Politiek Log 66

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt dat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.
Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg (Politiek Log 67) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 218
 1. Mooi eindelijk Binnenkort een nieuw kabinet. Die bijvoorbeeld de migratie en integratie problemen aanpakt. Nederland geen paradijs meer voor gelukzoekers. Die alleen maar voor ons sociaal vangnet komen. En zich niet aanpassen aan de Nederlandse samenleving. Succes toegewenst aan het nieuwe kabinet.

 2. En het grote voordeel, geen PVDA in het kabinet. Die Ascher bijvoorbeeld, blij dat die weg is met zijn afbreek beleid. Ik heb er wel vertrouwen in.

 3. PARAMARIBO – De Tweede Kamerfractie van DENK vindt dat Nederland Suriname moet compenseren voor het slavernijverleden. Dat zou kunnen door te betalen voor het herstel van cultureel erfgoed in het land, zegt bestuurslid Gladys Albitrouw. De partij vindt het onvoldoende dat Nederland spijt heeft betuigd over het slavernijverleden.

  DENK is voor een vijfdaags bezoek in Suriname. Behalve bezoeken aan projecten die door Nederland gefinancierd zijn via het Twinning-project, heeft de fractie ook afspraken met het Surinaamse parlement en de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken. Volgens fractievoorzitter Tunahan Kuzu is het belangrijk zelf naar een land te gaan waar in de Tweede Kamer zoveel over gesproken wordt. ⤸De band tussen Nederland en Suriname is heel bijzonder, maar ook pijnlijk en wordt veel besproken. We willen daarom met eigen ogen zien hoe het hier is.⤝

  Gaan die allochtone stokers zich hier ook al mee bemoeien.
  Fijne zo'n democratie in Nederland met deze opvreters het likt de Pvda wel.

 4. insdag 17 oktober 2017 | 09:20
  Laatst bijgewerkt: 17-10-2017 | 14:22
  Ziekenhuis Isala in Zwolle heeft een conflict met zorgverzekeraar VGZ over de zorginkoop bij het ziekenhuis. Dat schrijft Zorgvisie. De verzekeraar wil volgens het ziekenhuis zestien miljoen euro aan extra geleverde zorg niet betalen.
  Voor Rob Dillmann, voorzitter van de raad van bestuur van Isala, is de maat vol. "We komen er niet uit met VGZ. Ze kopen onvoldoende ziekenhuiscapaciteit in en stellen zich buitengewoon halsstarrig op in de onderhandelingen. VGZ komt zijn zorgplicht niet na", zegt hij tegen Zorgvisie.
  De zorgverzekeraar hoopt snel een afspraak te maken met Isala over de vergoeding van de extra zorg en wil op korte termijn tot passende afspraken komen. "Dat is in het belang van de patiënt. Het is niet een discussie of er zorg vergoed wordt, maar het gaat om de hoogte van het bedrag", zegt Jan Sinnige van VGZ.
  Afspraken gebaseerd op vorig jaar
  Jaarlijks maken ziekenhuizen en zorgverzekeraars afspraken over hoeveel zorg er geleverd wordt. Die afspraken zijn gebaseerd op de geleverde zorg van een jaar eerder.
  "In 2016 heeft VGZ tien miljoen euro aan extra geleverde zorg niet betaald. Voor dit jaar dreigt dat bedrag uit te komen op zestien miljoen euro. Dat is drie keer ons jaarresultaat. Zo kan het niet langer. We kunnen niet gratis zorg gaan leveren", zegt Dillman

 5. Mooi! Het nieuwe kabinet heeft gisteren samen geposeerd (al dan niet met rare schoenen) voor een selfie met de koning.
  Nu mag Rutte aan het werk om de gewone Nederlander er op vooruit te laten gaan. De ongewone Nederland mag barsten. De economie is belangrijker dan mensen.

 6. Eens met die Jacinda Ardern. Wat zij beschrijft geldt ook hier voor een groot deel. Het kapitalisme werkt niet meer. We moeten over naar een eerlijker systeem. Een basisinkomen zou een goede start zijn. Dat zou zoveel problemen in onze bureaucratie oplossen.

 7. Of alle Afrikanen hier naar Europa halen, zij een basisinkomen. Ik en de rest van blank Nederland werkt wel. Zo snel mogelijk socialisme invoeren net zoals in Venezuela. Of oud Libië waar zelfs de huren, gas, electra en auto's werden betaald door Ghadaffi. Prachtig het socialisme. Werkt dus niet.

  De helft van alle Afrikanen is jonger dan 18 jaar. Over 15 jaar gegroeid naar bijna een miljard afrikanen.

  Dus laten we ze hier overkomen. Kunnen we weer spannende afleveringen kijken van Opsporing Verzocht hoe blanke mensen worden overvallen door afrikanen of islamieten. Maar dat is geen racistische daad natuurlijk. Alleen blanken zijn racistisch.

  Kortom, er staat ons nog een hoop te wachten de komende tijd. Maar laten we vooral druk maken om het klimaat en of het stukje vlees op het bord wel lang genoeg in de wei heeft gestaan. De heren in ivorentoren regelen het allemaal voor ons.

 8. Werk? Dat is ouderwets. Daar hebben we tegenwoordig robots voor. We zitten dichtbij de tijd dat iedereen doet waar hij goed in is en wat hij leuk vindt. En dat mag best onzinnig werk zijn.

 9. We gaan zo langzamerhand naar een wereldeconomie toe. De wereld is zo klein geworden dat het belachelijk is dat we op elke vierkante centimeter een staat hebben. Leuk als traditie, maar niet serieus meer.
  Staatkundig is er dan geen verschil meer tussen zwarten en witten.
  Allemaal hetzelfde basisloon, geen lokale dictatortjes meer en geen economische redenen meer om te verhuizen. Zijn de GJ-en ook weer gerustgesteld.

 10. Marxistisch en socialisch gedachtegoed om iedereen gelijk te maken in de wereld zodat men denkt dat er nog minder verschillen zijn in de wereld. Ik hoop op een spoedige benaming van een ziekte voor deze afwijking in de hersenen.

 11. Mee eens GJ. Socialisme en de multiculti wordt je door de strot gedrukt. Ben je het er niet mee eens, dan racist, facist, zwart wit kijker etc etc.

  Was er maar een continent met alleen maar blanken zoals Afrika of China, de kinderen hier zouden spontaan in huilen uitbarsten van geluk als we ernaar toe zouden verhuizen. En ik huil dan graag mee.

  Groet,

  Jasper Bos

 12. Het CDA is een potsierlijke partij geworden. Maar goed. Rutte vervolmaakt het belastingparadijs voor de multinationals, schenkt miljarden aan de staatskas van de US en Buma zingt er het Wilhelmus bij. D66 en de CU hebben zich laten inpakken. Had Klaver toch een beter inzicht dan Segers.

 13. Hé D erk, goed dat je weer terug bent! 😀

  Maar "haat"? Haat nixxx en niemand. Als ik dit echter lees, moet ik wel gelijk terugdenken aan het CDA toen met PVV als gedoger :'(

 14. Ach lang al het kabinet niet zitten, vrijwel voor alles steun van een twee oppositie partijen nodig. Rutte lacht in vuistje, lekker demissionair verder en zaken er doorheen drukken.

  Als Henk en Anita stemmers dit hadden geweten…..

 15. >:( Had hele reactie klaar over
  Mailwisseling met Hans Spekmam
  Hoe wij 3dubbel de Sjaak zijn met het leenstelsel (in vergelijking met studiefinanciering). Over Vvd-beleid door PvdA-dame uitgevoerd.
  Over….waar moet ik dan op stemmen? Geen redelijk alternatief dus….blijft PvdA.

  Wilde afsluiten met de vraag hoe het met je gaat….raak ik alles kwijt >:( Of de duvel er mee speelde >:(

 16. Neen Dick, ben NL beuh, moe. Vertoef niet meer zoveel hier, de wereld is mooi en uitdagend. Met ons gaat het prima, over twee weken weer vier maanden in de zon.

 17. Hans Spekman de geitenwollen trui man die namens de gemeente Utrecht gratis seizoenkaarten voor de hele familie kreeg.
  Is dat die Hans?Mag snel terugkomen bij de partij van de aftreders dan gaan ze misschien wel naar de 3 zetels.:D:D

 18. Me-too Francisco van Jole!

  Waarom is iedereen zo stil aan de (deug) overkant?
  Jullie zijn/waren het toch eens, met de uitspraken van Jolo/BNNVARA op zijn haat site Joop.nl dat alle mannen automatisch schuldig zijn, want dat is/was toch een morele plicht?

  Normaal gesproken liggen jullie in katzwijm, als meneer de ⤽opiniemaker⤝ zijn gekleurde commentaar geeft en iedere andersdenker met de grond gelijk probeert te maken. Maar nu zijn eigen SMERIGE WITTE ONDERBROEK gedrag onder een vergrootglas ligt, zwijgen zowel Jolo als zijn discipelen.

  Hypocriet?……………….

 19. Wat bedoel je? Wat heb ik geschreven?
  En is het zo dat Jole ook op Joop.nl schrijft? Nou ja, zal misschien ook wel. Ik dacht dat die site altijd door gastschrijvers gevuld werd.

 20. Dus als het goed begrijp, zijn maar een bepaald aantal mensen die deugen, en de rest van de bezoekers van dit log deugen niet. Jouw geschreven woorden: ⤽zoveel mensen zijn hier niet die deugen⤝ Dat jij en andere z.g. ⤽deugmensen⤝ dit voetstoots aannemen getuigd van een onbeschrijfelijke arrogantie, dat alleen maar teug kan slaan op je gedachtekronkels. Dit is het z.g. credo, ik denk LINKS, dus ik deug.

  ⤽Of denk jij dat ik niet deug?⤝ Nou bernard, ik begin mij echt zorgen te maken, over de betonnen plaat voor je kop. Maar je moet maar denken, er is overal therapie voor, zelfs voor links verdwaasden.
  ;D

 21. Hoe armoedig kun je ook worden als je voortdurend (vocabulaire) jat.

  Uh… wat kunnen we met het mooie woord deugen:

  Om te beginnen met de mooiste op 1

  ?? 1) Betrouwbaar zijn 2) Braaf zijn 3) Conveniëren 4) Geschikt zijn 5) Geschikt zijn voor 6) Geschikt zijn voor iets 7) Goed in orde zijn 8) Goed oppassen 9) Goed zijn 10) Goed zijn voor 11) In orde zijn 12) Passen 13) Uitkomen 14) Van goede hoedanigheid zijn

  Als ik nou een afzeik-woord erachter zet (zoals de Stijllozen wel eens doen) wordt het al heel anders. Komt de betekenis al heel anders over
  :D:D:D

  Deugridder
  Deugmens(ch)
  Deugdoos
  Deugrukker
  Deugwous
  Deugmietje
  Deugklager
  Deugangsthaas
  Deughater
  Deugmoslim
  Deugjood
  Deugchristen
  Deuglinksmens(ch)

  Lachen man!
  Zucht… Fijne (werk)dag allen!

 22. @ real eagle , de reacties lezende van Bernard en Dick vind ik dat je helemaal gelijk hebt. Hun idool is door de mand gevallen, en nu weten ze niet hoe ze hier op moeten reageren. Behalve dan te beginnen over het woord deug en een dansmarieke erbij te plaatsen. Hoe kinderachtig. Hoorde hem gisteren bij de Vara, de omroep waar hij voor werkt,. Een slager die zijn eigen vlees keurt. Hoe sneu kun je zijn.

 23. Bennie,
  1. Het was real Eagle die met de term deugen begon. Daarmee geeft hij aan dat hij het niet serieus over iets wil hebben.
  2. De heer Jole is nooit mijn idool geweest. Ook heb ik de site Joop.nl niet in mijn bladwijzers staan. Ik kom alleen op die site als iemand daar naar toe linkt. En dat is dan meestal een interessant artikel, geschreven door iemand die echt iets te melden heeft. Ook tussen de reacties onder zo'n artikel zitten vaak inhoudelijke bijdragen.
  3. Maar ik wil het wel voor Jole opnemen, hoor. Of de heer Jole door de mand gevallen is weet ik nog zo niet. Voor zover ik weet loopt er niet eens een aangifte tegen hem. Je hebt tegenwoordig nogal snel een mediastorm. En in het verleden bleek het toch heel anders te liggen dan waar de ophef over ging. Zeker als het van GeenStijl afkomt moet je voorzichtig zijn. Die zijn per definitie uit op ophef en niet op waarheid.

 24. Veel bla..bla..bla??.over het woord deugen van reaguurder Dick, maar geen woord over zijn idool(tje). Het is ook moeilijk, als je idool(tje) letterlijk en figuurlijk voor PAAL staat in zijn witte onderbroek.:)

 25. Je deugd pas als je door grote multinations laat chanteren om 1,4 miljard te schenken aan deze bedrijven, terwijl de Nederlandse belasting betaler het nakijken heeft, toch real eagle?, en het deugd toch ook dat onze nationale pinnokio Rutte willens en wetens de boel beflikkerd toch real eagle?

