemelsnaam dat ik nu hier ben? Overal waar ik naar toe ging, dook hij op. ’s Morgens stond hij me al op te wachten bij mijn huis. Hoe hij dat deed naast zijn baan? Ik heb echt geen idee.’’
  Calkhoven erkent de stalking maar stelt dat hij PVV-lijsttrekker kan blijven omdat de zaak is geseponeerd. Het OM besloot uiteindelijk in november 2017 niet tot vervolging over te gaan omdat de zaak al te lang was blijven liggen en de ict’er al was gestraft met ontslag. De fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Noord-Holland vindt dat de stalker gewoon kan aanblijven omdat hij niet is veroordeeld. De PVV riep in het verleden in de Tweede Kamer op tot krachtiger optreden tegen stalkers.

  ====

  Het komt allemaal zijn kant op; Baudet hoeft er nixxx voor te doen.


  Maak melding

 137. Tja, Wilders heeft moeite om goeie mensen te vinden. Fortuyn klaagde daar indertijd ook over. Denk dat dat bij FvD anders ligt. Die partij heeft een minder negatief imago. Een soort grachtengordel-PVV.


  Maak melding

 138. Tuig van de richel oftewel: gajes-schorem-schorriemorrie-gepuis-geteisem-rapaille-uitschot. Dat is nog een “nette” benaming voor het schuim van Antifa, natuurlijk gekleed in het zwart, het “nieuwe” bruine uniform van de “socialistische” STURMABTEILING. Deze lafbekken molesteerden vanmiddag een 71 jarige oude man in Amsterdam omdat hij de euvele moed had om te flyeren voor het Forum van de Democratie.

  Dit gefaciliteerd door de PvdA, GroenLinks,SP en de Dierenpoes, die er niet voor terugdeinzen om samen met deze Linkse extremisten (hun stoottroepen?) en 56 andere dubieuze “organisaties” gezellig op 18 maart te demonstreren tegen een eventuele toetreding van het Forum tot de Amsterdamse gemeenteraad.

  Zijn de schuldigen “geschokt”, maar natuurlijk! Fractievoorzitter Marjolein Moorman van de PvdA Amsterdam reageert met een zijige tweet:

  “Vreselijk dat jullie fysiek zijn aangevallen. Er is geen excuus voor geweld, nooit! Ik strijd ook voor jullie democratische rechten enz. enz.”

  Natuurlijk heeft iedereen het volste recht om te demonstreren tegen een partij/organisatie waarmee men het oneens is, ook de 4 bovengenoemde linkse partijen. Maar demonstreer met open vizier, en niet samen met extreem dubieuze organisaties die er hun handwerk van maken om tegen iedereen met een andere mening GEWELD te gebruiken.

  Is Links Nederland al zover afgezakt dat ze gebruik moeten maken van “socialistische” STURMABTEILINGEN om hun “gelijk” te halen? Dan zullen de normale kiezers niet in de rij staan om hun stem op jullie uit te brengen.

  Distantieer je van dat TUIG!


  Maak melding

 139. Eenzijdige media? In Amsterdam gaat/ging het om een zuivere vorm van molestatie/lichamelijk geweld door Linkse extremisten van Antifa. Gefilmd en wel. Ik heb het column’tje gelezen maar niets wijst er op deze man lichamelijk geweld is toegepast. Er zullen ongetwijfeld in een oververhitte discussie enige niet welgevallige woorden gevallen zijn, die door deze E.O volgeling als onbetamelijk zijn opgevat.
  Maar het is net als bij ME/TOO handen thuis!

  Maar het is wel duidelijk waar jouw (extremistische?) sympathieën liggen.


  Maak melding

 140. Dit is volgens mij toch een smerig verhaal:

  Minister Halbe Zijlstra (VVD) van Buitenlandse Zaken laat dinsdag weten ‘zeker grond’ te zien voor Turkije om zich te verdedigen, zoals de regering van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan claimt te doen.
  Zijlstra wil wel ‘bewijs’ zien dat het gaat om een actie van zelfverdediging.
  SP-Kamerlid Sadet Karabulut vindt de weifelachtige houding van Zijlstra hypocriet. Volgens haar moet het feit dat er vooralsnog geen bewijs ligt dat de Koerdische YPG-militie Turkije vanuit Afrin heeft aangevallen, juist een reden zijn om het optreden van Turkije te veroordelen. (Bron: Elsevier)

  Wie is Turkije’s grootste vijand nu?
  Blijven wij Turkije steunen; ook met het oog op Economische en Strategisch-Defensieve belangen?
  Strakts helaas nixxx over buitenlands beleid in Buitenhof…zo te zien.


  Maak melding

 141. Storm in een glas water, oftewel NEP nieuws. Volgens het (gisteren gelezen) super “betrouwbare” Teletekst niets aan de hand, en neemt Shell zijn volle verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 142. Jee Bernard en Dick, kom eens met eigen punten ipv het hele net na te pluizen of er niet iets vuils smerige over liberale gedachten, uitdragers te vinden is. #verkwistingvantijd


  Maak melding

 143. Duidelijke taal!

  26 januari 2018

  JOEPIE

  Tijdje geleden gebruikte ik in mijn wekelijkse column het woord pisnicht en had meteen bonje. Kreeg boze brieven van allerlei deugende fatsoensrakkers dat dit echt niet kon en er verscheen in een of ander obscuur omroepblaadje ook nog een boze column van een meneer. Hij meende dat pisnicht een homofoob scheldwoord is. Toen ik dat las moest ik vooral lachen en toen ik het artikeltje uit had dacht ik: wat een zeikwijf!

  Ik had de pisnicht ook poot of flikker kunnen noemen. Dat is geen scheldwoord, maar gewoon Amsterdams. Ik ben door een in hartje Mokum geboren en getogen vader grootgebracht en hij heeft mij de die woorden geleerd. Woorden die ik absoluut niet af wil leren. Dat maakt taal ook zo prettig. Een Gooise mevrouw met een hete pieper in d’r strot is bij mij een kakwijf. Hockeydoos mag ook. Geldgleuf vind ik eigenlijk het meest duidelijk voor de Blaricumse maffiasloeries.

  Daarom moest ik deze week zo lachen om die politiek correcte hoofdredacteur van het NOS-Journaal, die op een zacht zeiktoontje uitlegde dat ze voortaan wit in plaats van blank zeggen. Was bepaald door de Taalcommissie. De wat? De Taalcommissie!!! Blank werd volgens hen geassocieerd met rein en schoon. En dat werd zwart niet. Dus moest blank wit worden.

  De NOS geeft voortaan de voorkeur aan ‘wit’ boven ‘blank’. De zoveelste opgedrongen gedragsregel, vinden tegenstanders. Lees ook: Hoe het woord ‘blank’ door de jaren heen is gebruikt

  Wat een lulkoek, dacht ik. In plaats van lulkoek had ik hier ook kletspraat kunnen schrijven, maar… kletspraat is geen lulkoek. Lulkoek was niet door de Taalcommissie gekomen.

  Hij gebruikte ook nog het woord ‘connotatie’. Hier zou ik voortaan gewoon betekenis van maken. Dan weet Jan Lul in de straat ook waar je het over hebt. Jan Lul is Jan met de pet, het volk, Jan Hagel, het crapuul. De kijkers van De Curling Quiz.
  Maar in het Journaal zeggen ze dus voortaan geen blanke boeren, maar witte boeren. U begrijpt dat het dan over Zuid-Afrikaanse agrariërs gaat. Niet over onze Nederlandse boeren. Dat zijn namelijk geen witte, maar gitzwarte sjoemelboeren. Eerst rommelden ze op grote schaal met mest, daarna met gemeentelijke bermen en nu weer massaal met kalveren. Een of ander heel ingewikkeld systeem met vaarzen en melkquota. Boer zoekt geld. De diepgelovige koe Hermien kon het allemaal niet meer aan en is de bossen rond Deventer in gevlucht, weg van deze misdadige types. Toch snap ik de boeren wel. En boerendochter Carola Schouten gelukkig ook.

  Er waait een rare wind door het land. Op de een of andere manier wil iedereen politiek foutloos spreken. En niet alleen spreken. Ook alle beelden van blanke slavendrijvers en ander vroeger gajes moeten weg. Ik vind dat jammer. Het is toch leuk om door een land te wandelen en steeds te stuiten op de foute vaderlandse geschiedenis. Dat we gewoon nog eens herinnerd worden aan wat we allemaal bij elkaar gejat hebben. In ons land is dat nogal wat. Wij kunnen ons chronisch schamen. Jan Pieterszoon Coen roofde het niet van de witte, ook niet van de zwarte, maar vooral van de blauwe boeren, die trouwens weer overwegend bruin waren. Mijn voorstel is: laat staan die beelden en zet er een bordje bij wat dat tuig gedaan heeft en hoe wij er verschrikkelijk van geprofiteerd hebben. En dat daarom de binnenstad van Amsterdam zo mooi is. Allemaal met geroofd geld gebouwd! Of breken we de grachtengordel binnenkort ook af?

  En bij die blanke rijke stinkerds is er nog niks veranderd. Neem de Britse Presidents Club die opgedoekt is omdat de voornamelijk blanke mannen tijdens een diner voor een of ander goed doel honderddertig lekkere wijven hadden besteld. Snollen waar ze als Amerikaanse turnartsen vrijuit in knepen en die ze de meest vulgaire voorstellen deden. Een deel van de vrouwen was niet ongevoelig voor de avances. Zij wipten zich via een hotelsuite graag omhoog. Doodgewone hoeren dus. Toekomstige geldgleuven. Of mag je dat niet zeggen over vrouwen?

  De NOS mag dat niet. Ook niet over sloeries die zich voor geld in zwart ondergoed hijsen. Toch lekker als Rob Trip of Annechien Steenhuizen dat binnenkort gewoon glashard zegt. Dat heet: duidelijke taal.
  Opmerkingen? Mail ons

  Voetnoot: ik ben geen fan van Joep, want volgens mij lult hij maar wat uit zijn nek, maar het bevreemde mij dat deze week niet met veel aplomb zijn column op het log verscheen. Zijn de Joep fans misschien geschrokken van zijn DUIDELIJKE taal, en zijn hun tere zieltjes ietwat geschokt? Ja, m’n beste deugmensen de woorden pisnicht, poot, flikker, kakwijf, geldgleuf, maffiawijf, sloeries zijn ook wel erg schokkend uit de pen van een Linkse columnist, hij moet nodig eens uitgenodigd worden bij de Taal (politie) commissie die hem dan duidelijk moet maken dat dit niet gepast is in het deugdzame Linkse milieu.  Maak melding

 144. Een beetje voorbarig, over het niet plaatsen van de Joep column. Op het chatlog is door een deugmens een selectief uittreksel uit het column geplaatst, met de aantekening dat rest niet lezenswaardig waardig was. Toch maar even lekker onze boeren een trap nageven (want dat zijn allemaal CDA ers, dus die deugen niet) want dat staat reuze interessant op het Linkse CV van deze NON feiten vlooier.


  Maak melding

 145. Geweld is fout. Ook een schouderduw die als intimidatie bedoeld is beschouw ik als geweld. Ik denk dat we het daar wel over eens zijn.

  Je kunt natuurlijk raden waar mijn sympathiën liggen, die lagen vroeger redelijk in het politieke midden, met de bergrede als belangrijk uitgangspunt. En voorzover ik weet is dat nooit veranderd. Maar aangezien de hele boel naar rechts is opgeschoven sta ik in eens aan de linkerkant.


  Maak melding

 146. Verschil is wel: als er geen fascisten waren, zou de antifa gewoon een biertje drinken. Als er geen antifa was, zouden de fascisten vrij spel hebben.

  Het zijn wel de fascisten die vinden dat er in Nederland geen plaats is voor homo’s, moslims, Joden, feministen, transgender, en vul verder zelf maar in, en het geweld niet schuwen om dat te bereiken. Antifa gebruikt alleen geweld tegen fascisten. Een soort zelfverdediging zeg maar.

  Fascisme mag nooit normaal worden en mag ook niet behandeld worden alsof het een normale politieke stroming is. Dat is bedreigend (zelfs letterlijk levensbedreigend) voor homo’s, moslims, et cetera. Dus geweld tegen fascisten? Helemaal vóór. De ratten moeten in hun holen blijven.


  Maak melding

 147. Real Eagle, al sinds tijden is bekend dat ik een Youp plaats als ik m leuk genoeg vind, daar liggen geen andere politieke redenen aan ten grondslag, slechts het al-dan-niet humoristische gehalte. Ik vond m deze keer, net als Dick, niet plaatsingswaardig. De redenen dat ik vorige weken niet geplaatst heb liggen in het feit dat ik de eerst 3 weken van het jaar op Cuba heb doorgebracht voor een fijne vakantie en dat daar slechts beperkt internet is.

  Groeten,
  Joop aka Joppuh


  Maak melding

 148. Inderdaad Janna. Het zou toch wat zijn als vrijheid van meningsuiting voor iedereen zou gelden. Ik stel voor dat dit recht dit jaar alleen aan PVV’ers en Schorem voor Demogagie’ers verstrekt wordt.


  Maak melding

 149. Joppuh, ik respecteer zeker jouw keuze om Joep als columnist/cabaretier af en toe een veer in zijn kont te steken. Zelf heb ik zoals je wel opgemerkt zal hebben, niet zoveel met de “humor” van Joep. Maar zoveel mensen, zoveel smaken, nietwaar? Echter ik vind de door jouw aangehaalde figuur, die z.g. zo lyrisch is over de Joep een charlatan, omdat hij dit alleen maar doet om er “politiek” getinte alinea’s uit te halen die hem met zijn geïndoctrineerde tunnelvisie het beste uit komen.

  Groetjes,
  real eagle


  Maak melding

 150. ALS EXTRA KERS OP DE TAART, HIERONDER IN ALFABETISCH VOLGORDE DE GEORGANISEERDE SUBSIDIESLUPERS DIE OP 18 MAART IN AMSTERDAM DEMONSTREREN (RELLEN) TEGEN HET FORUM VAN DEMOCRATIE. JE ZOU ALS “NETTE” POLITIEKE PARTIJ TOCH NIET GEZIEN WILLEN WORDEN MET DAT SCHUIM.

  ACH, FOUT NATUURLIJK! ER ZITTEN VEEL POTENCIËLE KLANTEN (KIEZERS) TUSSEN. DAN IS DE VIEZE GEUR INEENS HEERLIJK.

  ORGANISATIE
  1. 1 mei komitee
  2. AFA Fryslan
  3. AFVN/BVA
  4. AFA Noord
  5. Aknarij
  6. ASKV, Amsterdams Steun Komitee Vluchtelingen
  7. Assadaka/comunitie
  8. Alle Kleuren Oost
  9. Al Nisa
  10. Bij1
  11. Bij1 Amsterdam
  12. Bijstandsbond
  13. Carry on the Move
  14. Centrum Emma
  15. Collectief tegen Islamofobie
  16. Comite Groningen Tolerant
  17. Comite Kristallnachtherdenking
  18. CFMO/Commision for Filipino Workers
  19. Dekolonisatie Netwerk voormalig Nederlands Indie
  20. Demned Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan
  21. DENK Amsterdam
  22. DIDF
  23. EMCEMO, Euro-Mediterraan Centrum Migratie Ontwikkeling
  24. FNV Wereldburgers
  25. Geen kind aan de kant
  26. Grenzeloos
  27. Groenlinks, Amsterdam Raad
  28. HakDer, de federatie van Alevitische gemeenschappen in Nederland
  29. HIJOS
  30. HTIB
  31. IOMA/Inspraak Orgaan Marrokaanen Amsterdam
  32. Internationale Socialist 33.
  33 KMAN/Komite Marokkanse Arbeiders Nederlanders
  34. MPV Nederland
  35. MovementX
  36. MDRA
  37. NCPN, Nieuwe Communistische Partij
  38. Nederland Bekent Kleur
  39. New Urban Collective
  40. NIDA Rotterdam
  41. NIDA Den Haag
  42. Nederland Palestina Komitee
  43. No Border Network
  44. Onze Hoop/ Migranten en handicap
  45. PvdA Amsterdam
  46. Piratenpartij Amsterdam
  47. Platform stop racisme en uitsluiting
  48. Progressief Groningen
  49. Respect netwerk
  50. Reason against Racism
  51. ROOD Amsterdam
  52. SP Amsterdam
  53. Stichting Meld Islamofobie
  54. Stichting Maruf
  55. Stichting NL wordt beter
  56. Stop Blackface
  57. Transnational Migrant Platform
  58. Trusted Migrants
  59. Womens March
  60. MCNV
  61. XminY 62. AFA Eindhoven
  63. Refugees Welcome Amsterdam


  Maak melding

 151. Bernard 19:15u

  Kijk zo ken ik je weer, dus met als uitgangspunt de Bergrede zat je in het midden van het politieke spectrum, maar omdat alles opgeschoven is naar rechts, ben je nu aan de linkerkant terecht gekomen, Wat een gigantische lulkoek, er zijn maar twee politieke partijen die met veel moeite rechts genoemd kunnen worden de PVV en FvD (in jouw stichtelijke religieuze (Bergrede) vocabulaire “Schorem voor de Demogagie) Als je schorem zoekt, dan zal jij je wel als en vis in het water voelen bij de partij van Jessias GroenLinks, waar je meestal hoog van opgeeft, neus maar eens in de achtergronden van deze partij activisten/brandstichters/communisten/gebroken geweertjes/een allegaartje van geboefte, er liep zelfs een moordenaar rond. Echt een partij voor jouw,nietwaar?


  Maak melding

 152. Ach,als er zó veel organisaties iets tegen FvD hebben, dan zullen ze wel een punt hebben, nietwaar? Baudet kan in ieder geval niet zeggen dat hij het volk vertegenwoordigt, want een groot deel van dat volk vindt hem maar een lul.


  Maak melding

 153. “maar twee politieke partijen die met veel moeite rechts genoemd kunnen worden de PVV en FvD”

  Kijk, precies wat Bernard bedoelde. Als je CDA en VVD al links vindt, ben je echt ver van het padje af.


  Maak melding

 154. Oké, naamverbasteringen ben ik zowiezo tegen. Het bëindigt in bijna alle gevallen een discussie. Zal het ook niet meer doen. Hoewel de termen “Schorem” (=lieden van een laag allooi) en “demogagie” op zich wel te verdedigen zijn. Neem nou een van de laatste tweets van Thierry:
  [qoute]Jesse, Lodewijk, Lilian en Marianne: neem afstand van deze extremisten waarmee jullie een #monsterverbond hebben gesloten om #FVD te demoniseren. Laat je NIET in met gewelddadige #antifa fascisten. @jesseklaver @LodewijkA @MarijnissenL @mariannethieme
  [/quote]
  Hoe kun hij nou zo’n tweet plaatsen als hij een een maandgeleden nog ‘Guilty by association’, jammerde toen hii zelf 5,5 uur dineerde met klassiek racist Jared Taylor. ‘Want wij praten met iedereen.’


  Maak melding

 155. Je noemt jezelf geen fascist maar je voelt je wel aangesproken. Je noemt de antifascisten fascisten. Ben je van het Ministerie van Waarheid of zo?


  Maak melding

 156. Nee! U? Kom op RietPluim. Die mensen zitten in Den Haag en hebben het heel erg druk tegenwoordig. Samen met de MSM en Francisco van Jole. Maar dat wist je al, nietwaar?
  En voor de duidelijkheid: ik heb niks tegen antifascisten. Integendeel. Dat maak jij ervan. Ik heb een hekel aan Antifa/AFA, die gewelddadige types. Hier laat ik het bij. De groeten.


  Maak melding

 157. @Janna, Riet heeft er een handje van om iemand een mening op te dringen, in een hokje plaatsen want anders kan ze het niet goed overzien


  Maak melding

 158. Als het je bekend is waar die letters voor staan, hoe kun je er dan voor én tegen zijn?
  Als je geen fascist bent, waarom voel je je dan aangesproken?
  Wat moet ik in vredesnaam met dat fotootje?

  Je bent een wandelend enigma, Janna.


  Maak melding

 159. Riet-Pluim 29 jan. 09:27

  **Tks. Denk je dat ik daar intrap?

  Nee natuurlijk niet mevr. Pluim, want je hebt geen enkel argument om dit te onderbouwen, je komt niet verder dan wat spastische gespartel en holle frasen om een discussie te voorkomen over deze fascisme aantijging

  De autistische stoornis met/over fascisme is juist een serieuze hobbel bij het voeren van een normale discussie met Links politiekcorrecte types. De vooringenomenheid is bij jouw de belangrijkste reden, om in een soort standaard reflex elke opponent met een andere politieke mening als afkeurenswaardig te stikkeren. De beschuldiging van politieke tegenstanders van extreemrechtse/fascistische ideeën is een ingebakken tactiek die bij jouw schijnbaar met de paplepel is ingegeven. Het is dan ook meteen als je geen argumentatie hebt “quillity by association”

  De argumentatie loze politiek correcte kreten komen tijdens je povere tegen argumentatie, vaak niet verder dan de holle kreten als: “weerzinwekkend”, “walgelijk” enz.

  Of de ideeën van de te bestrijden opponent ook daadwerkelijk samenvallen met fascisme cq extreemrechts is ook bij jouw volledig irrelevant. Het gaat bij jouw niet om de feiten maar om het effect. De tegenstander moet vanuit een autistische stoornis “kaltgestellt” worden.

  Jij en je Linkse goedmensen mogen overigens wel wat jullie je tegenstanders niet gunnen, (verboten) namelijk generaliseren over groepen mensen met een ander politiek idee. Kortom, jullie zijn idioten en meten met twee maten dus schijnheilig tot op het bot.

  De Linkse mythe van het altijd weer opkomend fascisme in Nederland wordt kunstmatig door jullie in stand gehouden ter bevordering van de Linkse politieke agenda, en als bijkomend hoop om zieltjes terug te winnen (kiezers) om de aandacht af te leiden van een niet inpasbare ideologie, het moslimfundamentalisme. Een helder detail: de Linkse activisten gebruiken hiervoor de geijkte geweld methoden als de ware fascisten uit de vorige eeuw. Is dat vreemd, nee zeker niet, ze zitten in de zelfde ideologische hoek. Ze heten toen niet voor niets de Nationaal Socialisten


  Maak melding

 160. Riet-Pluim 29 jan 14:01

  Even gemist de ‘uitnodiging’ van Riet-Pluim aan Baudet om een babbeltje te maken met Noam Chomsky en/of Maya Angelou.

  Wordt ietwat moeilijk om nu nog babbeltje te hebben met Maya Angelou, daar deze mevrouw in 2014 is gaan hemelen. Je kan/mag Baudet misschien spirituele /bovenaardse krachten toekennen, maar ik zie hem niet communiceren met geesten.

  Dan je tweede topper, een buitengewoon goed onderlegde wetenschapper, maar zo links als de neten. Een figuur die meerdere malen is beschuldigd van antisemitisme (wat schijnbaar normaal is bij Links georiënteerde) Het antisemitisme van Chomsky komt voort uit het feit dat hij zeer kritisch staat t.o.v. Israel

  Maar ik ben er van overtuigd, dat als Baudet een uitnodiging zou krijgen van Chomsky hij dat met beide handen zou aangrijpen. Het is nu eenmaal een man die zich graag breed oriënteert, en zich niet opsluit in een geïndoctrineerde tunnelvisie.


  Maak melding

 161. Dus kritiek op de staat Israël staat gelijk aan antisemitisme? En wat is normaal: dat linkse mensen beschuldigd worden van antisemitisme of dat linkse mensen antisemitisch zijn? Chomski is van joodse komaf. Antisemitisme zou van zelfhaat getuigen. Kan natuurlijk, maar is niet waarschijnlijk. Hij werd ervan beschuldigd omdat jij de vrijheid van meningsuiting van een holocaustontkenner verdedigde.


  Maak melding

 162. Dag PeterD.

  Chomsky is in het verleden in Amerika meerdere malen beschuldigd van antisemitische uitlatingen, wat tegenwoordig ook wel antizionistisch genoemd wordt. Dat Chomsky van joodse afkomst is zegt niet zoveel, daar bij ons in Nederland ook organisaties bestaan die antizionistisch zijn b.v. “een ander joods geluid” U moet zich wat beter oriënteren, want hij niet van antisemitisme beschuldigd om dat hij een Holocaust ontkenner verdedigde, (die ook veroordeelt is) maar Chomsky noemde het een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting omdat de rechter zich mengde in een wetenschappelijke discussie.

  Chomsky: “Het is de taak van wetenschappers en niet van de rechter om “verzinselen en absurditeiten” als die van de Holocaust ontkenner Faurisson aan gort te schieten”

  U vindt het niet normaal, dat linkse mensen beschuldigd worden van antisemitisme? Mag ik hierop een wedervraag stellen: “vindt u het normaal dat iedereen met een van Links afwijkende politieke mening de stikker fascist/extreem rechts cq nazi opgeplakt krijgen?”


  Maak melding

 163. Ach, meneer PeterD vindt in zijn allesomvattende wijsheid, mijn schrijfseltje een warrig betoog. Maar hij komt niet met onderbouwd met tegen argumenten waarom antizionisme niet is te vergelijken met antisemitisme, dat wist hij even niet.

  Nou reken maar, dat deze 2 uitingen veel overeenkomsten hebben, de notoire Israel bashers zullen nu zeggen: “maar wij bekritiseren een staat, niet een volk. We zijn het oneens met de zionistische entiteit, niet met de Joden…… Prachtig! Deze omfloerste uitspraken maskeren de griezelige echo’s van eerdere uitingen van HAAT (antisemitisme) tegen Joden. In die zin dat het in beide gevallen gaat over het vinden van één oorzaak, normaliter iets Joods, want dan kan het verwijt op tafel dat allerlei complexe problemen wereldwijd door Joden worden veroorzaakt.

  Antizionisme doet op geen enkelpunt onder voor antisemitisme. Integendeel, het is Israel demoniseren, Israel boycotten, enz. enz. het gaat op dezelfde manier als het eeuwenoude antisemitisme. Antizionisme bestond eerder niet, omdat Israel niet bestond, maar nu Israel een niet meer weg te denken factor is geworden, heeft het antizionisme zich gevoegd bij de bekende vormen van antisemitisme.

  Ik durf hier te beweren dat het hedendaagse antizionisme (en besmuikt antisemitisme) vooral wordt beoefend door Linkse trendy Nederlanders voor wie dit zeer salonfähig is.
  Antizionisme is de omfloerste erfgenaam van het oude antisemitisme, dat in zijn ouderwetse hoedanigheid niet meer trendy is.

  Dus nog maar even beter je huiswerk maken PeterD, voordat je iemand zijn schrijfseltje niet onderbouwd warrig noemt.


  Maak melding

 164. Huiswerk? Je bent mijn leraar niet. Ik heb in mijn kennissenkring joodse mensen die ooit zijn geëmigreerd naar Israel en daar binnen het jaar antzionist zijn geworden. Het zionisme is een politieke ideologie van de staat Israel. Antisemitisme richt zich op een volk. Voorwaar een levensgroot verschil. Of beweer je ook dat ik jou niet accepteer en zelfs zou willen vervolgen omdat ik jouw politieke voorkeuren en ideeën afwijs?


  Maak melding

 165. Blijkbaar hebben fascisten zelf ook wel door dat de naam van hun beweging besmet is geraakt. In de VS lopen mensen met nazivlaggen maar willen geen nazi genoemd worden… Fascist en nazi zijn geen scheldwoorden hoor. Het zijn gewoon politieke ideologieën. Als je daar niet mee geassocieerd wil worden, moet je geen fascistische praatjes houden. Dat geldt zowel voor Wilders en Baudet als zijn adepten op internet.


  Maak melding

 166. Begrijpend lezen lijkt mij aan jou niet besteed, volgens mij stel ik nergens dat de woorden antizionisme en/of antisemitisme hetzelfde betekenen. Ik geef aan dat er in deze 2 vormen van afkeuring veel overeenkomsten zitten, en dat in veel gevallen voor niet joden antizionisme een versluierende vorm van antisemitisme is. In onze “correcte” samenleving schuurt namelijk antisemitisme al gauw tegen racisme, zodoende dat het woord antizionisme voor de “correcte” gemeenschap een meer genuanceerde term is voor joden HAAT.

  Van je laatste zin kan ik geen minestrone maken, maar dat zal ongetwijfeld aan mij liggen.


  Maak melding

 167. Niet de keutel intrekken “”Mevr.” Pluim, in je reactie van 28 jan 17:37 gaf je duidelijk aan dat je geweld door antifa tegen wat jij noemt fascisten goed keurt. Deze miserabele reactie kwam voort vanuit de molestatie van een 71 jarige persoon die folders uitdeelde voor het Forum van Democratie. Dus duidelijker kan het niet, jij plant het FvD in de fascistische hoek, en daar verzet ik mij tegen. Zodoende dat ik vroeg om een onderbouwde reactie, waarom het FvD fascistisch is. Maar zoals altijd weer, hier kan een schreeuwer als jij geen zinnig antwoord op geven, en wordt het afgedaan met: “Tsk. Denk je dat ik daar intrap?”

  Zijn in jouw beleving de woorden fascist en nazi geen scheldwoorden, dan ben jij zeer waarschijnlijk van het padje. Ik weet niet welke politieke richting jij precies aanhangt, maar het is zeer zeker links overhellend. Moet ik jou dan maar aanmerken als een adept van Stalin/Pol Pot of andere Linkse moordenaars?

  Al met al een zielige vertoning, die het niveau waarop jij je bevindt duidelijk maakt.
  Over ratten gesproken, ga eens bij je zelf te rade.


  Maak melding

 168. Beste real eagle, je staat wel snel met een oordeel klaar. Je kent mij helemaal niet. Gelukkig maar. Mensen als jij zijn de reden dat ik mijn identiteit op internet angstvallig geheim houd. Als je een serieus gesprek had gewild dan had ik best willen antwoorden, maar ik ga niet in discussie met iemand die in mijn gezicht staat te schreeuwen.


  Maak melding

 169. Niet in discussie gaan als je geen argumenten meer hebt bedoel je of er wordt een keer terug geschreeuwd en dan met de staart tussen de benen van het toneel verdwijnen. Geef dan gewoon toe dat je fout zit.

  En identiteit angstvallig geheim houden? Heb je nog steeds een baard, die twee kleuren leren schoenen en een vrouw met bril drie koppen kleiner dat jij het bent? De meesten hier weten wel wie je bent, ga nu niet doen alsof je helemaal uit het zicht bent. Moet altijd lachen als ik je weer zie slenteren door de binnenstad. En om je lachen blijf ik doen, maak je geen zorgen om geweld om je afwijkende mening.

  Ik ben geen lid van een fascistenclub, salonsocialist of een islamiet.


  Maak melding

 170. Beste mevr Pluim, ik heb je uitgenodigd tot een serieus gesprek (mijn reactie van 28 jan 22.47) Maar daar kwamen 2 nietszeggende reacties op: “Tsk. Denk je dat ik daar intrap?” en de dooddoener “jij schiet wel vanuit de heup”. Niet bepaald uitlatingen dat kan leiden tot een serieus gesprek, niet waar?

  Ik schreeuw in jouw belevenis? Nee, ik dien je van repliek op je idiote aantijgingen dat je partijen/mensen in een fascistische/nazi hoek zet zonder dat je dit ook maar in enige mate kan onderbouwen. Maar zoals ik in een eerdere reactie heb aangeven, is het schijnbaar een autistische stoornis bij personen zoals jij om iedereen met een andere politieke mening te stickeren met fascistisch/nazi. Misschien niet in een voor jouw juiste TOON hoogte, maar tegen deze smerige aantijgingen zal ik mij altijd blijven verzetten.


  Maak melding

 171. Ik wacht nog altijd op een “hoogstaande” discussie van jouw, maar meestal glibber je er tussen door met nietszeggende one liners. die ook stiekem verwijzen naar personen/partijen als zijnde fascistisch.
  Onderbouw eens deze zienswijze, of is het bij jouw ook een onbedwingbare autistische stoornis om mensen/partijen te stickeren?


  Maak melding

 172. Ben benieuwd welke arme drommel met baard en twee kleuren leren schoenen straks in elkaar gemept gaat worden door een stel neonazi’s omdat ze denken dat ik het ben.

  Ik ben trouwens al eens in elkaar gemept door neonazi’s om geen andere reden dan dat ze vonden dat ik er gek uitzie.

  Waren er toen maar antifa’s in de buurt geweest.


  Maak melding

 173. Ben je dan al een serieus gesprek opgestart, Je komt niet verder dan weg glibberen uit een discussie.
  Het was mij weer een genoegen om in “gesprek” te zijn geweest met jouw. NOT!


  Maak melding

 174. Een heel verhaal dat er uiteindelijk op neerkomt dat antizionisme antisemitisme in een ander jasje is. Een nuancering, niet altijd maar wel meestal en vooral bij linkse mensen. Dat je de laatste zin niet begrijpt, snap ik dan weer niet. Ter verduidelijking, ik trek een parallel met jouw betoog dat kritiek op een politieke ideologie als het zionisme (bij linkse mensen dan) hetzelfde is als haat tegenover de groep die die ideologie aanhangt. En nu naar jou en mij: ik haat jou niet en accepteer jou wel, terwijl ik je standpunten afwijs. Snappez vous?


  Maak melding

 175. Onze Riet of te wel Zwolse kan het niet redden in de discussie en gooit dan maar weer met nazi,fascisme en nog wat van die erge termen.Hieruit blijkt wel weer dat het hetzelfde zooitje is dat al jaren de boel hier loopt te verklooien.Meestal zijn het fervente Pvda-aanhangers die niet tegen hun verlies kunnen, maar ook D’66 aanhangers en Groen links+ Sp aanhangers zijn van de partij.
  Zielig zooitje dat niet verder komt met alleen maar modder gooien richting mensen die rechts stemmen.


  Maak melding

 176. Abe, lees real eagle’s reacties en ook je eigen reactie nog eens door en bedenk: is dit het soort mensen waar je zelf mee in discussie zou willen? Mij niet gezien hoor.


  Maak melding

 177. Lees eerst je eigen reacties maar eens weer terug Riet Pluim. Voordat je weer op de persoon gaat spelen. In discussie ga je niet. Kun je niet. Real eagle heeft wat dat betreft een punt. En zinvolle reacties wat mij betreft.


  Maak melding

 178. Benjie, als dit de manier is waarop je mensen uitnodigt voor een verjaardagsfeest, dan zul je niet verbaasd zijn dat er niemand komt. Waarom denk je dat het met een discussie op internet anders is? Jij noch Abe noch real eagle geven blijk van interesse in een oprechte discussie. Dus ga ik die ook niet aan.

  Domrechts. Failing in self awareness since 1933.


  Maak melding

 179. Het is natuurlijk wel een kenmerk van domrechts dat ze de schuld altijd bij een ander leggen. Ligt het niet aan de moslims, dan ligt het wel aan links. Ligt het niet aan links, dan ligt het wel aan de elite. Ligt het niet aan de elite, dan ligt het wel aan de cultuurmarxisten. En soms voor het gemak alles op een hoop: de linkse moslimknuffelende cultuurmarxistische elite. En landverraders niet te vergeten, ook al zo’n favoriete toevoeging. Dus wil je niet met hen in gesprek, dan ligt het nog steeds niet aan henzelf.


  Maak melding

 180. Oh ja Rietje, je bent ooit in elkaar geslagen door neonazi’s beweer je. “waren er toen maar antifa’s bij’ . Je keurt geweld goed van een bepaalde kant blijkbaar. Woon zelf nu ruim twintig jaar in Zwolle en heb dit nog nooit gehoord. Heb je aangifte gedaan? En hoe herkende jij hun als neonazi’s?


  Maak melding

 181. Het was in Dronten, eind jaren ’80, bij zo’n drive-in show, zonder enige provocatie van mijn kant. Kale koppen, bomber jacks, dr martens kistjes en niet te vergeten die swastika’s en white pride tatoeages waren toch een stevige hint dat ik met neonazi’s te maken had. Maar sommige mensen herkennen nog geen nazi als ze een nazivlag in hun reet gestoken krijgen. Dus flikker nu maar op met je ongeloof, Benjie, ik was er zelf bij, voordat ik out ging tenminste.

  Oh ja, voor ik het vergeet: ik heb inderdaad aangifte gedaan, en hun leider kreeg naar aanleiding hiervan zijn derde (!) voorwaardelijke celstraf. Hij heeft geen minuut achter tralies gezeten. Zijn maten gingen vrijuit omdat niet duidelijk was wie precies wat gedaan had. Dit zijn dezelfde types die nu Wilders en Baudet stemmen, en nu moet ik met jullie een beschaafde discussie aangaan met hoe fascistisch PVV en FvD werkelijk zijn? Hoe dom denk je dat ik ben?


  Maak melding

 182. Was ik maar een nette discussie aangegaan met die skinheads over hoe fascistisch de centrumdemocraten waren. Dat hadden ze vast weten te waarderen.


  Maak melding

 183. @Abe 31 januari 2018 om 07:39
  Onze Riet of te wel Zwolse kan het niet redden in de discussie en gooit dan maar weer met nazi,fascisme

  Is die Riet-Pluim dezelfde figuur die hier in het verleden ronddwaalde onder pseudoniem ZWOLSE?
  Dan zal ik haar uitlatingen maar onderbrengen onder de tegenwoordig veel gebruikte tem “verward persoon”


  Maak melding

 184. Ja die het.Was het ook altijd verschrikkelijk eens met Onze Dickie en Bernard.
  valt geen discussie mee te voeren en wat ik nu lees loopt het haar er aardig door.
  Ik stem op Baudet ,goh ik ben racist en neo-nazi en wat al wel niet meer.
  Ik denk dat ik meer concentratiekampen heb bezocht dan al deze roeptoeters.
  En echt wel weet wat het verleden inhoudt.
  Jammer Riet je slaat de plank weer volledig mis.


  Maak melding

 185. Snap die hele reportage niet. Vind eigenlijk dat Nieuwsuur zich belachelijk maakt. Nieuwsuur concludeert dat het Baudet alleen om aandacht te doen is, maar maken ondertussen wel een heel feestnummer van deze kansloze aangifte. Ze hoeven het toch niet te doen?
  Maar ja, er is een mannetje naar toe gestuurd, dus het moet en het zal een item worden.


  Maak melding

 186. Het was natuurlijk een item…Door de uitspraken van Ollongren. Vast ook bewust zo gebracht.
  Een showtje voor Baudet, voor de verkiezingen en buitenkansje voor Hiddema. Je kunt je afvragen of Ollongren e.e.a. zonodig moest zeggen. Vind het logisch dat Nieuwsuur hier aandacht aan besteedt en vond dat ze de situatie uiterst duidelijk neerzetten. Goede duiding ook met een mooi stukje uit het debat met Femke. Ook de kans van slagen van een rechtzaak werd nog even gefileerd. Zonder hautaine comedy. Er werd ook nog verwezen naar het tête-à-tête met de Amerikaanse racist Jared Taylor. Als zo’n gesprek maarliefst 5 uur duurt, mag je wat mij betreft wel een racistenknuffelaar worden genoemd.
  Moet toch niet heel moeilijk zijn om die (nogal zelfingenomen) blaaskaak van repliek te dienen?

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/02/ollongren-baudet-grotere-bedreiging-dan-wilders-a1590854

  Wel een beetje angstig neergezet “bedreiging”…. zolang je nog gewoon met elkaar in gesprek kunt zijn.
  Maar wat mi betreft wordt er al veel te veel angst de maatschappij in gejaagd. Te beginnen met angst voor je medemens, wat voor kleur, geaardheid, herkomst of politieke kleur ie ook heeft.


  Maak melding

 187. Riet,zwolse, 3x reageren met iets alleen trappen als een kleuter, als zijn, hebben. Ach dat is wie jij bent “onderneemster, succes met zaken” proest


  Maak melding

 188. Het is natuurlijk ook het beproefde spel wat Pechtold en Wilders speelden als er verkiezingen op komst waren. Elkaar aan meer stemmen helpen. Weet niet of dit ook zo werkt bij locale verkiezingen.


  Maak melding

 189. Net op de radio 5 in Andermans veren Fonds Jansen met ‘Iedereen is bang’.
  Wel heel oud, maar de wapenfabrikant lacht nog steeds.

  De rijken zijn bang voor de armen
  De armen zijn bang voor het geld
  De linksen zijn bang voor de rechtsen
  De rechtsen zijn bang voor verandering
  Iedereen is als de dood voor een ander
  En verzamelt dan de bangen aan zijn kant
  Gaan ze hitsen, gaan ze haten, gaan ze stoken
  En ze schrijven vuile stukkies in de krant
  De blanken zijn bang voor de zwarten
  De zwarten zijn bang voor de macht
  De massa is bang voor de homo’s
  De homo’s zijn bang voor de hetero’s
  Iedereen is als de dood voor een ander
  Wie ’t toegeeft valt als lafaard door de mand
  En de angst wordt zo de vader van agressie
  Want wie bang is houdt z’n wapens bij de hand
  Arabieren zijn bang voor de Joden
  De Joden zijn bang voor de Rus
  De bazen zijn bang voor de bonden
  De knechten zijn bang voor hun meerderen
  Iedereen is als de dood voor een ander
  Die gaat denken en die pijnigt z’n verstand
  Hoe te zorgen dat hij banger is dan ik ben
  En wie lacht dat is de wapenfabrikant
  De mannen zijn bang voor hun vrouwen
  De vrouwen zijn bang voor een kind
  Het zuiden is bang voor het westen
  Het westen is bang voor de oosterling
  Iedereen is als de dood voor een ander
  En wie slim is krijgt de bangen aan zijn kant
  Ook al noemen ze ’t eerst nog wel defensie
  Even later loopt de vrede uit de hand


  Maak melding

 190. De PvdA schaart zich achter de oproep van COC Nederland en het Transgender Netwerk Nederland aan sponsoren van Voetbal Inside om de samenwerking met het programma op te zeggen. De twee belangenorganisaties doen de oproep na een reeks incidenten in het programma met een homofoob karakter. De druppel was een ‘grap’ over VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck, die vanaf deze week als vrouw door het het leven gaat.

  René van der Gijp maakte in de uitzending van vrijdag bekend voortaan als ‘Renate’ door het leven te gaan. Daarna verscheen hij met een pruik. Het bleek een ‘grap’ over Van Spilbeeck te zijn. Vooral Johan Derksen had veel plezier om de act. “We moeten niet net doen alsof dit normaal is”, stelde hij. “Maar ieder gek heeft zijn gebrek.”
  Homofobie

  Het is niet de eerste maal dat Voetbal Inside en zijn presentatoren homofobie wordt verweten. Met flinke regelmaat wordt aan tafel geroepen dat voetbal geen sport voor homo’s is. Ook maken Van der Gijp, Derksen en Wilfred Genee vaak grappig bedoelde opmerkingen over vrouwen en minderheden.
  Voetbalhumor hebben ze niet bij de Pvda


  Maak melding

 191. De Amsterdamse gemeenteraadsfracties PvdA, D66 en GroenLinks weigeren nu al op voorhand ooit samen te gaan werken in een coalitie met het Forum voor Democratie, mocht deze partij zetels krijgen in de Amsterdamse gemeenteraad en. Dit meldt het Parool. Gezien de peilingen betekent dit dat het FvD per definitie is aangewezen op een rol in de oppositie.

  De PvdA in Amsterdam wil het woord ‘uitsluiten’ niet gebruiken maar Amsterdamse PvdA-leider Marjolein Moorman laat aan het Parool wel weten dat “de kans op samenwerking met FvD bijna nul procent is”.

  GroenLinks-leider Rutger Groot Wassink lijkt een samenwerking sowieso al niet waarschijnlijk vanwege “de rechtse signatuur van het FvD”. Bovendien zijn het de “racistische uitingen” van het FvD en is het geen afstand nemen door Baudet van ‘racisme’ bij de FvD-kandidaten wat “de de deur dichtgooit”. “Zolang de partij geen afstand neemt van stuitende en racistische uitspraken door mensen op de lijst, kan ik alleen maar concluderen dat samenwerking bij de vorming van een nieuw stadsbestuur onmogelijk is”, aldus Groot Wassink.
  Actief uitsluiten met D66

  D66 doet wel gewoon aan het actief uitsluiten van FvD, hoe ironisch dat ook moge klinken bij een zichzelf ‘democratisch’ noemende partij als D66. Amsterdams D66-leider Reinier van Dantzig werd woest toen hij afgelopen week tijdens een debat tussen Baudet en Femke Halsema hoorde hoe Baudet geen afstand wilde nemen van ‘racistische uitspraken’ die ooit zijn gedaan door Yernaz Ramautarsing, de nummer 2 op de Amsterdamse FvD-lijst:

  Lekker democratisch in dit land shame on you linkse stoepeschijters.


  Maak melding

 192. Maar Abe, vind jij dat écht een geweldig programma?
  Is het echt jouw humor als die ex-voetballer met open blouse tot aan zijn navel, die enkel bankhangt overdag…. een pruik opzet?
  Vind jij ook niet dat Johan zich aan Johan Cruijff wil meten, in die zin dat ie vindt dat ie overal verstand van heeft (voetbal: heeft iedere liefhebber een mening over), muziek (is een kwestie van smaak), vrouwen (is toch elke man deskundig in?), het leven (geloof in “jaren levenservaring), politiek (er is toch niet veel fantasie voor nodig om in te zien dat Johan graag zegt wat velen willen horen?).
  Vind jij die Wilfred geen selfkicker die VI voor zijn handel gebruikt? (oh nee, de handel van zijn vrouw, want hij zit er toch nogal onder?)
  Vind je VI geen, welhaast, incestieus, populistisch, commercieel programma met “poep en pis-humor”?
  Met een levendige handel in boeken… ons kent ons, ons dekt ons en inclusief het veinzen van een zogenaamde ruzie tussen Johan en die “ex-voetballer en daarop terende-pannenkoek die net zo weinig met zijn leven wil als Andy van der Meyden”?