  Bericht door Abe, op 8 november 2017 8:58
  Hans Spekman de geitenwollen trui man die namens de gemeente Utrecht gratis seizoenkaarten voor de hele familie kreeg

  Abe .

  Dit deugd ook voor geen meter, hij moest zich schamen, voor zo knullig bedragje , Het was pas een kerel geweest als hij onze nationale pinokkio Rutte als voorbeeld had genomen, en kadootjes had geeist van 1,4 miljard euro . dan deug je pas nietwaar Abe?

 26. Mink, geen argumentatie voorradig over de witte onderbroek van Jolo? Dat was toch het onderwerp, maar je pakt er nogal wat zijstraatjes bij die niet op dit punt relevant zijn.
  Maar je zal wel denken, ik ben in ieder geval van de straat, nietwaar
  ;D

 27. Bericht door real eagle, op 9 november 2017 13:42

  Mink, geen argumentatie voorradig over de witte onderbroek van Jolo? Dat was toch het onderwerp, maar je pakt er nogal wat zijstraatjes bij die niet op dit punt relevant zijn.
  Maar je zal wel denken, ik ben in ieder geval van de straat, nietwaar

  Real eageltje,

  Arumentatie genoeg zoals mijn waarneming van de 1,4 miljard die door chantage aan Multinationals kado worden gedaan door onze nationale pinokkio Rutte, en de nederlandse belasting betaler het gelag betalen,, En laat ik dit nou meerdere keren belangrijker vinden dan een witte onderbroek van wie dan ook (misschien dat jij interesse hebt
  of misschien wel opwindend vindt zijn witte onderbroek dan begrijp ik het ), voor mij is het niet interessant.

  Jij bent ook niet de figuur die voor mij en over mij hoeft en kan denken, daar kies is toch mensen voor met enige klasse, en helaas voor jou val jij niet onder deze categorie, en dat hou ik ook maar zo.

 28. In Londen heffen ze ook geen dividendbelasting. Als vier zeer belangrijke bedrijven adviseren om de dividendbelasting af te schaffen dan zal dit toch wel belangrijk zijn voor de Nederlandse concurrentie positie. @ Mink, er worden helemaal geen cadeautjes uitgedeeld wijsneus, alleen omdat dit plan van de ,rechtse, coalitie komt reageer je zo. Ja inderdaad Spekman moet zich schamen.! En trouwens, het ging hier over Francisco Jole, die zijn handjes en dergelijke niet thuis kon houden. Vast ook een liefhebber van die linkse broeder. Daarom die vreemde afleiding manoeuvre van je. Zodat het maar gauw overwaait. Nou niet dus.

 29. Heet je toevallig de Vries van achternaam Mink ? Die nerd met z'n bla bla over moderne Devotie en die kinderen het Wilhelmus op school laat zingen? ( een ideetje van deze regering trouwens) zo ja dan zegt dit genoeg wat mij betreft.

 30. Bericht door benjie , op 9 november 2017 18:30
  Heet je toevallig de Vries van achternaam Mink ? Die nerd met z'n bla bla over moderne Devotie en die kinderen het Wilhelmus op school laat zingen? ( een ideetje van deze regering trouwens) zo ja dan zegt dit genoeg wat mij betreft.

  Benjie,

  Wie ben jij eigenlijk die mij een naam toedicht waar niets van klopt, Ik ben dan ook helemaal niet van plan om dat met jou te delen net zo min ik wil weten wie jij bent .
  Je trekt een beetje te grote broek aan met je eigenwijze onjuiste suggesties.
  Ik als Atheist moet helemaal niets hebben van de moderne Devotie en het verplichten door de Christelijke partijen om kinderen het Wilhelmus te laten zingen. Dat is een kwestie van ouders, niet van geloofsfanaten,die nog in de vorige eeuw leven.

 31. Mink, 14.09

  Eens even kijken, of ⤽onze ⤽ deugmens Mink een reactie geplaatst heeft. En ja hoor, de m/v die zichzelf op en voetstuk plaatst doormiddel van uitlatingen ⤽daar kies ik toch mensen voor met enige klasse⤝ heeft zich tussen het voetvolk geplaatst, om deze kleine luyden te vergasten op een weloverwogen/onderbouwde reactie.

  Nu had ik zijn (nick) naam natuurlijk in ontelbare vermakelijke verkleinwoorden kunnen omtoveren, maar daar heb ik in tegenstelling tot ⤽onze⤝ deugmens Mink, teveel KLASSE voor. Dus zal ik mij hiervan onthouden.

  Dat je met veel poeha ⤽inbreekt⤝ binnen een discussie over Jolo??s ⤽witte onderbroek⤝/ ⤽deugmensen⤝ met een verwijzingen naar pinokkio Rutte en de chantage van 1,4 miljard door Multinationals slaat als een tang op een varken. Maar het is natuurlijk mogelijk dat de rationele kant van je hersenen aan revisie toe zijn.

  Of ik en witte onderbroek opwindend vind? Nou nee, en al helemaal niet als zich daar een ⤽bobbeltje?? in bevindt. Ik hou meer van gekleurde lingerie waarin zich een welgevormde dame voortbeweegt. Of is dat seksistisch?

  Nog even een klein impulsje naar die grijze massa net onder je hersenpan: de gehele tekst van een reactie waar je op reageert hoef je niet in zijn geheel over te typen, m??n beste Mink. Een verwijzing naar naam/datum/tijd is voldoende.

  Maar sans rancune m??n beste m/v, voor nu slaap lekker en morgen gezond weer op. ;D

 32. real eagle

  Hoe en waar en waarom ik inbreek maak ik nog altijd zelf uit, daar ben ik jou geen uitleg/verantwoording aan verschuldigd.
  Die positie heb jij bij lange na niet , al denk jij dat misschien met je overschatte denkwijze.

  Voor mij ben je en blijf je gewoon een persoon die ik totaal niet interessant vindt, en dat zal wederzijds zijn.

  En laat ik het hier maar bij houden.

 33. Inderdaad real eagle , wat een ego tripper die Mink. Voelt zichzelf heel wat. Maar goed, als er volgens die Jole niets gebeurt is waarom doet hij dan geen aangifte wegens laster of smaad? En bied hij zijn excuses aan. Beetje vreemd toch wel. Ook vond ik het niet zo sterk van hem om zich te verdedigen op de radio bij de omroep waar hij voor werkt. De slager die zijn eigen vlees keurt zeg maar.

 34. Mocht deze regeling, het afschaffen van de dividendbelasting goed uitpakken, wat ik best geloof, dan hoor je die linkse rakkers niet meer. Die Jesse Klaver bijvoorbeeld, die zelf geen regeringsverantwoording durft te nemen en uit de onderhandelingen is gestapt. Heeft nu de grootste waffel. En maar zgn cadeautjes uitdelen. Die wel Vijf Miljard euro van ons belasting geld kosten. Daar hoor je hem niet over. En als het aan deze meneer lag dan word ons land overspoeld met asiel zoekers, en krijgen ze ook allemaal een verblijfsvergunning. Nog meer mensen in de bijstand, och wat maakt het uit. Geld zat in dit land.

 35. Dividendbelasting is echt wel een kadootje geven aan het buitenlandse staten. De huidige situatie is dat de buitenlanders die hier beleggen dividendbelasting betalen, maar die in eigen land weer in mindering kunnen brengen op hun belasting. In feite betaald hun land dus die dividendbelasting. Als je dat dus afschaft kan zo'n land dat geld dus in eigen zak houden. Er zijn maar weinig landen waar je de betaalde dividendbelasting in het buitenland niet kunt aftrekken.
  Daarom snap ik er helemaal niets van waarom ze dat willen.
  Voor de bedrijven maakt het niets uit, voor de beleggers maakt het niets uit… Het is gewoon voor Sinterklaas spelen aan andere landen.

 36. In Groot Brittannië betalen de aandeelhouders geen dividendbelasting. Dit land word na de Brexit een grote concurrent van Nederland. Frankrijk verlaagd de vennootschap belasting fors . Drie bedrijven met de euro gaan een belasting voor bedrijven fors verlagen. Als Nederland aantrekkelijk wil blijven voor grote bedrijven als Unilever en Shell bijvoorbeeld zal men ook stappen moeten zetten. Misschien heeft deze maatregel niet gelijk effect op het aantal banen bijvoorbeeld maar op den duur wel. Ook zijn Nederlandse bedrijven dan minder gevoelig voor vijandige overnames. Als deze bedrijven wel ons land verlaten dan zijn de rapen gaar en klaagt men weer waarom de regering niets gedaan heeft om ze te Behouden.

 37. Als Jesse Klaver zijn zin had gekregen en in deze regering had gezeten, dan was dit land overspoeld met asiel zoekers. Die voor het grootste deel in de bijstand terecht komen. Reken maar uit wat dat de samenleving had gekost. En dan heb ik niet alleen over geld. Maar gelukkig heeft hij zich terug getrokken. En daar komt nog bij zijn plannen hadden de belastingbetaler ook zo'n 5miljard gekost! Daar hoor je ze niet over.

 38. benjie,

  Vooropgesteld dat ik elke vorm van sexuele intimidatie of misbruik hoogst verwerpelijk vindt ongeacht wie het doet of gedaan heeft..

  Dat jij je nu druk maakt om een onbeduidend figuur als Jole (moet nog bewezen worden) zegt meer over jezelf,

  Zaken die wel bewezen zijn wereldwijde sexuele misdrijven binnen de RK door hoog geplaatste priesters/ bischoppen die hun macht uitoefenden en misbruikten, waar ouders onder druk werden gezet om hier over te klagen.

  Dit soort walgelijke praktijken vinden/vonden plaats in links/rechts /blank/ gekleurd kringen,

  Dit geeft precies aan waar jou intentie ligt, het gaat je niet om het vergrijp of mogelijke misdrijf, maar om een onbeduidend persoon als Jole en die is dus links.
  Met andere woorden jou kijk/lees/ ben jij niet objectief en is jou opmerking geen toevoegde waarde.omdat jij naar alle waarschijnlijkheid niet de impact begrijpt,maar deze ernstige zaken gebruikt enkel en alleen om te schoppen tegen links.

  Lees het onderstaande bericht maar eens, misschien leer je er iets van.En dit gaat alleen nog maar over Nederland,

  10.000 tot 20.000 slachtoffers van misbruik kerk, 800 daders

  EINDHOVEN – Tussen maart en december 2010 heeft de commissie Deetman ongeveer 2000 meldingen ontvangen, waarvan 1795 betrekking hadden op seksueel misbruik van minderjarigen binnen de Rooms-Katholieke Kerk (RKK). Volgens een berekening van de commissie zijn tussen de 10.000 en 20.000 kinderen tussen 1945 en 1985 misbruikt in katholieke instellingen.

  Dat blijkt uit het eindrapport van de commissie-Deetman, die sinds augustus vorig jaar onderzoek deed naar seksueel misbruik binnen de RKK.

  Achthonderd plegers
  Op basis van de meldingen uit 2010 zijn ongeveer achthonderd namen van plegers herleid. Personen die werkzaam waren in bisdommen, ordes en congregaties. Van die achthonderd zijn er nog zeker 105 in leven. Hoeveel van deze personen nog in functie zijn, is onduidelijk. Volgens de commissie zijn er veel meer daders, maar konden niet alle daders achterhaald worden. Justitie heeft nog niets kunnen doen tegen de daders, omdat de meeste aangiften en meldingen verjaard bleken.

  Penetratie
  Ernstige vormen van seksueel misbruik (penetratie) wordt geraamd op enkele duizenden. De slachtoffers waren toen tussen de 11 en 14 jaar oud. Een van hen is Henk Overdevest. Hij kwam als 11-jarige op pensionaat Eikenburg in Eindhoven, waar hij seksueel werd misbruikt door een lekenbroeder.

  'Iedereen' op de hoogte
  Uit het onderzoek is gebleken dat Rooms-katholieke ordes, congregaties en bisdommen wisten van het misbruik van minderjarigen in katholieke instellingen. Volgens de commissie werden congregaties en orders er vanuit de wereldorganisatie vaak op gewezen. Zij waren dus absoluut op de hoogte. Waarom dit dan toch in de doofpot verdween, wijt de commissie aan het falend toezicht en komt dit doordat de Nederlandse kerkprovincie slecht georganiseerd en gesloten is. De kerk wilde schandaalvorming voorkomen, aldus de commissie. Daarom cultiveerde de kerk tot de jaren '60 een noodzaak van saamhorigheid en eendracht en een taboe op seksualiteit.