  Maak melding

 193. Dick, 3 febr. 22:12

  **Agut, wat gaat die Baudet nu nat bij Nieuwsuur

  Agut, dan heb ik zeker een ander Nieuwsuur bekeken, ik heb geen Baudet gezien bij dit vooringenomen programma. Ik kan dan ook voor de volle 100% meegaan met de conclusie van Bernard, een volkomen belachelijk onderwerp. Voorbarige conclusies trekken als zijnde een kansloze missie om deze rechtszaak te winnen tegen die Ollongren, en natuurlijk onmiddellijk suggereren dat dit een vooropgesteld plan zou zijn om kiezers te trekken voor de komende gemeenteraad verkiezingen. Dit omlijst met een z.g. “deskundige”, die klakkeloos haar mening mocht spuien. Op dezelfde manier als “expert cyberveiligheid” charlatan Rian van Rijbroek die kritiekloos de afgelopen week als “deskundige” mocht opdraven in Nieuwsuur, het programma is inmiddels het lachertje van de NOS geworden. Weet je nog Dick, Wilders deed uitspraken over Marokkanen, toen lagen de voorgedrukte aangifteformulieren met de welwillende goedkeuring van het “neutrale” Nieuwsuur al klaar, maar nu vinden ze het bij Nieuwsuur maar overtrokken, en moet het strafrecht zich verre houden van het politieke debat. Mag ik zeggen hypocriet? Ja, dat mag ik!

  Ook al zou dit juist zijn, (wat ik betwijfel) dat deze aangifte kiezers moet trekken, veel andere partijen o.a. D66, GroenLinks, SP en de PvdA hebben een veel viezere manier gevonden om tijdens/na de gemeenteraad verkiezingen het FvD te frustreren, door op voorhand een cordon sanitaire af te kondigen. Niet alleen een cordon sanitaire, maar ook nog eens om actief aanwezig te zijn en samen met een aantal obscure/onfrisse Links extremistische/gewelddadige clubjes als antifa, int. Socialisten, afa en wat verder nog uit de meurende afvalput opgeborreld is te demonstreren tegen de z.g. racistische doelstellingen van het FvD. Samen met ± 50 andere clubjes die er hun verdienmodel van hebben gemaakt om gesubsidieerd “racisme” schreeuwen. Moet ik hieruit concluderen: “SOORT ZOEKT SOORT?” De dooddoener “maar wij ondertekenen het manifest niet” is alleen maar ingegeven door angst om geen stemmenverlies te lijden, omdat de publieke opinie (sociale media) zich tegen hen keerde.

  Heeft al dit bovenstaande nog iets met democratie te maken, of wordt er via de bekende achterkamertjes al naarstig gezocht naar een nieuwe Volkert vd Graaf om de niet welgevallige democraten van het FvD en/of PVV te (laat ik het netjes zeggen) neutraliseren.

  Kennen we de tijdloze woorden van Gerrit Komrij nog?

  “Hij oefende het woord “geschokt” voor morgen
  En sliep als twintig ossen kunnen slapen
  Straks is hij, voor de camera, vol zorgen
  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld
  Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied
  Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen
  En ziet nog steeds het echte monster niet”


  Maak melding

 194. Hoe groot schat je de kans in dat Baudet wil samenwerken met SP, PvdA, D66? En als je dat groot inschat, hoe zou dat coalitieprogramma er dan uitzien? Dat gejankt over cordon sanitaire, terwijl je op je vingers kan natellen dat de kans van slagen van een constructieve coalitie tussen partijen met tegengestelde opvattingen uiterst gering is. Baudet kan beter mikken op samenwerking met Wilders en de VVD. CDA en SGP zou ook nog kunnen, maar dan hebben we de geestverwanten wel gehad.


  Maak melding

 195. Wordt een beetje scheitziek van toespelingen naar Volkert van de Graaf etc. Zie ze ook in de donkere krochten van Twitter langskomen. Er is geen enkele Volkert die een gevaar zal zien in een clown als Baudet. Niet te vergelijken met Fortuijn die wel degelijk een visie had


  Maak melding

 196. Volkert van der Graaf was een fanatiekeling en mafkees. Daar zijn er meer van, met soms rechtse soms linkse sympathieën. Soms in kleine facties georganiseerd, soms een lone wolf. Geen enkel partij die in de Tweede Kamer is vertegenwoordigd, steunt dit soort types. Ze worden misbruikt door aanhangers en tegenstanders om hun eigen, meestal extreme, standpunten kracht bij te zetten.


  Maak melding

 197. PeterD 15:29

  Die kans lijkt mij niet groot, omdat de doelstellingen van het FvD en de SP, PvdA, en D66 te ver uit elkaar liggen. Maar op voorhand partijen uitsluiten getuigd niet van veel democratisch besef. Het afgelopen kabinet VVD/PvdA hadden ook doelstellingen die mijlen ver uit elkaar lagen, maar door compromissen in te bouwen is men toch gekomen tot overeenstemming. Het zou van democratische correctheid getuigen als de desbetreffende politieke partijen in Amsterdam ook deze weg zouden bewandelen, en niet bij voorbaat een cordon sanitaire gebruiken om dat te blokkeren. Want hoe je het verder ook wil noemen, het is vooropgesteld plan om het FvD eventueel buiten het openbaar bestuur te houden. Zoals vroeger op het schoolplein: “Jij mag niet meespelen!”
  Een zeer kinderlijke vorm van politiek bedrijven.

  Wat mij zeer verontrust is de manier waarop dit “spelletje” gespeeld wordt, wanneer er geen overtuigende argumenten aanwezig zijn, grijpt men terug om in samenwerking met enige obscure/gewelddadige clubjes tegen het FvD te demonstreren onder het mom van “racisme.” Het is wel een erg doorzichtig argument, nadat er met een vergrootglas alle in het verleden geuite uitspraken zijn uitgevlooid, om op deze manier een tegenstander “Kalt” te stellen.


  Maak melding

 198. Bernard 15:35

  Is dat zo Bernard word jij “schIJtziek” van toespelingen naar Volkert van der Graaf. Ik zou hier een wat deftiger woord voor willen gebruiken bv. “fecaliën misselijk”

  Dus de “clown” Baudet ( jij mag zijn veters nog niet strikken) is in jouw beleving niet elimineerbaar omdat hij t.o. van Fortuyn geen visie heeft. Een beetje kromme redenering, maar dat zijn we van jou wel gewend. Juist dezelfde misgeboorten als een Volkert van der Graaf lopen rond in de obscure clubjes waarmee GroenLinks, D66 en de PvdA samen gaan demonstreren. Er hoeft maar één “verward” persoon te zijn onder deze debielen, die het demoniseren van een desbetreffende politici als een “license to kill” uitlegt, en je hebt ook zonder “visie” een politici die gaat hemelen.


  Maak melding

 199. Niet eens. Je kunt voor hetzelfde geld stellen dat het juist zeer democratisch is om op voorhand je bedoelingen aan te geven. De vorige coalitie was voor velen een verrassing, omdat beide partijen juist veel stemmen kreeg om de ander uit het torentje te houden. Er was weinig anders mogelijk en het zijn beide bestuurderspartijen. Ze hadden ook geen gezamenlijk programma, zoals de meeste regeringen dat wel hebben. Ze hebben de onderwerpen verdeeld en zich neergelegd bij de keuzes van de ander, hoe moeilijk dat soms was.
  Een cordon sanitaire gaat overigens wel wat verder dan stellen dat je niet met een partij wilt regeren. Dat zei de SP ook van de VVD. De kamer gaat gewoon met Baudet in debat.


  Maak melding

 200. Klopt, al blijf ik het verwonderlijk vinden dat Christelijke partijen zomaar met Baudet en Geert kunnen samenwerken.

  Maar we hebben het gezien en meegemaakt, toen VVD EN VVD-light (CDA), zomaar “Grote gedoger Geert” de lijntjes lieten uitzetten.

  Ken een CDA-fractievoorzitter (elders in t land)….Die spijt als haren op zijn hoofd heeft dat ie voor stemde destijds. Tijdens die super-vage stemming bij het CDA over pluchekleven of niet. Met heer Verhagen, het saluteren van Camielchen en voorziited (hoe heet ie ook alweer….van Mauro)…..Bleeker.

  Nu zaten ze tijdens de hele formatie opgescheept met de nep-humor van Sybrand
  Van Haagsma-Buma of zoiets.

  Die kerel van: owee als je t Wilhelmus niet kent. Al was het een mooi stimulerend volkslied en al ging ie niet over “van Duitschen bloed en De Koning van Hispanje die uk altijd heb geeerd”…..
  En ok “een Nederlands-tintje in de 2e Kamer….maar doe het dan goed….kom niet met zo’n goedkoop, lulliig lintje.

  Dan Balkenende met zijn verfoeide zesjes-cultuur.
  Ook bij zijn Normen en Waarden ging hij van zijn eigen normen en waarden uit.
  Als bij het verfoeien van zesjes door het beste jochie van de klas.


  Maak melding

 201. Je ziet dit argument steeds: Zodra er kritiek op rechts komt wordt er geroepen ‘want Pim’.
  Maar dan is kritiek op links volkomen illegaal ‘want Breivik’.
  Nee, dit zijn geen argumenten waar je verder mee komt.


  Maak melding

 202. PeterD 17:24

  Niet eens!……. Dat is wel een buitengewoon bondige uitspraak, die door jou toch wat beter beargumenteerd moet worden. Natuurlijk zijn de woorden “cordon sanitaire” niet vrij van een eigen interpretatie, zowel bij jou als bij mij. Laat ik voorop stellen dat iedere partij zich duidelijk mag uitspreken waar het voorstaat en wat zijn doelstellingen/standpunten zijn. Daar kan de burger/kiezer een afgewogen keuze naar maken. Ook is het tijdens de campagne goed en functioneel dat partijen zich scherp tegen elkaar afzetten, je kan/mag ook vaststellen dat het praktisch onmogelijk is om op bepaalde punten samen te werken…………maar door expliciet vooraf uit te sluiten dat je met een bepaalde partij gaat samenwerken toon je disrecept voor het standpunt van een aanzienlijk deel van de bevolking.

  Men tamboereert toch altijd op het democratische aspect binnen onze samenleving, dan moet je als “democratische?” partij ook luisteren. Op basis van de uitslag hebben partijen de plicht om serieus met elkaar te onderzoeken welke coalitie wenselijk/haalbaar is. Via deze weg wordt dan besloten of een coalitie haalbaar is of niet. Dat is een fundamenteel verschil met een eenzijdige afwijzing.

  De conclusie is: het is goed dat politici in aanloop naar eventuele verkiezingen zich scherp tegenover elkaar opstellen maar elkaar nooit op gezochte argumenten op voorhand moeten afwijzen.

  Uitsluiten is uitgesloten!


  Maak melding

 203. Bernard 19:01

  Alweer een vrij kromme redenering Bernard, volgens mij leer je het nooit.
  Wat heeft de moordenaar Breivik, nu te maken met Fortuyn? Wat is de samenhang, van deze 2 vreselijke gebeurtenissen? Er gebeuren in de wereld elke minuut de meest vreselijke dingen, moorden/verkrachtingen/martelingen/genocide enz. en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

  Het doden door Volkert van der Graaf van Fortuyn is/was een politieke moord die heel Nederland verbijsterde (uitgezonderd enige belanghebbende) en zijn weerslag had onder een groot deel van onze bevolking. Op geen enkele manier te vergelijken met de moordenaar Breivik, dat zich ook nog eens in Noorwegen afspeelde, al blijft dat bloedbad natuurlijk een afgrijselijk misdaad. Of moeten we ons in Nederlander ook gaan verantwoorden voor alle politieke moorden in de wereld. Ik denk dat we het al druk genoeg hebben met Zwarte Piet/Slavernijverleden/wit/zwart racisme/diversiteit/fascisme en al de andere speeltjes die door gesubsidieerde clubjes, gefaciliteerd door de overheid, over ons uitgestort worden.


  Maak melding

 204. We hebben het jarenlang met hem geprobeerd. Zijn zuigende naam zegt inderdaad genoeg. Hij komt ook snel met persoonlijke aanvallen en gescheld. Of ie dat nog doet weet ik niet, ik negeer hem/haar al lang. Nadat ik hem in duidelijke bewoording heb laten weten hoe ik over zijn getrolll dacht. Hij weet ook zelf niet meer meer wat ie wil volgens mij. Door de jaren was hij immers VVDer ex-VVDer aanhanger van Geert en van Baudet.
  Hij (of is het stiekem toch een zij?) heeft hier onder andere Zwolse en dame weggejaagd. Simpelweg omdat ze zich niet meer lieten stofferen. Allemaal onder het motto “Als je geen aandacht krijgt, moet je ’t claimen.
  Tja. Ga wat leukersbkijken. NU op 3.


  Maak melding

 205. Hier wordt overigens niet meer over gesproken. Nergens meer lijkt het: “Ollongren merkt op dat Baudet eerder sprak over ‘homeopatische verdunning’ (van het witte ras)'”
  Maar een kniesoor….


  Maak melding

 206. Ha,ha,ha……..the Dick,, onze Linkse huilebalk zoekt weer hulp bij een zekere Zwollok ( lijkt mij ook al niet een groot licht, gezien zijn reactie) soort zoekt soort, nietwaar Dick? Jij hebt mij in duidelijke bewoordingen laten weten hoe je over mijn getroll (of was het jouw vetrol?) dacht, Beste kerel, hoe kan dat nou, je kan nog twee zinnen op het scherm zetten zonder dat in je woordkeus verdwaald. Natuurlijk ben ik een zij, ik draag nog altijd het elegante hoedje die ik mocht lenen van jou, nadat jij mijn pumps mocht afdragen.

  LGBT for ever Dick, op naar onze Coming out day. Een vette knuffel van je Eageltje.
  Wat kan en mens toch vrolijk worden, van zoveel onzin. Ha,ha,ha……..

  Dick het is zondag, dan ga je toch niet stofferen? Oh, je bedoelt schofferen, zie je wel dat je na een paar zinnen verdwaald in je eigen onzin. Wat is er op 3, een kookprogramma, of punniken voor beginners?


  Maak melding

 207. Bernard, 20:59

  Tuurlijk is het buitenland wat anders, Bernard. Hoe kan je dat nu vergeten!
  Als je vanuit Zwolle omhoog gaat naar het noorden, of vanuit Zwolle naar het westen kom je vanzelf aan de grens van Nederland, Als je dan geen watervrees hebt, kan je proberen al zwemmend het buitenland te bereiken, maar je kan ook met een bootje.

  Wordt je de watervrees te eng, dan kan je vanuit Zwolle naar beneden afzakken tot aan de grens met het buitenland, maar wanneer je liever naar het oosten gaat kom je ook vanzelf in het buitenland. Gossie, laat ik nu de opties auto/vliegtuig vergeten zijn, maar dat zal met jouw GroenLinks milieu neurose wel geen optie zijn.

  Of bedoelde je dat niet met: “O ja, het buitenland is wat anders, was ik even vergeten”.


  Maak melding

 208. Zou het besmettelijk zijn, zodra ik de naam Dick intyp verdwaal ik ook in een zin. Woordje vergeten in: “je kan nog >GEEN< twee zinnen op het scherm zetten”


  Maak melding

 209. De meeste partijen sluiten niet uit, omdat ze dat geen zetelwinst oplevert. Ik ben het niet met je eens dat het ondemocratisch is en dat een partij een deel van het lezerspubliek uitsluit. Als je dat in extreme doortrekt, kom je tot een punt dat je verschillen niet mag benoemen. Stel jij wilt alle mensen van een bepaalde achtergrond minder rechten geven en ik vind dat je iedereen gelijk moet behandelen, dan zou het toch vreemd zijn dat ik samenwerking met jou niet uitsluit. Daarmee zou ik me ongeloofwaardig maken en jij ook. Daar kun je het best vooraf duidelijk over zijn, zodat twijfelaars weten waar ze aan toe zijn, als op jou of op mij stemmen. Ik vind dat niet ondemocratisch. Nu is een kleine helft van de stemmers ook niet vertegenwoordigd in het kabinet. Die hebben een stem in de kamer.

  Buiten dat is het essentieel dat iedereen kan zeggen wat hij denkt, binnen de grenzen van het recht.

  Die PeterD van 18.11 uur is een copycat. Ook andere avatar.


  Maak melding

 210. Door Volkert in te spelen gijzel je het debat. Elke kritiek is “demoniseren” en daarmee een lokroep voor gevaarlijke idioten. Moeten we daaraan toegeven? Ik heb respect voor politici die zich blijven uitspreken ondanks bedreigingen van enge clubjes of mensen. Fortuyn is vermoord, maar er zijn meer politici dan alleen Wilders die ernstig bedreigd worden en zelfs moeten onderduiken. Helaas is 100% bescherming nooit mogelijk.


  Maak melding

 211. Het zou voor iedereen interessant zijn om zich eens te verdiepen in speltheorie. Dat is een wiskundige discipline die onweerlegbaar kan aantonen waarom het principe van één stem per persoon niet de gewenste volksvertegenwoordiging oplevert.

  In theorie is het meest eerlijke systeem: iedere kiezer geeft aan iedere kandidaat een bepaalde score; het totaal van zijn of haar score bepaalt of de kandidaat in de volksvertegenwoordiging komt. In de praktijk is dat te omslachtig.

  Maar stel je een eenvoudiger model voor: Naast een stem vóór, mag iedere kiezer ook een stem tégen geven. Ik voorspel dat de PVV volledig weggevaagd zal worden.

  Want de meeste linkse mensen kunnen best met VVD of CDA door een deur, en de meeste rechtse mensen best met PvdA of GroenLinks. We zijn het gewoon met elkaar niet eens. De democratie is bedoeld om met die meningsverschillen om te gaan.

  Maar PVV, dat is andere koek. Wilders roept dingen die zó ver van ons afstaan, daar kunnen we het niet meer fatsoenlijk mee oneens zijn, dat wijzen we onvoorwaardelijk af (bijvoorbeeld met dat hij voortdurend roept om een beroepsverbod van mensen die het met hem oneens zijn).

  Er stemt weliswaar 15% van de kiezers op, maar de overige 85% heeft zó veel moeite met PVV; daarom is “uitsluiting” helemaal niet ondemocratisch.

  Samenwerking met de PVV is verraad aan de kiezers.


  Maak melding

 212. Weer twee fascisten minder zullen we dan maar zeggen. Stukje uit de column van Theodor Holman:
  “Kijk, wat vroeger liberaal heette, heet nu fascistisch. En wat toen fascistisch was, noemt zich nu antifascistisch. Wat vroeger vrijheid heette, wordt nu discriminatie genoemd. Wat vroeger antiracisme was, heet nu onbewust racisme. Wat vroeger onzin heette, heet tegenwoordig wetenschap. Zo kan ik doorgaan.”
  Aldus Theodor Holman. Misschien ook iets om over na te denken.
  De hele column: https://www.parool.nl/opinie/-heren-dames-er-zijn-weer-woorden-van-ons-gestolen~a4566303/


  Maak melding

 213. Ja de gvd’s van Riet zeggen veel, zielig. Krachttermen vloeken terwijl ze … Ach zoals de waard is…. He Riet.

  Real blijf posten, leest heerlijk weg.


  Maak melding

 214. Real, ga eens biertje drinken naast de febo, denk dat jij en Joppuh best wel uit de voet kunnen maarja jij bent een koek proest, dat heeft het hier over racisme ect LOL


  Maak melding

 215. Zo zo onze Riet heeft haar vriendjes weer gevonden en denkt nu heel stoer te zijn.
  Nou Eagle blijf maar mooi posten hier ik kan het wel waarderen.
  Jammer dat ze tegengas krijgen daar kunnen ze niet tegen zielig zakie.
  Dick niet door sloten lopen he samen met Joppie.


  Maak melding

 216. Joppuh 5 febr. 23:23

  Die Joppuh toch, altijd in voor een nieuw woord… ‘moemakert.” Ik vind het wel aardig gevonden, en kan daarbij zelfs een advies geven. Lees de “onzin” die ik schrijf vlak voor dat je gaat slapen, ik ben er van overtuigd dat je slaapt als een marmotje.

  In tegenstelling tot een bepaald aantal “andere personen”, die volgens mij na het lezen van mijn “onzin” aan nachtmerries zijn gaan leiden. Maar mijn beste “andere personen” hiervoor hebben we hele bakken zielknijpers ter beschikking die doormiddel van therapie jullie uit het politieke deprie-putje kunnen trekken. Dus mijn beste “andere personen”, go for it!!

  Toch maar eens zien dat ik mijn nickname aanpas naar “moemakert”, dan raakt een bepaald persoon helemaal in paniek en van het padje, na de nicknames “VVD’’er/ex VVD”er en real eagle. Dus je verwijzing naar “Moemakert” was zo gek nog niet, Joppuh

  Zo, en nu stop in met “onzin” uit te kramen.


  Maak melding

 217. Goh @Hikje die getransformeerd is naar @real eagle om maar negatieve aandacht te kunnen krijgen van mede responders op WLZ. Moet toch niet gekker worden.


  Maak melding

 218. We zijn zo langzamerhand terug bij de Heilige Inquisitie. Zijn we enkele decennia af van de katholieke drie eenheid van de Vader, Zoon en de Heilige geest, met zijn ketterij en andere toeters en bellen, worden we inmiddels vergast op een ander genootschap/sekte, de z.g. Linkse gelijkheidskerk. Ook in het bezit van een drie eenheid, het Heilig Slachtofferschap, De Deugende Minderheid en het Evangelie van de Inclusiviteit.

  De hofnarren van deze kerk hoeven niet zoals vroegen in conclaaf, maar beslissen vanuit hun zetels in de besturen en media eensgezind wie een ketter is, en wie als vroom wordt aangemerkt, en dus wordt gesubsidieerd. Dus waag het niet iets te zeggen wat indruist tegen slachtofferschap, minderheid of inclusiviteit , want dan krijg je het stickertje racist, nazi, fascist, seksist, islamofoob enz. opgeplakt. Laat het inventieve gebruik van “scheld” woorden maar over aan de aanhangers van de Linkse Gelijkheidskerk, daar hebben ze namelijk op doorgestudeerd

  De aanbidders van deze sekte trekken door steden en dorpen, zijn dwingend aanwezig in praat(klets)programma’s en komen hun gebedje opzeggen in een debatcentra. Politieke tegenstanders worden zonder pardon naar de brandstapels van de publieke omroep,Volkskrant, NRC, Joop.nl en de Correspondent gesleept, net als tijdens de Heilige Inquisitie van vroeger.

  Nederland let op uw saek.


  Maak melding

 219. Keutelwatch – D66 durft debat over ‘racisme’ Forum voor Democratie niet aan

  Partij beschuldigt FvD al maanden van racisme en discriminatie – Theo Hiddema (FvD) steunt voorstel Jesse Klaver (GroenLinks) wél

  Ingewikkeld hoor. D66 is al maanden bezig Forum voor Democratie in de hoek van racisme en discriminatie aan het duwen. Over de recente aangifte die Thierry Baudet onlangs deed tegen minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) zei die laatste dat dat hem vrij staat maar dat het ‘logischer zou zijn dat hij het politieke debat aangaat. Daar sta ik voor open‘. Je zou dus denken dat alle D66-seinen op groen zouden staan voor het voorstel van GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver om te debatteren over dat vermeende racisme van Forum voor Democratie en van Theo Hiddema in het bijzonder. Maar D66 durft het niet aan, zo bleek vandaag.

  Klaver wil minister-president Mark Rutte naar de Tweede Kamer roepen en dat ziet D66 niet zitten. Bovendien is er volgende week een Algemeen Overleg over het onderwerp discriminatie. Maar dat is een debat in een achterafkamertje en niet plenair in de Nationale Vergaderzaal zoals Klaver dat wil. Enfin, de rest van de coalitie durft het ook niet aan dus Klaver krijgt zijn debat niet.
  Forum voor Democratie Kamerlid Theo Hiddema steunde het debat wel.

  Waarvan akte.

  TPO


  Maak melding

 220. Het medium ThePostOnline, waar real eagle naar refereert, is niet erg objectief en vrij ongenuanceerd in mijn ogen. Laat niet weg dat ik vind dat Ollongren en D66 er altijd voor het debat moeten gaan. Het is een teken van zwakte wanneer je die kans laat liggen.
  Ik vind het persoonlijk een rel om niets. D66 moet gewoon normaal doen. Het FvD benoemd soms wel terechte punten. Wegkijken heeft geen zin en je kop in het zand steken, dat doet de politiek al jaren. Let wel, ik ben geen FvD stemmer en of PVV stemmer.


  Maak melding

 221. ***Klaas Jan, de ThePostOnline is relatief niet anders dan andere nieuwsmedia, ze hebben allemaal een bepaalde “politieke” voorkeur in hun berichtgeving. Inderdaad brengt de ene site “het nieuws” wat genuanceerder dan de andere, maar ik ben wel een liefhebber van recht voor zijn raap. In mijn beleving wordt er al teveel om heikele onderwerpen heen gedraaid, zonder dat ook maar een zweem van oplossingen hieruit voortkomen. Zoals het oeverloos gemier over futiliteiten in de 2e kamer, tot achter de komma. Volgens mij zijn het daar allemaal personen met een narcistische inslag, die niet bezig zijn om oplossingen aan te dragen, maar een orgasme krijgen nadat ze aan het woord zijn geweest.

  ***Jasper, als D66 moed had getoond hadden ze ingestemd met de motie van Klaver, na de uitlating van Ollongren: “ Het staat Baudet uiteraard vrij om aangifte te doen. Maar ik ga liever in politieke DEBAT aan. Daar sta ik open voor.”

  Dat er voor volgende week een algemeen overleg over discriminatie op stapel staat is een uitvlucht. Dit debat wordt gehouden in één of ander achterkamertje en niet plenair in de 2e kamer. Of mag de publieke opinie hier geen oordeel over geven, in de gedachtegang van D66?


  Maak melding

 222. Hoe vaak heeft het onderwerp “objectieve media” de revu al niet gepasseerd in al die jaren Pol.Log?
  Een mening daarover, wordt al snel een stelling… nogwel zonder goed argumenten. Zoals te doen gebruikelijk, heb ik alle tekst hierover niet gelezen. Zag KJ het onderwerp aankaarten. Kan dus niet beoordelen hoe de discussie nu verloopt. Maar kan wel stellen dat het begrip “Mediah*eren” niet uit de lucht komt vallen.
  Veel, media zijn nooit helemaal objectief. Veel media zijn zéker nooit helemaal onafhankelijk.
  % zullen we nooit weten. Naam en rugnummer blootleggen vind ik zinloos.

  Even een spontaan lijstje, om zelf je conclusies te trekken:

  Sargasso- hopeloos genuanceerd.
  GeenStijl- tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
  Joop
  WEL- minder lezen, meer weten
  De Speld
  ThePostOnline- Als iedereen slaapt, zijn wij wakker

  Trouw, met een heel ander oorlogsverleden als…
  De Telegraaf- De krant voor wakker Nederland/TeleTroepToeTerT (sorry = mening)
  NRC-Is duidelijk: NRC Handelsblad is een liberaal Nederlands dagblad, veelal een kwaliteitskrant genoemd.
  Volkskrant-Voor nieuws, achtergronden en columns
  De Elsevier
  Vrij Nederland
  AD
  De Stentor- De Sensator (sorry = mening)
  Dagblad van het Noorden
  Nederlands Dagblad
  Reformatorisch Dagblad

  De Panorama
  De Revu
  De Actueel als die nog bestaat
  De Linda (onafhankelijk en objectief?)

  TV-programma VI (wat haast lijkt grotendeels niet over voetbal te gaan en pasgeleden op de vingers werd getikt om een “bizar-slecht en flauw grapje”. Sorry, laatste is mijn mening.
  RTL
  NOS
  De NPO
  BNN-VARA
  VPRO
  AVRO-TROS
  WNL (? of heet ie anders, van De Telegraaf)
  MAX
  EO
  NCRV (is die nog alleen; terwijl ze toch pleitten voor “Samen Doen”?
  PowNed (of bestaat die ook al niet meer?)

  Er zijn er nog veel en veel meer……


  Maak melding

 223. Heb nog wel wat andere onderwerpen:

  Maxima & Willy dit keer met nogal-rechtse Halbe in het Communistische China. Hiervoor met Bert Koenders.

  Vanavond NPO2-22:55 “Valuta voor de dictator”… Over mensenhandel in Noord-Korea

  Maar kort, toch ff opnemen ivm Ajax op de buis:
  20.25-20.45 uur STAND VAN NEDERLAND

  Zoektocht naar de verhalen achter de
  economische cijfers.

  Vermogen
  We kijken in samenwerking met het
  Centraal Bureau voor de Statistiek naar
  het vermogen van de Nederlander.Wat
  opvalt is dat ondanks de crisis van de
  afgelopen jaren een kleine groep stug
  is blijven doorgroeien:die van de
  miljonairs.

  Drie portretten van landgenoten die
  zich miljonair mogen noemen.Wie zijn
  het en hoe zijn ze zo ver gekomen?

  Hoe staat NL tegenover Turkije en hun strijd met de Koerden?
  Hoe staan wij überhaupt tegenover Bashar al-Assad?

  Hoe staan wij tegenover slavenhandel in Libië?

  Tegenover het verheerlijken van zichzelf en de wapenindustrie (sorry, is mening) door Trump. Hij wil namelijk ook een jaarlijkse (bigger natuurlijk) militaire parade presenteren.

  De politieke situatie in erg belangrijke Europese landen:
  Groot-Brittannië
  Frankrijk
  Duitsland
  Spanje-Catelonië?
  Italië: Berlusconi dit jaar terug?
  Nationalisering in veel andere Europese landen

  Teletekst: Een op de vijf wethouders heeft het
  einde van de raadsperiode die in maart
  afloopt,niet gehaald.Van de in totaal
  1449 wethouders in Nederland zijn er
  285 al dan niet vrijwillig voortijdig
  opgestapt,schrijft Trouw.

  Een politiek conflict is vaak de reden
  voor vertrek,maar ook wangedrag kost
  wethouders vaak de kop.Dat waren er de
  afgelopen raadsperiode 44.

  D66-wethouder Van den Bosch duwde een
  vlogger en noemde hem een dorpsgek.In
  Den Helder kwam wethouder Visser van de
  Stadspartij bekend te staan als Geile
  Geurt omdat hij seksuele toespelingen
  appte naar collega’s.

  Elsevier: Kinderen van NSB’ers springen op de bres voor IS-kinderen in ‘kalifaat’

  NRC: Het door Forum voor Democratie geroyeerde lid Robert de Haze Winkelman krijgt bijval van drie partijgenoten, allen oud-kandidaten bij de Tweede Kamerverkiezingen. Ook zij roepen op tot meer interne democratie en eisen het vertrek van Henk Otten, penningmeester en mede-oprichter van het FvD.

  De drie leden, Gert Reedijk, Arthur Legger en Freek-Jan Berkhout, schrijven in de eerste alinea dat De Haze Winkelman en de eveneens geroyeerde Betty Jo Wevers niet alleen staan.

  Een grote groep intimi rond Thierry en partijleden van het eerste en tweede uur hebben de afgelopen maanden in toenemende mate aangedrongen op hervormingen en meer interne democratie.

  Ingrijpen op Sint-Eustatius

  AD: VN-missie in Congo besmeurd door verkrachtingen en misbruik
  Dat daar kinderen uit geboren zijn is een in- en in- triest feit. (Sorry, feit en mening)

  CU wil religieus of racistisch geweld zwaarder bestraffen.

  Het Koningshuis en bijvoorbeeld belastingvrij salaris.
  Hun Argentijnse ranch, Hun paleis met villa’s in Griekenland, naast Poetin. Waar ze hem uitstekend met ontbloot bovenlichaam kunnen zien paardrijden.
  Waar Maxima dan natuurlijk weer bij wegzwijmelt. Meewarig kijkend naar haar Willy. Sorry, deze regel is ook een mening.

  Maar sorry dat ik even stoorde. Ga gerust verder met welles/nietus-objectieve media.


  Maak melding

 224. Uh sorry KJ, maar omdat ik naar je reactie verwees, deed ik voorkomen of ik deze helemaal had gelezen. Dit doe ik nu pas. En dit viel me zo op, dat ik er graag ff op terugkom:

  D66 moet gewoon normaal doen. ….
  klikt als visie-loze Mark….is de “normale man” de “gewone man” van Spaan en Vermegen? Of zoals de opzienbarende popgroep?
  Zijn er heel veel subjectievere woorden dan “normaal”.

  Dit vind ik niet “des-jouw’s”: Het FvD benoemd soms wel terechte punten…..
  BenoemT en soms wel terechte = 25% terechte punten?
  Natuurlijk steunt de uiterst laffe coalitie “motie Klaver” niet.
  Asscher gebruikte het woord “laf” trouwens ook terecht, in deze.
  2 Liberale partijen VVD en D66… zitten samen in het EP….wow wat een misser!
  En wat maken ze zichzelf nog ongeloofwaardiger!


  Maak melding

 225. Niet alles hoeft plenair, een debat kan ook op een andere plek gevoerd worden. Ik vind zeker dat er daarna een bericht naar buiten moet gaan om hopelijk de publieke opinie nog wat te redden. Teveel mensen die nu echt gaan geloven dat huidskleur iets te maken heeft met IQ.


  Maak melding

 226. Via deze, onsympathieke, weg wil ik trouwens afstand doen van alle positieve woorden die ik aan Henk Bres heb besteed. Opgetekend na jarenlang en zeer regelmatig, op het scherpst van de snede, posten op zijn weblog.
  Wat ging ie hier de mist in: https://denhaagfm.nl/2018/01/31/henk-bres-ontslagen-door-de-posthoorn-om-omstreden-tweets/

  Begreep van een kennis aldaar al, dat hij in De Hofstad puur als aandachtsh*er te boek stond.
  Tja, zoals zovelen zij dus. Al dan niet openlijk.

  Sorry, voor de verbitterde afsluiting….Den Haag is een geweldige en unieke stad, waar ik graag kom. Te (belachelijk) lang geleden. Gaan we van de zomer inhalen!


  Maak melding

 227. Jasper, dat meen je toch niet!
  Acht je onze landgenoten zo dom!?
  Of zou er een groot aantal zijn, die dat wil geloven; puur omdat dat in hun politieke straatje past?

  Skofterige uber-mensch-stelling!


  Maak melding

 228. Het straatje helpt in het kunnen overtuigen. Zie nu in ieder geval op vele plekken mensen hard achter FvD aanlopen met de ‘wetenschappelijke’ bewijzen. Enige wetenschap die ‘aantoonde’ dat er mindere rassen zijn, werd gedaan door nazi’s en de kkk.


  Maak melding

 229. Vergeten… “De Correspondent” Terwijl ik er alleen maar positiefs over hoor.
  Wellicht omdat de site niet gratis is…tenminste in dat opzicht een échte Nederlander he.
  Dat is ook het gevaar van opsommingen: je vergeet makkelijk wat,
  Bedankt Bernard.


  Maak melding

 230. Bedankt D erk; interessante inhoud. Wel 100% betrouwbare info hoop ik?
  Wilde vanmiddag trouwens nog ff naar “Milligers” wandelen.
  Kwam er verdorie weer niet van.
  Vond het er zaterdag voor een week trouwens wel gezellig én….
  vrijdag na carnaval, komt Zwolle’s beste én sympathiekste DJ Hans Stroeve daar optreden… Gratis ook nog!
  In de lente maar weer eens een keer afspreken, op hun mooie terras?


  Maak melding

 231. Weer in afwachting van moderatie die wel nooit zal komen:

  6:05 sublieme minuten! Zomaar een dame….en dat zuinige gezichtje van de “zelfbenoemde uber-intellectueel, beschikkend over een belachelijk hoog IQ, vertegenwoordiger van een verheven ras”.

  Nee, dit is niet “demoniseren”. Zijn ‘eigen teksten aangevuld met voor de hand liggende indrukken’, door HEMZELF gecreeërd. Lees dan ook graag, wanneer iets niet klopt.
  Benoem ook nog niet eens zijn “buitensporige muzikale kwaliteiten in samenspraak met zijn “tot de verbeelding sprekende gedrag t.o.v. dames”.


  Maak melding

 232. Welke oren heb jij gewassen zien worden, of heb je een beetje selectief gekeken naar de fragmenten die getoond werden waarin Fatou Diomé alleen aan het woord was?

  Dan had je de gehele uitzending van 1u31min moeten bekijken, dan had je gezien dat het een vrij genuanceerd debat was waarin de 6 debaters elkaar de ruimte gaven om hun punt te maken. Een debat van april 2015, dus ongeveer 3 jaar geleden op de Franse televisie. Nu is mijn Frans niet op een dusdanig niveau, dat ik alles letterlijk kan volgen (ratelen mij af te toe veel te snel) maar wel zodanig dat ik begrijp waarover gedebatteerd wordt.


  Maak melding

 233. De fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer, Marleen Barth, ligt opnieuw onder vuur. Ze is met vakantie gegaan terwijl de senaat zich buigt over een nieuw donorsysteem. Daarbij telt elke stem.

  De boze reacties uit de achterban die de zonvakantie van Barth heeft opgeroepen, kan PvdA-leider Lodewijk Asscher zich “natuurlijk” voorstellen. Maar haar afwezigheid “is afgestemd met de rest van de fractie”, stelt hij.

  Aanvankelijk zou de stemming in de Eerste Kamer dinsdag al plaatsvinden. Het lijkt vooralsnog een dubbeltje op zijn kant en de stem van de nu ontbrekende Barth had de doorslag kunnen geven. De PvdA gaat “ervan uit dat Barth haar vakantie had afgezegd” als de stemming niet met een week was uitgesteld.
  Tuurlijk Lodewijk Ashadin praat het allemaal wel weer even goed typisch Pvda.
  Shame on you Pvda.


  Maak melding

 234. Ingewikkeld hoor. D66 is al maanden bezig Forum voor Democratie in de hoek van racisme en discriminatie aan het duwen. Over de recente aangifte die Thierry Baudet onlangs deed tegen minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) zei die laatste dat dat hem vrij staat maar dat het ‘logischer zou zijn dat hij het politieke debat aangaat. Daar sta ik voor open‘. Je zou dus denken dat alle D66-seinen op groen zouden staan voor het voorstel van GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver om te debatteren over dat vermeende racisme van Forum voor Democratie en van Theo Hiddema in het bijzonder. Maar D66 durft het niet aan, zo bleek dinsdag.

  Klaver wil minister-president Mark Rutte naar de Tweede Kamer roepen en dat ziet D66 niet zitten. Bovendien is er volgende week een Algemeen Overleg over het onderwerp discriminatie. Maar dat is een debat in een achterafkamertje en niet plenair in de Nationale Vergaderzaal zoals Klaver dat wil. Enfin, de rest van de coalitie durft het ook niet aan dus Klaver krijgt zijn debat niet.

  Forum voor Democratie Kamerlid Theo Hiddema steunde het debat wel.

  Waarvan akte.

  Haha wat een schreeuwers daar bij de partij van de gladde ex-veilingmeester.
  Maar als het er op aan komt dan trekken ze snel de keutel in .
  Shame on you D66 zoals Dick altijd zegt.


  Maak melding

 235. Lachen om de fantasie; “de allesweter”. Het was te lullig geweest als hij het personage “Het Fantoom” had genoemd. “Vertrouwenspersoon” was misschien ook wel aardig geweest.


  Maak melding

 236. D66 Vleesch noch Visch. De overbodige partij zonder kroonjuwelen. Dansend naar de pijpen van het Kabinet… ze laten alle principes vallen voor het pluche en een leuke baan voor Pechtold straks.

  Ook met gewezen partijbonzen als Van der Ham, Hans Wijers, Dittrich etc.etc. heb ik nixxx. Zo gekunseld allemaal. Ook die personen lijken zo overbodig. Ze willen meer gelijkheid. Maar waarom ken ik dan vooral mannen… Ook 2 gewezen ….wel toppers! Hans van Mierlo en Jan Terlouw?
  Sjoerdsma en Paternotter zouden beloften zijn?

  Vrouwen: Louse Wies Sija Anne Lilly Berte (Lousewies) van der Laan Zat vppral in het Europees Parlement en verloor de fractievoorzittersverkiezing van Pechtold. Werd ook wel “Vieze Loes” genoemd. ;
  Els Borst (was ik geen fan van)
  Kajsa Ollongren… wowww ,wat een vreemde tante. Eerst uitlokken (overigens met tekst die klopte) om vervolgens te zeggen: “Tuurlijk ga ik terug in mijn hok en hou mijn grote mond, voor u. Onze partij laat immers nogal de oren hangen naar kabinetsbeleid….we moeten het ook ineens voortdurend eens zijn met de CU”.
  Pia Dijkstra kennen we toch vooral van “Vinger aan de pols”? Ze doet er alles aan om ook in de toekomst verbonden te blijven met “het donorplan”. Waar ik wel sympathie voor heb. Verder weet ik niet wat ze gedaan heeft.
  Sophie in ’t Veld. Vind ik een doorgeslagen EU en EP-fan. Het mag van haar geloof ik kosten wat het kost (aan huisvesting, politici, declaraties etc). Ook ziet o.a. zij lijdzaam toe…hoe het EP npg verder uitdijt.

  Zie een Duits-Frans leiderschap van de EU overigens wel zitten. Vanzelfsprekend met respect voor de belangen en meedenkend met de andere landen. Zonder arrogantie, dat is namelijk altijd een walgelijke eigenschap, een waan….een eigenwaan.

  Tja, de zelfingenomenheid en de dedain van tante Barth. 2 febr. schreef Youp er al toepasselijke tekst over. Het is nu bijna de 8e, dat dan weer wel.


  Maak melding

 237. Heeft “Forum voor Democratie”, na ‘gebrek aan democratie’, wel eens een ‘forum’?
  Vandaag verlaat Susan Teunissen, die bij de landelijke verkiezingen op de derde plaats stond (na Thierry en Theo) de partij.
  “De manier waarop het partijbestuur omgaat met opbouwende kritiek is verre van democratisch.” In een volgende tweet specificeerde ze haar kritiek. Ze constateert onder meer dat de interne regels democratie besluitvorming in de prakktijk onmogelijk maken. Ook bekritiseert ze de ‘vreemde gang van zaken’ tijdens congressen waarbij gestemd moet worden middels applaus.


  Maak melding

 238. Bedankt en bedankt ook voor de extra aandacht voor de meesterlijke strip. Dagelijks verse kost! http://www.sigmund.nl. Deze link pakt ie zo niet. Hierna weer met url. Hij is in elk geval klikbaar. Jammer, overigens, dat de extra mogelijkheden hier niet meer kunnen. Zoals…vet, cursief, onderstrepen, link verpakken. Smileys mis ik niet.


  Maak melding

 239. Hoe zit dat met onze rood gekleurde media, bestaat de PVV van Geert Wilders niet meer, al dagen niets meer over gelezen/gehoord. Ach, wat naïef van mij, er is een nieuwe veel ergere Wilders opgestaan met de naam Baudet. Een racist tot in zijn vezels en nog fascistisch ook. Dus worden de ingeslapen nieuws overtypende snurkers, zich noemende journalisten, vanachter hun lig bureau en hang koffieautomaat geplukt, en worden ze door hun hoofdredacteur de straat opgestuurd, om wat sappig nepnieuws te verzamelen over die verdomde Baudet met zijn Forum voor Democratie.

  Volgens het partij kartel en heel Links Nederland plus de meelopers van de pers is er wel zeker (nep) nieuws, er zijn de afgelopen week maar zo enkele dissidenten uit het ledenbestand van het FvD gewipt. Wat denkt die fascist van een Baudet wel niet, leden die het oneens zijn met de partij richtlijn die kan/mag je niet maar zo buitensluiten, dat is ONDEMOCRATIES! Tussen de tien en twintig “ dissidente leden” op een ledenbestand van ± 23.000 leden, is dan ook wel een ontzettend hoog percentage. Maar niet getreurd, als compensatie hebben zich de afgelopen week weer ± 500 nieuwe leden aangemeld. Natuurlijk komen enkele van deze dissidente “leden” als zoenoffer naar de onbevooroordeelde pers, met een verklaring waarom ze zijn opgestapt/geroyeerd. En raadt eens, natuurlijk ligt het onder geen beding aan hen zelf, maar aan de ondemocratische structuur binnen het FvD…. PPfffttt

  Waar heb ik dat eerder gezien/gehoord, wacht, was dat niet bij die jankers van het partijkartel, en die overige partijen, waar ook dissidenten met slaande deuren, en veel kabaal “hun” partij verlieten? Maar natuurlijk, dat gebeurde bij de VVD, CDA, D66, PvdA, SP, 50 plus, PVV, GroenLinks en misschien ook wel bij die overige marginale partijtjes waar de dissidenten er zonder ruchtbaarheid uitgewerkt zijn. Bij de met name genoemde partijen zult u ongetwijfeld namen en rugnummers kunnen invullen.

  Binnen elke partij en/of bedrijfsleven bevinden zich strebers, die zich op de één of andere manier omhoog proberen te werken in de hiërarchie, en als dit eventueel ten koste moet gaan van collega’s of “hun” partij/bedrijf, er niet voor terug deinzen om minder oorbare zaken aan te wenden. Als deze strebers een halt wordt toegeroepen door de leiding, zullen ze het niet nalaten om als “dank” een lading drek te spuiten over hun voormalige collega’s cq partij, een typerende werkwijze van deze hypocriete non-valeurs.