  Verplicht celibaat
  Het verplichte celibaat in de Rooms-Katholieke Kerk is geen cruciale factor, maar maakt het risico op seksueel misbruik wel groter. Volgens de commissie maakt die verplichting onder meer priesters kwetsbaar voor grensoverschrijdend gedrag. De commissie denkt dat diegenen die, vaak in hun tienerjaren, besloten priester te worden niet voldoende beseften waar ze aan begonnen.

  Aanpak seksueel misbruik
  De aanpak tegen seksueel misbruik en geweld tegen minderjarigen moet centraal geregisseerd worden door de overheid. De commissie vroeg de Nederlandse Bisschoppenconferentie en de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) hierop aan te dringen bij de overheid. Ze noemde seksueel misbruik van minderjarigen een algemeen en serieus te nemen probleem. De KNR reageert vrijdagmiddag met een open brief op het misbruik door de kerk.

  Archief
  De archieven van bisdommen, congregaties en ordes zijn niet geschoond voordat de commissie-Deetman de kans kreeg om in de archieven te duiken. Van systematische vernietiging is geen sprake geweest. Deetman zei vrijdag dat er bij verschillende katholieke instellingen gevoelige stukken zijn vernietigd, waaronder in bisdom Roermond. Daar zijn alle gevoelige archiefstukken van tussen 1972 en 1995 vernietigd, toen bisschop Jo Gijsen aantrad. Hij verklaarde aan de commissie dat hij dat deed in navolging van zijn voorganger. Uit het onderzoek van Deetman blijkt dat dat niet klopt. Het archief van voor 1972 is waarschijnlijk nog bijna volledig intact.

 39. Kijk dat bedoel ik nou, Mink. Een omhoog gevallen mannetje ben je. Met je denigrerende opmerkingen. Verder nog iets nieuws toe te voegen? Maar goed dit is een politiek log en hier laat ik het wat jou betreft bij.

 40. Maar wat zou dan het voordeel zijn voor die bedrijven als we de dividendbelasting afschaffen, Benje? Een bedrijf maakt winst, heeft bepaalde verwachtingen en keert op basis daarvan dividend uit. Wat maakt zo'n bedrijf nou uit wat er verder met dat geld gebeurd? Of de ontvanger nou wel of geen belasting moet betalen, boeit hun verder niet. En de ontvanger ook niet, want die kan dat verrekenen in zijn belastingaangifte. Het geld wat hierdoor niet in de Nederlandse schatkist komt. Verdwijnt in de schatkist van het thuisland van de belegger.
  Noem me één reden waar dat goed voor is. Zelfs van Rutte heb ik die nog niet gehoord.

 41. In Spijjkers met koppen (vanuit Odeon) was overigens ook een chicken-battle tussen een D66 en SP dame, over een Europees leger. Zeer interessant, de D66-dame moest t duidelijk afleggen.

 42. Het is algemeen bekend dat in de 2 zuidelijke provincies enorm veel wordt verdiend met (diverse soorten) drugshandel en fabricage. Je hoort ook nog wel eens over dramatisch uit de klauw lopen van dit soort illegale handel. Ook is het een paradijs voor de intensieve veehouderij. Gister liet "Andere Tijden" zien hoe men in die regionen vroeger illegaal geld verdiende….een aanrader!

  Bijzonder volk daar; die op grote schaal carnavalsvierders en CDA-stemmers. Het land van o.a. Maxime V en Camiel E.

 43. Nu is daar weer mest-fraude op grote schaal. Gelukkig mag een CU-bewindvoerder daarover beslissen. Niet iemand van het CDA, die ook propaganda maakt via en door boeren.Weet overigens niet of de CU dame staatssecretaris is op dat er 2 ministers op dat departement zitten.
  Volgens mij het eerste.

  Maar die 2 ministers op 1 departement vind ik ook lachwekkend. Dacht dat de senaat daar nog een punt van wou maken. Dat het juridisch niet eens zou mogen.
  "De eerlijke verdeling" zal dan tenminste wel legaal zijn.

 44. Pieter Omzigt, in het NOS-journaal, over MH17.
  Moet hij zich nog voor verantwoorden.

  Waarnemend CvK van Overijssel, Ed van Hijum gister in 'Spijkers met koppen', vanuit Odeon:
  "Tegen dividentbelasting-voordeel multi-nationals".

 45. Ik heb afgelopen vrijdag met kromme tenen gekeken, naar het wekelijkse vragenuurtje over de turbulente politieke week. Dictator(tje)⤝ Mark Rutte werd daar danig in een hoek gedreven door de anders zeer meegaande journalisten, over de Brexit en de dividendbelasting. Zodanig dat Mark Glibber het zeer moeilijk kreeg om op zijn bekende manier nietszeggende/ontwijkende antwoorden te geven.

  Het journaille had eindelijk eens scherpe vragen aan ⤽onze⤝ nationale trekpop over de dividendbelasting en het achterbakse contact met multinationals. Maar zoals wij zijn leugenachtige repliek inmiddels kennen, ontkende Rutte ten stelligste dat er ook maar enige contact is geweest, maar een goede verstaander voelde al gauw aan zijn water dat o.a. Shell één van deze bedrijven is.

  Erop volgend kwam hij met de gotspe dat hij niet de gesprekken en zeker niet de gesprekspartners wereldkundig wil maken, omdat dit tegen de belangen van Nederland zou zijn. Een alerte journalist merkte op dat Rutte vroeger vaak openlijk vertelde met wie hij gesproken had, en wat dan het resultaat was. De grijns verdween van zijn gezicht, en hij stond figuurlijk met zijn mond vol tanden, hij was zichtbaar verrast, en gaf toen de ⤽dictatoriale⤝ uitleg: ⤽dat hij uiteindelijk beslist/bepaalt wanneer er wel of geen transparantie is tot gesprekken met multinationals. ⤽Dan is er toch geen controle mogelijk⤝ sputterde nog een journalist tegen. ⤽Niet direct nu, nee!⤝ Een snauwerig en kortaf antwoord, maar tekenend over ons ⤽democratische?⤝ systeem.

  Het is een veeg teken dat ⤽onze alleenheerser?` Mark Rutte uiteindelijk bepaald in hoeverre er transparantie wordt toegepast en dat we hierover niet moeten zeuren, om maar niet te spreken over controleren. Een gevaarlijke manier van besturen, dat riekt naar totalitair gedrag, waarin Rutte een duidelijke voorkeur uitspreekt naar multinationals, met duidelijk geen transparantie naar het parlement, maar zeker niet naar de bevolking.

  Versluierde `dictatuur` democratie?

 46. Ik heb afgelopen vrijdag met kromme tenen gekeken, naar het wekelijkse vragenuurtje over de turbulente politieke week. Dictator(tje)⤝ Mark Rutte werd daar danig in een hoek gedreven door de anders zeer meegaande journalisten, over de Brexit en de dividendbelasting. Zodanig dat Mark Glibber het zeer moeilijk kreeg om op zijn bekende manier nietszeggende/ontwijkende antwoorden te geven.

  Het journaille had eindelijk eens scherpe vragen aan ⤽onze⤝ nationale trekpop over de dividendbelasting en het achterbakse contact met multinationals. Maar zoals wij zijn leugenachtige repliek inmiddels kennen, ontkende Rutte ten stelligste dat er ook maar enige contact is/was geweest, maar een goede verstaander voelde al gauw aan zijn water dat o.a. Shell één van deze bedrijven is.

  Erop volgend kwam hij met de gotspe dat hij niet de gesprekken en zeker niet de gesprekspartners wereldkundig wil maken, omdat dit tegen de belangen van Nederland zou zijn. Een alerte journalist merkte op dat Rutte vroeger vaak openlijk vertelde met wie hij gesproken had, en wat dan het resultaat was. De grijns verdween van zijn gezicht, en hij stond figuurlijk met zijn mond vol tanden, hij was zichtbaar verrast, en gaf toen de ⤽dictatoriale⤝ uitleg: ⤽dat hij uiteindelijk beslist/bepaalt wanneer er wel of geen transparantie is tot gesprekken met multinationals. ⤽Dan is er toch geen controle mogelijk⤝ sputterde nog een journalist tegen. ⤽Niet direct nu, nee!⤝ Een snauwerig en kortaf antwoord, maar tekenend over ons ⤽democratische?⤝ systeem.

  Het is een veeg teken dat ⤽onze alleenheerser?` Mark Rutte uiteindelijk bepaald in hoeverre er transparantie wordt toegepast en dat we hierover niet moeten zeuren, om maar niet te spreken over controleren. Een gevaarlijke manier van besturen, dat riekt naar totalitair gedrag, waarin Rutte een duidelijke voorkeur uitspreekt naar multinationals, met duidelijk geen transparantie naar het parlement, maar zeker niet naar de bevolking.

  Versluierde `dictatuur` democratie?

 47. Adm. indien mijn schrijfseltjes niet meer gewenst zijn, mag u dat zonder enige terughoudendheid openlijk bekend maken op het pol.log. Twee maal dezelfde reactie (zondag 12-11/ maandag 13-11 geweigerd als zijnde ⤽adm. gemaild / geplaatst indien OK, met daarna volledige radiostilte vanaf uw kant.

 48. Daar kom je dan achter. Het stukje wat dan weer naar de Admin gaat daar zit het foute woord in. En als je het dan nog niet weet, halveer je dat stuk weer. Uiteindelijk kom je bij een woord uit.

 49. Een VVD wethouder die niet opkomt voor haar achterban en op de drukste dag van het jaar de oliebollenkramen verplicht gesloten houdt!! Het kan verkeren!

 50. Oh prutsen ze hier ook al zo. Het is heel ernstig gesteld met die regentenpartij. Teflon Mark, met het inlevingsvermogen van een flensje probeert nog met een fout-grapje over VVD-kartel te scoren. Het blijft natuurlijk ook een partij van "Ieder voor zich en het kartel voor ons allen",
  Die achterban is ook helemaal niet betrokken en bestaat enkel bij de gratie van het ego. IK moet bij die partij horen, om wat te bereiken. IK ben ondernemer dus MOET ik op de VVD stemmen. Tja, al jaaaren de grootste in ons mooie land.
  Zegt veel, héél veel over NL en de waarde die we hier aan het ego, geld, status en macht toekennen.

  Maar een natie kan dan ook weer niet goed functioneren zonder het bestaan van democratische partijen. Al heb ik de VVD ethisch ook nooit zo sterk gevonden, een mens moet wat hebben om op af te geven. Politiek….
  We zullen toch belangentegenstellingen op een fatsoenlijke manier moeten uitonderhandelen om tot beleid te komen. Vind dat dat eigenlijk heel mooi gaat is ons geweldige vaderland.

  Waarbij de assosiatie met "Vaderland getrouwe" dan weer niet zo snel hoeft van mij. En dat geneuzel; over identiteit ben ik ook behoorlijk zat. De definitie "Eenheid van wezen, volkomen overeenstemming en persoonsgelijkheid. Het beeld dat iemand van zichzelf heeft wordt zelfbeeld of zelfconcept genoemd. Er zijn verschillende soorten van het begrip identiteit te onderscheiden, zoals persoonlijke, genetische, sociale, culturele en nationale identiteit." Heb genoeg aan mijn zelfbeeld.

 51. VVD-light in de hoofdstad, lijdt al onder de zucht naar status, aanzien en macht.
  http://www.at5.nl/artikelen/175630/toch-veel-wijzigingen-op-kieslijst-d66-na-interne-ruzies
  Vast gevoed door het succes van Mokums-loco die minister mocht worden.
  Tjonge wat is deze club van de veilingmeester, al jaren een slijmerig geheel. In Europa zijn ze ook al vele jaren 1 fractie met de VVD. Jan Terlouw zag het allemaal aan, schudde zijn wijze knar en zei er maar nixxx van. Voor de partij héél prettig dat 1 van de oprichters (Hans van Mierlo) er allemaal nixxx meer van KAN zeggen.

 52. Ho ho Abe, ben voornemens zelf het licht uit te doen bij de meest realistisch-sociale partij van ons mooie land.
  Kan overigens nog een interessante mailwisseling met Hans Spekman overhandigen, van niet heel lang geleden. Mocht er belang bij zijn natuurlijk.

 53. "Buitenhof" vanmiddag. Die burgemeester van Eindhoven schetst maffia-achtige praktijken rond fabricage en handel in drugs.
  Doet heel sterk denken aan de 2e serie van de fantastische serie "Hollands Hoop". Al speelt die in Groningen.

  Niet onvermeld mag blijven, in deze, dat Kim van Kooten (alleen al) de moeite van het kijken waard is. Was al superfan van haar vadet. En Casper is ook erg creatief en artistiek bezig!

 54. Hoe is het met dat Pvda -raadslid uit Gouda Dick,je weet wel die medelander die niet van kleine meisjes af kan blijven.
  Shame on you Partij van de allochtonen.Staat een mooi stukje van die viezerik in de krant lees maar eens.

 55. Abe, je bedoeld Khalid Tatou, raadslid in Gouda van natuurlijk PvdA die ontucht pleegde met een meisje van 13 jaar en ook nog een directeur van een basisschool? Als de profeet mohammed zijn 9jarige Aisha mag penetreren, waarom Khalid dan niet? Dit is natuurlijk racisme van de Nederlandse staat, iedereen mag zijn geloof belijden zoals hij wil, toch?

  Geslachtsgemeentschap met kinderen en goedkeuring van de profeet kunt u onder andere nalezen in de koran al-tabari 9 vers 129-131.

  Voor de aankomende kerstgedachte raad ik u aan koran hoofdstuk de koe Al-Baqarah 2 vers 224, waarin duidelijk staat geen verzoening met de ongelovige niet-moslim aan te gaan.

  Wat een prachtige cultuur hebben wij toch binnen Nederland gehaald!

 56. Mijn kerstgedachte: in Jeruzalem kan een moslim rustig van het westelijke arabische deel naar het oostelijke joodse deel lopen. Een jood kan nooit van het oostelijke deel naar het arabische deel lopen in Jeruzalem. Dan wordt hij of zij letterlijke gestenigd.

  Iedere moslim kan het Vaticaan binnen wandelen, want welkom. Het is verboden voor iedere niet-moslim om Mekka binnen te wandelen.

  Bedankt PvdA!

  1. wat je ver ondersteld klopt niks van ben je er wel eens geweest? als arabier of moslim mag je alleen langs de grens controle als je werkvisum hebt. en ik als christen mag gewoon mee lopen met de de hadj. als ik maar dat met repect doe ik weet niet waar jij die info vandaan haald maar ik vindat het nog al zwart wit en ik baseer op eigen ervaring, heb dreadlocks en ben christen maar heb een heel warm welkom gevoel gehad in mekka!!!

  2. Ach Rob, laat ze. Niemand neemt ze serieus. Nu de PvdA weer op de goede weg is is rechts in paniek en wordt alles uit de kost gehaald. Dat het niet waar en/of relevant is maakt ze niets uit.

  3. Beste Rob, indien u pretendeert een bezoek te hebben gepleegd aan mekka en mij de vraag stelt waarom of ik er ooit geweest ben, dan begrijpt u niet de islam en de borden op de bijgevoegde foto. Graag zien wij een foto tegemoet van uw memorabele belevenis waar u met dreadlocks in mekka staat tussen de bedevaartgangers. Uw gezicht onherkenbaar gemaakt mag.

   Kom maar met feiten in plaats van verzinsels of loze persoonlijke opmerkingen. U bent zeker en vast een socialist?

  4. Lia, waarom kan een westerling niet Mekka bezoeken? Het trekt me totaal niet, maar het lijkt me stug dat je er niet in kunt? Moet je voor binnenkomst als controle je broek naar beneden doen?

 57. Precies Bernard net als al die linkse leugens die jullie hier verspreiden daar kan ik mij niet invinden.
  Samen met je vriend Dick zijn jullie al jaren bezig om de boel hier op te hitsen en alles wat rechts is de hoek in te trappen.Dat het niet waar is of relevant maakt jullie niks uit.

 58. Tijdens het opraken van de munitie, terwijl het materieel belabberd beschamend is en de heide leeggetrokken wordt voor camouflage bij het oorlogje spelen…. vindt dit soort weerzinwekkends schijnbaar plaats:

  Eerder dit jaar deed een slachtoffer aangifte van diverse strafbare feiten die zich zouden hebben afgespeeld in de kazerne. De mannen worden verder verdacht van dwang, belediging, ontucht en verduistering.

  Drie Nederlandse militairen vertelden in november aan de Volkskrant gepest, mishandeld, aangerand en verkracht te zijn. De daders zouden sergeanten en korporaals uit dezelfde eenheid zijn. Sommige misdragingen waren onderdeel van ontgroeningsrituelen voor nieuwkomers.

  De militairen beweren dat er over hen heen werd geplast, dat ze gedwongen werden om drugs te gebruiken en anaal werden verkracht. Een van hen heeft aangifte gedaan bij de Koninklijke Marechaussee.

  Het OM stelt dat er mogelijk nog meer aangiftes volgen. De twee zijn voor drie dagen in verzekering gesteld. Daarna wordt beslist of ze langer in voorarrest blijven. (Bron: nu.nl)

 59. Ondertussen worden bijvoorbeeld duizenden Rohingya afgeslacht door het leger van Myanmar. In een maand tijd

  Ruim 620.000 Rohingya’s uit Myanmar zijn naar Bangladesh gevlucht na oplaaiende gevechten. De toestroom komt bovenop de 200.000 Rohingya-vluchtelingen die al in Bangladesh verbleven.

  De politieke leider van Myanmar is Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi (zij won in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede). Inmiddels heeft de leider van het land het parlement toegesproken over de huidige situatie omtrent de Rohingya. Zij verdedigde het beleid van haar regering door te zeggen dat het leger de strijdbijl al twee weken geleden begraven heeft. Ze gaf aan niet te begrijpen waarom er nog steeds Rohingya vertrekken. Amnesty International liet pas geleden weten dat uit satellietbeelden is gebleken dat er nog steeds sprake is van geweld tegen de Rohingya. Zo zouden er nog steeds dorpen in brand staan die door de Rohingya werden bewoond. Deze beelden zijn dus in strijd met de door Aung San Suu Kyi afgelegde verklaring. En…

  Zeker 6700 Rohingya moslims zijn vermoord door het Myanmarese leger in de periode tussen eind augustus en eind september. Dat blijkt uit een onderzoek van Artsen zonder Grenzen (AzG). Het onderzoek gaat uit van een voorlopige schatting, het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijke vele malen hoger. Volgens officiële cijfers van de Myanmarese overheid zijn er maar 400 doden gevallen, volgens de regering allemaal rebellen.

  Tweederde van de vermoorde Rohingya werd doodgeschoten, 10 procent werd levend verbrand en 5 procent werd doodgeslagen. Het is niet bekend hoe de overige Rohingya zijn gedood. Zeker 730 slachtoffers waren kinderen jonger dan 5 jaar oud.

  AzG interviewde voor haar veldonderzoek duizenden Rohingya in vluchtelingenkampen in Bangladesh. De cijfers van AzG komen overeen met die van het United States Holocaust Memorial Museum en mensenrechtenorganisatie Fortify Rights, zij brachten in november al een rapport naar buiten waarin werd gesproken over een ‘etnische zuivering’ door de Myanmarese overheid.

  Eerder deze week bevestigde persbureau AP dat Rohingyavrouwen stelselmatig worden verkracht door het Myanmarese leger. AP sprak 29 vrouwen tussen de 13 en 35 jaar oud, allemaal afkomstig uit verschillende delen van de deelstaat Rakhine. Zij waren allemaal uitgebreid en apart van elkaar geïnterviewd. AP schreef daarover:

  “ Er zijn ziekmakend veel overeenkomsten in hun verhalen, met dezelfde patronen, dezelfde uniformen van hun belagers en de details van de verkrachtingen zelf. ”

  Het bericht van AP werd bevestigd door artsen en hulpverleners. Artsen zonder Grenzen zegt alleen al sinds augustus 113 vrouwen en meisjes te hebben behandeld na verkrachting door Myanmarese militairen. Een derde van de meisjes was jonger dan 18 jaar.

  Bronnen: NOS, Zembla

 60. "In 't spoor van IS" teruggekeken. Verschrikkelijk interessant en afschuwelijk, wat zich deze eeuw in het (ook bijbelse) Irak heeft afgespeeld. Dinsdag deel 2 waarin Syrië erbij wordt betrokken. Altijd "quality time" als anderen hier naar 1 of andere contest kijken. Prima, ieder zijn/haar ding.

  Dit is dus (wat mij betreft) een aanbevelen.

 61. FNV-voorzitter Han Busker is het eens met D66 minister Koolmees, dat er geen ruimte is voor een sociaal akkoord: "het onevenwichtige regeerakkoord heeft de uitgangspositie voor een sociaal akkoord kansloos gemaakt".
  (Bron NU.nl)

 62. Gaat een mooie Buitenhof worden. Eerdmans versus Kuzu, ongetwijfeld goed voor een negatief debat. En Marjan Minnesma die altijd goed is voor een optimistisch geluid, maar ons wel graag aan het werk zet.

 63. Ben ook aan t kijken Bernard. Valt me tegen tot nu toe.
  Zeker het onderwerp van Schuim & As. Met als enige hoogtepunt de Trump connectie met de miljardenbedrijven.

 64. Schuim en as heeft mij ook nog nooit gepakt. Is voor mij het moment om effe koffie te halen.
  Het item over duurzaamheid vond ik slecht. Minnesma en die man die naast haar zat vertelden tegengestelde dingen. Dat had Witteman moeten kortsluiten.

 65. Trouwens in dat item over de gemeenteraad van Rotterdam presteerden Kuzu en Eerdmans het om het bijna alleen maar over de landelijke politiek te hebben en over Turkije. Rotterdam zelf was kennelijk niet interessant genoeg.

 66. Oh, terwijl er in maart in Rotterdam toch gemeenteraadsverkiezingen zijn met belachelijk veel partijen. Helaas moeten we (na gister) De Kwis ook tot maart missen.
  Uitzending van gister net teruggekeken met Pia Dijkstra. Weer messcherp alles en erg lachen. O.a. om beelden van Pia als nieuwslezeres en D66 en de ethische zaken in een Kabinet met CU. Natuurlijk kun je sommige Kabinetsstandpunten niet met droge ogen uitleggen als rechtgeaarde D66er.
  Pia gaat helaas die donorwet, ook niet door de senaat halen.

 67. BeeldBuisBode:

  -"Andere Tijden" (van gister) over val burgemeest Ouwerkerk in 1989, (terug)gezien?
  O.a. met beschuldiging dochter tegen politieman Lanchee. Falend onderzoek en Sorgdrager uit de wind houden.
  -"Tegenlicht" vanavond over "kanaliseren WOEDE en woede als modetrend".
  -En….zoals elke zondag natuurlijk:
  19:00 uur "Studio Sport -met het bord op schoot".
  -Als er nog tijd is, de jongste aflevering van de geweldige Nederlansche serie "Hollans Hoop" terugkijken.

 68. Het is al weer een tijdje geleden, dat ik een blik wierp op het onvolprezen Pol.Log om eens te zien of er nog wat zinnigs is om te lezen. En wat blijkt, nog dezelfde onzinnige meuk.

  Maar er is er één mafklapper die mij in lachen deed uitbarsten en wel DREADLOCK ROB die schijnbaar met droge ogen durft te beweren, dat hij als christen MEKKA heeft bezocht. (10 december 05:37) In je dromen zeker! Ik heb zo’n idee dat jij nog nooit verder bent geweest dan Hattem/Zwolle vv, en nog steeds de Ijselklei aan je schoenen hebt. Lees eens de desbetreffende informatie over MEKKA, of leg je flaporen te luisteren bij een moslim die zal je haarfijn uitleggen, dat je uit nek kletst.

  En natuurlijk, is er Bernard (10 december 11:35) die het gloeiend met DREADLOCK ROB eens is, en deze non-valeur nog serieus neemt ook. Onze links draaiende politieke hopper krijgt het zelfs nog voor elkaar om in het MEKKA item de PvdA in te bakken, knap hoor!

 69. Zul je eerst een reaktie moeten geven ||Dick ipv al RoepeToeTerenD linkse propaganda te verkondigen. Open je ogen en nee nier vragen om een reaktie als je nog moet reageren maar wel met je linkse hulpje ander onderwerp aansnijden. 😉

 70. Pardon D erk "moet"? T is dat "haha" nogal lachwekkend staat 🙂

  Wanner weer eens een bakkie aan De Milligerplaya (eventueel met de directrice?) of ben je echt geëmigreerd?

  Ook lachwekkend is de positie van de real Goahead Eagles in de….nota bene….14e met 19 punt uit 18.

  Gister zelfs met de zoveelste nieuwe trainert in zeer korte tijd verloren van….Eindhoven.

  Voor de rest alleen dit relevants ff te melden op t Pol.Log
  Weer werk aan de winkel op dat door VVD-ers in en in verklote departement:

  https://nos.nl/artikel/2208367-minister-geschokt-door-verhalen-over-exposen-vrouwen.html

 71. Dick, wat mij opviel aan je warrige reacties op dit log, is het feit dat er sinds de bevlekte witte onderbroek van JOLO er door jouw geen enkel artikel van JOOP.nl meer klakkeloos op het log gesmeten wordt. Heb jij je gedistantieerd van deze figuur met het tongetje? (en zijn losse handjes?)

  Wat de Go Ahead Eagles betreft een klein Deventer voetbal drama dat hopelijk binnenkort tot het verleden zal behoren. Mag ik bij deze een gemeend chapeau uitspreken voor de prestaties van PEC Zwolle, t.n.t ongekend!