  Maar roeren in een potje totdat er al roerend een wat “vreemd” geurtje opborrelt, is wel toevertrouwd aan de naar (nep) nieuws speurende stramme oudgedienden van de vodjes die wij nog steeds kranten noemen. Nou m’n beste stramme oudgedienden van het geschreven woord, nu vlug terug naar jullie lig bureau en hang koffieautomaat, en ga door met waar jullie goed in zijn, SNURKEN!


  Maak melding

 240. Gelukt, denk ik, Steven…. http://www.sigmund.nl
  Kan met een gerust hart een delegatie vrouwvolk afvaardigen in onze geweldige stad, om 4 dagen carnaval te vieren. Bovendien delen ze dit met 80% van de bewoners alhier.

  1 gaat trouwens als oud ironisch mannetje, met lange onderbroek, dun lang sigaretje en zoeklicht. De ander is een uberijdel neplatijn pratend SherlockHolmes-gelijkend heerschap. Heeft een klein pianootje om de hals als ketting en een groot vergrootglas in de hand. De opscure heren zoeken een forum van vrouwenvlees en democratie.

  In gedachten wensen we hun de wijsheid om goede keuzes te maken…. want alles in 1x terugvinden wat je bent kwijtgeraakt….


  Maak melding

 241. Zucht, geen zuchtje meer maar een storm.

  2e Kamerleden Monasch, Öztürk, Kuzu en 1e Kamer lid Barth hebben de PvdA verlaten.
  De eerste drie in 2017 uit onvrede over het partijbeleid (ondemocratisch?) Barth recent, wegens onbekwaamheid/malversaties in samenspel met haar D66 echtgenoot.
  Grinnik….grinnik.


  Maak melding

 242. Voor Bruins hoef je dat niet te doen, Dick. Hij is goed bekend met Sigmund. Bruins was zijn muze voor het boek “Sigmund wet wel raad met narcisten”. 😃


  Maak melding

 243. Oh ja, Steven; da’s een hele eer “muze” mogen zijn van iemand als de ongeëvenaarde vader van de praktische psychologie. En niet alleen van de praktische variant. Maar een narcist schijnt wel een freudiaanse naam te zijn voor een egoïst. Een selfkicker (in de spiegel) die zich niet in een ander kan inleven. Iemand die op zichzelf geilt. Dat valt bij jou toch wel mee Steven?
  Zo’n (psycho)analyse kan ook bijna niet op een digitaal weblog waar velen lafjes en anoniem opereren.
  Dan denk ik in eerste instantie aan een (ook in De Balie weer vanavond) theatrale klimaat-ontkenner als Thierry Baudet. Die ook regelmatig zelfs de racistische kaart placht te trekken…Jij bent toch wel een “narcist-ontkenner” en kun je dat bewijzen?…. Zo vreemd ook dat ‘Jan en alleman’ maar aan de haal gaat met je naam?

  én er begeeft zich hier, op dit onvolprezen WeblogZwolle, natuurlijk al jaren een schoolvoorbeeld van een “narcist uit de provincie”. Die hier velen al heeft weggejaagd. Toevalligerwijs ook vooral dames. Thierry minacht dames ook regelmatig, waarschijnlijk omdat sommigen zich verheven voelen boven…. Jij hebt daar toch geen moeite mee? Hoef je je natuurlijk niet over uit te laten.
  Maar kun je je op 1 of andere manier distantiëren van alle kwaad-willenden hier. En van onze huis-narcist?
  Volgens mij deel je toch ook 2 belangrijke elementen niet met genoemde narcisten: angst (verholen in zogenaamd bravoure) en haat?
  Zeg dat het niet zo is!

  Gewoon jezelf blijven Bruins!


  Maak melding

 244. PvdA-fractievoorzitter Eerste Kamer Marleen Barth stapt op
  ‘Nog langer aanblijven zal PvdA meer kwaad dan goed doen’

  De omstreden PvdA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Marleen Barth legt per direct haar functie neer. Dat meldt de partij in een perscommuniqué. Ze lag onder vuur vanwege haar afwezigheid bij het donordebat deze week in de senaat. Ze was op vakantie op de Malediven.

  Tjezus wat een zooitje is het bij de Partij van de aftreders,maar van wachtgeld en vakanties daar weten ze gelukkig wel alles van.
  Shame on you Pvda.


  Maak melding

 245. Laffe PvdA vlucht weg voor zichzelf: doet in veertig gemeenten met andere naam mee aan de verkiezingen

  De PvdA heeft door dat de partij een enorm zwak merk is. Dat klinkt door tot de kieslijsten bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgende maand. Daar durft de PvdA in zo’n 40 gemeenten – meer dan 10 procent van alle gemeenten – niet eens onder de eigen naam mee te doen. Men kiest voor PRO6 (Cranendonck), Sociaal Links (Dantumadiel), of Samen Verder (Beesel).
  Lodewijk Asscher denkt nog altijd dat zijn partij als een feniks uit de as kan herrijzen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat landelijk nog steeds niet je van het in de peilingen, dus de kans daarop lijkt buitengewoon klein.
  Daarom hebben zijn lokale vertegenwoordigers een wanhoopsdaad gepleegd: als de PvdA niet naar hen komt, dan doen ze het wel zonder de PvdA. Of Althans: zonder dat besmette etiketje van die besmette politieke partij. In heel het land ontstaan er nu ‘linkse samenwerkingsverbanden’ en ‘herbenoemingen’. Alles om te zorgen dat de PvdA maar niet als PvdA op het stembiljet hoeft te staan op 21 maart:

  “Steeds vaker vermijden plaatselijke PvdA’ers de naam van hun partij, en presenteren ze zich als PRO6 (Cranendonck), Soc!aal L!nks (Dantumadiel), of Samen Verder (Beesel): producten van lokale linkse samenwerking.
  Een deel van de PvdA-afdelingen worstelt, zo blijkt uit een rondgang van Trouw. Het vinden van lokale kandidaten is een flinke kluif, al geldt dat voor meer partijen. Daarnaast hebben ook andere linkse partijen in overwegend rechtse of christelijk-conservatieve gemeenten een probleem: als losse eenmansfracties slaan ze nauwelijks een deuk in een pakje boter. De PvdA kampt daarnaast met een derde plaag: het negatieve imago van het vorige kabinet bij haar eigen achterban.”
  Een telbeurt van de Telegraaf wijst uit dat het om wel veertig gemeenten gaat waar de PvdA niet meer als PvdA een kandidatenlijst heeft ingeleverd. Een flinke middelvinger naar de landelijke partijtop dus. En vermoedelijk een voorteken voor dat wat voor de sociaal-democraten komen gaat bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen: opnieuw een bloedneus geslagen door de kiezer. De zoveelste op rij, bij de gemeenteraadsverkiezingen. Waarmee het einde van de PvdA nu toch echt in zicht lijkt te komen.

  Dagelijkse Standaard


  Maak melding

 246. War een verschrikkelijk zakje idd. Duidelijk samengevat op https://joop.bnnvara.nl/nieuws/baudet-in-het-nauw-bij-landelijk-amsterdam-debat
  Met citaten uit O.a. Telegraaf en NRC. Er van Sybrand van H B

  Zie ook de klimaat-mening.

  En De mededeling dat Pechtold niet meer met Leefbaar Rotterdam wil omdat die kerels verlekkerd kijken naar die ijdele narcist en zijn ouwe man met narcistische trekjes.
  Laten we het een elitaire zichzelf schromelijk-overschattende Herenzitting noemen. Met onder andere, wellicht, overeenstemming over het dossier rassen in relatie tot IQ.


  Maak melding

 247. Vreemde actie. http://www.trouw.nl/democratie/veel-lokale-pvda-afdelingen-doen-onder-andere-naam-mee-aan-verkiezingen~a38579fb/

  Begrijp dat de ideologie steunen als vanouds.
  Begrijp ook dat ze er van balen dat de PvdA bijvoorbeeld een slechte verkiezings-uitslag had. En van het Neo-liberale gedrag van een senator in gezelschap van 2 neo-liberrale heren (D66 en VVD). Om de achtergrond van de heren was hun gedrag niet eens punt van discussie. Ze handelden immers naar de partij-ideologie.

  Maar die muts-tragedie was al geschied. Erg zuur voor de partij. Die opleverde onder Asscher, die het voor de vorige verkiezingen niet goed deed. Hij had (zoals de VVD wel deed) mogen pronken met de successen van het vorig kabinet.
  PvdA behaalde tussentijds ook nog eens een goede uitslag in Friesland.

  Begrijp niet, dat je een paar weken voor 21 maart, ineens een andere naam aanneemt, terwijl het evangelie gelijk blijft…. Daar prikken de mensen toch doorheen? Als PvdA-Zwolle ineens, om die reden “Zwolsche alliantie'” zou heten ofzo…..zou ik SP stemmen. Voor de gelegenheid.

  Wel mooi dat je zo heerlijk (wel democratisch) je mening mag hebben en toch serieus wordt genomen. Gebeurd trouwens nu in Duitsland ook. Waar Schultz eerst terug moet naar zijn achterban. En al geen minister van Buitenlandse Zaken meer wordt…..ik weet….het is de moeilijke weg, maar wel de meest democratische!

  Zo begon ik, niet heel lang geleden, een mailwisseling met Spekman. Begon met te melden dat ik slechts stemmer was, geen lid.
  Kreeg elke keer uitvoerig antwoord….Fijn gevoel “serieus genomen te worden, zonder lid van de club te zijn.

  Zo had ik jaren geleden met Boekhouder ook een mailwisseling over “werken bij de overheid.

  Dan had ik misschien wel voor de gelegenheid SP gestemd, maar daar lagen de verhoudingen altijd nog een ietsiepietsie anders.

  Om maar te zwijgen over de democratie bij Geert & Thierry. Maar dat is ondertussen geen geheim meer.


  Maak melding

 248. Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen heeft geen enkele FvD’er de partij verlaten. Het is alle leden gelukt zich de volledige twee uur te conformeren aan de koers van de partij.
  Volgens politiek commentator Joost Vullings is het knap van Baudet dat hij de partij de afgelopen uren bij elkaar heeft gehouden. “Toen Liechtenstein met de vlag het stadion binnenkwam, leek de discussie over de interne partijdemocratie weer even op te laaien. Maar toen een verlopen Koreaan Imagine van John Lennon begon te zingen, conformeerde iedereen zich toch aan de wil van leider Baudet.”
  Vullings: “Je ziet dat het voor jonge partijen altijd lastig is om de Olympische Spelen ongeschonden door te komen. Tijdens de Winterspelen van 2002 in Salt Lake City werd Pim Fortuyn nog ontslagen als lijsttrekker van Leefbaar Nederland.”

  Bron iets met draad en naald, iig in die buurt


  Maak melding

 249. Er ligt een zacht tikkend tijdbommetje onder het 3e kabinetje van “onze” nationale pinokio Markje Rutte. Volgens de integriteitcommissie van de “integere” VVD, krijgt één van hun Kamerleden namelijk een zekere Wybren van Haga mogelijk een negatief oordeel na hun gedegen onderzoek, hoe hij als eigenaar van ruim honderd panden in Amsterdam en Haarlem deze zou beheren.

  Het VVD Kamerlid annex pandjesbaas, verhuurt namelijk deze woningen aan twee of meerdere huurders, en laat dit nu juist sinds 1 januari 2017 verboden zijn, en zoals altijd is dit opgespoord door “onze” altijd alerte krantenjongens (ook wel journalisten genoemd), tijdens de twee uurtjes per dag dat ze wakker zijn.

  Zoals het de “integere” VVD top betaamd, gaven zijn onmiddellijk opdracht tot een diepgaand onderzoek, omdat een Kamerlid in goede of slechte tijden natuurlijk altijd het goede voorbeeld moet geven. Volgens de onderzoekscommissie heeft van Haga, “de schijn tegen” en is hij “uitermate kwetsbaar”.
  Ik ken nog een persoon, die maar eens voor een integriteitcommissie zou moeten verschijnen, u kent hem wel, die man met dat opgeblazen rode hoofd, met een Penthouse in Scheveningen.

  Maar even terug naar het zacht tikkend tijdbommetje. Het zaakje krijgt toch min of meer een explosief karakter, om dat Markje Rutte met zijn kabinetje maar een Kamermeerderheid heeft dat maar net met de hakken over de sloot gaat. 76 van de 150 zetels dat is krap aan, nietwaar? Stel dat van Haga de kont tegen de krib gooit, en zich niet neerlegt bij het toch wel harde oordeel van de commissie van Beek, en in een dea vieu besluit om als één mans fractie verder te gaan. Auw, dan is het voor Markje, dag meerderheid in de 2e Kamer!

  Maar de buigzame ruggengraat van Markje kennende zal hij zover niet laten komen, en komt hij gladjes met een voor “iedereen” aanvaardbaar compromis.

  wordt vervolgd


  Maak melding

 250. Het Syrische slagveld wordt met de dag onoverzichtelijker. De wapenindustrie en Bashar al-Assad maar lachen… Gister:

  Een Turkse legerhelikopter is neergehaald in het noordwesten van Syrië tijdens een operatie tegen de Koerden. Dat heeft de Turkse president Erdogan tegen leden van zijn AK-partij gezegd. Daarbij zijn twee Turkse soldaten om het leven gekomen. Erdogan zei dat de verantwoordelijken “een hoge prijs zullen betalen”.

  Tegen de zin van de internationale gemeenschap voert Turkije sinds eind januari de ‘Operatie Olijftak’ uit in de regio Afrin, waar veel Koerden wonen. Woordvoerders van de Koerdische militie YPG claimen dat zij inderdaad een helikopter in het gebied hebben neergehaald.

  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft met de Russische president Vladimir Poetin en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson gesproken. De telefoongesprekken vonden plaats nadat het Syrische leger vannacht een Israëlisch gevechtsvliegtuig had neergehaald.
  Netanyahu heeft tegen Poetin gezegd dat Israël zichzelf zal blijven verdedigen en Iran ervan zal weerhouden om voet aan de grond te krijgen in Syrië. Poetin wees op de noodzaak om nieuwe confrontaties en verdere escalatie in de regio te voorkomen.
  Rusland steunt, net als Iran, het regime van de Syrische president Assad en heeft militairen in Syrië zitten. Netanyahu zei na het telefoongesprek dat de Israëlische en Russische legers blijven samenwerken.
  De VS laat weten “zeer bezorgd” te zijn en zegt vierkant achter het recht van Israël te staan om zichzelf te verdedigen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken schrijft in een verklaring dat de acties van Iran gevaarlijk zijn voor de inwoners van de hele regio, van Jemen tot Libanon .
  Het gevechtsvliegtuig werd vannacht uit de lucht geschoten nadat de Israëliërs aanvallen hadden uitgevoerd op twaalf Iraanse doelen in Syrië. Die aanvallen waren volgens Israël een reactie op een Iraanse drone die vanuit Syrië het Israëlische luchtruim in was gestuurd.

  Bron: NOS.nl


  Maak melding

 251. Ik vind het nog al wat.
  Brenninkmeijer in Het Buitenhof: Politieke partijen zijn mediamachimes geworden. En mediamachines hebben geen aandacht voor het algemeen belang.
  En wat Elian zegt: “Door de fractiediscipline ben je meer dan de helft van de kamer kwijt als het gaat om de controle van de regering.”
  De aftrap van de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt gedaan door een debat van de fractievoorzitters van de tweede kamer.
  Duidelijk dat dit allemaal niet meer klopt. Maar hoe het dan wel zou moeten..


  Maak melding

 252. Kleine toevoeging: De wapenindustrie, IS, allerlei ongecontroleerde en ongeorganiseerde milities en Bashar al-Assad maar lachen. Ieder betrokken land is al strategisch bezig met hoe de koek na de oorlog moet worden verdeeld.
  Schijt aan de inwoners, lijkt het wel. Die miljoenen mensen die al zo allemachtig lang lijden. Waarvan een respectabel aantal huis, familie, kennissen, vrienden en de vertrouwde (eens) veilige omgeving verlaten. Soms ook met de toekomst van hun dierbaren op het netvlies.
  Bijna alle Europese landen houden deze mensen het liefst buiten hun landsgrenzen. “Overlast/opvreters…etc…etc”.
  Zelfs onze regering, met 2 Christelijke partijen….
  We kunnen een voorbeeld aan Schultz en Merkel nemen. Waar Merkel enorm bekritiseerd werd om haar humane standpunt in deze… Zette Schultz de verkiezingen al vol in met het credo “Zoveel mogelijk opvang van vluchtelingen”. De Duitse regering lijkt gelijk de grote uitzondering in het economisch zeer sterke Europa.

  Is geld, ego’s, macht, status, aanzien en grond… belangrijker dan mensenlevens?


  Maak melding

 253. Vraag eens aan die familie in Freiburg waar hun dochter werdt vermoord door een asielzoeker terwijl zij vrijwillegerswerk deed voor deze mensen.Dick of in Berlijn hoe ze over vluchtelingen denken.
  Je kunt het ook dicht in de buurt vragen Kampen.
  Maar hou lekker de oog kleppen op net als de Pvda.
  Nee laat Assad maar lekker zitten kan al dat volk zo snel mogelijk weer terug.


  Maak melding

 254. Vreemd dat je in een tijd van “ik zeg wat ik denk en ik doe wat ik zeg” een fascist geen fascist mag noemen. Wilders is een fascist en Baudet ook. Wie op Wilder of Baudet stemt, stemt op een fascist. Ik ken geen reden waarom iemand op een fascist zou stemmen, behalve dat hij zelf een fascist is. Of achterlijk. Maar fascisme is achterlijk, dus dat kan kloppen.


  Maak melding

 255. “Der Fall hatte eine hitzige Diskussion über die Kriminalität von Flüchtlingen ausgelöst. Auch zu der Debatte wollen die Eltern von Maria L. aber derzeit keine Stellung nehmen, sagte ihr Anwalt Kramer.”
  Weet jij meer dan wij over de opvattingen van haar ouders, Abe?


  Maak melding

 256. Vreemd dat je in een tijd van “ik zeg wat ik denk en ik doe wat ik zeg” een fascist geen fascist mag noemen.

  Linkse extremisten dan? Die schreeuwen dat nl ook


  Maak melding

 257. Ik herinner me deze trieste moord ook nog, Dick, omdat ik toen ik duitsland verbleef. De ouders wilden juist geen voer geven aan allerlei xenofobe reacties. Dit in tegenstelling tot de ouders van Marianne Vaatstra, die inmiddels weten dat ook witte boeren tot gruwelen in staat zijn. Het is vreselijk wanneer je kind vermoord wordt. Het is akelig wanneer mensen jouw verdriet gebruiken om hun politieke opvattingen kracht bij te zetten.


  Maak melding

 258. Preciés… in tegenstelling tot de ouders van Marianne Vaatstra.
  Er zijn altijd kwaadwillende geesten, vervuld van haat, die deze in- en in-traumatische ervaring zelfs weten om te buigen in hun voordeel. Kan er ook over meepraten, het was weliswaar niet mijn zoon, maar een broer. Wil je het kwaad voeden en zich als een olievlek laten verspreiden; of wil je het onder ogen zien en er feitelijk mee omgaan. Of zelfs vergeven?
  Hoef niet te vragen wat het moeilijkst is.

  Toevallig keken een ex-Neo Nazi-stel gister, op tv, op hun leven terug. Brrr en zo volgeplompt met allerlei soorten drugs. Stoer doen, er bij willen horen, ouders die alles van hun kind verheerlijkten en goed vonden, toch ook angst…gemaskerde angst.


  Maak melding

 259. Hm. Niet zo lang gelden postte ik hier hoe ik ooit in elkaar ben geslagen door een stel lelieblanke mannen. Het was schering en inslag in die tijd.

  Heeft nog nooit geleid tot een pogrom tegen blanke mannen.

  Daar kunnen de fascistenvriendjes op dit blog een voorbeeld aan nemen.


  Maak melding

 260. De Rossumse wagenbouwvereniging De Sjeesköttels wordt beschuldigd van racisme. In de carnavalsoptochten van Oldenzaal en in die van Rossum waren de deelnemers van de loopgroep zwart geschminkt.

  In combinatie met hun praalwagen beeldden zij zwarte Afrikaanse inboorlingen uit. Ook hun kleding was daarop afgestemd en droegen zij leeuwenmaskers. Het thema van De Sjeesköttels was dit jaar: Noa goa’j ’t beleaven, Afrika komt tot leave’n. Dat leidde vandaag in de loop van de dag tot negatieve reacties op sociale media. Onder de naam Movement X stond op Facebook het volgende: ‘Blackface anno 2018. Welkom in beschaafd Nederland waar nonstop de gevoelens en emoties van zwarte kinderen keihard wordt genegeerd’.
  Commotie

  Niet alleen in Rossum maar in heel carnavalsland hebben deze beschuldigingen tot grote commotie geleid. De betrokken Sjeesköttels werpen de aantijgingen verre van zich. Dat doet ook de optochtcommissie van de Kadolstermennekes uit Oldenzaal waar De Sjeesköttels afgelopen zondag met hun kleurrijke creatie eindigden op de vijfde plaats.

  Hahaha wat zijn we toch een zielig land aan het worden zelfs de carnaval moet er aan geloven.
  hebben al die linkse droeftoeters niks anders te doen.Tis te gek voor woorden,
  Ik stem trouwens Pvv en ben ik nu ook fascist Riet?
  Ik heb ook een kale kop maar dat komt door de leeftijd.


  Maak melding

 261. Ja, dat ben je. Waarom zou je anders Wilders stemmen?

  P.S. Het is Wilders en niet PVV. De PVV bestaat alleen op papier.

  P.P.S. Movement X is niet “al die linkse droeftoeters”. Het is de nieuwe partij van Abou Jahjah en zijn makkers. Typisch voor een fascist om heel links Nederland over één kam te scheren.


  Maak melding

 262. Water naar de zee dragen, Peter. Het vrouwtje Pluim, heeft geen enkel idee wat fascisme inhoud, zoals meerderen op dit log. Men roept fascisme/racisme omdat ze verder geen enkel onderbouwd argument te berde kunnen brengen. Tunnelvisie!


  Maak melding

 263. Ik heb lang het woord rascisme niet willen gebruiken. De mensheid bestaat immers niet uit verschillende rassen. Hoe kan er dan rascisme bestaan. Wel discriminatie op grond van huidskleur, achternaam etc. Maar dat is dus discriminatie. Niet rascisme.
  Maar het kan toch. Ik zou het rascisme willen noemen als je er in je stellingen impliciet vanuit gaat dat de mensheid wél uit verschillende rassen bestaat. Een goed voorbeeld zagen we vorige week toen een grachtengordelpopulist de stelling van een sportpublicist, dat zwarte mensen een lager IQ hebben dan witte mensen, overnam en zelfs wetenschap noemde. Dat komt verdomd dichtbij mijn definitie voor rascisme.


  Maak melding

 264. Tsja, we moeten beseffen dat we met zn allen op dit bolletje wonen en dr wat van moeten maken. Maar idd extreem woordkeuze zoals rascisme fascisme het verleden ect zijn niet nodig, zet mensen alleen maar in een bepaald hokje en viola hokjesdenkers ect ect leef geniet en ja regeren is vooruit zien maar dat is geen een nog gelukt.