 72. @ Real,
  Tuurlijk mag je vermoeden dat ik http://www.joop.nl niet meer lees. En het hier niet meer plaats….zie nog even goed de copy-paste van 17 december 17:57….met de juiste oorspronkelijke bronvermeldingen dan.
  Tuurlijk mag je iets warrig vinden.
  Tuurlijk mag je PEC op waarde schatten, zonder het over jouw Eagles te hebben.

  Even goed "Fijne Feestdagen" En goed dat je weer een teken van leven geeft!

 73. Stijllozen hebben ook wat vermeldenswaardigs over de voorman van het overbodige D66:
  https://www.geenstijl.nl/5139945/asterix-verwijzing-altijd-plus-veel/#comments
  Overbodig?
  – Als je immers rechts van het midden wilt stemmen stem je VVD (in Europa overigens 1 fractie: VVD en D66) als je links van het midden wilt stemmen, ligt de PvdA voor de hand.
  – Ze verkwanselen alle kroonjuwelen, als ze 1x op t pluche zitten. Alle?, ja werkelijk ALLE.

 74. Donderdagavond wordt op de school De Wateringe in Hellevoetsluis een kerstdiner gehouden voor de leerlingen. Zeker zeven kinderen zullen hier niet bij aanwezig zijn, omdat hun ouders de – vrijwillige – ouderbijdrage van 50 euro niet hebben betaald. Dat schrijft het AD. Eén van de ouders die de kwestie publiekelijk heeft gemaakt, Doortje de Kramer, is bovendien uit de oudervereniging gezet omdat ze de ‘zwijgplicht’ zou hebben overtreden.

  Zeventien leerlingen van De Wateringe kregen vorige week een brief mee waarin staat dat ze alleen mogen aanschuiven bij het kerstdiner als hun ouders alsnog de – vrijwillige – ouderbijdrage van 50 euro zouden overmaken. ‘Buurtmoeder’ Agnes Oosterboer vertelt aan het AD waarom ze de sommatie van de school zo merkwaardig vindt:

  “ Hier in de wijk wonen best veel mensen die het niet breed hebben. Ik heb begrepen dat een aantal ouders nu maar de huurtoeslag heeft gebruikt om de ouderbijdrage te betalen, omdat ze niet willen dat hun kind wordt uitgesloten […] Ik vind de actie van de school stijlloos en niet passen bij de kerstgedachte van samen zijn, gezelligheid en vergevingsgezindheid. ”

  Ze voegt eraan toe dat de school bovendien nauwelijks kosten heeft aan het kerstdiner. De kinderen nemen allemaal een gerecht mee, de school verzorgt alleen het drinken.

  Samen met Doortje de Kramer heeft zij nu een alternatief kerstdiner op poten gezet in de buurtkamer, een gebouw naast de school, voor de kinderen die op De Wateringe niet welkom zijn. “En dat is gratis.”

  De school De Wateringe wil tegenover het AD niet reageren om het over een interne aangelegenheid zou gaan en ‘vanwege de privacy van de kinderen en hun ouders’.

  De ouderbijdrage is in principe vrijwillig. Scholen mogen ouders officieel niet dwingen tot het betalen van de bijdrage. Desondanks wordt er op allerlei manieren druk uitgeoefend, bijvoorbeeld door kinderen in het vooruitzicht te stellen dat ze niet mee mogen op schoolreis, of zoals in dit geval, niet mee mogen doen met het kerstdiner. Eerder werd ook al bekend dat er gevallen zijn waarbij scholen een incassobureau inschakelen, of scholen gebruikt maakten van het schoolboord als schandpaal waarop zichtbaar voor iedereen wordt bijgehouden wie de bijdrage wel – en wie niet – heeft betaald.

  (Bron: AD)

  'Gewoon geworden' in "Uberwelvarend NL". O.a. door het likken aan (o.a.) multinationals en het zich laten chanteren door die "nooit genoeg-industrie". Walgelijk die discipelen van "Keflon Mark".

 75. Keflon Mark? Ken ik niet of is dit weer een van je bijvoeglijke naamwoorden? Nog niet officieel Dick, in januari hopen we dat de papieren afgerond zijn, appartement in Meppel, Hoofdstraat houden we wel aan. Mochten we weer eens naar Armin willen gaan. Met kerst zijn we in Genemuiden dus de plas kunnen we aandoen. Ik lust er wel een paar.

  1. Goed te lezen dat het schijnbaar lekker met jullie gaat. Ja, vanaf vrijdag kunnen we wel afspreken voor een skuimer bij Harold en Ria. Heb je mijn mailadres nog? Zal zelf ook "even kijken".

 76. Oud-VVDer Sjoske (de Zonnekoning van Roermond en omstreken) van Rey, krijgt slechts één jaar voorwaardelijk….. ON-GE-LOOF-LIJK!
  Wat een zakie daar trouwens in Limburg. Destijds met mannen als Verhagen en Camiellekke al….

  Brabant dan…. Heel vaak gedonder. Motorbendes en Hollands-Hoop achtige drugsgerelateerde toestanden.

  Nette provincie: Overijssel.

  1. Ff naar de zetelverdeling in de Provinciale Staten van Brabant en Limburg gekeken, bij de jongste verkiezingen:

   Brabant heeft 55 statenleden (verdeeld over 11 partijen)
   En Limburg 47 statenleden (verdeeld over 12 partijen)

   Zo zijn ze verdeeld. Eerst Brabant, vervolgens Limburg:
   CDA 9……11
   VVD 10……. 5
   PVV 7…….9
   SP 9…….8

   Duidelijk, lijkt me.
   Waarmee ik natuurlijk allerminst wil zeggen dat Brabanders en Limburgers slechte mensen zijn!

 77. Vrees dat je niet wilt weten hoeveel mannen tot de 1e categorie horen Abe. Velen, heel velen hebben genoeg geld om de dames discreet thuis te laten komen. Ken toevallig mensen in De Hofstad…..zou Keflon Mark…..En zo'n beveiligde man als Geert?
  Maar is dat erg?
  Vind ik helemaal niet.

 78. Wou maar aangeven dat "niets menselijks onze volksvertegenwoordigers vreemd zal zijn".
  Of moeten we het over ons Koningshuis hebben, die het goede voorbeeld zouden moeten geven?
  Over Lamme Hendrik en Foute Benno….. over hoe hun aan hun gerief kwamen en hoe schaamteloos (bijvoorbeeld) Juliana met die schande en schandalen liet zitten in dat belachelijk grote paleis?

 79. Mijn posting beginnend met "ff naar de zetelverdeling…..
  staat wel bij de laatste reacties. Is echter niet gepubliceerd.
  Misschien moet ik em nog even overnieuw doen?

 80. Even naar de zetelverdeling in de Staten van achtereenvolgens Brabant en Limburg
  Brabant telt 55 zetels en Limburg 47
  In Brabant hebben ze 11 fracties in de raad. Limburg telt 12 fracties:

  CDA 9 … 11
  VVD 10 … 5
  SP 9….. 8
  PVV 7……9

  Veelzeggend, lijkt me.

  1. Oeps, lag kennelijk aan mijn instellingen waardoor alles op deze pagina automatisch in het Engels was vertaald, weer wat geleerd. Mijn excuses 🙂

  1. De politiek wil tegenwoordig niks meer zoals ik ook al ergens anders schreef. Alleen de zaak een beetje draaiende houden. Er zijn gewoon te weinig woningen.
   Misschien zijn die verplaatsbare woningen van Heijmans een idee. Die zet je tijdelijk neer op een plek die toch even niet gebruikt wordt.
   https://www.heijmans.nl/en/heijmans-one/
   Maar is dus ook niet structureel.
   Misschien de oude studiebeurs weer van stal halen.

  1. Klopt, van de bankenkant. Maar het is dus voor starters en woningzoekenden alleen maar moelijker geworden. Neem eens een huurprijs van 700 Euri. Da's best veel geld. Of wil "de politiek" dat daar dan ook maar een lening voor moet worden afgesloten? Als student (met de gevolgen van Het Leenstelsel) krijg je die dus al niet eens. Elke lening voor je studie, staat immers bij het BKR geregistreerd.

 81. Je bent tegen faciliteiten al Premie A-subsidie en huursubsidie? Jij zou wonen en bijvoorbeeld doorleren graag alleen voor de rijken zien, met geld van pa en ma, Lamme?

 82. Het gaat economisch dus donders goed in het land van Teflom-Mark en andere weglachers als Erica Terpsta en Gerrit Zalm. Ook van VVD-light maatjues als D66, zonder kroonjuwelen en de zogenaamd sociaal-christelijke variant hoeven we nixxx te verwachten. Die zijn zo blij dat ze eindelijk (weer en voor t eerst) mogen regeren, dat ze meegaan in t asociale ego beleid.

  Maar kijk niet vreemd op als straks veel studenten populistisch gaan stemmen.
  Hoeveel personen bij elkaar zouden er student en/of woningzoekend zijn. 1,5 miljoen.

  En de regering? Lieten het erbij. Zelf als zou blijken dat het economisch nog beter gaat.

 83. Ben ik nu werkelijk de enige die dit ongenoegen kanaliseert?
  Ben, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen, ook benieuwd wat onze mooie politieke partijen te bieden hebben aan de woningzoekenden. Met name aan de starters op de woonmarkt, die vaak (als ze bijvoorbeeld geen rijke ouders hebben) écht wat goedkoops zoeken!

 84. Ik weet het niet meer zo. We hebben de laatste tijd een regering van pleisters plakken. Echte zaken aanpakken gaat blijkbaar niet meer. Toch anders dan in de tijd van Drees die er toch maar een aantal grote wetten door kreeg die nu nog steeds een begrip zijn. (AOW, WAO en de Bijstandswet.)
  We zullen moeten wachten op visionairen als Jesse en Marianne voordat er weer echt iets gebeurt.

  1. Inderdaad Drees had visie en dus Jan Schaefer die zei EN WAARMAAKTE: "In gelul kan je niet wonen".
   De weglachende "Teflon Mark" geeft al een tijd, gewoon in het openbaar toe dat ie zonder visie is.
   Zijn partij staat niet voor nixxx als ego-partij te boek. Zal het allemaal dus jeuken, zolang ze her en der maar kunnen graaien en incasseren.
   "(Dikke) Ik zit er warmpje bij, zoek jij het maar uit"
   Durven ze ook nog met een hypocriet verhaal te komen over "Dikke IK"

   Willy zei er, vanuit zijn ivoren toren, dit over:
   Niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij.
   * Nee, zijn "ik" is al zo machtig breed, dat het van hem van niet breder hoeft. Zou wel wat minder mogen, vooral wat betreft de aandacht van de roddelpers bijvoorbeeld".

   En: Het valt niet altijd mee om te blijven geloven in de gemeenschap die we samen vormen. Helemaal niet in een land met zoveel verscheidenheid als het onze. Een land van vrije mensen waarin het antwoord op de vraag 'wie ben ik?' nooit volledig samenvalt met het antwoord op de vraag 'wie zijn wij?'.
   Hoe kunnen we leven met die verschillen zonder onverschilligheid? Weinig aanlokkelijk is een samenleving waarin steeds meer mensen zich terugtrekken in een eigen kamer, zonder besef van het huis dat we samen delen.

   Samen… verscheidenheid…Wie ben ik….Wie zijn wij….verschillen zonder onverschilligheid…terugtrekken in…huis dat we samen delen….Ja ja huisvriend Huub Oosterhuis (SP) zal het wel weer voor Willy hebben geschreven.

   Ook nog "teksten van engelen" citeren en uit een oud Kerstlied. Ja, ik zet weer in op deze vader van Trijntje en Tjeerd https://nl.wikipedia.org/wiki/Huub_Oosterhuis

   Nixxx mis mee…. maar hoe zit het met de daden? Die kunnen we niet van Willy en de vrouwe verwachten.
   Dat moet "Teflon Mark" toch écht regisseren. Geef Bernard 100% gelijk, zolang Mark nog niet naar een multi-national is vertrokken, zal er geen doordacht beleid zijn. Dat mogen we ook niet verwachten van een visieloos MP…. van een visieloos kabinet.

 85. Jaa wachten op Jesse Klaver en zijn papadag daar gaan we het land mee redden.
  Tis niet te hopen dat dat linkse klikie in de regering komt want dan kun je lachen.

  1. Ja daarim mag jij in t rode dorp wonen met he oude diesel rondrijden en pensioen genieten, drie slaspkamers en alleen tsja

 86. lamme klauw 27 december 2017 om 15:38
  Maar jij bent toch fan van D66 Bernard of ook ineens niet meer?

  Dan heeft die lamme klauw toch een wao uitkering te danken aan Drees.

 87. Halbe en zijn extremere 'vriendjes' op rechts: "In het NRC-interview haalt hij terloops uit naar Baudet. Die heeft ontkent dat Rusland iets te maken heeft met het neerhalen van de MH17 en roemde tegelijkertijd Poetin als ‘een sterke leider’. “Dan ben je echt een beetje de weg kwijt,” aldus Zijlstra. De minister gaat desgevraagd amper in op de aankondiging van Wilders dat hij een bezoek aan Rusland gaat brengen. “Ik moet nog maar zien of hij gaat.”

 88. Tweet van de dag 27 december 2017 Kor Dwarshuis

  Groningers tegen overheid: “Vergoed onze schade.”
  Wiebes: “De bomen groeien niet tot in de hemel, nooit gedaan ook.“

  Shell tegen de overheid: “Geef ons 50 miljoen voor vertrekregelingen”.
  Overheid: “Tuulijk, alsjeblieft.“

 89. Wat lees ik nu toch weer op teletekst, en in het krantje? Er is geen geld meer voor “onze” broodnodige uitkeringen! De gemeenten die zorg dragen voor deze uitkeringen luiden namelijk de noodklok. Gemeenten komen miljoenen tekort om de bijstanduitkeringen te betalen. Wat gillen ze dus; “het bedrag dat we krijgen van de overheid om bijstanduitkeringen te betalen is te laag!” en als tweede eyeopener: “Er is door de overheid geen rekening gehouden met de grote toestroom van migranten, in 2015 en 2016!”. Over 2017 zijn nog geen cijfers bekend.

  Of deze afstoting van taken door de overheid (z.g. decentralisatie) zin heeft laat ik maar in het midden, maar het effect geeft in ieder geval een bepaalde bewustwording bij de gemeentelijke (kleine luyden) bestuurders. De schrik zit er goed in, hoe moeten ze nu binnenkort hun eigen hobby’s bekostigen (dinertjes, afscheid-tjes, reisjes, etc. etc.)

  De gemeenten hebben een lobbyist gevonden in de NOS, die luidkeels verkondigen, dat de gemeenten meer geld moeten krijgen voor die uitkeringen.

  Maar zoals het de linkse warhoofden bij de NOS betaamt, de echte reden van het tekort wordt niet vermeld. Het is schijnbaar nog steeds niet doorgedrongen, dat de gemeenten in de problemen zijn gekomen door het “simpele?” feit dat de nationale overheid haar plicht verzaakt door de grenzen nog steeds wagenwijd open te zetten voor fake (economische) vluchtelingen. Het aloude sprookje van linkse warhoofden, steeds maar gillen om meer geld als het budget onvoldoende blijkt, maar niet het PROBLEEM oplossen.

  Dus wat gaat er gebeuren? Het kabinet moet een keus maken: of voor de economische “vluchtelingen” een enkele reis geboorteland, of op de een of ander manier weer een belastingverhoging bedenken om de kosten af te dekken……. U mag één maal raden…..optie twee geraden…, dan hebt u goed geraden!
  Reken daar maar op, zolang Rutte zijn gehoopte baantje in Brussel nog niet binnen gehengeld heeft, weet u wat er gaat gebeuren. Laten we hopen dat zijn opvolger over wat meer verstandelijk vermogen beschikt.

 90. We worden geregeerd door topambtenaren op de diverse ministeries, De waarheid werd afgelopen week maar weer eens ergerlijk duidelijk tijdens een interview met de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken ons aller Halbe Zijlstra, natuurlijk VVD!

  De beste man dreunde in een interview met het NRC braafjes de voorgekauwde lesjes op die hem ingefluisterd waren door zijn ambtenaren, daarmee bewees de man geen enkel benul te hebben van de positie die Nederland/ en hij zelf inneemt in de wereld. Meneer de minister trok een te wijde broek aan, en klaagde steen en been over die onhandelbare Visengrad-landen, t.w. Hongarije, Slowakije, Polen en Tjechië. Alsof hij de ogen van Juncker, zijn EU opperbaas in zijn rug voelde branden oreerde hij zijn teleurstelling over het feit dat deze landen er voor bedanken om als stropop te dienen, door verplicht mee te doen aan het herverdelen van migranten, en al helemaal niet aan het door Brussel opgestelde quotum.Hij mocht ook nog even trots verkondigen, dat premier Rutte de houding van de Visengrad-landen als zeer “onbeschaafd” aanmerkte.

  Arme Halbe, nu moet hij in opdracht (du mustt!!) van Mutti Merkel en Jean Claude Juncker (tu dois!!) op de knieën voor dictator Erdogan, die ons enige tijd geleden nog een overblijfsel van nazisme en fascistisch noemde. En zetbaas Mark Rutte zag dat het goed was. Zo zien we maar weer, op het toneel van de wereldpolitiek zijn we ondanks ons wapperende vingertje niet meer dan het hulpje van de toneelknecht, en mogen we alleen met rekwisieten en decorstukken slepen

 91. Je zou het bijna helemaal vergeten, maar vrijdag 29 december j.l was het precies 9 jaar geleden dat opper goeroe AL GORE voorspelde dat op deze “heugelijke” dag de Noord pool volledig ijsvrij zou zijn. Dat het even anders is gelopen, daar kan de beste man natuurlijk niets aan doen, maar waar deze “bijzondere visionair” wel voor gezorgd heeft is het feit dat hij met zijn preken financieel onafhankelijk is geworden.

  Er gaan geruchten, (of is het fake nieuws?) dat poolreizigers een verwarde man hebben gezien die probeert om met een haarföhn het ijs te laten smelten.

 92. 31 december, bij uitstek een dag om wat na te mijmeren over het afgelopen jaar, met “hoogte punten” en “diepte punten” in de politiek en de aanverwante scènes.
  Nu kan ik hier natuurlijk wel proberen om al het nieuws en/of fake nieuws van 2017 hier neer te rammelen, maar dan ben ik met de Pasen nog bezig. Maar een bijzonder recente geval springt er toch wel uit.

  Iedereen heeft natuurlijk wel eens gehoord/gelezen over het roemruchte IOC en het sportkoepel NOC*NSF, waar op bestuurlijk niveau alleen maar “sportieve” bestuurders rond dwalen. In het verleden was er zelfs een lid van Koninklijke bloede die om zijn sportieve daden aan deze club werd toegevoegd. Willem/Alex of Alex/Willem is zijn voornaam, ik raak steeds weer in de war met deze naam, maar één ding weet ik zeker van achteren heet hij van ORANJE. Willem/Alex had zelfs de elf stedentocht (uitgereden?) volbracht. Maar zijn grootste sportieve prestatie was wel het meter bier happen, waar hij de concurrentie elke keer op een halve meter achterstand zette. Deze prestatie werd dan ook onderscheiden met de eretitel “Prins Pils!”

  Maar “Prins Pils” werd koning, dus moest er gezocht worden naar representatieve maar vooral sportieve vervanger. Na wat speurwerk kwam men uit bij een gesjeesde politicus met de welluidende naam Camiel Eurlings, de beste man had al wat zitvlees gekweekt in een kabinet, en werd nadat dit kabinet geploft was als CEO gedumpt bij ons aller KLM.
  Werd dat een succes, nou nee, Camiel werd na enige tijd bij het grofvuil gezet, en richtte zich naast wat wazige bijbaantjes volledig op zijn taak als lid van het IOC en bestuurder van sportkoepel NOC*NSF. Hoe zat het nu met zijn sportieve aspiraties? Nu was Camiel geen figuur die daadwerkelijk actief was, maar inactief kon hij mee met de besten.
  Kijken op de TV naar kickboksen was zijn grootste hobby, uren keek Camiel naar de opstoot (uppercut) / spinning backfist/ highkick/ lowkick het ging er bij de Limburger Camiel in als Limburgse Vlaai.

  Maar us Camieleke, begon sportieve aspiraties te krijgen, hij wilde de geleerde stoten/trappen zelf we eens uitproberen, dus werd er naarstig gezocht naar een sparringpartner, die werd fluks gevonden, zijn vriendin mocht fungeren als boksbal. In een paar seconden had de vrouwenmepper het voor elkaar om zijn vriendin een gebroken oogkast / een gebroken elleboog en een gescheurde oorlel te bezorgen. Natuurlijk kwam er een rechtszaak, maar zoals het gebruikelijk is op sportief niveau werd dat (deftig gezegd) “in de minne geschikt” Twee en een half jaar hield deze vrouwenmepper zijn kaken stijf op elkaar, maar de publieke opinie is/was hem niet vergeten, om zijn baantjes bij het IOC en de sportkoepel NOCNSF veilig te stellen is de vrouwenmepper nu met een gecalculeerd warrig excuus (sorry) gekomen. Oprecht spijt? Vergeet het maar, de oud politicus is bezig voor een verlengd verblijf te lobbyen bij het IOC/NOCNSF.
  PEK EN VEREN?

  Een ieder een goed en gezond 2018 toegewenst…………..en denk er aan, HANDJES THUIS!

 93. Een 49-jarige man uit het Gelderse Haalderen heeft op nieuwjaarsnacht harde klappen tegen zijn hoofd gekregen van jongeren die zijn twee kinderen en vrouw met vuurwerk bekogelden. De vader sprak de jongens in Bemmel aan op hun gedrag en ligt nu met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis.

  Het voorval gebeurde rond 02.00 uur ter hoogte van de achterzijde van het Overbetuwe College in Bemmel. Drie jongens waren daar vuurwerk aan het afsteken. Op een gegeven moment gooiden zij vuurwerk naar het gezin dat bij de Van Nispenlaan wandelde.

  De vader van de twee kinderen van tienerleeftijd maakte een opmerking richting de jongeren die niet in goede aarde viel. Hij kreeg vervolgens meerdere harde klappen tegen zijn hoofd.

  De daders vertrokken via het fietspad dat richting het Overbetuwe College en de Poeldrik loopt. Het slachtoffer bleef bewusteloos achter. Naast zwaar hoofdletsel heeft hij ook andere verwondingen opgelopen.
  Getuigen gezocht

  De politie zoekt naar getuigen van de zware mishandeling. De daders zouden drie getinte mannen zijn geweest. Een van hen zou een oranje jas of vest aan hebben gedragen. Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

  De beste wensen gaat gelijk al weer goed in dit land met al dat getinte tuig.
  Mooi land Nederland vooral blijven dromen dat de multi culti samenleving zo"n succes is.

 94. Abe, Abe, wat een k*t leven moet jij hebben zeg. Altijd op zoek naar zulke ellendige berichten. Ohja arrestatie gezien van die Arische uitziende jongen die vuurwerk naar ambulance gooide? Zal wel niet.

 95. volgens mij heft de gemiddelde bezoeker van dit log net zoveel politieke kaas gegeten als zwols politiek icon in ruste de heer willem lucht

 96. Abe is een zielig figuur met een enorm gebrek aan aandacht. Abe is ook niet op zoek naar feiten, maar dumpt hier zo nu en dan wat onzin. Laat hem maar, hij is al zo éénzaam.

 97. Weten jullie waar de aanduiding “aangewezen overlever” voorstaat? Tot voorkort had ik ook geen enkel idee wat dit betekende. Maar sinds onze “heldhaftige” moraalridders van D66 onder aanvoering van de Redder des Vaderlands Alexander Pechtold hierover begonnen te murmelen, ben ik weer volledig bijgepraat. Een mens is nooit te oud om te leren, nietwaar?

  Waar pleiten de jongens en meisjes van D66 voor? “Op Prinsjesdag moeten een minister en een Kamerlid zich ontrekken aan de “feestelijkheden” en zich op een geheime locatie schuilhouden om in het geval van een terroristische aanslag het landsbestuur over te nemen”

  De “doordenkers” van D66 verwachten dat de kans van een aanslag “uitermate klein is” maar als zoiets gebeurt, “zitten we zonder koning, zonder bewindslieden en zonder Staten Generaal”, en dat moet je toch niet willen met z’n allen,…euuuuuh……… laat maar.

  Al nalezend, een beetje hypocriet voorstel van de partij van de moraal ridders. Als er één partij is die het extremistische islamitisch terrorisme een zwaar overdreven gegil van “rechts populisten” vindt is het juist D66. Deze partij doet of er niets aan de hand is, en leveren doorlopend kritiek op politici, columnisten en partijen die aangeven dat er wel degelijk een probleem is. De jongens en meisjes van D66 vinden al dat gekrakeel maar de groots mogelijke onzin, die Wilders en Baudet overdrijven schromelijk, het valt allemaal best mee.

  Wat een zooitje labbekakkers, achter de schermen komen ze wel met een “veiligheid voorstel” dat er voor moet zorgen dat het land “geleid” kan worden als het hele politieke kader gaat hemelen door een aanslag. Maar m’n beste Pechtold, het is/was toch allemaal onzin en zwaar over trokken wat die rechts populisten steeds maar weer gillen

  Het gerucht gaat, dat (Super man) Pechtold angstig is voor harde knallen en doormiddel van een inlegvelletje heeft gevraagd om hem als zijnde een Kamerlid samen met minister Ollongren aan te wijzen als “aangewezen overlever” om zodoende uit de chaos te blijven. Beide D66, de politieke aspiraties moeten toch in enige mate overeen komen, nietwaar?
  Als safe house, stelt Alexander tegen een “geringe” vergoeding zijn penthouse in Scheveningen beschikbaar, de schoorsteen moet toch blijven roken,.zelfs bij D66.