  Maak melding

 265. PeterD

  Fascisme is een doorgeslagen vorm van autoritair nationalisme, tot in zijn genen antidemocratisch/antiliberaal enz. Een pure vorm van een dictatuur, simpel gezegd een één mans bedrijf, dat door fysiek geweld/gerichte propaganda en censuur aan de macht komt/blijft. Ik kan wel een heel verhaal hierover op lepelen, maar ik neem aan dat vrouwtje Pluim kan lezen, genoeg info hierover op internet.

  Belachelijk, om mensen die stemmen op de PVV/FvD hiermee te vergelijken.
  Stem zelf niet op één van deze partijen, maar heb altijd de neiging om het op te nemen voor de gedemoniseerde underdog.


  Maak melding

 266. Ik denk en hoop dat Zijlstra zelf z’n conclusies moet gaan trekken (en daar wel driftig mee geholpen wordt), en dus aftreedt. Dattie z’n verzonnen verhaal tijdens een VVD-congres met verve voor het voetlicht bracht, was niemand daar opgevallen…
  Maar zo’n clown kun je dus nooit niet meer als minister van buitenlandse zaken afvaardigen: volkomen knots!


  Maak melding

 267. @Mike70 ;Ik vind toch wel een groot verschil tussen een kamerlid en een BuZa-minister. Het NOS-journaal van zojuist gaf aan dat de steun van de coalitie al een stuk minder is als gisteren.
  @D erk ; dan staan we echt in ons nep-nieuws-hemd.


  Maak melding

 268. @drama
  Klopt, er is een duidelijk verschil tussen Kamerlid en minister maar uiteindelijk moeten ze dezelfde conclusie trekken en dat is vertrekken. Een volksvertegenwoordiger die onjuiste informatie verstrekt is niet meer te vertrouwen.


  Maak melding

 269. @Mike70 ; igv Moorlag blijft het een interne partij-kwestie, en daarmee is volgens mij de kous af; een bestuurder kan middels een kamermotie naar huis worden gestuurd.


  Maak melding

 270. Persoonlijk vind ik het een goeie mop en nu hij uitvoerig zijn excuus aangeboden heeft zou hij van mij mogen blijven zitten, ware het niet dat het ook in alle buitenlandse kranten gestaan heeft en hij in het buitenland niet meer serieus genomen zal worden. Hoe kan hij Rusland nu nog aanspreken op het verspreiden van nepnieuws?


  Maak melding

 271. Hoon. Besmuikt gelach, verbazing. Dat waren de eerste reacties op het nep verhaal van Halbe Zijlstra. Het “pleefiguur” dat Nederland in de wereld moet vertegenwoordigen als Minster van BZ, maar zichzelf en Nederland nu op een onverantwoorde manier als de clown van de wereld neerzet.

  Het “pleefiguur” Zijlstra hing met veel gevoel voor drama een egostrelend nepverhaal op tijdens een congres van de VVD, over de expansie drift van Poetin, wat achteraf volledig uit zijn duim gezogen bleek. De bewering dat Poetin zijn buurlanden zou willen annexeren moest aantonen over hoeveel statuur hij beschikte, daarom verzon Zijlstra dat hij er zelf bij was. De onnozelheid en het opportunisme van “onze” politici verbaast inmiddels niemand meer, maar dat Zijlstra dit zelf aanvoert ter verdediging van zijn aperte leugen, hij denkt dus dat dit tot begrip zal leiden, is de gotspe van de maand.

  Dan zijn er nog zijn “trouwe” collega’s van het politieke kartel, die allemaal mee moeten huichelen, o.a. Rutte die bekend staat als een pathologische leugenaar geeft toe dat Zijlstra een “grote” fout heeft gemaakt, maar zijn geloofwaardigheid niet in het geding is. Hij kan gewoon aanblijven als minister. Maar er is één persoon die Rutte naar de kroon steekt, dat is Pechtold, beter bekend als meneer Penthouse, de persoon die besmet is met het virus pseudologia phantastica, waardeert de “openhartigheid” van Zijlstra, en verwoord dit op zijn eigen huichelachtige manier “ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten rechtzet.” Typisch Pechtold, om een keiharde leugen aan te grijpen om anderen , hier het Russische volk, onbetrouwbaar te noemen. De hypocriet Pechtold die altijd bij alles en iedereen racisme ziet, discrimineert hier het hele Russische volk.

  Enige overeenkomst met de uitspraken van Wilders over Marokkanen, misschien voorgedrukte aangifte formulieren klaar leggen?

  Update: er is inmiddels aangifte gedaan tegen Pechtold door iemand met een Russische achtergrond van discriminatie.


  Maak melding

 272. Hieronder de leugen delinquenten uit het verleden

  John Leerdam (PvdA). Loog over Jael Jablabla. Leerdam stapte op.
  Charles Schwietert (vvd). Loog over zijn legerrang en opleiding. Schwietert stapte op.
  Philomena Bijlhout (LPF). Loog over betrokkenheid bij Bouterse. Bijlhout stapte op.
  Evan Rozenblad (PvdA). Loog over zijn opleiding. Rozenblad vertrok.
  Tara Singh Varma (GroenLinks). Loog over kanker. Singh Varma stapte op.
  Ard van der Steur (vvd). Loog over bonnetjes. Van der Steur stapte op.
  Ivo Opstelten (vvd). Loog over een bedrag. Opstelten stapte op.
  Mark Verheijen (vvd). Loog over bonnetjes. Verheijen stapte op.
  Albert-Jan Evenhuis (vvd). Loog over financiën. Evenhuis stapte op.
  Hamid Houda (PvdA). Loog tegen de fiscus. Houda stapte op.
  Eibert Meester (PvdA). Loog over verzetsverleden. Meester stapte op.
  René Leegte (vvd). Loog over een nevenfunctie. Leegte stapte op.
  Johan Houwers (vvd). Loog over zijn inkomen. Houwers stapte op.
  Jos van Rey (vvd). Loog over alles. Van Rey stapte op.
  James Sharpe (PVV). Loog tegen klanten. En was een botte hork. Sharpe stapte op.
  Paul Russell (CDA). Loog tegen Belastingdienst en Douane over een kunstwerk. Russell stapte op.
  Wijnand Duyvendak (GroenLinks). Loog over zijn verleden als milieuhooligan, met onder meer brandstichting en bedreiging. Duyvendak stapte op.
  Halbe Zijlstra (vvd). Loog over een ontmoeting met Poetin.


  Maak melding

 273. Dat is ook de bottomline van mijn reactie. Nu zitten er bij die clubs vast hardcore fascisten, maar de partijen zelf zijn niet als zodanig te duiden. Racisme is een ander verhaal. Het aanhalen van een al decennia geleden onderuit gehaald “wetenschappelijk” onderzoek over IQ-verschillen tussen rassen laat vooral zien dat het IQ van de steller niet heel hoog is en het kritisch vermogen al helemaal niet.


  Maak melding

 274. Ook een groot verschil tussen de achtergrond van beide incidenten. Moorlag stapte in een club waar constructies werden gebruikt met als doel mensen aan het werk te houden, waar de rechter achteraf van oordeelde dat die niet toegestaan was. Een keuze uit twee kwaden. Zijlstra brengt nepnieuws in de wereld, dat potentieel tot grote conflicten had kunnen leiden. Als minister van Buiza ongeloofwaardig geworden.


  Maak melding

 275. Goede interruptie van Wilders, op het betoog van Baudet. Een blunder in het betoog van Baudet, om aan te geven dat uit oogpunt van Nederlandse belangen Zijlstra maar met stille trom had moeten vertrekken. De 2e Kamer controleert het kabinet, dus openheid is/was in deze zaak geboden. Maar Baudet wil hierover nadenken, dat siert hem dan wel weer. Baudet is nog beetje een groentje in het politieke debat, maar ik weet zeker dat dit op korte termijn tot het verleden behoort. Voor de rest een hoop bla,.bla, vooral van de Penthouseboy.


  Maak melding

 276. 2e Kamer maar opheffen. Volgens Rutte, is een primeur interview van de Volkskrant belangrijker dan het tijdig informeren van de 2e Kamer. Voorstel, stuur het hele kabinet naar huis, en zet op de kabinet posten de hoofdredacteuren van de media. Wat een achterlijke argumentatie van Rutte.


  Maak melding

 277. Ga maar naar voetballen kijken, voordat mijn televisie scherm door het groeien van de neus van pinokkio beschadigd raakt. Wat een notoire leugenaar is die Rutte, zelfs zijn korte termijn geheugen is beschadigd. Wat een nitwit.


  Maak melding

 278. Tsja, voorspelbaar gezien zijn eerdere moves. Huichelaar ook in de politiek is eerst ikke ikke dan de partij. Pluche up to zetel bedrijfsleven lonkt over twee jaar zit hier een kabinet gelijk amerika. Clown, geldwolven, klappers, maar besturen ho maar. Grofste fout was politiek overzetten naar gemeentes. Het is een show aan het worden, nou dannkeek ik liever fred oster


  Maak melding

 279. Hoe kan Rusland ooit nog iemand ergens op aanspreken?

  Dat Zijlstra niet te handhaven was snap ik, maar waarom behandelen we Poetin nog steeds als een legitiem staatshoofd? Hij is een dictator met bloed aan zijn handen, waaronder Nederlands bloed, maar we blijven met hem in gesprek alsof hij nog enige credibiliteit bezit.


  Maak melding

 280. Oh jawel hoor. Ik ben het alleen zat om voor de zoveelentachtigste keer hetzelfde domrechtse flauwekulargument te moeten weerleggen, alsof ik met een redelijk mens in debat ben, om er na een week weer mee geconfronteerd te worden. Fascisten zijn niet redelijk. Dus sla ik die omslachtige tussenweg maar over en ga meteen naar de conclusie. Anders mag jij me wel eens uitleggen waarom mensen die fascist zo’n vreselijk scheldwoord vinden, wel op een fascist stemmen. Met onderbouwd argument graag, als dat je tenminste menens was.


  Maak melding

 281. PeterD,
  De vraag of wilders een fascist is doet me teveel denken aan de VN Veiligheidsraad die debatteerde over de definitie van het woord “genocide” terwijl in Joegoslavië hele steden werden uitgemoord. Je zult altijd overeenkomsten én verschillen vinden tussen het verleden en het heden, en dus ook tussen het fascisme van Mussolini en dat van Wilders. Tussen Mussolini en Franco waren ook verschillen. Mij boeit het niet. Wilders is een machtsgeile, xenofobe, autoritaire, antidemocratische, nationalistische, anti-intellectuele volksmenner. Misschien niet 100% fascistisch, maar 90% is goed genoeg. Dit is de enige reactie die ik hieraan spendeer. Academische discussie laat ik met plezier aan toekomstige historici over.


  Maak melding

 282. Vreemd dat jet het dan niet opneemt voor de moslims. Als er één bevolkingsgroep gedemoniseerd wordt tegenwoordig, zijn het moslims wel, met PVV als hoofdschuldige.

  Je verontwaardiging is nogal selectief.


  Maak melding

 283. Een aantal Eerste Kamerleden van D66 hebben zich niet geregistreerd als donor of willen uit privacyoverwegingen niet zeggen of ze dat hebben gedaan. Dat blijkt uit een rondgang door RTL Nieuws onder de ja-stemmers in het debat over de nieuwe donorwet.

  Die uitkomst noemt RTL Nieuws opmerkelijk, omdat juist D66 de partij is die ervoor heeft gezorgd dat er een nieuwe donorwet komt. RTL Nieuws vroeg alle 38 voorstanders van de nieuwe donorwet in de Eerste Kamer of ze zelf een donorcodicil hebben. 24 senatoren staan geregistreerd als donor, vijf senatoren hebben zich (nog) niet geregistreerd, zeven senatoren willen uit privacyoverwegingen niet zeggen of ze zich hebben geregistreerd, twee senatoren waren onbereikbaar.

  Bij D66 zijn twee van de tien senatoren niet geregistreerd als donor en willen vier senatoren er niets over kwijt.

  Het is wat bij de partij van de gladde veilingmeester zichzelf verrijken met huizen en nu dit weer.
  Erg ongeloofwaardig dat D 66 het lijkt de partij van de aftreders wel.


  Maak melding

 284. Even gelinkt en op links gelezen.
  De extreemlinkse activiste Anne Fleur Dekker is niet langer welkom bij vergaderingen van het extreemlinkse Comité 21 maart dat volgende maand in Amsterdam een demonstratie organiseert Forum voor Democratie, de PVV en Leefbaar Rotterdam. Dat zegt ze donderdag tegen de Telegraaf.

  Volgens Dekker probeerde ze op Facebook een discussie met gelijkgestemden over joden te sussen.

  Dekker kwam vorig jaar onder meer in opspraak omdat ze Forum voor Democratie leider Thierry Baudet wilde ‘taarten’. Ook sprak ze steun uit voor het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front dat het huis van Baudet besmeurde.

  Comité 21 maart organiseert zondag 18 maart een anti-racisme demonstratie gericht op Forum voor Democratie, de PVV en Leefbaar Rotterdam onder het motto ‘Geen racisten in de raad’. Dat was reden voor de Partij voor de Dieren, SP en PvdA om de medewerking aan de demonstratie terug te leggen. GroenLinks loopt wel mee maar ondertekent het bijbehorende manifest van de demonstratie niet.

  Wat een tuig zeg tis alleen maar gezeik en gezeur bij deze linkse opvreters.


  Maak melding

 285. Duitse PvdA al net zo hard op weg richting afgrond als Nederlandse PvdA
  SPD heeft nu bijna net zoveel aanhang als de AfD

  Een opiniepeiling geeft aan dat de Duitse SPD in een vrije val is beland, na de coalitieonderhandelingen met de christendemocraten van bondskanselier Merkel en de interne ruzies die erop volgden. De krant Bild publiceerde maandag een peiling waarin de sociaaldemocratische SPD nog slechts 16,5 procent van de ondervraagden achter zich heeft. Dat is maar een klein beetje meer dan de rechtse populisten van Alternative für Deutschland (AfD), die de steun van 15 procent van de ondervraagden heeft gekregen.

  Merkels christendemocraten van de CDU (en de Beierse tak CSU) komen met een klein verlies in de peiling op 29,5 procent. Het is opmerkelijk dat de regeringscoalitie die Merkel en de SPD in de steigers hebben staan, in de peiling veel minder ondervraagden aanspreekt (46 procent) dan de coalitie van Merkel met rechts-liberalen (FDP) en Groenen (53 procent). Die coalitie ging niet door omdat de onderhandelingen mislukten.

  De parlementsverkiezingen waren op 24 september. De CDU kreeg toen bijna 30 procent van de stemmen, de SPD 20,5 procent, de AfD 12,6, de FDP 10,7 en de Groenen bijna 9 procent.

  Eindelijk komen ze er in Duitsland ook achter,


  Maak melding

 286. Waarom ongeloofwaardig? Ook binnen de nieuwe wet is het oké om geen orgaandonor te willen zijn. En dat iemand daar niets over wil zeggen is ook begrijpelijk. Het blijft een privézaak.


  Maak melding

 287. Ik wou er eerst geen letter aan wijden, want het is bizar voor woorden. Maar je moet als politieke partij toch wel volledig door de ondergrens gezakt zijn, om zo’n achterlijke alliantie aan te gaan. De PvdA/GroenLinks en de SP gaan een samenwerkingsverband aan met de islamitische partij NIDA in Rotterdam. 3 seculiere partijen die zich bekeren tot Allah (vzmh), dan ben je toch wel volledig van het padje. De totale afgang van links in Rotterdam!

  De 3 amechtig naar (politieke) lucht happende Linkse partijen, loopt het dun door de broek, dat Leefbaar Rotterdam eventueel in het college zal komen. Dus hopen zij dit doormiddel van een pact met het islamitische NIDA te voorkomen. Dat NIDA bestaat, en meedoet met de plaatselijke verkiezingen, is hun goede democratische recht, maar dat 3 seculiere socialistische partijen hun waarden en partij ideologie te grabbel gooien, in het voordeel van een islamitische partij, is volledig van de ratten besnuffeld.

  Misschien een eyopener op landelijk niveau, een alliantie met de SGP?

  Die Linkse mafklappers zijn in staat om hun familie in stukken te verkopen, om er politiek beter van te worden.


  Maak melding

 288. Laat ik voor dat ik verder schrijf, even aangeven dat ik al tientallen jaren uit overtuiging VRIJWILLIG orgaandonor ben, en dat ook niet zal veranderen.

  Maar er zit een naar luchtje aan deze nieuwe donorwet, een luchtje van staatsbemoeienis met je privacy. Je bent namelijk verplicht orgaandonor tenzij je hier bezwaar tegen maakt. Mag de staat zijn burgers dwingen om een wel of niet keus te maken, nee dat mag zij niet. De staat DWINGT de burger namelijk tot actie, in de oude situatie hoefde je niets te doen als je geen donor wenste te zijn. Maar deze nieuwe wet zorgt er voor dat iedereen geboren wordt als orgaandonor, mits je dit schriftelijk ongedaan maakt.

  Een onwenselijke staats inmenging, op je fysieke integriteit.


  Maak melding

 289. Voor mij geldt hetzelfde. Had ook mijn bedenkingen bij deze wet. Maar mijn inzicht is voortgeschreden.
  Ten eerste uiteindelijk zijn het de nabestaanden die erover beslissen. Zo belangrijk is die registratie dus niet. De registratie helpt hun uiteraard wel bij hun beslissing.
  Ten tweede die dwang een keuze te maken gold ook in de oude situatie. Maar dan andersom. Je werd gedwongen je te laten registreren als je orgaandonor wilde zijn.


  Maak melding

 290. Je 2e argument is een drogreden, en wel daarom: in het huidige systeem is een >VRIJWILLIGE < handeling vereist, in het voorgestelde systeem is/wordt de keuze voor je >GEMAAKT< “geen bezwaar” tenzij je anders aangeeft. Het is en blijft een kromme situatie, om er van uit te gaan als iemand zich niet registreert, “geen bezwaar” heeft tegen orgaandonatie. Men gaat er in deze vanuit dat er toestemming is verleend, zonder dat dit expliciet is gegeven

  Het lijkt een beetje op het ongevraagd toesturen/ontvangen van een proefabonnement wat na enkele weken weer afloopt. Maar je bent niet de eerste wiens abonnement stilzwijgend wordt verlengt. Je moet >VERPLICHT REAGEREN< om er vanaf te komen.


  Maak melding

 291. Je maakt zelf een drogreden.

  Bij reclamedrukwerk is de keus tussen wel of geen reclame. Bij donatie is de keus tussen wel doneren of wel je organen in de grond weg laten rotten, wat de overheid voor jou bepaalt als je zelf geen keuze hebt gemaakt.

  Als je niet wilt dat je organen in de grond wegrotten, is in de huidige situatie de handeling ook niet vrijwillig.

  Het huidige en het nieuwe systeem zijn precies hetzelfde, behalve dat in het nieuwe systeem (hopelijk) minder mensen zullen sterven.


  Maak melding

 292. Ik kan me herinneren dat zoiets wel eens gebeurd is. In een gemeente in Zeeland, als ik me niet vergis, was de PvdA de grootste fractie maar hadden de andere fracties onderling al besloten een coalitie te vormen… met de SGP.

  Als je zo’n grote hekel hebt aan de PvdA dat je liever een coalitie aangaat met een openlijk antidemocratische partij als de SGP, dat wil wel wat zeggen.

  Overigens lijkt NIDA meer op de CU dan op de SGP. Dat de partijen hun waarden en ideologie te grabbel gooien, is dus op zijn zachtst gezegd nogal overdreven. Waarschijnlijk staat Leefbaar verder van ze af.


  Maak melding

 293. Zeer indrukwekkende docu (Op 2 van 0:00 uur) teruggekeken. ‘Shalow world’, over de wereldwijde wapenhandel en wie er bij betrokken zijn. Waar ‘winst’ belangrijker is dan ‘mensenlevens.


  Maak melding

 294. Door te focussen op buitenlanders die ons land als belastingparadijs zien, wordt het falen ten opzicht van landgenoten misschien buiten de radar gehouden?
  https://www.volkskrant.nl/binnenland/belastingdienst-worstelt-met-creatieve-foefjes-allerrijksten~a4573146/
  “Zeer rijke Nederlanders weten hun belastingafdracht aanzienlijk te drukken door allerlei privékosten als ‘bedrijfskosten’ op te voeren en die dan van de belasting af te trekken. Of kosten als zakelijk of privé worden beoordeeld, hangt af van de coulance van individuele belastingambtenaren.”

  En…. ALWEER worden de rijken steeds rijker:
  De Volkskrant vroeg cijfers bij het CBS op: Het vermogen van de rijkste Nederlanders neemt fors toe. De rijkste 0,1 procent, dat zijn 7600 huishoudens, zagen hun vermogen met 8 miljard stijgen tot een gemiddeld vermogen van 16,7 miljoen euro. Dat komt neer op 11 procent van het totale vermogen in Nederland.

  Vrees dat de VVD het allemaal niet erg vindt. D66 (dat volgens mij ook elitairder is geworden en al samen met de VVD in 1 Europese Kapitalistische-fractie zit) vast ook niet.

  En de Christelijke partijen?


  Maak melding

 295. 21 maart verkiezingen!, dan is het vanaf heden de tijd om bij de partij “VOOR VRIJHEID en DEMOCRATIE” het grijs gedraaide leugenplaatje op te zetten. Ze gaan weer “stoer” murmelen over immigratie. Rubberen Markje en zijn discipelen van “de enige echte “law and order” partij slaan met de vuist op tafel en zullen er vanaf vandaag voor zorgen dat al die achterbakse/kansloze asielzoekers die hier onterecht ons geld pikken, strafrechtelijk worden vervolgd.

  Wat denken die asielhoppers wel niet, dat ze na binnenkomst in Griekenland/Italië enz. met hun Ipad kunnen uitrekenen in welke landen ze de hoogste uitkering kunnen krijgen?
  Om daarna door allerlei veilige landen te trekken, om vervolgens aan te komen in ons land van melk en honing? STOP! Volgens de VVD, gaan we met die criminele asielhoppers afrekenen, daar gaat de rechter binnenkort een stokje voor steken.

  Volgens rubberen Markje en zijn “stoere” discipelen: “wil de VVD dat asielzoekers die door de EU trekken naar het door hen “uitgezochte” land van hun keuze, strafbaar worden gesteld. Nederland zou het voorbeeld van Frankrijk daarin moeten volgen”

  De VVD wil dat asielzoekers asiel aanvragen in het land waar zij het eerste aankomen en niet door allerlei landen trekken.

  Tjonge dat is stoere praat, je zou haast denken dat ze het menen. Maar ja, het is de VVD he, bij die partij kan je beter elke uitspraak met een korreltje (wat zeg ik, een gigantische bal) zout nemen. We kennen zo langzamerhand de mooie “rechtse” campagnebeloftes van deze corrupte partij, die zich na elke stembusgang prostitueren en in bed kruipen met welke Linkse partij dan ook.