 98. Helemaal het super onderbouwde politieke relaas (16:37u) van “onze” Heiko gemist. T’’jonge Heiko ik viel zowat van mijn stoel van zoveel interessante politieke wetenswaardigheden.

  Zoals je waarschijnlijk al wel opgemerkt zult hebben, heb ik een onverzadigde politieke nieuwshonger, maar nadat ik jou ene regel aan politiek vernuft had geconsumeerd heb ik al een uur een indigestie. In afwachting van jouw unieke politieke commentaar…….koekje d’r bij?

 99. Wat is dit log verworden tot en zeiklog, ontelbare “nieuwe” onbekende nicknames komen er voorbij, die door een oneliner op het scherm te smijten met een erectie achter hun toetsenbord zitten. Noemen we dat trollen, ja dat noemen we trollen! Zoek een zinnige hobby, gaat geraniums kweken, je buurvrouw vervelen, wordt genderneutraal, en/of verhang je. GET A LIVE!

  In het verleden werd er op het log nog wel eens een politieke discussie opgestart, door mensen met en politieke mening, niet altijd even subtiel, maar wel wetenswaardig. Ik mis mensen als DAME, ELRey, Assendörper, Drama, Derk en Stadshagenees. Assendörper/Derk waren mijn maatjes, de overige zeer vaak mijn zeer gewaardeerde tegenstrevers. Politieke discussies op het scherp van de snede, maar daar zijn politieke discussies voor. Misschien een indicatie voor mijn voormalig tegenstrevers, ik neig op dit moment als gematigd conservatief naar Baudet, daar ik bij andere partijen met mijn denkbeelden geen onderdak kan vinden. Kom op, voormalige tegenstrevers weerleg deze hersenkronkel doormiddel van een politieke discussie.

 100. Ik ben er nog steeds hoor maar mis het oude ook wel. Nu alleen afzeiken, bommetje, ff mening iemand persoonlijk geven die hier nooit post maar achja vroeger kont nooit terug. Discussie is geworden ; kijk mij, hij roepetoetert overral nu ook hier wacht ik zal ff wat zeggen…. Jammer. Trouwens Eagel, assie, Dame, echte riet, Dick. Allen een goed jaar gewenst.

 101. GOUDA – Voormalig PvdA-raadslid Khalid T. uit Gouda (32), die volgens het Openbaar Ministerie op een hotelkamer seks heeft gehad met een 13-jarig meisje, zou haar via een seksadvertentie hebben ontmoet. Dat bleek dinsdag tijdens de niet-inhoudelijke behandeling van de strafzaak.
  Ja je staat er als Pvda weer mooi op met zo'n fraaie medelander.

  Shame on ypu Partij van de aftreders.

 102. Voorlopig ff "ze" omdat het wel heel opvallend is dat er in een maand tijd al zo veel veranderd lijkt.
  Straks zegt ze nog dat ze de VVD niet meer gaan uitsluiten…..
  Conformeren ze zich weer aan de PvdA!

 103. FNV nu. Ben maandag even in Holtenbroek wezen kijken bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de Regio waar Zwolle onder valk.

  Best veel mensen, interessante geluiden, de wethouder "in the house"….maar de vergrijzing die toeslaat in de vakbeweging! Is dat bij anderen ook zo?
  Het is echt niet zo lang geleden dat we met Lodewijk de Waal EN Doekle Terpstra IN MOOI-MOKUM een overweldigend succes haalden!?

  Kom eens op profiteers!
  (wel de lusten en niet de lasten op de werkvloer?!)
  HET IS ECHT NIET ZO DUUR… Temeer omdat je aan het eind van t jaar, van de belasting een deel van de contributie terug krijgt.

 104. De SP staat open voor vluchtelingendeals met Afrikaanse landen. Dat heeft de nieuwe leider van de SP, Lilian Marijnissen, gezegd in een interview met de Volkskrant. De Turkije-deal werd eerder nog door de SP een ‘smerige deal’ genoemd.

  “Of wij instemmen met een vluchtelingendeal hangt af van de context van zo’n deal. Met welke regering sluit je zo’n deal? Dat maakt nogal uit. Heel lastig om daar principieel iets over te zeggen.”

  Een deal met bijvoorbeeld Marokko sluit de Marijnissen ook niet uit. “Er zijn meerdere varianten mogelijk. We moeten dat goed bekijken. Het is niets iets waar je principieel voor of tegen bent.”

  De SP vindt asiel aanvragen buiten Europa ook geen taboe. “Het zou toch idioot zijn als je daar niet voor bent? Ik bedoel, in principe wil je natuurlijk dat mensen in de regio worden opgevangen.”

  Sterk punt van de SP eindelijk zien ze in dat het zo niet langer kan om al die gelukszoekers binnen te halen.
  Klopt Dick de SP is goed bezig.

 105. Sommige dingen verzin je gewoon niet. In De Groene Amsterdammer (Blendle-link) een artikel over Den Dolder, de plek waar Het Monster van Den Dolder in een forensische psychiatrische kliniek hoorde te zitten maar doodleuk vrij buiten op straat mocht rondlopen nadat hij een medebewoonster zwanger het gemaakt en een relatie was aangegaan met een begeleidster (‘woede is eigenlijk ook maar onmacht hè’) om daar Anne Faber te verkrachten en af te slachten. In Den Dolder zijn de burgers nu, heel gek, een beetje bezorgd. (En dan zul je net zien dat die burgers ook nog eens mondig worden, wat allemaal de schuld is van het populisme, GS en TPO.)
  Michael Panhuis = Remia fritessaus

  Maar lieve inwoners van Den Dolder, er is helemaal geen reden tot zorg! Want dankzij kundige PvdA-politici als ex-wethouder Bodes de Vries (babyboomer, bril snor, (dit is echt géén Jiskefet!)) die er 20 jaar geleden als gemeentebestuurder medeverantwoordelijk voor zijn geweest dat die kliniek voor levensgevaarlijke gekken er kwam, zonder dat daar ruchtbaarheid aan werd gegeven omdat je domme burgers maar het beste zo onwetend mogelijk kan houden (PvdA-politiek ten voeten uit dus) anders gaan ze maar dingen vinden die jouw ideologie niet goed uitkomen, komt het allemaal heus wel goed in Den Dolder. Echt mensen, die samenleving moet en zal maakbaar blijven, desnoods kost dat een leven en laten we burgers zo veel mogelijk in het duister tasten over de werkelijke gevaren in hun dorp.

  Want in Den Dolder staat dus ook die beroemde Remia-suazenfabriek. En die is eigenlijk net zo’n veiligheidsrisico als een door blonde waandenkende psychologes beheerde kliniek vol met open deuren relaties met personeel onbeperkt drugs en drank levensgevaarlijke gekken die leren resocialiseren graag een onschuldig meisje verkrachten en vermoorden.

  HIJ ZEGT HET ECHT!
  Slaap zacht Den Dolder

  Woont u in Den Dolder? Dan is het tijd om wakker te gaan liggen. Heel lang wakker liggen. Vraag uzelf af: wat gebeurt er eigenlijk nog meer in Den Dolder waartoe het gemeentebestuur ‘stilzwijgend heeft besloten’ en waar ‘niet veel bekendheid aan is gegeven’?

  Hiep hiep hiep hoera voor de ‘transparante’ PvdA-‘democratie’. En bedenk, zeurende bange kutburger:

  Shame on you Pvda.Geen sterk optreden van deze pvda wethouder.

 106. Verbijsterend reactie Carola Schouten (CU nota bene) op Visserijbeleid NL en bijvoorbeeld Frankrijk in het NOS-Journaal van 20:00! Zoals altijd nog terug te kijken op de site en je tv.

  Ivm "Rentmeesterschap"!

 107. Eindelijk, na jaren treurnis maakt het rariteiten kabinet onder leiding van de lachende spotvogel Rutte ons blij! Volgens Rutte, spatten de euro tekens er weer van af onder de Haagse kaasstolp, en de eurootjes klotsen tegen de plinten, dus daar trekken we allemaal profijt van. Het gaat weer booming met de economie, de werkeloosheid wordt omgezet in een arbeidsoverschot, en het consumentenvertrouwen gaat met een knal door het z.g. glazen plafond. Één en al hosanna, volgens de spreek (riolering) buis van “onze” regering. Daar worden we allemaal beter van……Toch?

  Nou vergeet het maar!

  Fake nieuws, volgens de onafhankelijke salarisdienstverlener ADP, die met andere cijfers komen, wat Jan met de Pet onder de streep overhoudt. Andere cijfers dan van de gesubsidieerde (staats) bureautjes ons voorliegen, die hun broodheer te wille moeten zijn. We gaan er met z’n allen helemaal niet zo op vooruit. Laat ik met het “goede” nieuws beginnen: als je twee maal modaal verdient, mag je maandelijks zestien euro (bruto) op je rekening bijschrijven. Buffel je maandelijks rond het minimumloon, dan is het plus(je) zeven euro.(bruto) Dat is voor de modale toch maar mooi ± vier pakken koffie p/mnd en voor de minimale ± twee pakken koffie p/mnd, met zulke bedragen is een bakkie TROOST op z’n tijd wel op z’n plaats, nietwaar? Maar zoals we allemaal weten, “kijk een gegeven” paard niet in de bek”, want als dat paard Rutte heet kan je wel eens dat je op de spoedeisende hulp terecht komt.

  Maar dikke pech als jouw loon onder het minimumloon zit, dan ga je er namelijk geen stuiver op vooruit. Je blijft zelfs niet op het oude niveau, ze hebben het zo gekonkelfoesd dat je er zelfs op achteruit gaat. Vier euro p/mnd in de min! Vier euro maar, zullen de grootverdieners in de Haag natuurlijk zeggen, maar op dat niveau is vier euro veel geld, heren groot graaiers.

  En zo heeft de lachende spotvogel Mark Rutte, “voor de zoveelste keer” iedereen weer “blij” gemaakt met een dooie mus.

 108. Haha…RTL Nieuws: Weer is er een lokale afdeling van de PVV waar er problemen zijn. Moest Geert Wilders eerst de Rotterdamse lijsttrekker Géza Hegedüs nog terugtrekken omdat hij een te uitgesproken racist bleek te zijn, in Utrecht was het Henk Deún die voor ‘gedoe’ zorgde door hardop te fantaseren over een afbrandende ULU-moskee. Nu schrijft RTL Nieuws over onrust in de gemeente Den Haag. Aanleiding is de samenstelling van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

  Van de huidige raadsleden staan alleen fractievoorzitter Karen Gerbrands en Willie Dille nog op de lijst en dat duidt op ‘een grote schoonmaak’. De twee zouden twee handen op één buik zijn en hebben besloten dat de rest niet hoeft terug te keren: de huidige PVV-raadsleden staan op een praktisch onverkiesbare plek of hebben te horen gekregen dat ze helemaal niet meer terug hoeven te keren.

 109. Zwolle, 21 maart.
  Hoe is het eigenlijk met "het wensenlijstje van politiek-Zwolle" aangaande onder andere?
  – Zondagse winkelsluiting
  – Standpunt (misschien al na pilot met) Vrije openingstijden HORECA
  – Softdrugsbeleid (volgens mij inmiddels meer vrijheden bij gemeenten)
  – Station Stadshagen (nut, noodzaak en uitgestelde realisatie)
  – 2e winkelcentrum in belachelijk snel (maar ik vind het goed hoor!) booming Stadshagen
  Veilige kruispunten/rotondes vooral omdat aanrijdingen fiets-auto, bijna altijd in het voordeel van de fietser
  worden beslecht
  – Klimaatvriendelijke en duurzame doelen
  – Vestigingsklimaat grote bedrijven: nog meer als Wehkamp/Scania/Van de Valk/Modeketens/Hornbach etc etc
  – Hoe veilig vind men dat buurtje waar tot voor kort snackbar Kolk zat, die is afgebrand
  – Armoede beleid en OOK tegengaan fraude! Meer sociale rechercheurs
  – Broerenkwartier
  – Auto's uit de binnenstad, vooral bij Elles Heetebrij voor
  – Functie van de Grote Kerk en moet er veel geld bij om de geweldig mooie kerk te kunnen blijven onderhouden
  – Stroomlijning gescheiden afvoer huishoudelijk afval, in Zwolle.
  En moet plastic nog wel apart worden ingezameld gezien de laatste ontwikkelingen in China (laatst op NOS Journaal).

 110. William Moorlag is blij dat hij kan aanblijven als Tweede Kamerlid van de PvdA. Maar de kans was er dat hij als eenmansfractie was doorgegaan als hij er met zijn partij niet was uitgekomen.

  “Alle varianten zijn door mijn hoofd gegaan”, liet hij weten op de vraag of hij zijn zetel zou hebben meegenomen. “U moet zich voorstellen dat ik fors uit balans was.” Moorlag stond voor het eerst persoonlijk de pers te woord.

  Hij zegt dat hij er hard aan heeft gewerkt om via een onderzoekscommissie in de PvdA-fractie te kunnen blijven. “Dat is nou de eindsituatie en daar ben ik blij mee.”

  De commissie oordeelde dat de schijnconstructie waarmee Moorlag mensen in dienst nam toen hij directeur was van een sociale werkplaats hem niet de kop hoeft te kosten. Eerder wilde het partijbestuur nog dat Moorlag zou opstappen, terwijl PvdA-leider Lodewijk Asscher daarvoor nog had gezegd dat hij kon aanblijven.

  Haha wat een nieuws weer bij de Partij van de allochtonen.
  Als meneer het niet had gered gewoon als 1 mans fractie doorgaan.
  Shame on you

 111. Den Haag – Het CDA zet de deur op een kier om op gemeentelijk niveau samen te werken met de PVV. Partijleider Sybrand Buma zegt dat zijn partijgenoten in gemeenten daar zelf een besluit over kunnen nemen. „Men moet lokaal beslissen wat men wil en wat niet”, zei hij bij Jinek.

  Prachtig ze worden wel een keer verstandig ,straks volgt de partij van de aftreders ook en dan is de cirkel rond.
  Miischien hebben ze wel een Pvv knop zo laf zijn ze dan wel weer .
  Shame on you Pvda.

 112. Iemand (ergens fractievoorzitter van de Christendemocraten, die uit 2 zuilen bestaat/ beston) gesproken die "destijds stemde over de vraag "doen we mee met Geert als Gedoger?".

  Tijdens die legendarische bijeenkomst stemde hij "voor…. Hij heeft spijt als haren op zijn hoofd!

  Was die verkiezing niet live op tv?
  Net als de strijd tussen Mark & Rita?

  T lijkt allemaal alweer een eeuw geleden.

 113. Hans Wiegel:

  De PvdA heeft zich weer eens in de nesten gewerkt. Dat is vaker gebeurd. Als je de geschiedenis nagaat, lijkt het wel alsof de PvdA daar een fijne neus voor heeft.

  Waar ging het nu, sinds eind december al, over en wie was het beoogde slachtoffer? Dat is William Moorlag, lid van de Tweede Kamer. Eerder jarenlang gedeputeerde in Groningen en daarna directeur van Alescon, een sociale werkplaats. Daar werd hij geconfronteerd met een door zijn voorganger getroffen regeling die beoogde arbeidsbeperkte mensen aan het werk te houden.

  Op de sociale werkplaatsen was door een aantal kabinetten fors bezuinigd.
  Landelijk ging het om het verdwijnen van zo’n 70.000 werkplekken. De toenmalige directie van Alescon had daarop iets gevonden, vanuit de gedachte: redden wat er te redden valt. Er werd een uitzendbureau opgericht dat de mensen in dienst nam, die eigenlijk binnen de werkplaats zelf aan de slag hadden moeten komen.
  Dat betekende dat zij meer kans hadden aan het werk te blijven, maar wel tegen minder goede arbeidsvoorwaarden.
  Let wel: die inventieve actie was niet door Moorlag verzonnen. Hij trof deze constructie aan toen hij als directeur van Alescon aantrad. Deze constructie had indertijd de steun van de ondernemingsraad gekregen. Ook de FNV ging toen akkoord. Dat gold eveneens voor een aantal gemeentebesturen, lokale bestuurders, veelal politici van de PvdA. En minister Asscher vond het ook een goed plan.
  Wat gebeurde er eind december vorig jaar?
  Toen deed de kantonrechter uitspraak in een door diezelfde FNV gestarte procedure. De rechter vonniste dat Alescon zich niet aan de cao voor de sociale werkvoorziening had gehouden. De rode rapen waren gaar. De vlam sloeg in de pan. Het partijbestuur van de PvdA en de Jonge Socialisten plakten onmiddellijk het etiket ’schijnconstructie’ op de werkwijze van Alescon. Door zijn eigen politieke vrienden werd William Moorlag dus bij de keel gegrepen.
  Eerst liet diens fractievoorzitter Asscher tegenover de pers weten dat Moorlag als Kamerlid kon aanblijven. Het kerstreces stond voor de deur en Asscher stond op het punt naar Tasmanië te vertrekken. Een heerlijke vakantie, die hem en zijn gezin van harte gegund was.
  Toen greep de pas gekozen partijvoorzitter Nelleke Vedelaar, haar kans. Zij had direct na haar aantreden een heus manifest geschreven. Er moesten, deelde zij mee, ’fundamentele veranderingen’ komen: „De PvdA moet weer een ideeënpartij worden met zorg en aandacht voor inclusiviteit, zodat voor iedereen plek is.” Een abracadabratekst.
  De mooiste zinsnede van de nieuwe partijvoorzitter was deze: „De PvdA moet van een slangenkuil weer een warm nest worden.” Geheel in die lijn liet voorzitter Nelleke de vraag noteren of Moorlag nog geloofwaardig kon opereren als Kamerlid voor de PvdA.
  Dat had tot gevolg – geheel in de traditie van deze gezellige partij – dat het bestuur bestookt werd met allerlei berichten vanuit de achterban van bezorgde en verontwaardigde leden. Zo liet de voorzitter van de afdeling Zwolle van de PvdA weten: „Het handelen van partijgenoot Moorlag heeft veel verpest.” Rode vrienden onder elkaar.
  Opmerkelijk was dat Asscher van mening veranderde. Hij schijnt vanaf zijn vakantieadres te hebben doorgegeven dat hij nu ook vond dat Moorlag beter kon stoppen. William Moorlag, ook niet voor de poes, zou daarop intern geantwoord te hebben dat hij zijn Kamerzetel niet zou inleveren als hij uit de PvdA-fractie zou worden gezet.
  Wat doe je dan? Je stelt een commissie in. En jawel, dat gebeurde ook. Een commissie van drie. Onder wie de voorzitter van Jeugdzorg Nederland: dus gekwalificeerd voor deze klus. De commissie werd voorgezeten door oud-Kamerlid Saskia Noorman-Den Uyl. Die is straight. Vandaar het rapport dat zondag naar buiten kwam. De conclusie van de commissie-Noorman-Den Uyl was dat William Moorlag kan aanblijven als Kamerlid voor de PvdA. Wel – las ik – is er kritiek op Moorlags communicatie over deze kwestie.
  Hij biedt daarvoor excuses aan. Wat een onzin. Ik snap het wel: dat is een doekje voor het bloeden voor partijvoorzitter Vedelaar. Kamerlid Moorlag heeft niets anders gedaan dan zich verdedigen. In zijn eentje. Hij heeft zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Hij heeft gevochten voor zijn voortbestaan als Kamerlid. Iedereen kent hem inmiddels. Voor wie dat nog niet het geval is: lees de Volkskrant van maandag jongstleden. Een prachtig en positief artikel van Sander van Walsum. William Moorlag heeft het in zich een goed Kamerlid te worden.
  De constructie die Alescon had gekozen werd indertijd door iedereen gesteund. Door de eigen achterban en door de FNV. Het was het antwoord op de forse afbouw van de sociale werkgelegenheid ook door bewindslieden van de PvdA.
  De PvdA heeft zichzelf weer eens beschadigd. Gezwabber van Asscher, een valse start van de nieuwe partijvoorzitter, een opgehitste achterban.
  De PvdA, die juist wat opkrabbelde, is nu weer teruggevallen in verdeeldheid, onzekerheid en kwetsbaarheid. Met negen zetels in de Tweede Kamer. Wat moet Saskia Noorman hebben gedacht toen zij de brokken bij elkaar moest rapen? De dochter van Joop den Uyl, onder wiens leiding de PvdA meer dan 50 zetels in de Tweede Kamer had.

 114. Trump wilde van t weekend feesten op 1 van zijn belachelijke poenerige resorts.(Hij is namelijk een jaar president) Maar MOET thuis blijven om zelfveroorzaakte crisis. De verdeelde staten in ontreddering achterlatend…
  buitenland/onvoldoende-stemmen-in-de-senaat-amerikaanse-overheid-op-slot~a142f026/

 115. Ach de link hierover is natuurlijk niet alleen op ad.nl wel klikbaar. Dat kan op de site van elk serieus nieuws-medium…all over the World!

 116. Heb destijds goed naar die hilarische serie over hem gekeken. 100% een feitelijk relaas. Mooie
  kerel! Omdat er thuis op de SGP werd gestemd en omdat Joop als "rooie" werd bestempeld….ben ik me in de PvdA gaan verdiepen (weet je bijvoorbeeld nog Schafer: In gelul kun je niet wonen) in de partij. Deze trouw gebleven, terwijl men hier in huis inmiddels ook allemaal anders stemmen. Ze stemmen tenminste.
  Jij, stem Jij?
  Verdiept in de standpuntEN van de partij waarop je eventueel stemt?

 117. Wiegel, is dat niet die sigaarrokende polieke-fossiel van de Kapitalisten?
  Wiki: Het kabinet-Van Agt I (ook bekend als Van Agt-Wiegel)was het Nederlandse kabinet van 19 december 1977 tot 11 september 1981. Het kabinet werd gevormd door de politieke partijen Christen-Democratisch Appèl (CDA) en de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) na de Tweede Kamerverkiezingen van 1977.
  Het centrum-rechtse kabinet-Van Agt I was een meerderheidskabinet dat zowel in de Eerste Kamer en Tweede Kamer kon rekenen op een geringe meerderheid.
  *In 1977 hielden Hans en (de later NOGAL anders denkende) Premier Dries…. de PvdA vakkundig buiten de deur.
  Later o.a. (want vele bijverdiensten) nog voorzitter Zorgverzekeraars Nederland.
  Bij het begrip "zorgverzekeraars", zakt me de moed gelijk in de schoenen. Wil ik niet meer over nadenken.
  Hij is nog ver voor het tijdperk van PvdA-haters als Verdonk, Geert, Verhagen en zéker ook Camielchen Eurlings…. Moeten we deze (volgens mij best aardige levensgenieter) Hans, serieus nemen?
  Maar als we alle VVD-best aardige levensgenieters (als asielzoekers) onderdak zouden moeten bieden. hadden we wel 10 AZC's nodig. "Ongebruikte AZC's" trouwens. Welke VVD-minister heeft zoveel "capaciteit" ingekocht eigenlijk? Toch niet de kroonprins, "mooi boy Klaas". Je kunt overigens van hem zeggen wat je wilt, maar misschien is hij wel de enige VVD-er met visie. Of je zou die gewezen voorzitter, die cremeerbaron mee moeten tellen. Als hebben visie inzake lijkenpikkerij.

  Zou Hans ook een beetje gefrustreerd kunnen zijn over het feit dat 'de nogal ego-centrische persoonlijkheid' niet meer mee mag doen?
  Natuurlijk is hij Partijcoryfeeën, maar dat waren Geert en Rita ook……

 118. In Rotterdam hebben vele honderden mensen zaterdag meegedaan aan een demonstratie van de Partij voor de Vrijheid (PVV). Ze betoogden tegen het kabinet-Rutte III, de islamisering en discriminatie van Nederlanders. De demonstranten hadden Nederlandse vlaggen bij zich en borden met teksten als ‘Stop islamisering Europa’, ‘Allah is een leugen’ en ‘Keep islam out of Rotterdam’.

  Goed dat er steeds meer mensen in opstand komen.

 119. en 48-jarige homoseksuele man is in de nacht van 13 op 14 januari zwaar mishandeld in het Amsterdamse Westerpark, waarschijnlijk om zijn geaardheid. Dat maakt de politie, die op zoek is naar getuigen, vrijdag bekend. Dat schrijft de Telegraaf.

  Twee in het zwart geklede mannen, die een motorhelm droegen en spraken in een buitenlands accent, kwamen op hem af. Na de mishandeling maakten ze zich uit de voeten op een scooter.

  Eerder deze maand werd in de hoofdstad de 25-jarige homoseksueel Xeverio mishandeld en beroofd door twee vermoedelijke Surinamers en een Marokkaan. Eén van hen sloeg het slachtoffer met een baksteen op het hoofd.

  In Amsterdam West werd op oudejaarsavond een 22-jarige Arnhemmer ernstig mishandeld voor club School omdat hij een ‘kankerhomo’ is. De Arnhemmer werd zo zwaar toegetakeld dat hij twee voortanden moet missen.
  Wat is het toch een lieve stad dat Amsterdam.

Reageer