  Resumerend: “gezwets voor de Bühne”


  Maak melding

 296. Per 31mrt is verdrag Dublin toch van de baan en is men niet meer verplicht n het eerste land van binnenkomst asiel aan vragen, mag dan overal. Hebben we samen afgesproken, kuch proest


  Maak melding

 297. Zijn wij niet allen wereldburgers?
  Wereldburgers die enorm bevoorrecht zijn in een landje als ’t onze geboren te zijn?

  Of klinkt dit té stichtelijk?
  Nou ja; let it be.


  Maak melding

 298. Er heerst zo’n raar beeld over asielzoekers. Dat ze op het eerste de beste veilige stukje grond dankbaar en blij moeten zijn met het minimum aan bestaansmogelijkheden. Maar het zijn gewoon mensen, met levens, met wensen, met dromen, met werkervaring die ze in willen zetten en kinderen die ze naar school willen sturen. Waarom zou je als Syriër geen voorkeur mogen hebben voor Nederland boven Turkije? In Turkije zijn alleen bomvolle, ijskoude en erbarmelijke opvangkampen. In Nederland is een toekomst. Dat je weet hoe een iPad werkt, kan toch alleen maar een voordeel zijn.


  Maak melding

 299. Hoe noemen we dat ook wel, als iemand of een politieke partij denkt dat hij te weinig aandacht krijgt, is dat niet het calimerocomplex? Nou, we hebben er weer één gevonden die hieraan lijdt. Volgens Lodewijk Asscher (PvdA) gaat het deze campagne voor de gemeenteraadverkiezingen veel te vaak over Thierry Baudet (FvD)

  PvdA “LIJDER” Lodewijk Asscher doet huilie huilie over de aandacht die Baudet op dit moment krijgt. Asscher vindt dat (snik, snik,) niet terecht, omdat Baudet een landelijk politicus/2e Kamerlid is, en dat het hier toch duidelijk over de gemeenteraadsverkiezingen moet gaan. Asscher gaat zelfs zover dat hij zijn vriendjes van de media er van beschuldigd, dat ze Baudet laten opdraven voor de kijkcijfers.

  Natuurlijk heeft Asscher een punt dat het over de gemeentelijke verkiezingen moet gaan, en dat de landelijke hotemetoten zich hier ver van moeten houden, maar calimero (jij bent groot en ik ben klein) Asscher doet er zelf vrolijk aan mee. Het is natuurlijk frustrerend als een electorale concurrent meer in de spotlight staat dan jezelf, spotlight die je liever zelf had gehad, maar dat betekent nog niet dat het onterecht is dat de spotjes op Baudet gericht staan. Het simpele feit is nu eenmaal, dat de figuur Baudet gewoon op dit moment in het middelpunt van de belangstelling staat.

  Dus Asscher niet mauwen en/of huilie huilie doen, maar je op een “positieve” manier profileren, en dat calimero gedrag ver van je af werpen. Want ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat jij als voormalig ex vice premier het niet erg had gevonden als al die aandacht aan jou was besteedt…… Nog maar eens goed je mediatraining oefenen.


  Maak melding

 300. Wel eens van de gemeente Beesel gehoord, nou ik tot voor kort ook niet. Maar deze gemeente was in 2014 toch maar mooi de groenste gemeente van Nederland! Het moet ergens in de middle of nowhere liggen in midden Limburg. En zoals we weten, wonen er in Limburg veel progressieve CDA’ers die hun groene clubkleuren maar al te graag projecteren op deze groene gemeente. Van huis uit een christelijke partij, maar zoals het tegenwoordig salonfähig is, uiteraard ook zeer divers.

  Dus is er ook plaats voor islamieten die zich bij voorkeur in het Turks uiten, deze kunnen namelijk prima binnen het CDA functioneren. Dus is er in Beesel besloten om een Turkse dame met hoofddoek op de kieslijst te plaatsen en haar een Turkstalige voorkeurcampagne te laten voeren. Dit werd duidelijk uit een advertentie die de kandidate Yasagül Celik in de media (huis aan huis krantje?) in Beesel laat circuleren.

  Op 21 maart hebben we de NEDERLANDSE gemeenteraad verkiezingen, waarbij NEDERLANDERS doormiddel van NEDERLANDSTALIGE verkiezingscampagnes bepalen wat het best aansluit bij hun ideeën/overtuigingen. Dood normaal, nietwaar?

  Maar niet in de gemeente Beesel, waar het christelijke CDA doodleuk een Turkse dame opvoert getooid met een hoofddoek die in het Turks campagne voert voor een zeteltje in de gemeenteraad. Moeten de inwoners van Beesel volgende maand nu op deze Yasagül Celik stemmen omdat zij het beste beleid voert, de helderste standpunten heeft of beste onderhandelaar is? Hoedan, deze dame voert haar campagne in het Turks, zal er iemand zijn die hier iets van begrijpt? Maar uiteindelijk interesseert dat die farizeeërs van het CDA geen ene bal, het draait om etniciteit en nationaliteit, en wie het beste bij zijn allochtone achterban ligt om zoveel mogelijk stemvee aan te trekken.


  Maak melding

 301. Nederlanders die hun geluk massaal in o.a. Canada & Australië gingen zoeken… heetten toen al gelukszoekers; of zochten ze asiel?

  Van Dale komt niet verder dan:
  Betekenis ‘asiel’
  Je hebt gezocht op het woord: asiel.

  asiel (het; o; meervoud: asielen)
  1
  toevluchtsoord

  2
  inrichting voor de verzorging van dieren

  3
  verlof tot verblijf: politiek asiel vragen in het buitenland

  Ja hoor, sommigen zoude best de smoes hebben kunnen ophangen dat hippie-NL hen te linksch werd.
  Voor de rest idd via google, enkel betekenissen mbt “dieren”.

  Maar hoe heet het dan als je om economische reden asiel zoekt?
  En/of om fiscale en/of om zontechnische-reden?

  Gezien bovenstaande Nederlandsche voorbeelden?


  Maak melding

 302. Uiteraard waren dat gelukzoekers. Wie is dat niet? Maar we noemden die mensen emigranten. Mensen uit een ander land die hier komen wonen noem ik dan ook immigranten.


  Maak melding

 303. Hahaha, jij schrijft “Nederlands” nota bene drie keer met hoofdletters en dan beschuldig je een lokale CDA-afdeling dat het om etniciteit en nationaliteit draait?

  Je kunt lullen wat je wilt maar ook Turks sprekende inwoners hebben stemrecht. Slim van het CDA om daar op in te spelen.

  De gemiddelde moslim (al dan niet Turks) is namelijk niet veel conservatiever of radicaler dan de gemiddelde christen. Voor hem is CDA een logischer keuze dan PvdA, dat nog wel eens de “Partij voor de Allochtonen” wordt genoemd.


  Maak melding

 304. Denk niet dat het een Turkse Dame is. Anders stond ze niet op de kieslijst.
  Turkstalig campagne voeren. Van mij mag het. Weet alleen niet of je daar veel kiezers mee bereikt.
  Dat de islam bij het CDA past snap ik wel. Het CDA heeft altijd een brede religieuze partij willen zijn. Dacht alleen dat ze daar de laatste tijd wat vanaf gestapt waren. Het is zo langzamerhand een goddeloze partij geworden.


  Maak melding

 305. Hmmm volgens mij was ie toch wel goed. Het betrof niet de verdwijning van de baby (die waarschijnlijk door de ouders is ontvoerd)…..

  Dit is de tekst in elk geval:

  Getuigen gezocht van mishandeling
  Laatste update: 26-02-2018 | 12:52
  Emmeloord – Op woensdag 21 februari werd een 14-jarig meisje mishandeld op straat. Zij liep hierbij onder andere een hersenschudding op en de politie doet onderzoek naar de daders.
  Politieagent op de rug

  Rond 15.45 uur fietste een scholiere vanaf de Peppellaan naar huis, toen zij bij de Moerasandijviestraat twee jongens voor haar zag fietsen. De jongens draaiden zich om en begonnen te lachen. Ze riepen dat het meisje haar hoofddoek af moest doen. Toen het meisje dit niet deed en zei dat ze hun mond moesten houden, sprongen de jongens van hun fiets af en kwamen naar haar toe. Het slachtoffer werd van haar fiets geduwd en viel op de grond. Ze werd geschopt tegen onder andere haar hoofd en rug. Hierna gingen de daders ervandoor en het hevig geschrokken slachtoffer kroop onder haar fiets uit. Ze ging met veel pijn naar huis, waar de politie werd gewaarschuwd. Na medische controle in het ziekenhuis bleek het slachtoffer, naast diverse blauwe plekken, een lichte hersenschudding te hebben.

  Signalementen

  De jongens zijn allebei rond de 18 jaar oud. De één is ongeveer 1,70 meter lang, heeft blond haar en droeg een korte zwarte jas. De ander heeft kort blond haar en droeg een korte zwarte jas.

  Iets gezien?

  Bent u getuige geweest van deze mishandeling of weet u wie de daders zijn? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of onderstaand tipformulier. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of http://www.meldmisdaadanoniem.nl.

  ======

  Dit commentaar dus, van mijn kant:

  Dan ben je pas een échte held: 2 blonde, islamofobische jongens mishandelen 14-jarig meisje.
  Ja, dat bijvoeglijke naamwoord “islamofobische” is de kwalificatie van “angst voor en afkeer van”, die ik er zelf aan koppel


  Maak melding

 306. Applaus voor iemand van mijn bond. Al is dit een andere tak van sport:

  (Column van Roel Berghuis
  Sectorhoofd FNV Vervoer)

  De kloof tussen de politici en de vakmensen

  Ondanks het aangetoonde failliet van de marktwerking, meent de politiek alsnog succes te moeten nastreven door nóg meer marktwerking

  Het is een bekend probleem in politiek Den Haag: de kloof tussen beleid en uitvoering. De wetgever zet mooie politieke beloften aan de burger om in regelgeving, en vervolgens moeten uitvoeringsinstanties zoals de Belastingdienst en Rijkswaterstaat hier handen en voeten aan geven. Deze laatste partijen constateren echter niet zelden dat het beleid niet goed uitvoerbaar is of zelfs fraudegevoelig, waarna de wetgever de boel met een woud aan aanvullende regels dicht timmert. Bureaucratie noemen we dit.

  Journalist Sander Heijne (de Volkskrant, De Correspondent) geeft met zijn recent verschenen boek “Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u” een prachtig inkijkje in de verwording van de “prachtige belofte van de marktwerking” tot een “bureaucratische boobytrap” voor voormalige publieke instanties en de vakmensen die daar werken.

  Heijne schreef zeven jaar voor de Volkskrant en De Correspondent over marktwerking. Heijne is niet principieel voor of tegen marktwerking. In zijn boek beschrijft hij dat marktwerking in de publieke sector soms goed werkt, maar vaak is mislukt omdat veel publieke sectoren zich niet goed lenen voor de markt. Het waren vooral de gesprekken met de betrokken vakmensen die hem tot dit inzicht hebben gebracht. Want wie anders dan zij kunnen de vinger zo goed op de zere plek leggen?

  Heijne stelt terechte vragen op basis van wat hij van deze vakmensen heeft gehoord. Is het bijvoorbeeld een goed idee dat huisartsen die jaren hebben gestudeerd op het behandelen van zieke mensen 25 tot 40 procent van hun tijd bezig moeten zijn met papieren verantwoording? Stemmen we er mee in dat het treinverkeer vastloopt omdat een machinist bij sneeuwval een vastgevroren wissel niet meer zelf mag ontdooien maar tegenwoordig een monteur van ProRail moet bellen?

  Geen zinnig mens zal op dit soort vragen instemmend reageren. Maar intussen gebeurt het wel. Marktwerking noemen we dit. Heijne noemt ook voorbeelden van geslaagde marktwerking, zoals de telecomsector. In veel andere sectoren (tussen 1989 en 2010 zijn 186 Nederlandse overheidsdiensten verzelfstandigd en nog eens 63 publieke diensten zelfs volledig geprivatiseerd) werden publieke diensten vaak duurder of bureaucratischer: spoor, openbaar vervoer, post, woningcorporaties, energiebedrijven en meer.

  Je hoeft overigens niet zelf vakman of betrokken journalist te zijn om het falen van de marktwerking te zien. Gaan we er bijvoorbeeld mee akkoord dat onze ouders of grootouders in verpleeghuizen het in hun broek moeten doen omdat het goedkoper moet en er bezuinigd is op personeel? Dat onze kinderen in de kinderopvang in steeds grotere groepen terecht komen omdat er meer winst moet worden overgemaakt naar een hedgefonds in de VS?

  Geen zinnig mens zal ook op dit soort vragen instemmend reageren, maar ondertussen gaat de politiek gewoon door. Sterker nog: ondanks het aangetoonde failliet van de marktwerking, meent de politiek alsnog succes te moeten nastreven door nóg meer marktwerking. Heijne verwoordt dit mooi: “Talloze politieke partijen prediken nog steeds het marktevangelie, ondanks de niet nagekomen beloften in zoveel sectoren. In plaats van eerlijk te erkennen dat de politiek het in de jaren negentig verkeerd heeft gezien, gaat de nieuwe generatie politici door met dingen proberen die eerder al verkeerd afliepen. Dat noem ik ideologische luiheid.”

  Als vakbondsman voeg ik graag een extra noot aan Heijne’s constatering toe: de kloof tussen beleid en uitvoering is volgens mij een direct gevolg van de kloof tussen politici en vakmensen. Als politici nu eens gewoon wat meer naar vakmensen zouden luisteren, zouden we een hoop problemen in deze wereld op voorhand kunnen voorkomen.

  De oproep van Heijne om in actie te komen door in de eerste plaats de juiste vragen te stellen, zullen we binnen de FNV samen met onze leden/vakmensen dan ook zeker navolging geven. Zoals we bijvoorbeeld onlangs deden door met een Dixie achter diverse streekbussen aan te rijden. Want vinden we het een goed idee dat chauffeurs niet naar het toilet kunnen omdat ze daar geen tijd meer voor hebben als gevolg van de hogere werkdruk – want marktwerking, dus meer winst boeken, dus meer druk op de rijtijden? Elk zinnig mens zou hierop antwoorden met een welgemeend Nee!


  Maak melding

 307. Grinnik, grinik, Heiko’tje, ben jij “ongeletterd”? Je vervalt steeds weer in het zelfde stereotiepe regeltje. Wordt een wat creatiever, knulletje.


  Maak melding

 308. Eens even wat gesnuffeld in de recente cijfers over de “status” van statushouders in de diverse grote steden in Nederland, laat ik er één uitwippen: de wereldhaven Rotterdam” en wat blijkt, vrijwel 100% zit er in de bijstand.

  Rotterdam kent ruim 2400 statushouders, en geloof het of niet, daar van blijken slechts 4 personen over een (bijna) voltijds baan te beschikken. Dat moet toch wel een extatische constatering zijn voor al die Linkse activistische roeptoeters van “open grenzen!”, waarvan het merendeel ook gebruik maakt van deze laatste stuiptrekking van de verzorgingsstaat: de BIJSTAND!

  Een ook “schokkende” gewaarwording voor burgermeester Aboutaleb, want volgens zijn zeggen, hadden zich meerdere bedrijven aangemeld om asielzoekers onmiddellijk in dienst te nemen. Want naast apothekers en tandartsen zaten er ook veel hoogwaardig opgeleide techneuten bij, volgens deze wereldse burgermeester.

  Al “onze” Linkse partijen vechten elkaar de tent uit, om maar aan te tonen wie zich het meest hard maakt voor de onderkant van de samenleving, voor de mensen met de kleine portemonnee die het moeilijk hebben. Het moet toch wel een hard gelag zijn voor diegene die deze “leugen” als waarheid hebben aangenomen, want de realiteit is volkomen anders. Door de instroom van steeds meer asielzoekers komt er zo’n enorme druk op de verzorgingstaat, dat deze onbetaalbaar is geworden. Dus is de realiteit, dat ook de diverse uitkeringen van de Nederlanders aan de onderkant van de samenleving op een niet te lange termijn onbetaalbaar worden, en dat deze gekort of in het ergste geval stop gezet zullen worden.
  De oorzaak is evident, dat komt door de massale instroom van asielzoekers, dat blijk wel uit de cijfers.

  De cijfers wijzen uit dat voor elke asielzoeker er drie nakomers bij opgeteld kunnen worden die aan andere voorwaarden dan de oorspronkelijke inburgeraar moeten voldoen.
  Geef gemeenten de wettelijke mogelijkheid om statushouders te korten op hun uitkering (dit geldt toch ook voor Nederlanders) als ze aantoonbaar nalatig zijn in het zoeken naar een baan. Begin eens daadwerkelijk met het uitzetten van criminele asielzoekers.
  Het is zeer frustrerend/onrechtvaardig om draaideurcriminelen, die in hun land van herkomst allang op staatskosten in de één of andere aftandse gevangenis hadden gezeten, hier met opgestoken middelvinger naar de Nederlandse bevolking, vrolijk te zien rondlopen. Maak eindelijk eens werk van het uitzetten van uitgeprocedeerde gelukzoekers in plaats dat ze in de illegaliteit belanden of gepamperd worden met bed, bad en brood, op kosten…………..?????

  Dus Linkse “idealistische” deugmensen, jullie z.g. “idealisme” en het geblaat over wij zijn allemaal “wereldburgers” betaal je maar met je eigen centen en niet ten koste van onze verzorgingsstaat.


  Maak melding

 309. Die cijfers komen redelijk overeen met een omderzoek wat De Correspondent vorig jaar uitvoerde. In onderstaand artikel worden oorzaken benoemd en er worden oplossingen genoemd.
  Ik was eerst van plan er uit te citeren, maar dat werd zo’n lang verhaal dat ik maar beter het hele artikel kan geven.

  https://decorrespondent.nl/6363/vluchtelingen-aan-een-baan-helpen-zo-regelen-we-dat/787628989224-4b3206d0

  Verder: Veel Syriërs willen graag een eigen bedrijfje starten en ZZP’er worden. Het probleem is dat de bijstand helemaal is gericht op uitstroom naar het bedrijfsleven. Wanneer je vanuit de bijstand zzp activiteiten gaat ondernemen stopt de gemeente de uitkering. Het is alles of niets in de participatiewet. Er is wel de zgn. BBZ-regeling maar dan gaat het om een lening en er zitten veel haken en ogen aan. De overstap van bijstand naar ZZP zou sterk kunnen verbeteren.


  Maak melding

 310. Oud-wethouder waarschuwt bij herdenking Februaristaking voor racisme FvD

  Tijdens de herdenking van de Februaristaking op zondag 25 februari hield oud-wethouder Roel Walraven (CPN) in Amsterdam-West een toespraak waarin hij zijn herinneringen aan de bezetting deelde. Tijdens de toespraak haalde Walraven het belang aan van de Februaristaking destijds en noemde het een ‘unieke gebeurtenis van solidariteit en anti-racisme in het bezette deel van Europa’.

  Dat herdenken we vandaag: de strijd en de strijders voor solidariteit, het idee dat we nooit mogen toestaan dat rassenhaat en oorlog voet aan de grond krijgen.
  Volgens Walraven is het van groot belang om niet te denken dat de gevaren van weleer ver achter ons liggen en dat men niet alleen naar het verleden moet kijken, maar de ogen ook stevig op het heden gericht moet houden:

  Het racisme ligt nog steeds op de loer en het verspreidt zich onder valse voorwendselen in Europa. Ook in Nederland, ook in onze stad, de stad van de Februaristaking probeert het voet aan de grond te krijgen. De uit Duitsland overgewaaide racistische organisatie Pegida wilde uitgerekend op deze dag tegen vluchtelingen en asielzoekers in Amsterdam demonstreren. Wat Wilders nog niet heeft aangedurfd, doet nu Thierry Baudet met de deelname van Forum voor Democratie aan de gemeenteraadsverkiezingen. Niet alleen dat de democratie in die partij ver te zoeken is, maar er zijn genoeg symptomen van deze kant om het gevaar te onderkennen.

  http://februaristaking.nl/wordpress/home/


  Maak melding

 311. Nu ben ik tot in m’n genen allergisch voor alles wat maar enigszins met dat clubje dat GroenLinks heet te maken heeft, maar ik ben toch maar eens met frisse tegenzin in het partijprogramma van deze crypto communisten gedoken.

  Mijn hemel daar kom je wat tegen, t’jonge Joop den Uyl was een rechtse bal, vergeleken met die Jesse Klaver. Toen ik er eindelijk doorheen geworsteld was, had ik het gevoel of ik zwaar getafeld had, wat een ultra links/communistische bagger. Die Jessias is de King of copying, zijn speeches jat hij van Obama, zijn initialen (hij heet Jesse Feras Klaver) zijn gelijk aan zijn grote voorbeeld JFK, en je kan zelfs zeggen dat zijn verjaardag niet toevallig gekozen is: 1 mei, Dag van de Arbeid. Alles aan die man is nagemaakt. Een product van robotisering/mannetjesmakerij, een pratende trekpop.

  Teksten in zijn partijprogramma als “Het is tijd voor een loongolf”, “Topinkomens worden zwaarder belast” en “er komt een beperking op de renteaftrek voor schulden van bedrijven” zal het bedrijfsleven de haren rechtop doen staan, de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven zal er met deze stompzinnige “kreten” niet beter op worden.

  Maar we zijn er nog niet, al verder lezend breek ik mijn nek over de door GroenLinks zeer gewenste Pikettey belasting, een z.g. zeer “progressieve belasting op vermogen” en “inkomen en vermogen in box 2 worden zwaarder belast.” Als die knul met zijn achterhaalde communistische ideeën ooit aan de macht komt, dan kunnen ondernemers hun koffers pakken, of al zwemmend Afrika zien te bereiken, waar ze dan asiel aan kunnen vragen.

  Maar hij heeft veel fans, vooral in de grachtengordel kan hij rekenen op veel bakfiets fanaten, van die hé-hoi iypes die je in elk gesprek vertellen over het aantal zonnepanelen op hun dak en hun nieuwe plug in hybride, want die moeten ze natuurlijk ook pleasen. Jesse zorgt goed voor zijn bakfiets achterban, van hem mogen ze zes maanden thuisblijven om te zorgen voor hun kleine Nova en Mees. Hoe dat gefinancierd moet worden, wordt even niet vermeld. Daarnaast gratis kinderopvang. Hoezo gratis, moet ik dat betalen, wie heeft er gekozen voor vier of meer koters in die bakfiets?

  Is dan alles Linkse bagger. Nou nee, er staan ook wel wat goede punten in waar ik wel mee kan leven.
  O.a stoppen met belastingontwijking; multinationals gaan gewoon belasting betalen. Het is onacceptabel dat Apple maar 0,005 % belasting betaald. Zet de bankschroef maar op dit soort bedrijven. Maar het zou wel zo prettig zijn geweest als dat geld terugvloeide naar het MKB om hun torenhoge tarieven te verlagen. Maar dat ontbreekt natuurlijk in het programma. Nivelleren heeft toch schijnbaar zijn grenzen, niet waar?
  Nee, GroenLinks gebruikt de hogere belastingopbrengsten die het haalt bij multinationals, liever voor kwijtscheldingregelingen voor mensen met schulden. Begrijpelijk toch? Schulden veroorzaak je niet zelf, die komen maar zo aanwaaien……..doei! pppfffttt


  Maak melding

 312. Goh, dat klinken als heel goede en redelijke punten van GroenLinks. Misschien ga ik toch maar weer GroenLinks stemmen. Bedankt voor de tip, real eagle!


  Maak melding

 313. Noodkreet v/d varkens (in dit geval)…
  Bevat schokkende beelden!

  Worden we nu eindelijk eens wakker met elkaar?!
  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/nieuwe-beelden-tonen-schokkende-behandeling-nederlandse-varkens
  Zeker pluche-partij Christelijk Democratisch Appèl STEUNT de intensieve veehouderij. In Brabant, Gelderland en Limburg stemmen velen op deze “boerenpartij”.

  Maar hoe allemachtig haaks staat die
  C
  Tegenover het
  (zorgvuldige) Rentmeesterschap?


  Maak melding

 314. Heeeeeel toevallig onder DWDD nog met mijn directrice over gehad. Onder de Mies-memorial….

  Ook passeerde kunstenaar/artiest Wim T. Schippers en (zeker niet te vergeten) Jan Wolkers de revue. En we waren beiden fan van Willem Ruis! Het zal je niet verbazen dat ik Koos Postuma erg mocht……

  ……. maar wat zou het wat zijn als Kees of Wim overlijdt….. Hoop natuurlik dat ze 100-plus worden.

  Nogmaals bedankt voor de (idd POSITIEVE) herinnering. Moet ik die aan Kees & Wim en hun Simplistisch Verbond, de tot zaterdag vasthouden.
  Dan krijgen we namelijk een heerlijke “schiet mij maar lek-hagenees” op visite.


  Maak melding

 315. Met update – De Union of European Turkish Democrats (UETD) in Nederland, de Nederlandse tak van de Turkse regeringspartij AKP, heeft haar steun betuigd aan de verkiezingscampagne van NIDA Rotterdam. Dat blijkt uit een verslag op de Turkse website Platform. Volgens het ongedateerde bericht van Platform-verslaggever Furkan Turgut nam de Nederlandse UETD-voorman Turan Atmaca het woord tijdens een NIDA-bijeenkomst in het Rotterdamse restaurant Iskander.

  In een reactie op Twitter zegt NIDA-leider Nourdin el Ouali dat Atmaca op 16 februari sprak op een door NIDA belegde bijeenkomst waarvoor diverse Turkse organisaties waren uitgenodigd. Dit gebeurde dus niet op de NIDA-ledenvergadering van 14 januari, zoals ik in een eerste versie van dit weblog vermoedde. Volgens El Ouali was het een openbare vergadering, waarbij woordvoerders van diverse organisaties spontaan het woord vroegen.

  Platform plaatste een foto van Atmaca’s toespraak met het bijschrift: “Tijdens de bijeenkomst nam de Nederlandse UETD-voorzitter Turan Atmaca het woord en gaf zijn openlijke steun aan de NIDA partij.” Atmaca feliciteerde NIDA voor haar opstelling in de kwestie-Afrin (de Koerdische regio in Noordwest-Syrië waar Turkse troepen zijn binnengevallen in het kader van de actie-Olijftak). Volgens Atmaca onderscheidde NIDA zich daarin positief van andere politieke partijen en organisaties.

  Platform citeerde ook uit de toespraak van NIDA-partijvoorzitter Nurullah Gerdan. Volgens het verslag had zijn partij in juli 2016 snel en krachtig gereageerd op de Turkse couppoging. Afgaande op het bericht van Platform gebruikte Gerdan de term “Fetönun” voor de aanhangers van de Gülen-beweging, die volgens de Turkse overheid achter de mislukte staatsgreep zat.

  Waar gaat het heen in dit land.


  Maak melding

 316. Helaas schiet het lezen van BNNVARA’s kwaliteitsnieuwsopinieblog Joop.nl er wel eens in, vandaar dat we dit pareltje van donderdag pas vandaag tot ons konden nemen. Wat blijkt: Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet wil niet meer masturberen omdat hij verliefd is. Zei hij tegen Story. En volgens Joop heeft dat te maken met één of ander extreemrechts gedachtegoed van totale onthouding. Dus ons van TPO de Story kopen, geen interview met Baudet.

  Wat blijkt, die frisse jongens van de sociaal-democratische omroep citeren een ruim acht maanden oud interview – van woensdag 12 juli 2017 om precies te zijn – met Baudet: Politieke charmeur Thierry Baudet over zijn liefdesleven (Blendlelink).

  Baudet zegt daar:

  “Ik merk dat ik zó verliefd ben dat ik geen oog heb voor andere vrouwen. Ik wil zelfs niet eens meer masturberen, omdat ik haar daar tekort mee zou doen. Ik wil me geheel ter beschikking kunnen stellen aan haar.”

  Schandalige uitspraak natuurlijk, je hoort de laarzen alweer marcheren door de straten, in de verte de stoomfluit van de naar het Oosten vertrekkende treinen. Want analyseert de niet bij naam bekende (de site wordt gemaakt door anonieme rukkertjes moet u weten) Joop-auteur: “Wat lijkt op een romantische geste, is in feite geheel in lijn met het beeld dat in extreem-rechtse kringen leeft: algehele onthouding zou goed zijn voor de man.”

  Het kan niet anders of dit betekent het einde van Baudet en zijn Forum voor Democratie. Je met een witte onderbroek opdringen aan een vrouw en je tong in haar keel steken is tot daar aan toe, niet onaneren is absoluut een politieke doodzonde en extreemrechts bovendien.

  Move over De Correspondent, het is Joop-eindredacteur Francisco van Jole die uiteindelijk de scalp van Thierry Baudet aan zijn riem wist te hangen. Lees en oordeel zelf:

  The post online staat het hele verslag.
  Joop.nl wat een gekke sitie is dat zeg.


  Maak melding

 317. Schokkende beelden: PvdA Opsterland gooit laatste restjes sociaaldemocratie ten grabbel.

  Filmje op post online.
  Shame on you partij van de aftrders.


  Maak melding

 318. Weer een stinkend zakie, uit de koker van Opstelten.
  ZEMBLA ‘zakendoen met justitie’,
  Vanavond om 21:15 uur op NPO2.

  OM beloofde Rabobank: geen vervolging verdachte werknemers in Libor-affaire

  Het Openbaar Ministerie beloofde de Rabobank in een geheime overeenkomst om medewerkers die betrokken waren bij de Liborfraude niet te vervolgen. Dat meldt televisieprogramma ZEMBLA. De bank manipuleerde jarenlang de Liborrente in één van de grootste fraudeschandalen in de financiële wereld. De afspraken werden gemaakt in het kader van een schikking tussen het OM en de bank in 2013. Hiermee kocht de Rabobank voor 70 miljoen euro een strafzaak af. In de geheime schikkingsovereenkomst is ook vastgelegd dat de Rabobank geen schuld erkent aan enig strafbaar feit. De afspraken met de bank zijn goedgekeurd door toenmalige minister van Justitie, Ivo Opstelten.

  In schikkingen met verdachte bedrijven worden in principe geen afspraken gemaakt over verdachte personen. In de deal met de Rabobank gebeurde dat wel. “[Het] is geen afspraak. Is een mededeling,” zegt hoofdofficier Marianne Bloos in de uitzending van ZEMBLA. Bloos staat aan het hoofd van het Functioneel Parket, dat binnen het Openbaar Ministerie is belast met de vervolging van witteboordencriminaliteit.

  Wij wilden aan de Rabobank laten weten dat er niet een constante stroom van aandacht zou zijn voor het strafbare feit.

  Robert Hein Broekhuijsen, advocaat en oud-officier van justitie, reageert in de uitzending op de afspraken.

  Wat natuurlijk hoort, is dat het Openbaar Ministerie bij elk individu die strafbare feiten zou hebben gepleegd, per persoon beoordeelt wat er met die persoon moet gebeuren. En dat daar geen dealtje met de werkgever van die persoon over wordt gemaakt. Dat deugt niet.

  Geen schuld erkend
  Over de clausule waarin de Rabobank expliciet geen schuld erkent, zegt Bloos in de uitzending: “Dat is een juridische uitleg waarvan ik me echt kan voorstellen dat die ingewikkeld te begrijpen is.” Daags na het interview met de hoofdofficier laat het Functioneel Parket aan ZEMBLA weten dat dergelijke passages niet meer worden opgenomen in de huidige schikkingscontracten.

  In Nederland zijn geen bankiers vervolgd voor de Liborfraude. Het OM laat weten dat de bankiers die volgens hen vervolgd zouden moeten worden, in het buitenland wel zijn vervolgd. Andere bankiers kregen sancties van de bank. De geheime afspraken hadden betrekking op de bankiers die op het moment van de schikking nog bij de bank werkten.

  In Amerika sloot de Rabobank voor dezelfde fraude ook een schikking. Daarin bekent de Rabobank wel de rente te hebben gemanipuleerd. Amerikaanse schikkingsovereenkomsten worden, in tegenstelling tot Nederlandse, openbaar gemaakt en integraal online geplaatst.

  Strafbare feiten
  In het persbericht dat het Openbaar Ministerie uitgaf over de schikking werd niet gemeld van welk strafbaar feit de bank werd verdacht. Dat is in strijd met de regels, die het OM sinds 2002 expliciet verplichten de strafbare feiten te vermelden. “Dat had achteraf bezien wel wat transparanter gekund,” erkent hoofdofficier Marianne Bloos.

  Robert Hein Broekhuijsen vertelt in de uitzending dat er “natuurlijk onderhandelingsruimte” is bij schikkingen, ook over de “wijze van publiciteit.”

  Schatkist
  ZEMBLA onderzocht ruim honderd hoge schikkingen die sinds 2004 ter goedkeuring aan de minister van Justitie zijn voorgelegd, waaronder die met SBM Offshore en Volkswagenimporteur Pon. Beide bedrijven maakten zich schuldig aan omkoping. De ruim honderd schikkingen leverden de schatkist ruim 1,2 miljard euro op.


  Maak melding

 319. Ik heb mijn abonnement op de “VARA” televisiegids maar opgezegd, wordt namelijk dagelijks vergast op het log met een uitgebreid verslag van al de komende “smaakmakende” televisie/radio programma’s….want ik ben verschillig, “je beste vrienden zitten bij VARA!*


  Maak melding

 320. Niet op die autist reageren D erk. Hij is als kind op zijn hoofd gevallen, zodoende dat hij alleen maar wartaal uit kan kramen.


  Maak melding

 321. “Onze” minister president is op sollicitatiegesprek in Berlijn, om in volgzame volzinnen aan Mutti Merkel uit te leggen dat hij de beste opvolger is om per 1 januari Juncker op te volgen. En dan is de plaats Berlijn natuurlijk van het grootste belang, om Mutti Merkel nog even flink af te lebberen, want zij is de in alles bepalende persoon om al dan niet een veto uit te spreken over de eventuele kandidaten.

  Rutte had het in zijn sollicitatie toespraak over “afspraak is afspraak”, (ahum) daar bedoelde hij mee te zeggen, dat de Oost Europese landen die zich de Visegrad groep noemen zich moeten schikken naar de “dictatuur” van de westerse landen die hun grenzen wagenwijd open hebben gezet voor vluchtelingen. (De woorden 85% “economische vluchtelingen” kwamen niet uit zijn mond). Mooi verhaaltje om nog even bij Mutti Merkel te slijmen, want dit is natuurlijk wat zij graag wil horen, maar geloof maar niet dat de Visegrad landen daar intrappen. Zoals het een volslagen intrigant betaamt, mummelde hij ook nog even dat hij niet zal morrelen of zich verzetten tegen eerder gemaakte afspraken, maar wel graag zou willen dat het wat langzamer zou gaan. Zodat iedereen de tijd had om te wennen aan het idee dat wij b.v. iedere Oekraïner/Albanees op termijn een landgenoot zullen kunnen noemen in een federaal Europa.

  Het zijn natuurlijk maar enige uittreksels uit zijn sollicitatie toespraak, maar er spreekt meer dan de hoop uit dat Mutti Merkel en de Oost Europese landen Rutte gaan beschouwen als de meest aangewezen keus als nieuwe EC voorzitter. Hoezeer ze bedrogen zullen worden, hebben wij de afgelopen jaren aan de lijve ondervonden, dat zal gegarandeerd door deze notoire leugenaar bewaarheid worden.

  Nog even over “afspraak is afspraak” hier in Nederland, waarbij hij in de 2e Kamer op zijn stereotiepe manier schaterlachend de vraag wegwuifde of hij per 31 december overstapt naar de EU. Het is bij een groot deel van onze bevolking een vast staand feit dat “onze” leugenpremier al liegt als hij zijn lippen beweegt, dus als hij binnenkort op audiëntie wordt ontboden bij hare doorluchtigheid Mutti Merkel, tekent Rutte bij elk kruisje wat hem voorgelegd wordt. Ter eer en glorie van Rutte hemzelf, en een federaal Europa.

  Krijgen we dan nieuwe verkiezingen, of zonder verkiezingen premier Dijhoff, of bewaar me, het aller slechtste horror scenario premier Pechtold?


  Maak melding

 322. Wat voor functie had die beste man in het verleden, oud wethouder van de CPN? En dit communistisch adept van Stalin wil praten over racisme en/of rassenvervolging?
  Aanhanger van het meest totalitaire regiem dat Rusland ooit gekend heeft, dat in die tijd een ware progrom ontketende tegen de joden die daar woonden. Laat deze man zijn mond eens gaan spoelen, misschien met wodka? Of anders met vitriool.


  Maak melding

 323. Ieder zijn of haar mening natuurlijk. Al zou ik van een prominent van de partij van Baudet, minstens wat nuance verwachten. Hebben we t niet eens over de inhoud https://www.volkskrant.nl/binnenland/hoe-een-prominent-fvd-lid-in-een-besloten-appgroep-praat-over-ras-homoseksualiteit-en-de-doodstraf~a4576485/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared content&utm_content=paid&hash=ae0ce13ef9f8ba31e902fc20fef7c868e2c718ba

  Nou ja, vorige keer verdedigden Baudet en Hiddema hem ook met hand en tand….


  Maak melding

 324. Omdat link niet lijkt te werken, een citaat van de nummer 2 van de lijst en een stukje uit het gelinkte artikel:

  Ramautarsing de nummer 2 van Baudet o.a.:

  Opvallend zijn Ramautarsings verontwaardigde appberichten over vrije seksuele relaties. Hier lijkt zijn libertarische geloof in maximale individuele vrijheid begrensd te worden door een conservatieve seksuele moraal. Meerdere keren deelt hij in de appgroepen artikelen over heteromannen die seks met elkaar hebben. Volgens hem is hier sprake van een ‘agenda’ van ‘linkse websites’ die dit soort seksuele relaties als het nieuwe normaal proberen te pushen. ‘Omdat het 1 kliks oplevert. 2 ze komen pro gay over. 3 ze hebben schijt aan het traditionele gezin.’ Dit soort artikelen ‘breken het gezin af’, aldus Ramautarsing, en daarnaast: ‘mannen die seks hebben met mannen zijn al niet meer hetero dus heel verwarrend.’ Ook polyamoureuze relaties – het onderhouden van meerdere liefdesrelaties tegelijk met ieders goedkeuring – kunnen op Ramautarsings afkeuring rekenen. ‘Zucht. Nee dit is niet normaal!!’

  Alliantie met SGP? Nee, hij gaat veel verder.


  Maak melding

 325. Vertel eens wat is hier verkeerd aan, waarom raak je hier zo “opgewonden” over? Ben jij een voorstander van “vrije seksuele relaties”?

  Als je single bent, kan ik mij daar iets in voorstellen, maar “vrije seksuele relaties” binnen een huwelijk vindt ik ook niet zo smaakvol. En dat je mannen die seks hebben, geen hetero meer kan noemen, maar homofiel zal jou ook wel bekend zijn. en ’poliamoreuze relaties” is geen vorm van vreemdgaan, maar het hoeft toch niet ieders voorkeur te zijn, of is het “verboten!” hier een mening over te hebben.
  Moet iedereen zich aanpassen aan de Linkse gedachte kronkels, spijkers op laag water zoeken.

  Doe ff normaal!


  Maak melding

 326. Wat voor een app-groep is dat? Het komt over als een studentikoos groepje die in beslotenheid elkaar opjuinen. Een van die gasten ruikt politiek gewin en lekt de discussie. Pechtold verontwaardigd in Nieuwsuur. Precies een kat die net een muis gevangen heeft. Akelig mannetje.


  Maak melding

 327. Allejezus wat een zelfhaat moet die Ramautarsing hebben. Lult over de superioriteit van het blanke ras en ziet er zelf uit als een baviaan.


  Maak melding

 328. De opvatting van Baudet in dezen, bevreemdt mij ook. Het beeld van “Ik wil mij geheel ter beschikking kunnen stellen aan haar.” krijg ik niet uit mijn hoofd. Alsof dat door masturberen anders zou zijn. Domweg maf.


  Maak melding

 329. Het is al weer lang geleden, maar bedenk dat het verzet in de jaren 40-45 gedragen werd door de Communisten en de Gereformeerden. Hoewel het tegenpolen lijken hadden ze gemeen dat ze goed geörganiseerd waren en dus dingen konden doen. Handen af van de communisten dus.


  Maak melding

 330. Zo kennen we ze weer de farizeeërs van D66, elke uitlating van een gemeenteraad kandidaat van een rivaliserende partij (FvD) minutieus ontleden, om het daarna onmiddellijk langs de D66 deug meetlat te leggen, in de hoop dat hieruit electorale winst gehaald kan worden. Vergeten zijn ze, dat zij zelf met een lading boter op hun hoofd rondlopen, doormiddel van een zekere Yassimine El Ksaihi een homofobe D66 moslim kandidate voor de gemeenteraad in Amsterdam, die open en bloot loopt te verkondigen dat homoseksualiteit “een zonde” is.

  Geconfronteerd met deze homofobe uitspraak, komen de inclusieve deugmensen van D66 niet verder dan een besmuikt “sorry” te plaatsen op hun website. Een hypocriete vorm van weg glibberen uit een heikele situatie, van een partij die constant iedereen beticht van racisme, seksisme, homofobie en/of fascisme, als je zelf niet over een brandschoon blazoen beschikt. Op een manier die D66’ers op het lijf geschreven is, probeert tante El Ksaihi nu haar homofobie om te buigen als zijnde een poging om haar conservatieve achterban mee te krijgen om een inclusieve moskee op te zetten. Geloofwaardig, nou nee, eerder een achterbakse poging om haar religieuze overtuigingen onderschikt te maken aan een baantje in de Amsterdamse gemeenteraad. Zo kennen we “onze” D66 medelanders weer.

  Dat deze Yernaz Ramautarsing niet de meest goocheme uitlatingen deed in aanloop naar de gemeenteraad verkiezingen, is een vaststaand feit, wat haarscherp aangeeft dat hij nog veel moet leren als aankomend bestuurder. Dat hij zich heeft laten verleiden om op een besloten WhatsApp groep te gaan discussiëren is wel het meest stomme wat hij kon doen.
  In deze WhatsApp groep bleken mollen actief te zijn van D66, SP en de VVD, die er niet voor terug deinsden om iemand van een rivaliserende partij (FvD) in discredit te brengen (aan de galg te hangen) doormiddel van het doorspelen aan de Telegraaf en de Volkskrant van in hun ogen onoorbare uitlatingen. Wat natuurlijk voor de onbevooroordeelde persjongens van deze vodjes die we nog steeds kranten noemen gefundenes fressen was. Als je ook niets anders doet als de hele dag berichtjes overtypen van Reuters, is iemand aan de schandpaal nagelen natuurlijk een leuke afleiding, niet waar?

  Vanaf D66 zijde proberen de landelijke leider Pechtold en de Amsterdamse lijsttrekker van Dantzig op de hun bekende hypocriete wijze van deze “uitglijder” van Yernaz enige winst te halen v.w.b. zieltjes winnen voor de komende gemeenteraadverkiezingen. Maar zou het niet eens wenselijk zijn dat ze bij D66 hun eigen augiasstal schoonvegen, (“privé” vluchten naar Oekraïne en/of “privé” schenkingen van een appartement in Scheveningen enz.) waar een doordringende geur van niet koosjer aanhangt, voordat men naar een ander wijst?

  Dus penthouseboy en aanhang, kom maar eens terug met evt. kritiek als de geur van jullie eigen leugens is verdwenen.


  Maak melding

 331. Wat jammer nou, voor “onze” opgeblazen Narcist Pechtold, nadat hij zich vandaag heeft laten fêteren door slaafse meelopers tijdens het partijcongres van zijn clubje. Ik had het graag gezien hoe dat opgeblazen rode hoofd zich verslikte in zijn wijntje, toen hem de uitslag werd verteld van de tussentijdse virtuele peilingen van Maurice de Hond van de gemeenteraadverkiezingen in Amsterdam.

  Pechtold en zijn adjudant in crime lijsttrekker van Amsterdam van Dantzig, zullen vannacht nog wel eens wakker schrikken, en zich afvragen of de echte Amsterdammer door hun leugen/demoniserings bubbel heen geprikt hebben. Want wat is het geval, D66 is op weg to the bottom, en is inmiddels van 14 zetels in 2014 terecht gekomen op 9 zetels. En wie dacht je dat het gros van de verloren zetels van D66 opgeraapt heeft, jawel, Forum voor Democratie die als nieuwkomer op dit moment op 4 zetels staat. En volgens de Hond de potentie heeft nog enige zetels te stijgen.

  Ja penthouseboy, het is een vast gegeven dat het vuil dat je over een ander spuwt, vaak als klodders terug komt in eigen gezicht.


  Maak melding

 332. Bernard 3 maart 19.51u

  Diep respect voor het verzet dat communisten en de gereformeerde Nederlanders hebben gedaan tijdens de bezetting van 1940 t/m 1945.

  Maar niet voor een ex CPN wethouder’tje die aan het begin van de bezetting 8 jaar oud was, en nu een grote broek aantrekt alsof hij een verzetsman was. En maar even van de gelegenheid gebruik maakt om een nieuwe politieke partij te belasteren met een ongefundeerde riedel over fascisme. Dan zou ik zeggen, kijk even in het politieke verleden van je CPN.


  Maak melding

 333. Zo Riet iemand op zijn uiterlijk beoordelen dat is met twee maten meten en het riekt naar racisme.
  Wel mooi om te zien hoe jij hier uit de kast komt.


  Maak melding

 334. Knaller van de dag!

  “Als die Republiek Amsterdam er komt (zoals Ollongren D66 wil), dan luidt de eerste afspraak: WE GAAN ZE NIET BIJVOEDEREN.